Ma Magyarországon kb. 8-9%-os a koraszülöttségi arány, ami azt jelenti, hogy évente minden tizedik, vagyis mintegy 8000 gyermek születik a terhesség 37. hete előtt. Ez a szám amellett, hogy sajnos elég magas, már évtizedek óta stagnál, amelyben az anya életkorának (túl korai vagy túl késői gyerekvállalás) és az orvostudomány fejlődésének, így például a lombikbébi programoknak és az ezekből következő ikerterhességek növekedésének is meghatározó szerepe van.
Kurva nagy mázli, hogy exnejem terwe nem sikerült. 1 tonna pénz elúszott de megérte. Ha sikerült volna, akkor most a poklot járnánk miatta. Bár az inszemináció más. Mégis bizalmatlan vok vele.
Az meg triplán siker, hogy a lombik magánéleti blabla nem sikerült és a terv 2016-ba kifingott új munkahelyi egyebek okán magánéleti krízis miatt
Többnyire én egyedül csináltam, mer az exnejem má meséltem 500 mázsa volt és inkább endrometriózist és PCOSt növesztett magában, esténként meg is locsolta őket hogy gyorsabban nőjenek
Az adatok szerint a férfiak megtermékenyítő-képessége drámaian romlik: a magyar férfiak spermaszáma a 70-es évekbeli milliliterenkénti nagyjából 70 millióról 30 millió körülire csökkent a kétezres évekre, és a hímivarsejtek mozgékonysága sem éri el a megtermékenyítéshez szükséges szintet.
„Medical Association című amerikai orvosi folyóirat szerkesztőségi cikke megjegyzi, hogy a lombikeljárásokat (IVF) általánosságban „koraszülések, alacsony születési súlyok, kórházi ápolás és újszülötthalálozások” kísérik, és „magasabb a születési rendellenességek kockázata”.
Kiemeltem vastaggal ami számomra érdekes.
Érdemes elolvasni az egészet, hosszú, de a nagypapa mesél a lombikunokáiról hogy mitől idézem "fogyatékosak".
Korai érelöregedés jeleit tapasztalták lombikgyerekeknél
Néhány évvel korábban a kutatók ugyanezen gyerekeket átlagosan 11 éves korban már megvizsgálta, és eredményeiket összehasonlította a természetes úton fogant kortársakéval. Már akkor mutatkoztak a korai érelöregedés jelei az IVF-gyerekeknél, bár a vérnyomásban még nem mutatkoztak különbségek. Ezeknek öt évre volt szükségük ahhoz, hogy megmutatkozzanak - emelte ki Emrush Rexhaj.
wan kép. Csak nekem tünik úgy, hogy a lombikgyerekeknek furcsa feje van?
Lehet meséltem egy lombikgyereknek az oviban egy kislány beleharapott a fejébe. Vérzett és lombikpapa blogra tette a képét. Nem osztom, mer lombikpapa egykor moderátor volt...........
Épp a lombikprogram kellős közepén voltam – ilyenkor 100-150 injekciót kell beszúrnom magamnak egy hónap alatt –, és ödémás voltam, felvizesedett a testem.