Minden ami Action cam. A topic célja megbeszélni a kamerákról a technikai dolgokat, bemutatni kiegészítőket (legfőképp a házilag barkácsoltakat), felvételi módokat, stb.
Legismertebb típusok:
GoPro HD HERO SD 960 1080
DRIFT HD X 170
Contour HD GPS
Oregon Scientific ACT
VIO POV
Figyelem! Ez a topic nem az elkészült videok bemutatására szolgál!
Ami lényeges: Silver 3+ is tud full hd-ban 50/60 fps-t, hd-ban pedig 100/120 fps-t. Van egy Superview mode, fantasztikus :D Inkább a 4k fps-t pumpálták volna, igaz sose használtam... Új aksi, a mostani 1050mAh helyett 1180mAh-s gyári aksi, amit tuti venni fogok a Hero3 kamerámhoz.
Pár új rögzítő elem, kicsit drágult minden. Lett junor chesty, meg lett egy superclamp-hez hasonló megoldás egy gorillapod-os gégecsővel, állvány és tapadó korongos adapterhez egy gyorsrögzítőt is adnak.
Új tok, nem cserélhető a védőüveg, csak 40m-ig vízálló.. ahogy láttam új rögzítő mechanikát is kapott, a gombok nagyobbak lettek, még könnyebb lenyomni /eltalálni a tokban.
Apropó aksi. Láttam 1600mAh-s aksit ebayen. Használ valaki ilyen utángyártottat? Csak valami kelleni fog, már original battery bacpac + 1180-as kombon is gondolkodtam, hogy ne csak 1 órát tudjak rögzíteni...
Ezen a videon tapadokoronggal rögzítettem a GHOST kamerát az autóra. Letépni se lehet, nemhogy leesne, ráadásul oda teszem ahová csak akarom. Tudom ajánlani.
Elég strapabíró, igaz, drift autón még nem használtam. De motoron igen, ráadásul nem is kör keresztmetszetű csőre, hanem a hátsó lábtartó konzoljára volt rögzítve. Illetve a Hondán pont akkora távolságra vannak a tükörtartó csavarok, hogy a konzol simán felcsavarozható oda, de ott sem volt vele semmi gondom.
Amúgy sokan használják autókon a tapadókorongos rögzítőjét.
Ha meg félted, menj be a Decathlonba, ahol a "papírsárkányokat" látod, keress hozzájuk való vékony zsinórt, annak brutál szakítószilárdsága van, bárhova ki tudod kötni, legalább nem esik le a földre, ha bármi történne...
Amúgy ha csőre akarod tenni, megoldható fotós multiclamp + bolcni + gopro fotóadapter társításával. Ez elég profin tart, de csak csöveken, akár kör, akár négyszög profilú, a haverom ezt használja a raliautó bukócsövein.
a handlebar mount nekem tűnik csak elég gyengének? hajlik mindenfele az alja. Drift autóre kellen vele a goprot rögzíteni, de nem merem. nem bízok benne... valakinek tapasztalata? nem törik könnyen ? nyugtassatok meg.
Mintha valahol olvastam volna, hogy meg-meg áll a felvétel és a megoldás az volt, hogy gépen formázzák a kártyát és utána jó.
Nekem egyik felvételt amit csinált nem tudtam sehol se lejátszani, mert megésérült kártyára íráskor a file... szerencsére nem a nyaralásos videóimmal csinálta ezt :) ugyanakkor nem tudtam helyrerakni semmivel sem. Illetve volt egy program és az helyretette de cserébe a 1920x1080@50fps-ből 30fps-t csinált. Oké elmegy, nem kell mindig az 50 fps de azért na...
