Üdv Hölgyek/Urak!
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra.
30 éve hivatásból terepjárózok (erdő és vadgazdálkodás), de új munkát kerestem, és mivel ahhoz nem kell
"ütni-vágni" való, merevhidas, puritán kocsi, ezért úgy gondoltam megvalósítom egy nagyon régi álmomat.
Már a megjelenésekor nagyon megtetszett az ML, sok vadászvendég megfordult nálunk ilyen autókkal.
Most, hogy olyan kocsira van szükségem, ami kényelmes, biztonságos, ha kell akkor gyors és erős, esetleg még
egy lakókocsit is elvontat, de akkor sem jön zavarba, ha egy sáros földúton kell megközelítenie az uticélt,
az ML azonnal képbe került.
Egy német barátom családjában pont van is egy eladó w164 320 CDI.
A kocsi 2005-ös gyártás, de nagyon kevés km van benne (135e) ami valós, mert ők újonan vették.
Elhoztam a kocsit 3 hét próbaidőre, és nagyon tetszik.
Vannak kisebb szépséghibái, mint egy "női autónak" ami gyerekeket szállított óvodába, iskolába.
Terepen soha sem járt, sehol egy rozsdapötty, vagy sérülés.
De tegnap nagyon megijesztett a drága.
Egy bakhátas földúton kellett megközelítenem egy mezőgazdasági munkaterületet, bekapcsoltam a 4 kerék hajtást,
megemeltettem a légrugóval a kasznit, és gyönyörűen bekúsztunk a célpontig.
Ott a kocsi hátuljánál a megrendelővel elkezdtem a munka adminisztrációs részét, amikor egy hangos durranás
után összeült az autó jobb hátulja.
Mit mondjak, megrémültünk mindketten rendesen.
Telefonon hívtam egy autómentős ismerőst, aki ML-lel trélerezik, azt mondta, hogy nincs olyan nagy baj,
"csak" a légrugó gumitömlője durrant el.
Azt is mondta, hogy ha soha sem használták, akkor valószínűleg lerakódott rajta a kosz, amit leeresztett
állapotban nehéz lenne kimosni, ez és a gumi természetes elöregedése eleg hozzá, hogy ne bírja a nagy terhelést.
Mivel nem ült rá teljesen a kerékre, ezért szépen lassan hazajöttem vele.
De menet közbdn beadott egy ESP DEFEKT hibaüzenetet és elszállt a tempomat is.
Most itt áll az udvarban, teljesen a jobb felére dőlve, ha beindítom és megpróbálom megemeltetni,
akkor csak a bal oldala liftezik, a jobb oldalán az eleje sem csinál semmit.
Az egy oldalon lévő futóművek talán egy körön vannak?
És mi lehet az oka az esp-s és tempomatos hibáknak?
A két hátsó gumit már megrendeltük hozzá, de sajnos a javításra igen sokat kell meg várnom,
Kb. 2 hét, mire sorra kerülök a közeli kisváros egyik jónevű szerelőjénél, annyi a munkája.
A hibákkal kapcsolatban tudna valaki egy kis felvilágosítást adni, hogy mi lehet az okuk?
Nagyon megköszönném, mert kicsit félek, hogy mi lesz a kocsival...
Amúgy a vételi szándékomról nem szeretnék emiatt lemondani, mert szinte beleszerettem ebbe
a nagy Bálnába, ami olyan, mint egy nagytestű, de erős és gyors ragadozó.
Tisztelettel
Gálos Csaba