Keresés

Részletes keresés

HiperBob Creative Commons License 2011.04.06 0 0 71

Az, mountain bike, csak nem az általában megszokott vázzal. A korai montiknak volt hasonló vázuk.

Előzmény: R.mihaly (70)
R.mihaly Creative Commons License 2011.04.06 0 0 70
Sebaj... Láttam ilyenekröl képeket,érdekes vázuk van.
Tulajdonképen ez most "mountain bike"?
Előzmény: HiperBob (69)
HiperBob Creative Commons License 2011.04.06 0 0 69

Félre gépeltem.:) Előfordul az ilyesmi.:) Bocs

Előzmény: R.mihaly (68)
R.mihaly Creative Commons License 2011.04.06 0 0 68
Nekem belyön!

...De miért nekem tetted fel a kérdést?
(Elözmény:R.mihaly)
Előzmény: HiperBob (67)
HiperBob Creative Commons License 2011.04.06 0 0 67

Ilyesmi?

Előzmény: R.mihaly (65)
HiperBob Creative Commons License 2011.04.06 0 0 66

Corratec Racebow az retro, úgyhogy jöhet simmán! :)

Előzmény: hagymatech (64)
R.mihaly Creative Commons License 2011.04.06 0 0 65
Ja. Ez már a második "Simples/SIS"- combo lesz majd lefotózom

...Szerintem tegyél fel képet,had éledjen fel a topic.
Előzmény: hagymatech (64)
hagymatech Creative Commons License 2011.04.05 0 0 64

A Simplex-re teszel nagyobb kanalat.....??

(A Corratec Racebow...már/még belefér a retró kategóriába....??)

Előzmény: R.mihaly (63)
R.mihaly Creative Commons License 2011.04.05 0 0 63
Én mostanában készülök épiteni a 3-kat, - ugyan is ma akadtam egy ugyan olyan vázra mint az "öreg vas" igyekszek mindent saját kezüleg csinálni,most dolgozom a hátsó váltón,kapaszkodjál!:Régi "Simplex"/"shimano SIS"-kombi... Már cak össze kel hegeszteni...he-he.. Majd lökök képet,ha lesz már miröl.
Előzmény: HiperBob (62)
HiperBob Creative Commons License 2011.04.05 0 0 62

Én is a 90-es évek elején vettem az első montimat, vegyes alkatrészekkel volt összerakva. Nagyon szeretem, annak ellenére, hogy semmi felső kategóriás alkatrész nem volt benne. Shimano Exage-al, meg Tange teleszkóppal volt szerelve, de kifogástalanul működött még akkor is, mikor évek múlva eladtam.

Előzmény: R.mihaly (61)
R.mihaly Creative Commons License 2011.04.05 0 0 61
én már olvastam,jó kis kedvcsináló nosztalgiázás, bizony 2000-ben kaptam az elsö montim,addig csak néztem másokét (a gazdagabb gyerekekét) és irigykedtem...lehet hogy ezért is ragazkodok most az öreg vashoz
Előzmény: HiperBob (59)
HiperBob Creative Commons License 2011.04.05 0 0 60

Ez is érdekes Chris Chance bemutatja az átala alapított Fat Chance készítési fázisait:

HiperBob Creative Commons License 2011.04.05 0 0 59

Ha még nem olvastátok, akkor ajánlom figyelmetekbe:

http://bikemag.hu/magazin/szabadonfuto/mtb-retro-azok-a-csodas-90-es-evek

R.mihaly Creative Commons License 2011.04.05 0 0 58
Kösz!
A mi szervezödésünk is ilyesmi, csak mi nem vagyunk ennyien (még).
Előzmény: HiperBob (57)
HiperBob Creative Commons License 2011.04.05 0 0 57

Én is szívesen részt vennék ilyen szerveződésben és kirándulásban.

HiperBob Creative Commons License 2011.04.05 0 0 56

Nem baj. Majd teszel fel amikor tudsz. Örülök, hogy vagy a topikban. :)

Előzmény: R.mihaly (54)
HiperBob Creative Commons License 2011.04.05 0 0 55

Kirándulás retro montikal. Itthon is szervezhetnénk ilyet!

R.mihaly Creative Commons License 2011.04.05 0 0 54
Szevasz. Tudom - ugyvolt hogy teszek fel egy bringát,de elég durva volt a hétvégém,szombaton berugtam vasárnap este pedig,össze omlott a rendszer a gépemen, egy darabig nem teszek fel képeket...pedig már van egy-két jó cucc.
Valamiért mobilról nem engedi a képfeltöltést.
Előzmény: HiperBob (53)
HiperBob Creative Commons License 2011.04.05 0 0 53

Hát igen, annyira nem pörög a topic. Nem kell feltétlenül gyűjtőnek lenni ahhoz, hogy ilyened lehesen. 

