Csak szeretném közölni, hogy a gaz internacionalista élelmiszer illetve cukor áremelkedés annyira beszivárgott Németországba többek között, hogy ott egy kiló cukor finomított 0,65 centbe azaz kb 180 forintba kerül.
tudod ha valaki az egyik szélét emlegeti túlságosan egy dolognak, akkor az egyensúly kedvéért rávilágítok a másik szélére.
ha középen van az a vélemény nincs miről vitáznom.
és már kifejtettem azt is, hogy a magyarok cukorfogyasztásának fikázása nem teszi helyére a topik témáját. az nem indokolja, hogy ne legyen cukoriparunk és hogy drágább legyen nálunk a cukor.ez a topik ezt feszegeti és nem az egészségüggyel foglalkozik, ha meg teszi akkor ne csak a szélsőséget lássa kénye-kedve szerint. a férjemet említettem, de csak a vélemények egyensúlya miatt.
Ez olyan, mint a "de a nagyapám is száz évig élt, pedig elszívta a napi három doboz Munkást".
Ellenpélda mindig van. Nem arról szól a fáma, hogy (1) a cukorkedvelő biztosan beteg lesz, és (2) kizárólag a cukorkedvelő lehet beteg, hanem arról, hogy a cukorkedvelőnek nagyobb esélye van rá.
Félreértés ne essék, én se vagyok egy önsanyargató típus, eszem én is cukros dolgokat; úgy gondolom, mértékkel mindent lehet fogyasztani, de havi több kiló csak kristálycukorból még egy többfős családban is sok. Szerintem.
Ha valaki úgy gondolja, hogy nekik belefér, mert sokat mozognak, vagy egyszerűen csak szeretik, elfogadom, de ne tegyünk úgy, mintha nem volna egészségtelen.
"Az egyik legismertebb márkájú magyarországi napraforgó étolajnak most éppen 1,93 euró (520 forint) az ára, egy másik fajta literjét azonban 1,38 euróért (nagyjából 375 forintért) adják. A magyar gyártmányú kristálycukor most pontosan egy euró (270 forint), az egyik legkedveltebb magyar malom lisztjét pedig 0,55 centért (150 forintért) árusítják. Az árak a magyarországi beszerzési árak emelkedése miatt náluk is folyamatosan nőnek, azonban így sem ritka, hogy raklapnyi mennyiséget kérnek a magyar vevők ezekből az alapcikkekből."
Egy rossz szavam sincs azokra, akik jó kis abált szalonnát ezsnek meg finom édességeket, magam is imádom. nem tudom van-e összefüggés a diabetes és a cukorfogyasztás közt, de az elhizás és a cukorfogyazstás közt egész biztos van.
Ülömunkát végzek nagyon sok túlórával, 44 vagyok és úgy hizom a jó kajától mint a disznó. De nemcsak én !!! A 19 éves lányom, akinek hetente 10 edzése van, ő is. Na jó, ami neki csak 4-7 kg plusz téli alapozáskor és viszonylag hamar le tudja adni, az nekem 25 kg.
Szóval akinek az anyagcseréje megengedi + eleget mozog az egye, de én fél évvel ezelőtt úgy döntöttem fokozatosan életmódot kell váltani és egy ruhaméretet jelentett az is, hogy kevesebb cukrot, zsiradékot fogyasztunk. Iszonyúan sajnálom, imádom a sok vajjal készült finom almás sütit tejszinhabbal, baracklekvárral-piritott mandulaszeletekkel a tetején, de kurvára egészségtelen.
Mivel igy kéthavonta fogy el 1 kg cukor és 1 flakon étolaj, felőlem emelhetik az árát....
remélem ezt a hsz-t azok is olvassák, akik statisztikailag tudják, hogy a magyar mennyivel többet fogyaszt:-)
...és mennyivel többet fogyasztunk benzinből és gázolajból is amiatt, hogy nálunk rosszabb a gázolaj minősége.
De ugyanez van a mosóporokkal, a tejjel, a hússal, a vajjal, a sajttal, sőt lassan a kenyérrel is. Az édesség kb. 30%-kal olcsóbb kint, a minősége meg nem összehasonlítható a magyarral.
Most már ott tartunk, hogy étterembe se jönnek be az osztrákok nagyon, mert
tudok neked olyan éttermeket mutatni, ahol olcsóbban tudsz kinn enni, mint itthon.
A magyar addig eszik, amig le nem takaritja az asztalt. Ez a probléma inkább. Gondolom ez a háború alatti tapasztalatokból maradt meg. Plusz a cukorfelhalmozás is.
Ott hétvégén zárva az összes múlti. ( még szocializmus van náluk)
Hétfőn ott kezdek.
Érdemes beljebb menni minimum Eisenstadtig vagy Badenig, mert oda már nem jutnak el a cukornepperek. Ott kényelmesen vehetsz akármennyit. És nem tesznek rád megjegyzést sem.