16%, egy kulcs. Gyerekenként havi 8-20 ezer forint adókedvezmény. Nő a minimálbér, 2013-ra megszűnik a félszuperbruttó. A sok milliárdos számla egy részét fedezi, hogy emelik a jövedéki adót, marad az energetikai, jön a távközlési különadó.
kifelejtetted,a bankban dolgozokat,akiket szinten ezerszamra rugnak ki a bankado miatt
valóban, bár a bankoknál volt ugye az általános válság is és nem akartam támadási felületet nyújtani azzal, hogy egy ilyen vitatható állítást teszek (tehát hogy a bankadó miatt rúgták-e ki vagy a válság miatt - tudja a fene)
Bocs, hogy belekotty, de én tényleg nem értem, hogyan másképp lehetne ezt számolni. ( nem vagyok egy matek zseni:O)) - szóval 100+ 5%= 105 - 16%=88,2 ez marad a delikvens zsebében.
100-11%=89 Ez a próba nem tudom mire jó, mert a mai szerint a 100=100, az marad a zsebében. Jól számoltam?
Ja és a másik aggályom: a gyerekeseknél az alacsonyabb fizetéssel rendelkezők járnak rosszul - amennnyiben a fizetendő adóból kellene levonni egy meghatározott összeget. Van, ahogy írták is, hoy mondjuk 3x20000t nem tud levonni, mert nem fizet annyi adót az alacsonyabb fizetésből.
Szóval ak többet keres, többet kap a gyerekek után is. Van itt még mit átgondolni.Az irányt egyébként én is jónak tartom., mármint a gyerekesek támogatását. Az egykulcsos kicsit necces, mert az még tetejében járulék növekedéssel jár, ami amúgy is magas.
Lesülne a bőr a pofámról, ha szüleim szájától vonnám el a falatot, hogy eltartsam a gyerekemet. Kiegészítő támogatást én szoktam adni, amikor mondjuk "én úgyis kocsival viszem, ne cipekedj" felkiáltással feltöltöm anyám kamráját. De hát sokan sokfélék vagyunk.
Olyanra gondolsz, ahol 1.3 milliárd forint nyereséggel tud a kormánnyal telket csereberélni? Vagy ahol a rendőrök az őrszobán megbilincselt emberek ujjait tördelik?
1.) mint említettem volt, nem a szocikat dicsérem, tehát ilyenekkel ne gyere
2.) ha lehet a kormánytól telket susmusolni óccsóé. az természetesen kifejezett előny egy befektető számára :-(
3.) a külföldi befektetők ritkán járnak tüntetni, így az ujjtördelés (amely egyébként elítélendő dolog) kevéssé fenyegeti őket
4.) fenyegeti ellenben a visszamenőleges adóztatás és az ilyen-olyan különadó - de hát már megszoktam, hogy én releváns dolgokról írok, akik meg védeni próbálják a védhetetlent, azok terelnek, sukoróznak meg őrszobáznak :-(((
Kétharmadotok van bazmeg, tietek a köztársasági elnök, a tákolmánybíróság, a szügyészség, bármelyik ellenzékit bármikor bármiért börtönbe csukathatjátok -- és akkor gyáváskodtok és ha valaki kritizál, akkor sukoróztok meg októberhuszonharmadikáztok?! Szánalmas.
:) Ez vagy te, viszont van aki szereti a szüleit. Sok családost érintene rosszul a nyugdijcsökkentés, azokat, akiknek a mama/papa tud még egy kis kiegésztő támogatást adni az unokákhoz, amit többnyire a saját kajáján sporol meg.
Ha végre többen lennének az adófizető polgárok, akár maradhat is a nyugdíj mértéke a járulék csökkenés ellenére. Csak a növekvő számú adózót nem látom:(
Benne vagyok, persze ha a járulékokat erőteljesen csökkentjük, akkor bizony a nyugdíjakat is erőteljesen csökkenteni kell hozzá a kiadási oldalon, ugyebár.
Természetesen igen, de ehhez hiányzik a bátorság ebből a gyáva tetves bandából.
"Egyébként a sok különadó meg visszamenőleges adó meg egyéb profit-államosítás egy külföldi befektető szemében minden bizonnyal vonzóvá teszi az országot és ide akar majd gyárat telepíteni, hisz ez nyugodt és biztonságos hely. "
Az audi meg az opel is úgy megijjedt, hogy egészen Győrig, meg Szentgotthárdig futottak.. :).
hat persze,de nehogymar az uj kormany vadi uj intezkedesei koze soroljuk a kirugasokat
Az új kormány vadi új intézkedése a távközlési szektor különadója, aminek evidens következménye, hogy a távközlési szektorban dolgozók szopni fognak. Lesz, akinél ez annyit jelent, hogy két felessel kevesebbet ihat ingyen a karácsonyi partyn, lesz, akinek nem emelnek a fizetésén, lesz, akinek megvonják a cafeteriáját, lesz akinek csökkentenek a fizetésén és lesz, akit kirúgnak.
Ha egy ilyen szintű összefüggést nem látsz (be), akkor felesleges erről tovább vitáznunk.
Olyanra gondolsz, ahol 1.3 milliárd forint nyereséggel tud a kormánnyal telket csereberélni? Vagy ahol a rendőrök az őrszobán megbilincselt emberek ujjait tördelik?
Ebben igazad van, de a könnyítést nem az SZJA pár %-os tologatása jelentené, hanem a járulékok erőteljes csökkentése.
Benne vagyok, persze ha a járulékokat erőteljesen csökkentjük, akkor bizony a nyugdíjakat is erőteljesen csökkenteni kell hozzá a kiadási oldalon, ugyebár.
Nyilván az áfaemelés és az ingatlanadó a középrétegeknek kedvezett. Vagy arra gondolsz, hogy megemelték az szja alsó sávhatárát 1.7-ről 1.9-re? A 160 ezres havi szuperbruttó lenne a "középréteg"?
Hát igen, nyilván a külföldi befektetőt majd a köztisztviselői végkielégítések 98%-os adója riasztja el. Még az is lehet, hogy a külföldi befektető nem akar majd köztisztviselőnek állni.
Nos, ha a tőke azt látja, hogy egy kiszámíthatlan, jogbiztonságot nélkülöző terület ez, akkor miért jöjjön ide?
És igen, ahol ma a köztisztviselők pénzéhez nyúlnak visszamenőleges hatállyal, ahol a bankok pénzéhez nyúlna visszamenőleges hatállyal, akkor ott holnap a vállalkozások pénzéhez nem fognak visszamenőleges hatállyal nyúlni?
Függetlenül attól, hogy kell-e sajnálni a bankokat mondjuk.