Keresés

Részletes keresés

cyr45 Creative Commons License 2024.01.06 -1 1 4253

Bocs, hogy emberhez méltó módon próbáltam kommunikálni veled, nem tudtam hogy posztmodern ADHD-s idióta vagy.

Ez ismét (már a sokadik) igen kedves minősítés, részedről, számomra!

Anélkül, hogy erre okot adtam volna hasonlóval...

Arról pedig én nem tehetek, ha te -esetleg- hogyan vélted, értelmezted azokat, amit én

példaként említettem. Ehhez pedig csak némi szövegértés lett volna szükséges.

Mindegy is, amit kértem korábban, csak ismételni tudom:

A továbbiakban ne pazarold rám, az én hozzászólásaimra a Te értékes idődet!

Főként ne úgy, hogy közben próbálsz valami módon degradálni engem.

Úgy vélem, egészen jól megleszek ezek nélkül is...:-))

Előzmény: Aphelix (4210)
cyr45 Creative Commons License 2024.01.06 -1 1 4252

Itthon vagyok ismét, és vannak ékezeteim is!:-)

Továbbá, sikerült a kissé felhalmozódott restanciát is rendezni, ami miatt nem írtam pár napig.

Ha úgy érzed, hogy nem jól vélekedem a személyes helyzeted dolgában, igazán sajnálom!

Tkp. nem kellett volna -ilyen mélységben- a személyes véleményemet feltárnom.

Mert -így, utólag ismét elolvasva, amit írtam- akár bántó is lehetett számodra!

Ami aztán végképp nem állt szándékomban...:-((

Előzmény: endrebá (4209)
endrebá Creative Commons License 2024.01.05 0 0 4251

Áááá.. így hogy szóltam előre..  így készültél.    Így nem is estél hanyatt..  :-P

Hm..

Na majd mikor Operator dícséri meg a fogalmazókészségedet, akkor azt nem írom meg így nyilvánosan.. és akkor rendesebben meglepődsz.

:-)))

Előzmény: Szibillia3 (4240)
endrebá Creative Commons License 2024.01.05 0 0 4250

Ők akik továbbviszik a lángot..  hadd ne kelljen nekik emiatt elejteniük - mint nekem.

Előzmény: Aphelix (4239)
endrebá Creative Commons License 2024.01.05 0 0 4249

Ez így pont jó.

Előzmény: Abszolút Igazság (4238)
Aphelix Creative Commons License 2024.01.05 0 0 4248

Nem rájuk szavaztam, szóval érzelmileg nem befolyásol ha valaki piszkálja őket, csak kicsit úgy jött le, mintha rájuk akarnál kenni vmit amiért nem hibásak, de ha nem ez volt a helyzet akkor csak én értettem félre. Megesik.

Előzmény: Szibillia3 (4246)
Negyvenes nő Creative Commons License 2024.01.05 0 0 4247

…viszont a butább fél baromira le tudja húzni az addig értelmesnek, normálisnak gondolt másik felet.

Előzmény: Szibillia3 (4241)
Szibillia3 Creative Commons License 2024.01.05 0 0 4246

Én csak egy időhöz akartam kötni azt, hogy a családokon belül is egymásnak estek és lett időszakos, vagy örök harag, nem minősíteni akartam a fideszt, mint működő pártot és "felemelni" a baloldalt, mint ártatlan maszületett báránykákat, remélem érted...  :) 

(itt nem lehet politizálni, általában törlik is a hsz-t, ha észrevszik)

Előzmény: Aphelix (4243)
Aphelix Creative Commons License 2024.01.05 0 1 4245

Na igen, manapság a sajtó már minden értelmes gondolatot "széljobbnak" nevez a tömeges migráció ellenzésétől a nemi erőszak elítélésén át egészen addig ha valakinek nem tetszik ártatlan gyermekek megkéselése - ugye, Dublin. A rohadt nácifasiszta széljobb tüntetett amiért egy iskola előtt 3 gyereket és 2 pedagógust megkéselt egy migráns. Hmmmm.

Vicces, de fiatalon én is közép-balosnak tartottam magam, és pontosan az történt velem is amit az ábra mutat. Anno arról volt szó, hogy segítsük az elesetteket, most meg arról hogy hogyan lehetne a leggyorsabban lerombolni a nyugati civilizációt, eltörölni az európai kultúrát és kiirtani a fehér fajt. Persze woke szemmel kicsit máshogy tálalják ezt a programot, ott a kolonizáló múlt eltörléséről hablatyolnak meg a menekültek befogadásáról, mintha nem lenne egyértelmű, hogy mi ennek a stratégiának a végkimenetele.

