Keresés

Részletes keresés

CBNora Creative Commons License 2020.08.26 0 4 5236

Szerintem ha meg tudtad tölteni, akkor az tölteni való.

Kb. 35 éves koromig, van még tovább is rejtély volt, miért TV a TV paprika. Gondoltam, esetleg tévénézés közben azt kell enni a szendvicshez.

Előzmény: kentaur01 (5234)
kentaur01 Creative Commons License 2020.08.26 0 0 5235

Ez Zalkod ami ugye nem blocky tipusú, de ezt tudjuk is itt mindannyian....Bíbic jobb lett volna pl....a lényeg hogy roppanós maradjon és ne barnuljon meg....az ízével nem lesz gond....a felöntőlé begyakorolt már nagyon régen...

Előzmény: kentaur01 (5234)
kentaur01 Creative Commons License 2020.08.26 0 2 5234

Na ilyen lett a káposztával töltött paprika. Nem éppen töltenivaló de ilyen fajta van a kertben....

Előzmény: kentaur01 (5232)
kentaur01 Creative Commons License 2020.08.25 0 1 5233

Hogy ma se unatkozzunk csinálunk némi ketchupot....nem kellene már de sok a piros kápia és pritamin....nyilván itt most a "sok" nem a Tintus által megtermelt mennyiséget jelentik😂 csak szolidan...

kentaur01 Creative Commons License 2020.08.25 0 1 5232

Na így is történt. Tegnap megcsináltam a káposztával töltött paprikát....nem sokat...még nem zártam le az üvegeket mivel a levet utána kell még öntögetni...aztán majd mennek a tűzhelyre...én 1-szer forraltam a vizet hagytam kihűlni 

Előzmény: kentaur01 (5231)
kentaur01 Creative Commons License 2020.08.22 0 1 5231

Igazán nincs mit. Még én is kedvet kaptam lehet csinálok én is.

Előzmény: platz (5230)
platz Creative Commons License 2020.08.22 0 0 5230

Nagyon hasznos volt a feleségem számára, aki azonnal döntött is. Most a 3. verziónak adott zöld utat. Minek után mindössze csak  három üvegről van szó, ezt preferálta.  Tavaly már tettünk egy kísérletet ilyen betömött paprikával, de a dunsztolásra nem emlékeztünk pontosan. Úgy látom, hogy a mi korunkban már mindent föl kell írni. Mégegyszer is köszönetem irányodban.

 

Előzmény: kentaur01 (5229)
kentaur01 Creative Commons License 2020.08.21 0 0 5229

Lehet nem volt hasznos amit írtam. Ugyanakkor már mindegyik módszert kipróbáltam.

Előzmény: platz (5228)
platz Creative Commons License 2020.08.21 0 0 5228

Kedves kentaur01 ! Köszönöm a véleményezésedet. Most éppen már "élesbe" vagyunk, mert már a lét kell elkészíteni. Kellemes hét végi tevékenységet kívánok!

Előzmény: kentaur01 (5227)
kentaur01 Creative Commons License 2020.08.21 0 0 5227

Szerintem mind a 3 módszer jó. A 3. az nyilván munkaigényesebb. Lehet forrón is ráönteni lehet hidegen is. A lényeg hogy utána tedd fel a tűzhelyre. Aztán hagyod a vízben kihűlni. Persze lehet szárazdunsztba is tenni.

Előzmény: platz (5226)
platz Creative Commons License 2020.08.21 0 0 5226

Segítséget szeretnék kérni.

Paprikába tömött reszelt káposztás savanyúságot szeretnék eltenni. (Tavaly kipróbáltam, kis hiba volt amit az idén kiküszöbölök majd. Fejjel lefelé kerültek a paprikák az üvegbe).

Nem emlékszem, hogy a felöntőlevet hogy kell ráönteni az üvegbe már behelyezett paprikákra.

1./ Felforralom a levet az összes ízesítő fűszerekkel együtt és forrón ráöntöm.

2./ Felforralás után hagyni kell kihűlni és utána hidegen beletölteni az üvegbe.

3./ Forrón ráönteni a paprikákra, majd a kihűlése után kiönteni a lét az üvegből. Majd újra felforralni   ismét visszatölteni a lét az üvegbe, lezárni és dunsztolni kell? (Mi úgy dunsztolunk (száraz dunszt), hogy csak melegen tartjuk vastagon  rukákkal kibélelt kosárban.)

 

kentaur01 Creative Commons License 2020.08.20 0 0 5225

Holnap újabb ketchupos akció.

kentaur01 Creative Commons License 2020.08.19 0 0 5224

Nyomtunk egy újabb ketchupos etapot is. Nem lett sok üveggel mert nagyon sűrűre főztük. 3 percenként kavargattam és még így leragadt picit.

kentaur01 Creative Commons License 2020.08.16 0 0 5223

A hulladékot jövőre hasznosítjuk. Megszárítom a chili magokat aztán jó lesz az majd.

Előzmény: kentaur01 (5222)
kentaur01 Creative Commons License 2020.08.16 0 0 5222

Némi chili zselés előkészület és végeredmény.

kentaur01 Creative Commons License 2020.08.15 0 0 5221

Most címkéztük fel az őszibarack befőtteket. Átszámoltam végül 39 üveg lett. A fán maradt még bőven. A gyerekek nagyon várják hogy azok mikor szedhetőek.