Head Strap fejpánt: 5000Ft SP Pov case small gopro edition blue tok: 9000Ft Roll Bar Mount (csőre, kormányra szerelhető tartó): 6000Ft Frame (keret, 2 féle méret, vastag akkuhoz, lcd-hez is): 11000Ft LCD Touch BacPac: 20000Ft Battery BacPac: 15000Ft Grab Bag Updated Edition: 6000Ft Suction Cup (tapadókorongos autós tartó): 9000Ft
Személyesen: VESZPRÉMBEN!!! Posta, előre utalással, költsége a vevőt terheli. Néhányszor használt dolgok, a nagy akku 3x lett feltöltve!
Csak a pontosság kedvéért, a HD960 nem volt kukucskálós. Tudom, volt belőle 2 is. A HeroSD volt kukucskálós, de az meg AAA-s elemmel/akkuval működött. Ilyenem is volt 2...
Eladó egy 2011-es évjáratú 1-es sorozatú (nem a kukucskálós "Hero 960"!!!) GoPro HD Hero Naked full HD extrémsportkamera. Méretre ugyanakkora, mint a 2-es széria, és csak minimálisan tud kevesebbet nála:
Milyen kamera? Annyit tudok, hogy gopro-hoz nincs gyári tömítéskészlet, ott új házat kell/érdemes venni. Persze, kérdés, hogy hol is ázik be pontosan? Mert ha az optikánál, ahhoz lehet szerezni lencsét, amihez adnak új tömítést. Ha a hátlap, akkor vegyél egy floating back-et, az kb fele, mint egy új egész ház. Vagy első körben próbálkozz és vegyél szilikonzsírt (tubusban és tégelyben is kapható), azzal kend át a tömítőgumit és kamera nélkül próbálkozz a kádban.
Nem lehet, hogy csak párásodik? Arra van vmi párásodás gátló lapka szett, ebayről olcsóbb, itthoni boltból gyorsabb.
Van egy Gopro silverem és az a bajom vele, hogy amikor elindítom akkor elkezd akadva számolni és villogni a piros gombok 3 után 5 jön és egyéb ilyen dolgok, de 9 nél nagyon sokszor megáll a számolás és lestoppolja a felvételt magátol. Érdekes amikor frissítem akkor mindig jó lesz pár felvétel erejéig de utána megint rossz. Most ajúliusi frissítés van rajta de megint elkezdte ugyan ezt. Hőlégballonozok és fejjel lefele használom a kamárt a fordított móddal, nem tudom ez mennyire számít. Légyszíves akinek van tapasztalata hasonlóval esetleg ötlete az írjon. Fontos lenne nagyon! Köszönöm szépen!
A héten vettem egy Gopro Hero3-at. 2.39 verziójú, sajnos nem frissítettem egyből, így két nap után lefagyott. Csak bekapcsolni tudom, utána pedig akku kivétellel kikapcsolni. Ráraktam az update-et a kártyára, de az sem fut le. Járt már így valaki?
Eladó Mofo Hungary KFT-nél év elején vásárolt Gopro Hero 3 black, keveset használt, megkímélt, v3.0 firmware, sok tartozékkal:
Gopro 3 black Lencsevédő kupak Búvártok 7 féle hátlappal SP POV Case Small Gopro Edition Blue tok Wifi távirányító + USB töltő kábel USB kábel Head Strap / fejpánt Roll Bar Mount / csőre, kormányra szerelhető tartó Frame / keret, 2db különböző méretű LCD Touch BacPac / LCD érintős hátlap Battery BacPac / nagy akku hátlap Grab Bag Updated Edition / tapadók, rögzítők Tripod adapter / állványadapter Suction Cup / tapadókorongos tartó csavarok, szárak, dobozok.
Megtennéd hogy készítesz vele felvételt és összehasonlítod a korábbiakkal a hangerőt? Ja és ha leírnád a szoftververziót azt is megköszönném. Mondjuk ha 2 hete frissítettél akkor biztos az 3.03, de azért írd le ha megkérhetlek rá! Köszönöm.
Nagyon jó kis kamera a Ghost. Viszont ha vízben is használod, ajánlott a búvártok hozzá, mert bár azt írják, hogy 3méterig vízálló, komolyabb vízisportokhoz ajánlott a plusz tok használata.