Előzmény: Abszolút Igazság (4244)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.01.05 -1 2 4244

Volt erre egy remek szemléltető ábra, hogyan ment annyira a szélre a baloldal, hogy szinte már minden normális ember jobboldalinak számít hozzájuk képest. Holott nem ők tolódtak el jobbra, hanem az ún. Overton-ablak csúszott el balfelé:

Előzmény: Aphelix (4243)
Aphelix Creative Commons License 2024.01.05 0 1 4243

"Ez azért a fidesz beköszöntével megjelent, családokon belül lettek egymás haragosai, attól fügően, hogy ki kinek hitt."

Ugyanez a jelenség nyugaton is tapasztalható, szóval nem a fidesz miatt van.

Nem nehéz kitalálni amúgy, hogy a gyökérok a balos gondolkodás hihetetlen tempójú radikalizációja, amit azzal spékelnek meg hogy áthazudják a jobboldalra. Ha konkrét témákat nézünk, mint pl. az abortusz vagy a melegházasság, a jobbosok egyértelműen BALRA tolódtak az elmúlt évtizedekben, miközben a baloldal nem ismerne rá a tavalyi önmagára, olyan tempóban mennek el náluk hazulról. 10 éve még az volt a mottó, hogy melegek is házasodhassanak mert ők is emberek, most meg ott tartanak nyugaton hogy ha nem tetszik a fiad pöcslevágó műtétje akkor minimum vegye el tőled a gyámhivatal, de inkább menj börtönbe. És van gerinc azt hazudni, hogy az a jobboldal ami mára már támogatja a 10 évvel ezelőtti balos célokat, na az nácult meg teljesen, ők a hunyók. Dunát lehetne rekeszteni a szellemi okádékkal, hogy Trump vagy Orbán vagy bárki hasonló, illetve a követőik így nácik meg úgy fasiszták meg ilyenisták és olyanfóbok, ezért - a demokrácia nevében! - el kell őket taposni. Vezető politikusoktól a legutolsó átlagemberig minden balos rétegből hallatszanak ilyen hangok.

Na, a vicc kedvéért mondok egy jó példát: a vérbalos és kőfeminista JK Rowling kiátkoztatott a baloldalról, mert nem tetszik neki hogy egy férfi nőnek hazudhatja magát. Ilyen tempóban hülyülnek a "haladók", aki egy pillanatra félrenéz, az a következőben már nácifasiszta széljobbosnak minősül :) De a radikalizálódás az nem náluk van, ugyan már, hova gondolok...

Előzmény: Szibillia3 (4241)
Szibillia3 Creative Commons License 2024.01.05 0 0 4242

Hagyom. :)

Elmondtam mindent, amit gondoltam. 

Előzmény: endrebá (4229)
Szibillia3 Creative Commons License 2024.01.05 0 0 4241

"szülei és a házasságközvetítők alapos megfontolással kiválasztották a férjét"

Ez régen Magyarországon is így volt. 

Bár akkor inkább a pénzt házasították a pénzzel, de a pénzteleneknél is fontos volt, hogy a rokonok (vagy házasságközvetítő) ismertesse össze a két embert, többek között azért is, mert generációk

éltek együtt egy házban, nem volt mindegy, hogy mennyire bírják elviselni egymást, illetve ha az idősebb rokon ismerte a férjjelölt családját, akkor nagyjából tudta, hogy mi várható. 

Viszont én szex terén ezt teljességgel képtelenségnek tartom, mert lehet együtt enni, egymás(ért) és mellett dolgozni, gyereket neveleni, célokat kitűzni és arra menni, de ha a szex nem megy, 

akkor mi van? Azt nem igazán lehet erőltetni, mivel nem szerelemmel indul az egész, még a szerelem sem tolja őket össze, max idővel, ha szárba szökkennek az érzések. :)

"hasonló társadalmi, kulturáltsági és értelmi szinten legyenek a házasfelek"

Ezzel egyetértek teljes mértékben. Ideig-óráig megy az "ellentétek vonzzák egymást", de a legtöbb esetben azért ez idővel nagyon bosszantó és idegesítő inkább. 

Már a beszélgetésnél is kiderül, hamar nincs miről, ha értelmi szinti különbségek vannak, és nem mindenki képes "felhúzni" a másikat, illetve képes a másik (vagy akar)

felzárkózni, vagy máshogy gondolkodni. 

Ez azért a fidesz beköszöntével megjelent, családokon belül lettek egymás haragosai, attól fügően, hogy ki kinek hitt.

Nekünk egyszer egy rokon konkrétan a szemünkbe is mondta, hogy takarodjunk innen. Szerencsére azóta helyreállt a rend, de felejthetetlen pillanat volt, főleg úgy, hogy mi nem is vitáztunk,

csak valamit mondtunk, amit sértésnek élt meg az illető, sértésnek a fideszre. 