TINTUS Creative Commons License 2020.08.14 0 1 5220

Mi holnap a harmadik menet paradicsomot főzzük be ( a másodiknál itt volt a legnagyobb lányom és huss.... mind elvitte :))))   meg már sok paprika is van tehát jön a lecsóóóóóóó.

Előzmény: kentaur01 (5219)
kentaur01 Creative Commons License 2020.08.14 0 0 5219

Na erre változott a program. Chilizselé is.

Előzmény: kentaur01 (5218)
kentaur01 Creative Commons License 2020.08.14 0 0 5218

Hát ja. Szorgalmasan izzadunk ebben a melegben. Ketchupot biztosan csinálunk mèg aztán kiderül mi lehet még. Talán csalamádé....lecsót nem szeretnénk mert rengeteg van a polcokon.

Előzmény: TINTUS (5217)
TINTUS Creative Commons License 2020.08.13 0 0 5217

Csak így tovább szorgalmasan ! :)))

Előzmény: kentaur01 (5216)
kentaur01 Creative Commons License 2020.08.13 0 1 5216

Cukkiniből 2 fajta feldolgozás készült. A szokásos olaszos paradicsomos és egyszerűn némi ecettel elrakva

Készült paradicsom sűrítmény is a ketchup mellett.

Az őszibarakot 2 féle módon dolgoztuk fel majd kiderül melyik a jobb...37 üveggel lett

A gyerek imádja

kentaur01 Creative Commons License 2020.08.11 0 0 5215

Picit összekevertem a sorrendet

kentaur01 Creative Commons License 2020.08.11 0 0 5214

Na megszületett az első ketchup adag. Remélhetőleg lesz még ilyen produkció. Némi fázis fotók következnek.,..

55judit Creative Commons License 2020.08.09 0 0 5213

Régen nekem a tökmagliszttől lett zöld a sütemény. de az egész. fanyalogva, de megettük. Nem szoktam ételt kidobni. Ezért nem használok azóta tökmag lisztet.

Legalább most már azt is tudom mitől volt. :)

Előzmény: CBNora (5212)
CBNora Creative Commons License 2020.08.09 0 0 5212

Egy kis érdekesség.

Pár napja sütöttem körtés müzlicsókot. (Így neveztük el, összetétel: mazsolával párolt körtedarabok a kertből, 0,5 kg zabpehely, 5 tojás, 15 dkg sózott, pörkölt napraforgómag, ízlés szerint porcukor, vaníliás cukor, kis fahéj, 10 dkg vaj, valamennyi liszt, míg jó lesz az állaga, lazítónak szódabikarbóna.)

Tegnap este, míg eszegettem, a negyedik darabnál feltűnt, hogy élénk zöld foltok vannak benne, de túltettem magam rajta, megettem. Az íze jó volt, és nem lett semmi bajom. Ma a férjem is eszegette, mutatta, milyen zöld benne a napraforgómag, nézzem meg, nem penész-e. Belül volt, így nem tűnt valószínűnek, nagyítóval nézve penészgyep sem látszott. A férjem hol ette, hol nézte, latolgattuk, kidobjuk-e. Aztán gondoltam, a Google mindent tud, beírtam, hogy napraforgómag + zöldül. Ééés, tadamm!

https://foodandwine.hu/2014/03/07/zold-napraforgomag-mitol-lesz-zold-a-sutemenyunk/

Nekem ez új volt, akinek evidens, attól elnézést.

55judit Creative Commons License 2020.08.08 0 0 5211

 :D !!

Előzmény: CBNora (5210)
CBNora Creative Commons License 2020.08.07 0 1 5210

Örülj neki, hogy legalább el lehet rágni.

Mikor még nagyon kezdő voltam a sütésben, a kolléganőm lediktálta a csokoládékrémbe mártott, majd kókuszreszelékbe forgatott mézes kocka receptjét. Megsütöttem, és nem bírtam felvágni. Apám segített, fölfűrészelte kockákra, szép fényes lett a vágási felület. Azt mondta, tölgyfa keménységű volt. Gondoltam, majd a csokoládéban megpuhul. Mindenben megforgattam, nem puhult meg, szemfoggal ráharapva lehetett egy-egy falatot lehasítani.

Vittem azért a munkahelyemre kóstolót. Jót röhögtek, mondták, hogy a 100 tonnás szakítógéppel kellene összenyomni.

Kiderült, hogy kimaradt belőle a sütőpor.

Előzmény: taormina001 (5209)
taormina001 Creative Commons License 2020.08.07 0 0 5209

a kapor nálam is kerti. Háát...egy fokkal jobb lett az eredmény, de nem az igazi. Most is elég kemény, szívós lett, de azért ezúttal nem ehetetlen. Több folyadék, több élesztö és kisebb tepsi kell neki szerintem.

Előzmény: CBNora (5208)
CBNora Creative Commons License 2020.08.07 0 0 5208

Gyúrunk bele egy kis sütőtököt, vagy megtöltjük házi lekvárral, és már kerti.

Előzmény: 55judit (5207)
55judit Creative Commons License 2020.08.07 0 0 5207

Én régen megerőltettem a csuklómat, ezért szeretem géppel dagasztani, de előtte kézzel állítom össze hogy érezzem a tészta lágyságát. A gépben meg is kél. A formázás megint deszkán történik, a sütés sütőben. :) Süteményt nagyon ritkán sütök, de finom bagettet rendszeresen. 

 

Most kapcsolok hogy ez a kertből a konyhába téma. :))

Előzmény: CBNora (5206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!