Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
A cseh és lengyel egymással közeli rokon szláv rassz.
Bőrszínben, fajhoz köthető mentalitásban is hasonlóak.
Igy gondolom és vitáim során is ezt az álláspontot képviselem.
Üdvtörténet szempontjából lényegtelelen tehát szerintem kár is vele foglakozni...
(de ha akarjátok ejthetünk róla néhány szót.)
A sémiták viszont a honfoglalásukkor, hogyan gyomlálták a kananeust népeket egy tőlük távoli rasszot, Isten parancsára, hogyan blicceltek egy totális háborút, hogyan történt köztük a fajkeveredés, hogyan vették át tőlük az emberáldozatot követelő utálatos istenek imádását.
stb... sok mondanivalója van a Bibliának az okkulásunkra.
A sémiták és a khámiták fajkeveredése miatt, hogyan gyulladt fel az Úr haragja érdekes és egyben tanulságos is.
Hogyan vitettek a zsidók babiloni, asszír fogságra (főként a vezetőik bűnei miatt) szerfelett érdekes téma...
"Azt is olvastad tőle, hogy a lengyel más faj, mint a cseh?
Már megint hazudsz!
Soha nem mondtam ezt."
Mondtad, troll.
Hiszen az a hülye aki a zsidók emoreusok elleni háborúját faji háborúnak mondja, az azzal elismeri hogy külön fajnak tartja a más népeket tehát valóban mondtad azt hogy a lengyel és a cseh más faj
Zsoltár 9:18Seolba jutnak a gonoszok, oda minden nép, amely elfeledkezik Istenről./Károli/
Zsoltárok 9: 18 Az alvilágba térnek a vétkesek, minden nemzet, amely megfeledkezett Istenről! /Káldi/
Zsoltárok 9: 18. Az alvilágba térnek a gonoszok, mind a nemzetek, az istenfelejtők. /IMIT/EMIH/
Zsoltárok 31:18Uram, ne szégyenüljek meg, mivelhogy hívlak téged; a gonoszok szégyenüljenek meg és pusztuljanak a Seolba.19A hazug ajkak némuljanak el, amelyek vakmerően szólnak az igaz ellen, kevélységgel és megvetéssel./Károli/
Zsoltárok 31: 18 Uram, ne hagyd, hogy szégyen érjen, hisz segítségül hívlak téged. Érje szégyen a gonoszokat és némuljanak el az alvilágban. 19 Némuljanak el az álnok ajkak, melyek az igaz ellen gonoszat szólnak, kevélyen és megvetéssel. /Káldi/
Zsoltárok 31:18. Örökkévaló, ne hagyj megszégyenülnöm, mert hívtalak, szégyenüljenek meg a gonoszok, enyészszenek el az alvilágba! 19. Némuljanak meg a hazugság ajkai, melyek daczosat beszélnek az igaz ellen, gőggel és gúnynyal. /IMIT/EMIH/
Jézus zéró toleranciája a bűnnel szemben csodálatos, egyben követendő...
Az Úr elvette a bűnnel együtt a büntetést is."
Hasonlóan nyilvánult meg az Úr Jézus amikor a Bethesda tavánál meggyógyít szombat napon
egy 38 éve beteg embert. Miután meggyógyította ,figyelmezteti, hogy többé ne vétkezzen, hogy
rosszabbul ne járjon.
János 5:Monda néki Jézus: Kelj fel, vedd fel a te nyoszolyádat, és járj!9És azonnal meggyógyula az ember, és felvevé nyoszolyáját, és jár vala. Aznap pedig szombat vala.10Mondának azért a zsidók a meggyógyultnak: Szombat van, nem szabad néked a nyoszolyádat hordanod!11Felele nékik: Aki meggyógyított engem, az mondá nékem: Vedd fel a nyoszolyádat, és járj.12Megkérdék azért őt: Ki az az ember, aki mondá néked: Vedd fel a nyoszolyádat, és járj?13A meggyógyult pedig nem tudja vala, hogy ki az; mert Jézus félre vonult, sokaság lévén azon a helyen.14Ezek után találkozék vele Jézus a templomban, és monda néki:Ímé meggyógyultál; többé ne vétkezzél, hogy rosszabbul ne legyen dolgod!15Elméne az az ember, és hírül adá a zsidóknak, hogy Jézus az, aki őt meggyógyította.16És e miatt üldözőbe vevék a zsidók Jézust, és meg akarák őt ölni, hogy ezeket művelte szombaton.17Jézus pedig felele nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.