Keresés

Részletes keresés

Torlonia Pyrandus Creative Commons License 2021.08.08 -1 0 6953

N.Z.: úgy tudom, kettő (2) szinte egyforma méretű, lakosságszámú 1milliós városa van. Tévedek?

Előzmény: Lacanist (6948)
ave én Creative Commons License 2021.08.08 -2 0 6952

ilyenkor mindig a hossz pótolná a tartalmat

Előzmény: Omega12 (6950)
ave én Creative Commons License 2021.08.08 -2 0 6951

(a miénket leginkább azért nem mi nem kompenzáljuk, mert mi igen)

Előzmény: ave én (6949)
Omega12 Creative Commons License 2021.08.08 0 3 6950

Pedig megtehetnéd, mert a te hozzászólásaiddal ellenben  elég sok az igazságtartalma.

Előzmény: ave én (6946)
ave én Creative Commons License 2021.08.08 -2 0 6949

igen, de nem mi nem kompenzáljuk sem a mi életünket, sem az övékét, hanem ők nem

Előzmény: Lacanist (6948)
Lacanist Creative Commons License 2021.08.08 0 1 6948

És vidéken az egyik legsivárabb és uncsibb, ha kultúrára vágysz. És hát a vidék ott egy város kivételével minden. Turistáskodni biztos marha jó lehet, csak élni nem élnék ott, max akkor, ha elvonult farmernek készülnék. 

Előzmény: ave én (6940)
Dhomasson Creative Commons License 2021.08.08 0 0 6947

ez meglepően korrekt előrejelzés lenne, de érződik, hogy sok esetben számítógép rangsorolt eredmények alapján. Pénit eleve túlzásba vitték, ill Dénes Eszter kvótát sem szerzett, bár sokan mondják, hogy tényleg vele lett volna esélyes a páros. 

Marosinál is azt érzem, hogy megnézték ki volt a világbajnok, azt jól van, de elég sok egyéb szempontot nem vettek figyelembe. 

Halászt év elején műtötték, erről ezek szerint nem értesültek. ill a női C2-t nem értem, már eleve a kínai és a kanadai tuti volt, hogy előz minket. az viszont érthetetlen, hogy pl női K1, K2-ben nem tippeltek érmet nekünk. 

Előzmény: F1 Hierro (6936)
ave én Creative Commons License 2021.08.08 -4 0 6946

ennyit nem olvasok el. szorri

Előzmény: Lacanist (6945)
Lacanist Creative Commons License 2021.08.08 0 6 6945

Mindenkinek azzal van baja, hogy átlátszóan negatívan elfogult vagy a magyar eredményekkel és még hencegsz is a vélt és saját magadnak vindikált objektivitásoddal. 

Ha 100 emberrel elolvastatnánk a fórumot, sztem 98 mondaná azt, hogy elfogultan húzod le a magyar eredményeket, de 95-re fogadni is mernék. Ilyen esetben azért érdemes elgondolkodni, hogy nem a te lemcsédben van-e a némi töréshiba.

Mert nézzük meg, mit is akarhatsz közölni a folyamatos kritikáiddal? 

1. Rengeteg pénzt áldoznak a sportra kormányszinten és nem jön az eredmény. 

Erre csak azt lehet mondani, hogy egyrészt az itt fórumozók többsége egyetért, hogy jelen helyzetben sokkal jobb helye is lenne a pénznek, csak hát ez nem politikai topik. Ha meg szigorúan a sportnál maradunk és azt nézzük, hatékonyan van-e elköltve a pénz, akkor is mindenki nagyjából egyetért, hogy nyilván nem. Ezzel együtt sem igaz, hogy nem látszik a hatása, mert a helyezések mutatják, hogy erősödik a merítés, de ez persze, hogy kevés. Épp csak itt nincs kivel vitatkoznod ezen, hasonló gondolatokkal az origon vagy a faszpajtásokon kellene osztanod az észt. 

