Hajolnék affelé, hogy ez Baján lehetett a Sugovica parton, csak a villanyvezetékek bizonytalanítanak el... mert a régi híd közelében volt egy ilyen. Öreg ismerősöm motorcsónakkal tankolt is ott anno.
Én Újpesthez továbbra is csak azt tudom mondani, h. az alanti listán csak egy Shell-kút volt, és annak a címe nem vízparti. Továbbá kérdés, hogy onnét nem kéne-e látszódnia a budai hegyek valamelyikének a háttérben? Ill. nincs esetleg a címlistában óbudai helyszín?
Most, hogy mondod, lehet, hogy tényleg hajó két vezetöállással. Kérdés, hogy miért az útnak ezen az oldalán van a benzinkút, ha egy vendéglös üzemelteti? Vácon szerintem a hegyeknek látszódnia kéne, bár a part inkább megfelel a képen láthatónak, mint Gönyünél.
A távolság csalóka a Google nagylátószögű gömbkamerája miatt. Szerintem a túlpart nincs kiépítve, csak épp' egy hajó van a benzinkút mögött. A kétcsillagos helyszínekkel az a baj, hogy Baján kívül másutt nincs ekkora folyó, Baján meg a part másképp néz ki. Végignéztem gyakorlatilag az összes dunaparti helyszínt, olyat, ahol kikövezett főút (ami mellé érdemes benzinkutat telepíteni) fut, de csak Gönyű hasonlított a helyszínhez. Elvben még el tudom képzelni Vácnál, a kompkikötő mellett valahol. Mondjuk az a környék eléggé átépült azóta.
Véleményem szerint ezzel a helyszínnel az a gond, hogy a túlpart túl messze van és nem kiépített.
A benzines kútfejtől (nekünk) jobbra látszik a túlpart, ott valami kőkorlátszerű dolog kell legyen. Ha jól értelmeztem a Shell térképét, akkor **-os helyszínnek kell lennie, mivel a másik kútfej motalkós,nem pedig benzines.
még építik az antifsiszta védvonalat, és már itt is ott vannak a bokrok.
Esetleg azt tudom elképzelni, hogy a színezett kép készítésekor már kipucolták a térséget, hogy jobban átláthahtó legyen a hatalmas üres térség.
A "vicces" az, hogy akárhány ilyen képet látok:
1. mindnél más dátum van
2. mindre légifelvétel van írva,pedig a szög mindnél ugyanaz.
Vagy az van, hogy volt egy fickó, aki rendszeresen tudott pont ugyanolyan magasan és ugyanott elrepülni, hogy sikerüljön pont ugyanolyan látószögü képeket készíteni, vagy az van, hogy a képek mind a Reichstagsgebäudéból/-ról készültek, ahogy FU is írja. Ockham borotvája szerint az utóbbi történt.
Ez nekem inkább vagy kép alapján készült festménynek, vagy utánszínezett fényképnek tűnik. Von Persil kolléga által betett légifényképpel összehasonlítva, a látószög nagyobb, de pl. a Leipziger Platz környéke egész másként néz ki, a Herrenhaus mellett meg a légiképen nem látszik ekkora liget.
bár itt azt írják, hogy légifelvétel, amit én azért kétkedve fogadok, mert olyan alacsonyan a fal fölött röpködni akkoriban, hát nem tudom, kevesebbért is néztek a páncélosok farkasszemet egymással akkoriban...