http://www.origo.hu/sport/jegkorong/20111218-magyarroman-himnuszbotrany-egy-csikszeredai-hokimeccsen.html Romániában alaposan felborzolta a kedélyeket, hogy az Euro Ice-hockey Challenge elnevezésű csíkszeredai jégkorongtorna pénteki román-magyar mérkőzése előtt a román válogatott - többségükben magyar nemzetiségű - tagjai némán hallgatták végig a román himnuszt, viszont a magyar csapattal együtt énekelték a magyar himnuszt, és a mérkőzés végén elénekelték a székely himnuszt is, amely spontán módon tört fel a lelátókon. - Én azt mondom, jól tették a fiúk, büszke vagyok rájuk!
nekem úgy tűnik, ezeknek az idegen tollaknak megfelelt a román válogatott meze (szemben a mi zsidó tudósainkkal, akik köszönték szépen, és nem akartak Auschwitzba menni)
a megvetést most azok részéről értettem, akiket égettek (minden magyar)
Ezt nem egészen értem.
Minket égettek volna a himnuszunk eléneklésével?...
milyen idegen tollakkal ékeskedik Románia? a mi zsidó Nobel-díjasaink, azok bezzeg egyenesen a hét vezér leszármazottai, igaz?
A székelyekével.
A mi zsidó Nobeldíjasaink és az erdélyi magyarság helyzete között az a nagybüdös különbség, hogy míg a zsidó Nobeldíjasaink ősei saját elhatározásukból jöttek Magyarországra, addig az erdélyi magyarságot erőszakosan csatolták Romániához, és ez az állam sajnos azóta is azon mesterkedik, hogy miként tudná őket teljesen eltüntetni Erdélyből...
Amúgy mi nem ékeskedünk idegen tollakkal, mert ezek a zsidó származású tudódósok magyarnak vallották magukat, nem kényszerítette őket senki erre...
mármint az az ország, amely az elmúlt 60 évben háromszor védte meg sikerrel az államiságát, szemben velünk, akik az elmúlt 500 évben egyszer sem tudtuk saját erőnkből?
ez alapján Izraelnek több joga van létezni, mint nekünk
A történelem fintora, hogy szül ilyen helyzeteket.
A magyar himnusz az ő himnuszuk is, még akkor is, ha az ellenfelük is magyar volt. Meg fogod látni, ha orosz vagy teszem azt szlovák lesz az ellenfelük, nem fogják elénekelni a himnuszukat... :)
ez, de ezért teljes joggal jár egyrészt megvetés, másrészt retorzió
A román állam eddig is másodrendű állampolgárként kezelte a magyarokat, ez már eléggé a megvetés kategóriába tartozik, tehát olyan nagy meglepetés nem fogja érni a székely srácokat. Tudják jól, hogy a románoktól eddig se jött semmi jó a számukra és eztán se fog jönni. Azt is tudják, hogy Románia idegen tollakkal ékeskedik és ebből profitál, tehát a retorzió el fog maradni. Ha mégis megtennék, akkor ők tovább fogják csinálni székelyföldi és magyar támogatással...