A tér megújulásának lépései. Tervek, elképzelések, és azok megvalósulása. Ha marad a nemzeti kormány, akkor jó esély mutatkozik, hogy a tervek nemcsak tervek maradnak, hanem lesz is belőle valami.
Ha bele gondolok, hogy abban a rohadt átkosban még olyan is működött, hogy "Utasellátó", a vonatokon volt étkezőkocsi és a büfés gyerek félóránként ment végig a szerelvényen kávéval, szendviccsel, üdítővel és minden valamirevaló (falun is) helyen, ahol tíznél több utas fordult meg naponta oda volt biggyesztve egy étterem/resti is.
Dehát az a nem kulturált időszakok voltak.
Kérdés:
Ha úgy hirtelen a villamoson be kéne kapjak valamilyen gyógyszert (vannak ilyen esetek) és ezt egy korty, üvegből meghúzott vízzel teszem, mennyi a bünti?
Az a pár perc az kb fél óra. Oda-vissza, vásárlás, evés. Menj nyugodtan reggel munkába menet ennyivel korábban. A Vörösvári útról a jános kórházba.:) Mondjuk reggel 07-re.............
De hát hol van itt szó állandó kajaszagról, amikor vagy 50 méterrel odébb, egy külön tömbben lesznek a különféle boltok? A boltok körül esetleg eldobált ezmegaz érdektelen ügy, kell egy állandó takarító, aki felsöpri, ha mégis a földre kerül valami. Ezt azért már az ókori görögök is kitalálták.
És aki meg hatos anyacsavart akar venni, az is elmegy innen utána a boltba.
A kérdés nem ez. A kérdés az, hogy miért kellene bárhova máshova elmennie? Milyen megfontolás mondatja veled, hogy egy nagy forgalmú, szándékosan találkozóhelyként is szolgáló, valamennyi ülő- és nézelődőhellyel, zöldfelülettel ellátott téren ne legyen étel- és italárusítás? Milyen vélelmezett politikai, "jobboldali", "nemzeti" vagy "polgári" megfontolásból látod ezt levezethetőnek?
Tényleg érdekelne. Pöröly itt mindenféle hülyeséggel házal, de tőle már megszoktuk, hogy bármi, amit aznap éppen ellenezni támad kedve, a zsidó kozmopolita balliberális ellenség fondormánya. Ma még éppen csak a hamburger az, holnapra talán majd eljut a levegővételig is. De neked mi bajod van vele?
Nem zavarnék én senkit sehova. Csak úgy gondolom, hogy aki igazán éhes, vagy igazán kávé után vágyik, az elmegy érte egy pár perces távolságra is. Feltéve, hogy ezen a metróállomáson nincs a szokásos pékség, mert akkor ott kávét is, harapnivalót is talál.
Ja, hát ehhez valóban érdemes ötször betenni ugyanazt.
Senki nem vonta kétségbe sose, hogy a közlekedést jól szolgálja. De ha te ettől leszel boldog, én ugyan nem akadályozlak meg, amíg egy modi nem mondja azt, hogy elárasztod vele a topikot. :-)
Tényleg nem értem. Megmondanád, mi a célod vele? Talán valamelyikünk azt mondta, hogy miután átadták, többet nem lehet majd egy gombostűt sem leejteni? És azt akarod látványosan megcáfolni? Vagy mi?
Neked nem fontos, te elzavarnád a szomszédos utcákba ide meg oda. Hogy miért, azt egyébként nem tudom, én még nem hallottam róla, hogy – Pörölyön kívül – bárkit zavarna egy szokásos kávézó vagy hamburgerárus egy ekkora forgalmú téren. Semmilyen politikai oldalról nem hallottam még ilyen hülyeséget...