Szerintem pedig sok olyan emberke van aki rendelkezik retro montival, és egyénileg építgeti vagy tartja becsben a bringáját.  Egyelőre itthon ennek  a retro montizásnak még nincs igazán szerveződése.  ( Remélem azért hamarosan lesz).

Külföldön ebben a témában már javában zajlik a  klubélet,  szerveződnek a nemzetközi találkozók és versenyek. A retro montiknak és alkatrészeknek is nagyobb respektje van az ottani bringás körökben.

Előzmény: R.mihaly (52)
R.mihaly Creative Commons License 2011.04.02 0 0 52
Ugy látom, nem töri a nyakát senki a topic-ért,kár... Na majd hétfön teszek fel egy érdekes bicajt,azthiszem "HUFFY"- mtb lehet,és még patkó fékes,lehet vagy 20 éves,de pöpec álapotban van egy. Jó barátom vette pár napja,de csak hétfön tudom lefotózni.
R.mihaly Creative Commons License 2011.04.01 0 0 51
Szevasztok. Valaki megtudná mondani nekem,hogy létezik olyan mtb márka mint "Formula"? vagy kinai. Mert lyen vázat vettem a másik bringámhoz 2008-ban, és egész jó könyü és terepen is jólmegy(igaz, keveset terepezek).
HiperBob Creative Commons License 2011.04.01 0 0 50

Jó csapatnak tünik. Kár, hogy olyan messzi vagytok.

Előzmény: R.mihaly (46)
R.mihaly Creative Commons License 2011.03.31 0 0 49
Jók a példáid. Már nekem is leesett hogy nem az, de az alkatrészei azért nem márkásak mert, drágába kerül beszerezni ugyanolyanokat,nekem pedig családom van,szóval nem költhetek akármire.(A másik vasamért is halgattam az asszonyt egy pár napig).
Előzmény: kivi (47)
R.mihaly Creative Commons License 2011.03.31 0 0 48
Ez kimaradt...én 27,Andris 32, Atti 27,Cosi 25, és tavaly bövültünk 2 uj lelkes haverral.
kivi Creative Commons License 2011.03.31 0 0 47

A Fat Chance egy nagyon drága, ritka, úgymond elit bringa volt. Főleg a titán verzió. Autós viszonylatban mondjuk mint egy Maserati. Elég kicsi, az esélye, hogy egy ilyen kallódik nálad lefestve, és lebutítva. Meg kell nézni a felniket, az agyakat, a fékeket, egyik sem olyan rajta, ami megállná a helyét egy Fat Chance-en. Érted, Maseratiba sem szoktak Barkas motort, meg Barum gumikat rakni, és nem húzzák vele a vashulladékkal teli rozsdás utánfutót.

Természetesen nem akartam leszólni a bringádat, félre ne értsd.

Előzmény: R.mihaly (34)
R.mihaly Creative Commons License 2011.03.31 0 0 46
Az én csapatom mint olyan 4 föböl áll:
én zuztam már össze a bal térdem,sérvem is lett,(2-hét kórház 2005-ben) szóval a"nagyonextrém"terep már ki marad,de aszfalton ami belefér...a többiek is jól küldik egyik haver tornatanár,másik szabad úszó természet fotós(ö a leg elszántabb),a harmadik haver is törte el a lábát,még kamasz korában,a régi téglagyár terepén. Mi vidékiek vagyunk,kölyök korunk óta tekerünk terepen,amiböl itt van is elég.
Előzmény: HiperBob (45)
HiperBob Creative Commons License 2011.03.31 0 0 45

Hát igen. Egy kis erőnlét nem árt ha van. Kudarcba fuladhat igy egy tura. A te csapatod birja a hosszú turákat?

Előzmény: R.mihaly (44)
R.mihaly Creative Commons License 2011.03.31 0 0 44
Én komolyan gondoltam a meghivást.
Felelösséget azért nem vállalok senkiért mert tavaj elött jöttek velünk amatörök is,40-km után meg ketten is haldokoltak,pedig még aszfalton mentünk, és vissza kellet fordolnunk amiért engem okoltak (én hivtam meg a két ványadt panellakót).
Előzmény: HiperBob (43)
HiperBob Creative Commons License 2011.03.31 0 0 43

Köszönjük a meghívást.

Előzmény: R.mihaly (40)
HiperBob Creative Commons License 2011.03.31 0 0 42

Itt van ez a Scott vázas tuningolt kerékpár. Például ez nagyon szép, simán elfogadnám.:)

Szóval nem voltak ezek a vázak olyan rosszak...... :)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!