Előzmény: Abszolút Igazság (4200)
Szibillia3 Creative Commons License 2024.01.05 0 0 4240

Jó. :)))

Előzmény: endrebá (4207)
Aphelix Creative Commons License 2024.01.05 0 1 4239

A legfontosab amit tehetsz az pontosan az amiről nemrég beszéltél: a fiaid felvilágosítása. Nem véletlen, hogy a feministáknak egyből torkán akadt a téma :)

El kell magyarázni a következő nemzedéknek, hogy a kötelező hazudozás világában élünk ahol igazat mondani kockázatos, de boldog élethez mégiscsak az igazság vezet, szóval ne a feministáknak vagy a disney-nek higgyenek a nőkkel kapcsolatban, hanem a tapasztalt férfiaknak. ...és itt lehetne részletezni röpke húszezer oldalon, hogy a nők miféle teremtmények és hogyan érdemes bánni velük. A rövid verzió annyi, hogy a mainstream/polkorrekt/"haladó" álláspontnak automatikusan az ellenkezője igaz, tehát ha pl. egy feminista állít valamit abból egyből kiderül az igazság, csak invertálni kell a szavait.

Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.01.04 -3 3 4238

Nahát :-)))

Ha úgy érzed, kifejezi a lényeget, akkor nagyon szívesen.

(Ha ezt tudtam volna, versbe szedem vagy valami ilyesmi...)

Előzmény: endrebá (4237)
endrebá Creative Commons License 2024.01.04 -1 0 4237

Nézd csak meg, mi került a topikcím alá.

Te öntötted szavakba, én csak odakértem.

Köszönöm Abszolút Igazság, és köszönöm Illet..  ékes.  :-)))

Előzmény: Abszolút Igazság (4235)
Aphelix Creative Commons License 2024.01.04 0 0 4236

Eh, a nagyja simán belefért az átlagos netes vitákba, egyáltalán nem volt kirívó.

De ami igen, az a magánéleti dolgok idekeverése volt Kálisó kolléganőtől.

Előzmény: Mlle. Grenelle (4234)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.01.04 -1 4 4235

"Te jószagú málnabokor, mi volt itt...?"

Csak egy lokális hiszti, de már elmúlt :-)

Előzmény: Mlle. Grenelle (4230)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.01.04 0 0 4234

Az.

Apokalipszis most.

Úgy lőttétek egymást, mint a szembenálló felek a vietnami háborúban.

Előzmény: Aphelix (4231)
endrebá Creative Commons License 2024.01.04 0 0 4232

Apheli.. pszis  ?

Előzmény: Aphelix (4231)
Aphelix Creative Commons License 2024.01.04 0 1 4231

Apokalipszis...?

Előzmény: Mlle. Grenelle (4230)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.01.04 0 0 4230

Te jószagú málnabokor, mi volt itt...?

endrebá Creative Commons License 2024.01.04 0 0 4229

Köszönöm hogy segíteni próbálsz, Szibillia.

Ki nem találnád honnan jött tegnap dícséret az írásaidról - fogsz majd csodálkozni.

A hibajavítást meg talán még azzal egészítsd ki hogy a fiúk felvilágosításának a területén ki az a gyengébb akit tőlem így kell védeni ..  aztán hagyd szó nélkül te is.

Előzmény: Szibillia3 (4227)
endrebá Creative Commons License 2024.01.04 0 0 4228

Irtóbüszke vagyok, hogy ilyen tökéletes topik mottót írtál..  megkérem Illetlenkét hogy emelje be a topikcím alá a fejlécbe.

Fogadd őszinte irigykedésemet.  :-))

Előzmény: Abszolút Igazság (4219)
Szibillia3 Creative Commons License 2024.01.03 0 0 4227

Reméltem, hogy amit írok, az megtalál benned valamit és befejezed. 

Nem így történt. Nagyon sajnálom. Őszintén. 

Tőlem nincs benned több empátia. Én is védek.

Én veled kesztyűs kézzel bántam, furcsa lett volna, ha ketté harapod a torkom. 

Negatív érzéseimet veled kapcsolatban cáfold, és ha sikerül meggyőznöd, pozitív érzéseim lesznek. 

Igazából most sem azzal kapcsolatban van negatív, hogy a férfi-női viszonyokat máshogy látod, mert miért nem láthatnád úgy,

hanem azzal, ahogy csapkodsz magad körül, és személyeskedsz Endrével. 

Én nem "egy kis csetepaténak" tartom azt amit írsz Endréről/Endrének. 

