Vezettél már autót ? Mert akkor el tudnád képzeni ! Én már láttam ilyen balesetet, az volt az illető szerencséje, hogy fából volt a garázsajtó ! (persze egy enyhe lejtő kell hozzá, ami Szekszárdon is előfordul ...) A cikk szerzőjével azonos műszaki szinten vagy...más baj nincs ! Szerinted lehetetlen ?
"Parkoláskor sebességben hagyta a gépjárművet, ami elgázolta őt. "
Ez minden nem h., fejl.-ben nem v. maradt embernek azt jelenti, hogy a két dolog között okozati összefüggés van.
Egyébként ilyet is írhattak volna:
"Parkoláskor bekapcsolt rádióval hagyta a gépjárművet, ami elgázolta őt."
"Parkoláskor bekapcsolt fényszóróval hagyta a gépjárművet, ami elgázolta őt."
Stb.
"Az a kérdés, a motor járt e ?"
Tökmindegy, járt-e a motor. Ha üresben van, akkor hiába jár a motor, az autó nem indul el.Járó motorú autót pedig nem lehet sebességben hagyni és úgy kiszállni, mert lefullad. Ha oktató autóról van szó magasra állított alapjárattal, akkor sem lehet elüttetni magad vele, mert amíg kiszállsz az autóból, az máris tovább indul. Nagy sprinttel esetleg utolérheted és elé vetheted magad.
Összefoglalom. Ha egy autót nem vagy rosszul rögzítenek, akkor lejtőn magától elindulhat. Az elindulásnak semmi köze ahhoz, hogy járt-e a motor és a váltó sebességbe volt-e kapcsolva.
H. gyerek ! Azt írják, hogy sebességben volt. Ha üresben, akkor meg nehezebb "eléje kerülni" a vezetőnek ...A vita , ha jól értem, arról szól, hogy indulhat el, (hogy állhat meg) ha sebességben volt ? Az a kérdés, a motor járt e ? Több ilyen baleset van évente ...lejtős garázsbejáróban ! Nagy előny, ilyenkor ha gyenge a garázsajtó...és átpréseli a tulajt az autó az ajtón...
Inkább beszéljünk arról, amikor a rakpartról szex közben a Dunába gurulnak....:)))
(Előfordul, miközben nyitja a garázsajtót....az autó elindul)
Te láttál már lejtős padlójú garázst? Én már elég sok garázsban jártam, de mindegyiknek vízszintes volt a padlója.
Az elütés nyilván a rosszul rögzített autó miatt történhetett. Nem volt behúzva a kézifék ÉS üresben volt az autó. Nem kizárt az sem, hogy nem volt behúzva a kézifék ÉS magas sebességfokozatban volt a váltó. Ebben az esetben sem a sebességben hagyás miatt indult el az autó, hanem annak ellenére.
"Parkoláskor sebességben hagyta a gépjárművet, ami elgázolta őt."
Szánalmasan ostoba hír.
Csak nőknek:
- Az autókat parkoláskor sebességfokozatba kacsolva célszerű hagyni (kiegészítő rögzítő eszköz a kézifék mellett).
- Sebességfokzatban csak álló motorú autót lehet hagyni, különben lefullad. Ha meg magas az alapjárat, akkor úgy indul el az autó, hogy a vezető még benne ül, tehát nem tudja saját magát elütni.