2. A magyar média undorítóan találja az egész magyar szereplést, minden szirszart megragadva ahhoz, hogy sikeresebbnek tűnjön, mint valójában. 

Ez is igaz, de ugyanaz a helyzet, mint az előzővel, néhány fidesztrollt leszámítva mindenki így látja, az árnyalatokon lehet esetleg vitatkozni. 

3. A magyar szereplés nem mutatja a realitást, felfújt, úgy szar, ahogy van, perifériás sportokban vagyunk jók. 

Ez annak a kérdése, hogy minek tartjuk az olimpiát. Számomra, ha a legnemesebb (de mára teljesen marginálissá vált) célját nézzük, akkor a sport ünnepe. Ahol a legtöbb sportág lehetőséget kap arra, hogy bemutatkozzon, vagy megmutassa, mi a szép és jó benne. Ez nem egy összevont úszó-atlétika-torna világbajnokság, hozzárakva a kosárlabdát, hogy azokból álljon, amiket te is a legnépszerűbbnek gondolsz.a magyarok eleve nagy hagyományú, kezdetektől meglévő sportágakban sikeresek, nyilván lehetett volna jobban haladni a korral, de egyrészt vannak erre utaló biztató jelek, másrészt ennyi erővel a strandröplabdától kezdve a műugráson át a pályakerékpárig minden aranyérmet levonhatnánk mindenkitől, és lehetne úgy pöcsöt méregetni, csak nem tudom, mi értelme volna. Ugyanaz a 4-5 ország lenne a legsikeresebb, akik népességben, gazdaságban a legnagyobbak, kiegészülve a fekete bőrű atlétákat adó országokkal. 

Mindenki tudja, hogy vannak nagyobb és kisebb múltú sportágak, és a köztudatban értékesebbnek és kevésbé értékesnek tartott aranyérmek, csak akkor fölösleges jönni a táblázattal, amit te citálsz ide előszeretettel. 

4. A magyar néplélek beteg és az érmekkel, elsősorban az arannyal akarja magát többnek láttatni, mint amennyit ér, ha pedig kevés az arany, akkor kapaszkodik az érmekbe.

A magyar népléleknek valóban vannak igen káros fixációi, amikkel megint csak egyet tud érteni az itt fórumozó többség. Viszont egyrészt talán éppen hogy pozitív elmozdulásként kéne venni, hogy most már az érmeken és nem az aranyon van a hangsúly, ez egy apró lépés a merjünk kicsik lenni mentalitás irányába, másrészt minden ország és nép sportszerető rétege örül az olimpikonjai sikerének és méregeti a pöcsét a másikéhoz, ez zsigeri reakció. 

Nálunk semmivel sem látom szarabbnak az arányokat, van egy széles réteg, akinek fingja sincs az olimpiáról, legfeljebb megjegyez egy-két aranyérmest, amire verheti a mellét, de ugyanezek vernék másra, ha ez nem lenne. A sportszerető és értő nézők többsége sztem ugyanolyan normálisan és a helyén kezeli a dolgot, mint egy norvég vagy kanadai. 

... Ki is egészítheted akár, hogy mi a célod az állandó fikával, de nehezen találok olyan okot, amit a fentiek ne fednének le, ezekről meg bemutattam, mennyire hiábavalóak a részedről. 

Előzmény: ave én (6894)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.08.08 0 0 6944

nso 10 arany, 8 ezüst, 10 bronz tipp :-D

betippelték bronzra Korpásit (birkózás) meg Salim Omart - nem jött be

Hárspatakit betippelték bronzra - ez bejött

Hosszú, Péni, Kenderesi, Kapás, akikkel mellélőttek (ezek mondjuk előzetesen jogos tippnek tűntek)

Szilágyi-Szatmári 1-2., kardcsapat arany - ez túlzás volt

vízilabda: fiúk arany, lányok ezüst - ez is

öttusa: nem Marosi nyert érmet, hanem Kovács Saci

amúgy ezeken kívül csak kisebb mellélövéseik voltak.