Én már régen tiltattalak volna a helyében. 

Bár lehet, hogy más névvel újra jönnél és folytatnád, és soha nem lenne vége. 

Az után, amit rákiabálsz miért csodálkozol, hogy megkér mindenkit, hogy ne beszéljenek veled, hátha megunod, és elmész? 

Te mit szólnál, ha átmennénk hozzád és szidnánk, mint a bokrot? A te "otthonodban". 

Milyen párbeszédet vársz el tőle azok után, amiket írsz róla? 

Miről beszélgetne veled?

Te tényleg azt hiszed, hogy betöröd az ajtót, szétversz mindent és ezek után üljön le veled egy kávé mellé beszélgetni?

Nem értelek, mit akarsz elérni? 

Folyamatosan támadsz és csodálkozol a reagálásokon. És már jó ideje csinálod ezt. 

Én nem haragszom rád, nem akarlak bántani, kérdéseket teszek fel, illetve nem a te szemeddel látva téged írok véleményt, ami 

szerintem mindig fontos, minden ember életében, hogy ne csak magát lássa magából, hanem kapjon kintről információkat,

és írom én, hogy hátha megérzed amiről írok, hátha érdekel, hátha meg tudlak győzni, hogy lehetne ezt csendesebben is. 

Nem bántani akarlak, és nem a védekezést "várom el", hanem a magyarázatot, vagy a csendet, ha nincs más. 

A düh ("Ez dühössé tesz, mert ez nem párbeszéd" - írtad) engem sosem segített bölcsen és észszerűen dönteni és beszélgetni sem. 

A férfiak hatalmát sem lehet dühvel eltörölni/eltüntetni/megsemmisíteni, mert dühvel/erővel reagálnak, főleg, hogyha nem tud a nő

meggyőző érveket felhozni. De az ezen a helyen írókat semmilyen érv nem fogja meggyőzni. :))

Előzmény: Káli. (4225)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.01.03 0 0 4226

Te csak veszekedni jársz ide?!?

Előzmény: Káli. (4225)
Szibillia3 Creative Commons License 2024.01.03 0 0 4224

Én örülnék, ha elengednéd. :)

Én is voltam mérges, haragos, mondjuk bosszút sosem álltam, de még meg sem fordult a fejemben, és igyekeztem magamban, vagy kettőnk között elintézni, de arra jöttem rá, hogy elfáradok ebben. Még fizikailag is. 

Nem éri meg. 

Nem mondom, hogy magamban tartom, sőt, de kijön, kimondom, megvédem az álláspontomat, ha kell, aztán ennyi. Túl kell lépni, mert eszméletlen mennyiségű energiát vesz el a harag, a sértettség tárolása. Nem ér annyit senki magának az embernek. :) 

Előzmény: Káli. (4223)
Szibillia3 Creative Commons License 2024.01.03 0 0 4222

Bár igyekeztem a kettőtök "beszélgetését" elolvasva kizárni magam, hogy majd megoldjátok, de úgy látom, hogy nem megy.

Te elfogadhatónak tartod azt, hogy a kettőtök közötti surlódást itt beszéled meg, itt írogatsz róla olyanokat, amik vagy igazak, 

vagy nem, de semmiképpen nem tartozik másokra?

Te ettől jobban érzed magad, hogy olyan dolgokat írsz róla, ami túl privát? 

Ha valakin felmászik, majd észre fogja venni, ha ez igaz. Hogy itt beszennyezed nap mint nap, mit vársz?

Elfordul tőle mindenki, és egyedül marad a blogján? 

Nekem nem ő lesz "sáros", hanem te.

Szerinted nem? Mert te nyomod a mocskot rá, de azzal te is sáros leszel. 

Én tényleg csak érdeklődnék tőled, hogy bár nem érdekel az okod, mit vársz attól, hogy itt hánysz rá számtalanszor?

Az eddigi írásaid szerinted célba találtak, elérték azt, amit vártál tőlük? 

Mi lenne, ha elengednéd a nemtudommicsodádat vele kapcsolatban?

Én azt gondolom, hogy a nőket jellemzi inkább a szóvalverés, az átkozódás, a szitkozódás, a bosszú és te hozod is ezt. 

Olyan szép lenne szerintem, ha ezt befejeznéd. Bármi is a problémád vele.

Az elengedés egy nagyon fontos lépés a bölcsesség felé vezető úton...

Előzmény: Káli. (4220)
Aphelix Creative Commons License 2024.01.03 0 1 4221

És megint az érzelmi alapú zsarolás, vádaskodás, hisztizés. Ha valakinek olyan barátai vannak mint te, annak nincs szüksége ellenségekre.

Előzmény: Káli. (4220)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!