Keresés

Részletes keresés

Bodor Csongor Creative Commons License 2014.11.17 0 0 11817

TimáriKristóf Creative Commons License 2014.11.15 0 0 11816

Meg.

Előzmény: Bodor Csongor (11815)
Bodor Csongor Creative Commons License 2014.11.15 0 0 11815

és a némakacsa tojó megfér rendes kacsakkal?

TimáriKristóf Creative Commons License 2014.11.15 0 0 11814

Ezt nem lehet korhoz kötni. Nem ül el olyan megbízhatóan, mint a néma. Ha elül valameree, akkor vagy rá ül vagy nem.

Előzmény: Bodor Csongor (11813)
Bodor Csongor Creative Commons License 2014.11.15 0 0 11813

Sziasztok!valaki megtudja mondani hogy egy magyar vadas kacsa hany evesen kotlik le?feher vagy barnas feheres valtozatban

TimáriKristóf Creative Commons License 2014.11.14 0 0 11812

Normális viselkedési forma. Üdvözli, jelzi, hogy tetszik neki,a gácsérnak örül, tojózni akar, stb.

Előzmény: xyking (11810)
juhosttt Creative Commons License 2014.11.14 0 0 11811

Szóval a Debreceni Egyetem is elmehet a pi...ba, mert az ottaniak is hülyék? :O 

Akkor mostmár a német és amerikai pekingi nemesítőket is cáfold meg, hogy ők is csak kacsasültet csinálnak....

Előzmény: zsoltialeveli (11806)
xyking Creative Commons License 2014.11.14 0 0 11810

Üdv Mindenkinek!

Lehet hogy butaságot kérdezek, előre is bocsi! :-)

Vannak magyar kacsáim, és a tojók a gácséroknak ezt csinálják: Összehúzzák magukat hápognak és mintha odabújna a gácsérhoz de nem ér hozzá, a fejükkel meg "bólogatnak" . :-)

Remélem érthetően írtam!? :-)  pesti révén a nem értek hozzájuk, most van először kacsám....a villamos ilyet nem csinál.. :-)

Kellemes napot!

Szepi bá Creative Commons License 2014.11.14 0 0 11809

A pézsmaréce, másképpen pézsmakacsa, népies nevén némakacsa (Cairina moschata) a lúdalakúak rendjébe, ezen belül a récefélék (Anatidae) családjába tartozó faj.

Eredeti elterjedési területe Mexikótól délre
Peruig és Uruguayig, de mára már a világ minden táján tenyésztett úszómadár lett. A vadon élő pézsmarécék eredetileg fekete színűek, és csak nagy ritkán bukkan fel tollazatukban egy-egy fehér toll. Hasukon irizál a tollazat. A pézsmakacsák fején jellegzetes, vöröses színű, húsos kinövések láthatóak, arcuk pedig csupasz. A 3-4 kilogrammos testtömegű gácsérok jóval nagyobbak a tojóknál, amelyek átlagosan 1,5-2 kilogrammot nyomnak. (A háziasított példányok esetében jóval nagyobb tömeggel számolhatunk: a tojók akár 5, a gácséroknál pedig akár 7 kilogrammos testsúly is előfordulhat.

A vadon élő pézsmarécéket eddig viszonylag
kevesen vizsgálták. Meglehetősen sok időt töltenek a fák koronájában, ahol kiválóan el tudnak rejtőzni. Ha megriasztják őket, lassú, nehéz szárnycsapásokkal emelkednek a levegőbe. Elsősorban a reggeli és esti órákban aktívak, ekkor szerzik növényi eredetű táplálékukat a sekély vízből. A költési időszakban egyedül vagy kisebb csoportokban látható, máskor nagyobb, akár 16 egyedből álló csapatok is megfigyelhetőek. A néma kacsa azért is népszerű, mert – mint népi neve is mutatja – igen halk. Leginkább sziszeg, néha morog és csendesen hápog. Kárpótlásul változatos metakommunikációs eszközöket használ: kattotatja a csőrét, rázza a fejét, felfújja magát, billegeti a farkát stb.

