"Amit mi megtehetünk (a fanatizmuson és a fanatikusokon való
szórakozáson túl), az pedig az informálás, a felvilágosítás.
Leleplezni a fő feminista hazugságokat a patriarchális elnyomásról,
női kvótáról, családon belüli erőszakról, bérkülönbségről, stb.,
egyáltalán kétségeket és gondolatokat ébreszteni a femináci agymosás
ellenében."
Nem rájuk szavaztam, szóval érzelmileg nem befolyásol ha valaki piszkálja őket, csak kicsit úgy jött le, mintha rájuk akarnál kenni vmit amiért nem hibásak, de ha nem ez volt a helyzet akkor csak én értettem félre. Megesik.
Én csak egy időhöz akartam kötni azt, hogy a családokon belül is egymásnak estek és lett időszakos, vagy örök harag, nem minősíteni akartam a fideszt, mint működő pártot és "felemelni" a baloldalt, mint ártatlan maszületett báránykákat, remélem érted... :)
(itt nem lehet politizálni, általában törlik is a hsz-t, ha észrevszik)
Na igen, manapság a sajtó már minden értelmes gondolatot "széljobbnak" nevez a tömeges migráció ellenzésétől a nemi erőszak elítélésén át egészen addig ha valakinek nem tetszik ártatlan gyermekek megkéselése - ugye, Dublin. A rohadt nácifasiszta széljobb tüntetett amiért egy iskola előtt 3 gyereket és 2 pedagógust megkéselt egy migráns. Hmmmm.
Vicces, de fiatalon én is közép-balosnak tartottam magam, és pontosan az történt velem is amit az ábra mutat. Anno arról volt szó, hogy segítsük az elesetteket, most meg arról hogy hogyan lehetne a leggyorsabban lerombolni a nyugati civilizációt, eltörölni az európai kultúrát és kiirtani a fehér fajt. Persze woke szemmel kicsit máshogy tálalják ezt a programot, ott a kolonizáló múlt eltörléséről hablatyolnak meg a menekültek befogadásáról, mintha nem lenne egyértelmű, hogy mi ennek a stratégiának a végkimenetele.
Volt erre egy remek szemléltető ábra, hogyan ment annyira a szélre a baloldal, hogy szinte már minden normális ember jobboldalinak számít hozzájuk képest. Holott nem ők tolódtak el jobbra, hanem az ún. Overton-ablak csúszott el balfelé:
"Ez azért a fidesz beköszöntével megjelent, családokon belül lettek egymás haragosai, attól fügően, hogy ki kinek hitt."
Ugyanez a jelenség nyugaton is tapasztalható, szóval nem a fidesz miatt van.
Nem nehéz kitalálni amúgy, hogy a gyökérok a balos gondolkodás hihetetlen tempójú radikalizációja, amit azzal spékelnek meg hogy áthazudják a jobboldalra. Ha konkrét témákat nézünk, mint pl. az abortusz vagy a melegházasság, a jobbosok egyértelműen BALRA tolódtak az elmúlt évtizedekben, miközben a baloldal nem ismerne rá a tavalyi önmagára, olyan tempóban mennek el náluk hazulról. 10 éve még az volt a mottó, hogy melegek is házasodhassanak mert ők is emberek, most meg ott tartanak nyugaton hogy ha nem tetszik a fiad pöcslevágó műtétje akkor minimum vegye el tőled a gyámhivatal, de inkább menj börtönbe. És van gerinc azt hazudni, hogy az a jobboldal ami mára már támogatja a 10 évvel ezelőtti balos célokat, na az nácult meg teljesen, ők a hunyók. Dunát lehetne rekeszteni a szellemi okádékkal, hogy Trump vagy Orbán vagy bárki hasonló, illetve a követőik így nácik meg úgy fasiszták meg ilyenisták és olyanfóbok, ezért - a demokrácia nevében! - el kell őket taposni. Vezető politikusoktól a legutolsó átlagemberig minden balos rétegből hallatszanak ilyen hangok.
