Keresés

Részletes keresés

hergerle Creative Commons License 2010.11.17 0 0 354

Érthetetlen ez a színházi és diplomáciai baki. Robi biztosan kikérte a külügy véleményét, esetleg talán a magyar színésztársadalom véleményét is.

Előzmény: Törölt nick (349)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.17 0 0 353

nos, nem sokszor írok így... de azt kell mondjam, hogy Alföldi Róbert menjen a jó büdös faszba. gané.

Előzmény: blomkvista (346)
narancsszem Creative Commons License 2010.11.17 0 0 352

Igy van ez ha kontárok nyalják fényesre Ali Baba kézfejét .Azonnal fejeket követelnek.

pindiy Creative Commons License 2010.11.17 0 0 351

Alföldi és a románok elbacták az engedélyezést, a külügy nélkül hogy képzelték egyébként, hogy a román nemzeti ünnepre meg tuggyák hivni a kormány képviselőit, amely ilyeneken részt szok venni....

Előzmény: barka (282)
AAAaaa Creative Commons License 2010.11.17 0 0 350

szobeli megallapodas 2 hettel az esemeny elott? nyomtatott meghivokkal?

meg hazudik is.

Előzmény: Törölt nick (343)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.17 0 0 347

jó nagy hülyeséget beszélsz.

Előzmény: Törölt nick (331)
blomkvista Creative Commons License 2010.11.17 0 0 346

SAJTÓKÖZLEMÉNY
2010. november 17.
szerda
20:30

A Nemzeti Színház vezetőjeként engedélyeztem, hogy a román nemzeti ünnep előestéjén, november 30–án, a Budapesti Román Kulturális Intézet szervezésében ünnepi megemlékezést tartsanak a Nemzeti Színházban, és bérbe vegyék a Nagytermet. Tettem ezt azon mély meggyőződésem alapján, hogy a két nemzet viharos történelme után, a román és a magyar nép a kultúra és a művészet segítségével is közeledjen egymáshoz.
Sajnos rosszul mértem fel azt, hogy ezen döntésem félreérthető, és ezzel sok magyar ember érzését megsértem. Miközben továbbra is hiszek abban, hogy a múlt fájdalmait európai módon és felelősen kell feldolgozni, az egyik legfontosabb kulturális közintézmény vezetőjeként nem hagyhatom figyelmen kívül a kialakult helyzetet.
Ezért, mint a Nemzeti Színház főigazgatója, a színház bérlésére vonatkozó szóbeli megállapodást a Budapesti Román Kulturális Intézettel visszavonom. Ennek következményeként a rendezvény helyszíne nem a Nemzeti Színház lesz.

Budapest, 2010. november 17.

Alföldi Róbert

narancsszem Creative Commons License 2010.11.17 0 0 345

Az idióta képviselők végre szintvallanak!

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.17 0 0 344

Nem futott itt likra senki.

Pusztán leírja a véleményét.

Előzmény: Törölt nick (332)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.17 0 0 343

"Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója visszavonja a teátrum bérlésére vonatkozó szóbeli megállapodást a Budapesti Román Kulturális Intézettel."

hát azt jól is teszi. remélem, hogy holnap a felmondását is beadja. ha meg nem, akkor kirúgják.

Előzmény: WYW (327)
barka Creative Commons License 2010.11.17 0 0 342

Na végre!

Most már csak egy kérdés marad: mikor távozik Robika?

narancsszem Creative Commons License 2010.11.17 0 0 340

Körlevélben illik a  tudatni a hazai nagykövetségekkel,hogy nemzeti ünnepi megemlékezéseiket a szinház falaitól min,5m távolságban tartsák meg a jövőben!

blogtalan Creative Commons License 2010.11.17 0 0 339
barka Creative Commons License 2010.11.17 0 0 338

"A Fidesz-frakció számára elfogadhatatlan, hogy Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója nem érzi a budapesti, román nemzeti ünneppel kapcsolatos ügy súlyát."

Forrás: mtv

Glavo Creative Commons License 2010.11.17 0 0 336

Kicsit más Románia és Magyarország viszonya.

Például nem állunk háborúban, mindkét ország tagja az EU-nak, a NATO-ban fegyvertársak vagyunk. A határokat természetesen kölcsönösen elismerjük. A magyar kisebbségnek megfelelő képviselete van Romániában, még a kormányában is vannak magyar miniszterek.

Manapság kifejezetten jó a magyar-román viszony.

Előzmény: Törölt nick (323)
blogtalan Creative Commons License 2010.11.17 0 0 334

Akkor miért mondta le Alföldi????

Előzmény: Törölt nick (331)
WYW Creative Commons License 2010.11.17 0 0 333

???

Előzmény: Törölt nick (332)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.17 0 0 331

Nincs semmi baj a rendezvénnyel.

Az, hogy jópáran a romángyűlöletükbül eredeztetik magyar identitásukat, az egy dolog.

Nyilván lesznek olyan publicisták, akik ezen akarnak keresni, oszt ki is szolgálják ezeket az igényeket, ahogy pölö a MH is teszi.