A pézsmaréce tojója a vadonban faüregekbe,
gödrökbe rakja tojásait. A kirakott költőládákat is előszeretettel használja. A 8-21 tojás 35 napon belül kel ki. A sárga-barna pelyhes fiókák fészekhagyók. A pézsmaréce vadon élő állománya nem veszélyeztetett, háziszárnyasként pedig egyre gyakoribb. Dél Amerikából származik, az első európai felfedezők érkezésekor már házi pézsmarécékkel találkozhattak. A 16. században hurcolták az óvilágba, ahol népszerű asztali fogássá váltak. Később a pekingi kacsa a háttérbe szorította, mint húsforrást, azonban az utóbbi 35 évben ismét gazdasági szempontból jelentős baromfifaj lett, intenzív tenyésztése többek között Franciaországban, Olaszországban és Tajvanon folyik. Húsa nagyon ízletes, valamivel több fehérjét és kevesebb zsírt tartalmaz, mint a házikacsáé. Májtermelése is kiváló.

Nálunk a tojók 1-30 db tojást tojnak. Mi csak 2-25 db hagyunk alattuk! Ezeket a kacsákat nagyon egyszerű tartani kevés a takarmány igénye és gyorsan fejlődik! Mi 5-6 hónapos kortól kezdjük hizlalni előtte 3 hétig zöldes darát adunk hogy a begye táguljon majd fokozatosan elkezdjök szintén 3 hétig tömni kukoricával! Van amikor lábon hizlalunk attól függ mennyi időnk van! A tömés alatt ami 3 hétig tart 15 kg takarmányt fogyasztanak el! Kacsáinkat nem ketrecbe tartjuk!

juhosttt Creative Commons License 2014.11.14 0 0 11808

Te stresszeled magad és fújod a hülyeségeket! :) Van élet az OLX-en és a jófogáson és az EU-n és kínán túl is! Na meg az óperenciás tengeren is túl! Azt már le se merem írni, hogy buta emberektől buta választ fogsz kapni... (A butát itt nem lekezelően, hanem a témához nem értően kell venni!)

Talán ha a témában jártas embereket kérdeztél volna, nem pedig szakács beállítottságúakat, akkor más eredményre jutottál volna!

Peace! 

Előzmény: zsoltialeveli (11807)
zsoltialeveli Creative Commons License 2014.11.14 -1 0 11807
Senki sem mondta hüje bárki is ne streszeld magad!Azért van a fórum hogy megvitasuk a dolgokat ha ép van ideje az embernek..! Én meg tejjesen hejesen írok nem értelek..? aztat gondoltad hogy ez egy nyelvtantopik? Jó étvágyat!!
Előzmény: juhosttt (11801)
zsoltialeveli Creative Commons License 2014.11.14 0 0 11806
Az a baj hogy Szepi bá linkjét már láttam régebben is,de elenyésző a sok recept mellett! :)
Szóval ha mondjuk hogy van ilyen fantázianevű kacsa is a sok elkészítési mód mellett mert mondjuk hogy van.Venni nem nagyon fogsz tudni mert olyan ritka hogy a legnagyobb portálon konkrétan pont 0 hirdetés van róla!!
Csináltam egy kis közvélemény kutatást de mindenkinek a kaja jutott eszébe,volt aki már narancsos kacsával keverte :-)
Mindegy nem offolom a topikot tovább.Én a helyedben némát tartanék az legalább csöndes,és könnyen hozzájuthatsz,sok szerencsét hozzá!
Előzmény: Jozefe (11804)
TomWoplf Creative Commons License 2014.11.13 0 0 11805

Sziasztok, idei indiai futókacsa hímet tojóra cserélnék.

0670 361-8773

http://kepfeltoltes.hu/141113/K_p1103_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/141113/K_p1104_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

sajnos a képeken nem látszanak túl jól, de azért kivehetők.