Na, a vicc kedvéért mondok egy jó példát: a vérbalos és kőfeminista JK Rowling kiátkoztatott a baloldalról, mert nem tetszik neki hogy egy férfi nőnek hazudhatja magát. Ilyen tempóban hülyülnek a "haladók", aki egy pillanatra félrenéz, az a következőben már nácifasiszta széljobbosnak minősül :) De a radikalizálódás az nem náluk van, ugyan már, hova gondolok...
"szülei és a házasságközvetítők alapos megfontolással kiválasztották a férjét"
Ez régen Magyarországon is így volt.
Bár akkor inkább a pénzt házasították a pénzzel, de a pénzteleneknél is fontos volt, hogy a rokonok (vagy házasságközvetítő) ismertesse össze a két embert, többek között azért is, mert generációk
éltek együtt egy házban, nem volt mindegy, hogy mennyire bírják elviselni egymást, illetve ha az idősebb rokon ismerte a férjjelölt családját, akkor nagyjából tudta, hogy mi várható.
Viszont én szex terén ezt teljességgel képtelenségnek tartom, mert lehet együtt enni, egymás(ért) és mellett dolgozni, gyereket neveleni, célokat kitűzni és arra menni, de ha a szex nem megy,
akkor mi van? Azt nem igazán lehet erőltetni, mivel nem szerelemmel indul az egész, még a szerelem sem tolja őket össze, max idővel, ha szárba szökkennek az érzések. :)
"hasonló társadalmi, kulturáltsági és értelmi szinten legyenek a házasfelek"
Ezzel egyetértek teljes mértékben. Ideig-óráig megy az "ellentétek vonzzák egymást", de a legtöbb esetben azért ez idővel nagyon bosszantó és idegesítő inkább.
Már a beszélgetésnél is kiderül, hamar nincs miről, ha értelmi szinti különbségek vannak, és nem mindenki képes "felhúzni" a másikat, illetve képes a másik (vagy akar)
felzárkózni, vagy máshogy gondolkodni.
Ez azért a fidesz beköszöntével megjelent, családokon belül lettek egymás haragosai, attól fügően, hogy ki kinek hitt.
Nekünk egyszer egy rokon konkrétan a szemünkbe is mondta, hogy takarodjunk innen. Szerencsére azóta helyreállt a rend, de felejthetetlen pillanat volt, főleg úgy, hogy mi nem is vitáztunk,
csak valamit mondtunk, amit sértésnek élt meg az illető, sértésnek a fideszre.
A legfontosab amit tehetsz az pontosan az amiről nemrég beszéltél: a fiaid felvilágosítása. Nem véletlen, hogy a feministáknak egyből torkán akadt a téma :)
El kell magyarázni a következő nemzedéknek, hogy a kötelező hazudozás világában élünk ahol igazat mondani kockázatos, de boldog élethez mégiscsak az igazság vezet, szóval ne a feministáknak vagy a disney-nek higgyenek a nőkkel kapcsolatban, hanem a tapasztalt férfiaknak. ...és itt lehetne részletezni röpke húszezer oldalon, hogy a nők miféle teremtmények és hogyan érdemes bánni velük. A rövid verzió annyi, hogy a mainstream/polkorrekt/"haladó" álláspontnak automatikusan az ellenkezője igaz, tehát ha pl. egy feminista állít valamit abból egyből kiderül az igazság, csak invertálni kell a szavait.
Ki nem találnád honnan jött tegnap dícséret az írásaidról - fogsz majd csodálkozni.
A hibajavítást meg talán még azzal egészítsd ki hogy a fiúk felvilágosításának a területén ki az a gyengébb akit tőlem így kell védeni .. aztán hagyd szó nélkül te is.
Én is voltam mérges, haragos, mondjuk bosszút sosem álltam, de még meg sem fordult a fejemben, és igyekeztem magamban, vagy kettőnk között elintézni, de arra jöttem rá, hogy elfáradok ebben. Még fizikailag is.
Nem éri meg.
Nem mondom, hogy magamban tartom, sőt, de kijön, kimondom, megvédem az álláspontomat, ha kell, aztán ennyi. Túl kell lépni, mert eszméletlen mennyiségű energiát vesz el a harag, a sértettség tárolása. Nem ér annyit senki magának az embernek. :)