Erinaceus Creative Commons License 2021.08.08 0 0 6943

Mondtam én olyat, hogy nem jó ott élni? :)

Előzmény: ave én (6940)
ave én Creative Commons License 2021.08.08 -1 0 6942

megfogadtam, hogy soha többé nem fogadok, de ha fogadtam volna, az olimpia előtt megtettem volna a "nem az USA"-t a férfiaknál

Előzmény: bendeguz90 (6941)
bendeguz90 Creative Commons License 2021.08.08 0 0 6941

:D

Előzmény: ave én (6939)
ave én Creative Commons License 2021.08.08 -1 0 6940

Új-Zéland konkrétan a világ legélhetőbb helye, köszönik szépen, elvannak ők a térképen kívül is

Előzmény: Erinaceus (6929)
ave én Creative Commons License 2021.08.08 -1 0 6939

megtippelték az USA-nak a kosárlabda duplát, az azért bátor volt. de bejött :D

bendeguz90 Creative Commons License 2021.08.08 0 1 6938

Azért elég jó kis találati arány. 

ave én Creative Commons License 2021.08.08 -1 0 6937

gondolom, akkor Longo is kiesik :D

Előzmény: Dhomasson (6934)
F1 Hierro Creative Commons License 2021.08.08 0 0 6936

Sikerült rábukkannom az AP esélylatolgatásaira:

https://apnews.com/article/sports-2020-tokyo-olympics-africa-canada-middle-east-b95fdb2d762d7fbcf16e6555effc47be

atlétika

kalapács, ffi: Halász Bence, bronz - nem jött be

kajak-kenu

K-1 1000 m, ffi: Kopasz Bálint, arany - talált

K-4 500, női: arany - talált

C-2 1000, női: Balla Virág, Takács Kincső, ezüst - nem jött be

vívás

ffi párbajtőr, egyéni: Siklósi Gergely, ezüst - talált

ffi kard, egyéni: Szilágyi Áron, arany - talált

ffi kard csapat: ezüst - az érem talált, a színe nem

cselgáncs

ffi 90 kg: Tóth Krisztián, bronz - talált

öttusa

ffi: Marosi Ádám, arany - nem jött be

sportlövészet

sportpuska, összetett, 50 m, ffi: Péni István, arany - nem jött be

légpuska, 10 m, ffi: Péni István, bronz - nem jött be

légpuska (10 m)  vegyes csapat: Péni István, Dénes Eszter, arany - nem jött be

úszás

100 m pillangó, ffi: Milák Kristóf, ezüst - talált

200 m pillangó, ffi: Milák Kristóf, arany - talált

200 m pillangó, női: Kapás Boglárka, bronz - nem jött be

400 m vegyes, ffi: Verrasztó Dávid, bronz - nem jött be

400 m vegyes, női: Hosszú Katinka, arany - nem jött be

vízilabda

ffi: bronz - talált

női: bronz - talált

birkózás

szabadfogás, ffi 65 kg: Muszukajev Iszmail, bronz - nem jött be

kötöttfogás, ffi 77 kg: Lőrincz Tamás, arany - talált

kötöttfogás, ffi 87 kg: Lőrincz Viktor, ezüst - talált

Akiket nem vártak dobogóra:

Tótka Sándor (arany, K-1 200), Berecz Zsombor (ezüst, finn dingi), Csipes Tamara (ezüst, K-1 500), Varga Ádám (ezüst, K-1 1000), Rasovszky Kristóf (ezüst, nyílt vízi úszás), Kozák Danuta - Bodonyi Dóra (bronz, K-2 500), Hárspataki Gábor (bronz, karate 75 kg), Kovács Sarolta (bronz, öttusa)

Igazság80 Creative Commons License 2021.08.08 0 1 6935

Mindenféle Schmidt-Sós módszer nélkül is tény, hogy 10 regnáló világbajnokunk van és 4 olyan Eb címvédő, ami egyenértékű azzal, nem 10 lehetséges, hanem 10 valódi. Ezek alapján tudjuk mi azt a 10-et.  Az utóbbi években tartottuk is ezt. És nem csak címvédő nyerhet olimpiát, meg van hogy olyan nyer, aki most szerzi meg első világesemény aranyát, pl Tótka sem világbajnokként nyert aranyat, de a lövészgyereket is esélyesként tartották számon, főleg hogy 3 számban is indult.