Jozefe Creative Commons License 2014.11.11 0 0 11804

Végre valaki tudja melyik a pekingi kacsa!Zsolti szerintem nem is láttál még pekingit csak írogatod a hülyeségedet!Pedig nem ritka fajta :-))))

Előzmény: Szepi bá (11803)
Szepi bá Creative Commons License 2014.11.11 0 0 11803

http://www.agr.unideb.hu/animaldb/baromfi/kacsa/peking.htm

Talán így hamarabb véget lehet vetni a vitának .

Előzmény: TimáriKristóf (11802)
TimáriKristóf Creative Commons License 2014.11.11 0 0 11802

Valamit elnézhettél. A pekingi kacsaegy kacsa fajta, az egy másik dolog, hogy a kínai sült kacsát is pekinginek hívnak.

Előzmény: zsoltialeveli (11800)
juhosttt Creative Commons License 2014.11.11 0 0 11801

Akkor B.Ferenc is üljön le és egyes, mert hülye?! Hát nagyon szépen alakul a színvonal....

Továbbá a kérdező 2 fajtát kérdezett, nem a kajáról volt szó. Azt h ezt nem tudtad értelmezni már a te bajod.

Ezen kívül van amerikai pekingi kacsa, és német pekingi kacsa is. Mind2 az adott ország saját nemesítése. De több országban is vannak pekingi nemesítések! Az, hogy Te ezt nem tudod, nem jelenti, hogy nem létezik.

Ha pedig nem tudsz helyesen írni, mert én nem probokáltalak és csak nem is provokáltalak, akkor te ülj le és egyes.

Az, hogy te egy egészbe sült néma kacsát megfűszerezel, még nem lesz pekingi kacsa nevű húsétel... Ahhoz olyan fajta kacsa is kellene. Eleve a néma erre alkalmatlan, mert a húsának összetétele sem olyan. Én is csináltam már egészbe sült kacsát, de attól nem volt pekingi...

Mellesleg te beírtad googleba h pekingi kacsa és a wiki egyből ezt dobta ki.... Szóval akkor megmondom B.Ferencnek, hogy ne a fosbukot fújja, mert van itt egy tag, aki az egész könyvét és munkásságát és kutatásait 1 hsz-ben megcáfolta...

Az, hogy engem itt hülyézel leszarom, a magad színvonalát fitoktatod azzal, hogy buta vagy és még nekem is állsz. De ezt más is így látja. De attól még ne vezess félre másokat, akik kérdeznek!

Előzmény: zsoltialeveli (11799)
zsoltialeveli Creative Commons License 2014.11.10 0 0 11800
Magyarországon többezren tartanak kacsát,de pekingit senki nem árul pl:olx-en sem :)Kár!A kollegának valszeg ki kell utaznia Pekingbe,ha ilyet szeretne tartani :D
Jó nem vitatkozok,csak utálom a probokációt.Egy biztos nálunk hétvégén pekingi kacsa lesz,pézsmerécéből még van két idei gácsér aki várja a vasat.. ;-)
Előzmény: zsoltialeveli (11799)
zsoltialeveli Creative Commons License 2014.11.10 -1 0 11799
Ülj le egyes!Kínában k.b.kétszáz éve nemzeti étel,fiatal sült kacsa,bla bla..stb..Kicsit olvass utánna mielőtt osztod az észt.Ne a fosbukot bujd..
Magyar kacsáról szó sem esett, de köszi hogy felhomályosítottál olyan édi vagy :)
Előzmény: juhosttt (11798)
juhosttt Creative Commons License 2014.11.10 0 0 11798

Összehasonlítás

Ez talán irányt adhat!

Hogy melyik ízlik jobban Te döntsd el! A házi kacsa fajták parlagon nem nőnek olyan jól, mint zárt, intenzív tartás mellett! A néma pedig parlagon jobban nő (persze ha van mit enni is, nem egy 1000 m2-es pucér helyen van...)

A pucolás meg nem irányadó a színnél! Ha tokos időben fogod ki, akkor mind2 fajta minden színváltozata tokos lesz!

zsoltialeveli: A magyar kacsa sem egy étel elkészítési mód!

