És komolyan gondolod, hogy akkor nem volt, akinek karácsonykor meleg életre lett volna szüksége? Csak éppen mit gondolsz, mennyi idő alatt volna vitte el a rendőr az egész társaságot, osztókkal és várakozókkal együtt?
Ugyan én már a hetvenes években sem nagyon láttam banánért sorokat, de inkább banánért álljanak sorba száz méteren keresztül, mint karácsonykor meleg ételért. (Blaha L. tér.)
1980-ban a Váci utcában (Budapest, V. kerület), kilométere sorok által banánért az utcai árus pultja előtt (máshol meg még utcai banán árus sem volt:(()
Vámos György korábbi véleménye szerint azonban bármilyen megoldást is választ végül a kormányzat, nagyon fontos, hogy az ne okozzon veszteséget a szakmának, ne gátolja a versenyegyenlőséget és az ellátási láncot, illetve ne adjon nagyobb teret a feketézésnek. A dohánykereskedelemnél azonban jól látszik, hogy a hatalmas a forgalomcsökkenés (2014 első félévében mindössze 3,6 milliárd szál cigaretta fogyott Magyarországon, addig 2012-ben még 6,2 milliárdnál tartott ilyenkor a számláló), ami egyrészt köszönhető koncesszió pozitív hatásainak, másrészt viszont a feketepiac erősödésének is.
Na, te sem újkiadásu kakas (tyúk) vagy, próbáltad a régi módit. :) Millen szép volt, hogy elmentem a Csmegekosárba, megvettem a jegyes tejet, majd elmentem a henteshez, körülnéztem, megvettem amit akartam (ami volt, bár nem volt hiány arrafelé), aztán elmentem a gyerkőcökért, este meg tévéztünk. (kivéve hétfőn és pénteken) Nagyobb is volt a népszaporulat! A franc a rohadt tévékbe, internetbe.)
Ha meg véletlen megoldható lenne, akkor a boltok is bezárnak 17 órakor, mert valami agyhalott szájkeresztény úgy gondolja. Pesten majd csak az EMKE ABC lesz nyitva folyamatosan. Tejet, kiflit, meg a kocsmából, külön ablakon vehetsz, bolti áron. Aztán jön a "szesztilalom", csak kilenc után vehetsz alkoholt. (Kivéve a bélelt kávé) :)
Az valószínűleg együtt megy a szesszel....így lenne logikus. Sőt együtt a dohánnyal....nem véletlenül olyan nagy hodályok a dohányboltok!
Aztán majd jön a Nemzeti Gyógyszertár, Nemzeti Tejívó, Nemzeti Mézszakbolt, Nemzeti Juhtúrószakbolt, nemzeti kacsás kiskádgyártás...stb....:-))))))))))))))))))))
A végén marad majd magánkézben a biligyártás, a cumigyártás, a mosható pelenkagyártás, a kosárfonás, a pulóverkötés...stb.
Aki emlékezik még rá, visszasírja majd a 60-as-70-es éveket!
Ameddig mászkálsz a szükségleteid (nem csak bagó és pia) addig el leszel foglalva, és nem jár hülyeségeken az agyad:) Csak tönkre lehet tenni a mocskos multit:) és még ráadásul téged is elfoglalnak. Pék-hentes-zöldséges, cipőbolt-stb. Nem lesz időd gondolkozni.
Ezt eddig értem (bár meg nem értem), azonban a jövedéki adó nagyot csökkent máris, de mi lesz ezután???
Már kiesett a 400 milliós tömény szesz miatt min. 100 milliárd adó. De ha a vásárlás is korlátozva lesz, akkor kb dupla annyi esik ki. Az már összesen 300 milliárd. Ha hozzávesszük a dohánytermékek kb.200 milliárdos adókiesését, akkor ez nagy érvágás!!!!!
Nyolc millió 18 éven felülei magyar emberke főzhetne fejenként évi 50 liter pálinkát, ez összesen évi 400 millió liter, és még mindíg vannak megáltalkodottak, akik a boltit veszik. Ennek akarnak most véget vetni.
Ha a tervek olyanok lesznek, mint a trafikmutyiban, szarban lesznek az árusok és az alkeszek:))))
Ha kész van a tervezet, akkor most a bagóboltban lehet piát kapni (igen, lehet), a piaboltban meg bagót? Érdekes lesz. A rosszul menő piaboltosok miatt meg a jól menőket megszivatjuk?