A kishitűséget meghagyom odaátra ha valakinek úgy jó, én már csak ilyen bizakodós vagyok, és ha mindig van 10 világbajnokod, akkor igen is legyen az olimpián is 10 bajnokod.  

És legfőképpen Schmidt-Sós bekaphatják, mert Párizsban már csak azért is 10 vagy több lesz.))...

Előzmény: Tonio 2.0 (6910)
Dhomasson Creative Commons License 2021.08.08 0 1 6934

a kerékpárosodra írtam válaszként. a 90-es évek női kerékpárja nem sokkal van magasabb polcon a női kajaknál.

Előzmény: ave én (6931)
ave én Creative Commons License 2021.08.08 -1 0 6933

dehogyisnem ez a téma

Előzmény: Erinaceus (6932)
Erinaceus Creative Commons License 2021.08.08 0 0 6932

Értem én, hogy a szerb vagy horvát sport ereje lehet nagyobb, ha amúgy a profi és elsőrangú sportágakat nézed - de most itt nem ez a téma...

Előzmény: ave én (6921)
ave én Creative Commons License 2021.08.08 -1 0 6931

igen, de ő csak egy kajakozó Felix, azzal a különbséggel, hogy elé nem vetődtek be, ezért neki 2 egyéni aranya van

és azért egy kajakozó valami és egy atléta valami között már egyértelmű a sorrend

Előzmény: Dhomasson (6930)
Dhomasson Creative Commons License 2021.08.08 0 0 6930

akkor már Birgit Fischer is

Előzmény: ave én (6928)
Erinaceus Creative Commons License 2021.08.08 0 0 6929

Kuba 15 érem, egy polccal lejjebb, bocsi...

Új-Zéland valóban egy szint velünk, és 4 éve is kb. így volt. Ők a lakosságszámot tudják kompenzálni anyagiakkal, meg talán ők is rájöttek, hogy a sporttal "felkerülnek" a térképre...

Előzmény: ave én (6925)
ave én Creative Commons License 2021.08.08 -1 0 6928

lehet még jelölt Leontien Martha Henrica Petronella Zijlaard-van Moorsel

(ezt kimásoltam wikiről, nyugi)

ave én Creative Commons License 2021.08.08 -2 0 6927

Didrikson sokoldalú volt, de kb. 10 fős mezőnyben, ma lenne egy hétpróba aranya

Előzmény: Dhomasson (6924)
Erinaceus Creative Commons License 2021.08.08 0 0 6926

Nálam a 2. sáv az 45-65 érem... ebben benne van Japán és Ausztrália is.

Igen, ez egy tág sáv, de előtte a két óriás az első sáv,

utána meg a harmadik sáv a 30-40 éremmel jövők...

Előzmény: Tonio 2.0 (6923)
ave én Creative Commons License 2021.08.08 -2 1 6925

a 4 milliós Új-Zéland meg az a Kuba, ahol kb. füvet esznek az emberek, egy kategória velünk. csak úgy mondom

Előzmény: Tonio 2.0 (6923)
Dhomasson Creative Commons License 2021.08.08 0 0 6924

jó, ezt inkább hagyjuk..

legjobb női sportoló: ugyan rajtam kérted számon, de nem nekem vetteted fel tegnap, hogy mondjak másokat, de akkor a lentiekhez még pár: én is kapásból Grafot és Serenát mondtam volna, ill. Latinyina és Caslavska mellett Comaneci, Dawn Fraser, Lindsey Vonn, Katie Ledecky, Mikaela Shiffrin, meg akit ki kellett gugliznom, mert nem tudom megjegyezni: Babe Didrikson.

Előzmény: ave én (6916)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!