Előzmény: Jozefe (11794)
zsoltialeveli Creative Commons License 2014.11.09 -1 0 11797
Jó az is,nincs mit tenni ha olyan is kikel.A családtagjaim szerint a fehéret könnyebb pucolni, állítólag nem annyira tokosak..
Előzmény: Jozefe (11796)
Jozefe Creative Commons License 2014.11.09 0 0 11796

Mért pont a néma fehéret?Tarka nem jó?

Előzmény: zsoltialeveli (11795)
zsoltialeveli Creative Commons License 2014.11.09 0 0 11795
A néma fehéret mindenképp érdemes.
Úgy gondolom a pekingi kacsa az egy elkészítési mód.
Viszont ha tartani szeretnéd, akkor feltétlen élő egyedekben gondolkozz :-)
Előzmény: Jozefe (11794)
Jozefe Creative Commons License 2014.11.09 0 0 11794

Helló!

Szerintetek melyik kacsát érdemes tartani?Némát vagy a pekingi fehér kacsát!

CsendesB Creative Commons License 2014.11.05 0 0 11793

Hali Bendi77, bocs hogy ilyen késve válaszólok, nálam párba voltak a kacsák egyfajta kisérlet volt a gácsér részéről, kiváncsi voltam hogy a kék szint menyire örökiti, amugy 10db tojáson űlt a tojó és 7db kelt ki.

Előzmény: Bendi77 (11792)
Bendi77 Creative Commons License 2014.10.30 0 0 11792

Szia! Megkérdezhetem hogy hány %-os a kelési arány a hinny kacsánál? 

Előzmény: CsendesB (11767)
juhosttt Creative Commons License 2014.10.29 0 0 11791

én azt nem értem, ha szembe ült vele, akkor hogyan gondolhatta hogy a nagypapa mesterkedett? vagy arra gondolt, hogy a nagypapa idomította a libát?

Előzmény: ez-Ben (11790)
ez-Ben Creative Commons License 2014.10.29 0 0 11790

:)) kérlek szépen...ha már ilyen vidám videót tettél fel, elmesélek egy régi történetet.

...régen még fapados vonatok voltak és az egyiken éppen a nagypapa utazott legénykorában. Az egyik állomáson felszállt egy néni kosarában egy libával, majd a nagypapa mellé ülve a szemközti pad alá csúsztatta, hogy szemmel tarthassa. A másik állomáson egy csinos lány ült a liba feletti padra, szembe nagypapával. Nagypapa ábrándozva nézett a lányra és szebbnél, szebb dolgok jutottak az eszébe. Az ábrándozások közben egyszer csak felpattant a lány és....

- maga szemtelen..........felkiáltással, kecses pofonnal illette nagypapát.

Aki teljesen elámulva, meglehetősen bamba képpel meredt a lányra, hogy az miből találhatta ki a gondolatát.

- Nem úgy gondoltam- hebegte. Közben kiderült, hogy a lány nem nagypapa gondolatát találta ki, hanem a pad alatt lévő libának is megtetszett a lány lába és a csőrével elkezdte birizgálni, amit a lány, nagypapa mesterkedésének tulajdonított. Az utazóközönség dőlt a nevetéstől a lány pedig pironkodva kért bocsánatot nagypapától. Aki, igazi gentleman lévén- ez nálunk családi vonás- megbocsájtott a lánynak a későbbi nagymamánknak.

A Családban aztán a liba jelkép lett. Ágyneműbe libatoll, tollseprű libaszárnyból és amikor az élet engedte libasült, kásával a házassági évfordulón.

Nagymama aztán az unokáknak is mindig elmesléte a történetet- igen jó szókinccsel bírván.

Nagypapa pedig huncutul tromfolt rá:

- Gyerekek, lehet jobban jártam volna ha a libát veszem el...

( Viszont akkor ezt a történetet nemigen mesélhettem volna el !:)

Előzmény: dany12 (11789)
dany12 Creative Commons License 2014.10.28 0 0 11789

Kis kacsa ovodaban.

kiseg Creative Commons License 2014.10.28 0 0 11788

Nagyon köszönöm mindenki segítségét a libaszállítással kapcsolatosan!

Előzmény: TimáriKristóf (11787)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!