Ugyanez volt nálam is, a villanymotor tengely elmozdult és visszafelé darált. Laikus vagyok, de azt tudom, hogy szétszedték az egész villanymotort, kivették a tengelyt, volt marás stb...
Viszont ez azért alakult ki nálam, mert nem vettem észre, hogy kiesett az egyik villanymotort rögzítő csavar és eldarálta a tengelyt egy idő után. Ha szerencséd van nálad is csak ez a hiba
Az egy dolog, hogy megy lefele, de mekkora erővel?
Hiba lehet, kopottak a munkahengerben a karmantyúk, átengedi az olajat, vagy el van gyengülve a hidraulika szivattyú. Bár a gyenge szivattyúval megáll, és nagyon melegszik.
Először is meg kéne mérni az olajnyomást, ha jó akkor bele kéne nézni a munkahengerbe.
Van egy álló gyári rönkhasítom! Kölcsönadtam, elromlott:( A hibajelenség lefelé megy normálisan, felfelé meg el kezd szaggatni, rángatni majd szét esik. Merre induljak el?
Inkább az olaj forrósodik fel, és mivel a hidraulika szivattyú rá van építve a motorra, az átveszi a hőt.
Elvileg a hidraulika szivattyút a motor ventilátora hűtené, de ezekben a gyári gépekben kevés olaj van, 4-5 liter, így folyamatos munkára elkél egy olajhűtő.
Hát nem kérdezte , hogy mit csináljon csak végezte a dolgát.
Kedves nagykunsági !
Tanácsodat meg fogadtam így tényleg szaporább . Egy olyan kérdésem lenne , hogy a motor neked is fel forrósodik ? a kezem már nem állja . 5 talicska fa után úgy , hogy talicskánként kipakoláskor pihent a gép .
Hát a szervíz nincs ott favágáskor !:) 10 T -nak írtad ,nehogymá sok legyen egy plusz kereszt rajta!:) Úgy old meg ,hogy bontható legyen,és ne hagyjon nyomot a kereszt rögzítése !:)