De abban nincs semmi különös, hogy egy állami ünnepet egy ország nagykövetsége reprezentatív helyen szeretné megtartani.

Nem hiszem, hogy baromi sok kárt okozna a léleknek egy állófogadás.

Túl van ez megint fújva.

Előzmény: blogtalan (297)
blogtalan Creative Commons License 2010.11.17 0 0 329

Mi van? Szóbeli megállapodás???

blogtalan Creative Commons License 2010.11.17 0 0 328

Úgy tűnik, hogy a Nemzeti honlapjának fórumán elszabadultak az indulatok!

WYW Creative Commons License 2010.11.17 0 0 327

Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója visszavonja a teátrum bérlésére vonatkozó szóbeli megállapodást a Budapesti Román Kulturális Intézettel.

Ennek következményeként a rendezvény helyszíne nem a Nemzeti Színház lesz – írta Alföldi Róbert az MTI-hez szerda este eljuttatott közleményében. A megállapodás szerint a román nemzeti ünnep alkalmából rendezvényt tartottak volna november 30-án a Nemzeti Színházban.

(MTI)

blogtalan Creative Commons License 2010.11.17 0 0 326

Szőcs fogatlan oroszlán!

Előzmény: Antirászista (325)
Antirászista Creative Commons License 2010.11.17 0 0 325

"itt járt le Alföldi úr szavatossága"

Inkább Szőcs szavatossága járt le, hogy nem a kirúgás volt az első dogla. Egyáltalán mit csinál az a majom?

Előzmény: blogtalan (318)
narancsszem Creative Commons License 2010.11.17 0 0 324

Miért ne lehetne ünnepelni a román  ünnepet a nemzetiben?

Tiltja a KRESZ talán. Ostobaság.Akik még mindig Trianonnal némi alappal foglalkozhatnak már

jó 88 évesek.A többi pedig már a 93ezer km2 szülötte.Nekik,nekem ez történelem .Végre le

kellene számolni egy illuzióval és nem gerjeszteni néhány haszonleső politikus bünözőnek.

Mi itt nöttünk fek"ez a mi hazánk".Minden sajnálatom a határon túli nemzettársaimé de ezt,józan emberi számítás szerint már  senki nem  tudja megváltoztatni.Visszatérve a

szinházhoz ,igazából ez csak egy nemzeté lehet?A szerbek a csehek a szlovákok az ukránok

sem ünnepelhetik itt már a saját államalapítási ünnepüket ,mert az is kapcsolódhat a békeszerződéshez?A nemzetien és keresztyénen ostoba képviselőink akkor is asztalt fognak borítaní?

blogtalan Creative Commons License 2010.11.17 0 0 322

Nem kéne eljátszani a tudatlant!

Előzmény: TomDantes (321)
TomDantes Creative Commons License 2010.11.17 0 0 321

Én biztos magyarellenes vagyok, azért nem értem. De ezzel mégis mi a baj? Engem nem zavar. Én ettől ugyanúgy magyarnak érzem magam, ugyanúgy szeretem a hazámat, akár ünnepelnek a románok a nemzetiben, akár nem. ( de én mint tudjuk, valójában magyarellenes vagyok)

A kenyér se lesz se olcsóbb, se drágább ettől.

Szóval?

Valaki mondja már el? Mi a gond? Nekem ebből csak annyi jött le, lehet megint szítani az ellentéteket, román-és magyar valamint magyar és magyar között. Pedig inkább összefogni kéne, és közeledni a másikhoz, de jóban lenni a románokkal?Ugyan. Ez magyarellenes dolog tudom. Én meg hát az vagyok.

barka Creative Commons License 2010.11.17 0 0 320

"..ezek a felsorolt patkányok meg helyeseltek és igazoltak."

Mégegyszer mondom: nem hiszem, hogy tudnál az említett személyektől magyargyalázó vagy a magyarokon ostobán ironízáló irományokat felmutatni. Ezenkívül egyszer mindenki tévedhet. Mindenki előtt nyilvánvaló, hogy a Kádár-korszak kommunistái zömmel érdekkomcsik volta. Ki ilyen vagy olyan megfontolások alapján lépett be a pártba. Emberi gyarlóság.

A rendszerváltás volt a vízválasztó. Itt eldőlt nagyjából a média berkeiben is, hogy ki hova húz. Politikai kalandorok, szerencselovagok természetesen mindig akadnak, de az említett személyek szerintem nem ebbe a kategóriába tartoznak...

Előzmény: gyufagéza (302)
horex Creative Commons License 2010.11.17 0 0 319

Nos , ez meglep

Köszi

Előzmény: Glavo (312)
blogtalan Creative Commons License 2010.11.17 0 0 318

Ez van, azt gondolom, hogy itt járt le Alföldi úr szavatossága, de véglegesen!

Előzmény: Törölt nick (316)
Glavo Creative Commons License 2010.11.17 0 0 315

Zavaros vagy.

Előzmény: Törölt nick (314)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!