Ez Zalkod ami ugye nem blocky tipusú, de ezt tudjuk is itt mindannyian....Bíbic jobb lett volna pl....a lényeg hogy roppanós maradjon és ne barnuljon meg....az ízével nem lesz gond....a felöntőlé begyakorolt már nagyon régen...
Hogy ma se unatkozzunk csinálunk némi ketchupot....nem kellene már de sok a piros kápia és pritamin....nyilván itt most a "sok" nem a Tintus által megtermelt mennyiséget jelentik😂 csak szolidan...
Na így is történt. Tegnap megcsináltam a káposztával töltött paprikát....nem sokat...még nem zártam le az üvegeket mivel a levet utána kell még öntögetni...aztán majd mennek a tűzhelyre...én 1-szer forraltam a vizet hagytam kihűlni
Nagyon hasznos volt a feleségem számára, aki azonnal döntött is. Most a 3. verziónak adott zöld utat. Minek után mindössze csak három üvegről van szó, ezt preferálta. Tavaly már tettünk egy kísérletet ilyen betömött paprikával, de a dunsztolásra nem emlékeztünk pontosan. Úgy látom, hogy a mi korunkban már mindent föl kell írni. Mégegyszer is köszönetem irányodban.
Kedves kentaur01 ! Köszönöm a véleményezésedet. Most éppen már "élesbe" vagyunk, mert már a lét kell elkészíteni. Kellemes hét végi tevékenységet kívánok!
Szerintem mind a 3 módszer jó. A 3. az nyilván munkaigényesebb. Lehet forrón is ráönteni lehet hidegen is. A lényeg hogy utána tedd fel a tűzhelyre. Aztán hagyod a vízben kihűlni. Persze lehet szárazdunsztba is tenni.
Paprikába tömött reszelt káposztás savanyúságot szeretnék eltenni. (Tavaly kipróbáltam, kis hiba volt amit az idén kiküszöbölök majd. Fejjel lefelé kerültek a paprikák az üvegbe).
Nem emlékszem, hogy a felöntőlevet hogy kell ráönteni az üvegbe már behelyezett paprikákra.
1./ Felforralom a levet az összes ízesítő fűszerekkel együtt és forrón ráöntöm.
2./ Felforralás után hagyni kell kihűlni és utána hidegen beletölteni az üvegbe.
3./ Forrón ráönteni a paprikákra, majd a kihűlése után kiönteni a lét az üvegből. Majd újra felforralni ismét visszatölteni a lét az üvegbe, lezárni és dunsztolni kell? (Mi úgy dunsztolunk (száraz dunszt), hogy csak melegen tartjuk vastagon rukákkal kibélelt kosárban.)
Most címkéztük fel az őszibarack befőtteket. Átszámoltam végül 39 üveg lett. A fán maradt még bőven. A gyerekek nagyon várják hogy azok mikor szedhetőek.
Mi holnap a harmadik menet paradicsomot főzzük be ( a másodiknál itt volt a legnagyobb lányom és huss.... mind elvitte :)))) meg már sok paprika is van tehát jön a lecsóóóóóóó.
Hát ja. Szorgalmasan izzadunk ebben a melegben. Ketchupot biztosan csinálunk mèg aztán kiderül mi lehet még. Talán csalamádé....lecsót nem szeretnénk mert rengeteg van a polcokon.
Régen nekem a tökmagliszttől lett zöld a sütemény. de az egész. fanyalogva, de megettük. Nem szoktam ételt kidobni. Ezért nem használok azóta tökmag lisztet.
Pár napja sütöttem körtés müzlicsókot. (Így neveztük el, összetétel: mazsolával párolt körtedarabok a kertből, 0,5 kg zabpehely, 5 tojás, 15 dkg sózott, pörkölt napraforgómag, ízlés szerint porcukor, vaníliás cukor, kis fahéj, 10 dkg vaj, valamennyi liszt, míg jó lesz az állaga, lazítónak szódabikarbóna.)
Tegnap este, míg eszegettem, a negyedik darabnál feltűnt, hogy élénk zöld foltok vannak benne, de túltettem magam rajta, megettem. Az íze jó volt, és nem lett semmi bajom. Ma a férjem is eszegette, mutatta, milyen zöld benne a napraforgómag, nézzem meg, nem penész-e. Belül volt, így nem tűnt valószínűnek, nagyítóval nézve penészgyep sem látszott. A férjem hol ette, hol nézte, latolgattuk, kidobjuk-e. Aztán gondoltam, a Google mindent tud, beírtam, hogy napraforgómag + zöldül. Ééés, tadamm!
Mikor még nagyon kezdő voltam a sütésben, a kolléganőm lediktálta a csokoládékrémbe mártott, majd kókuszreszelékbe forgatott mézes kocka receptjét. Megsütöttem, és nem bírtam felvágni. Apám segített, fölfűrészelte kockákra, szép fényes lett a vágási felület. Azt mondta, tölgyfa keménységű volt. Gondoltam, majd a csokoládéban megpuhul. Mindenben megforgattam, nem puhult meg, szemfoggal ráharapva lehetett egy-egy falatot lehasítani.
Vittem azért a munkahelyemre kóstolót. Jót röhögtek, mondták, hogy a 100 tonnás szakítógéppel kellene összenyomni.
a kapor nálam is kerti. Háát...egy fokkal jobb lett az eredmény, de nem az igazi. Most is elég kemény, szívós lett, de azért ezúttal nem ehetetlen. Több folyadék, több élesztö és kisebb tepsi kell neki szerintem.
Én régen megerőltettem a csuklómat, ezért szeretem géppel dagasztani, de előtte kézzel állítom össze hogy érezzem a tészta lágyságát. A gépben meg is kél. A formázás megint deszkán történik, a sütés sütőben. :) Süteményt nagyon ritkán sütök, de finom bagettet rendszeresen.
Most kapcsolok hogy ez a kertből a konyhába téma. :))