Keresés

Részletes keresés

Biga Cubensis Creative Commons License 2009.10.23 0 0 227
1. Nem 1990-ben, hanem 1907-ben történt a kísérlet (amit azóta sem ismételt meg senki)
2. A súlyvesztés nem egyszerre következett be, hanem fokozatosan (a lélek apránként távozna?)
3. A súlyvesztés sokkal logikusabban magyarázható a test párolgásával (a keringés leállásával a testhőmérséklet átmenetileg megnövekszik és a testnedvek párologni kezdenek)
4. McDougall saját jegyzetei bizonyítják, hogy nem mindegyik halottnál történt 21 grammos súlyvesztés, sőt olyan test is volt, amelynél egyáltalán nem történt meg, tehát ez egy átlag.
5. Ha létezik is lélek, nem valószínű, hogy mérleggel mérhető...
Előzmény: Rejtélyvadász (221)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 226
Morbidék nyaralnak ???

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (214)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 225
A halál utáni mérésnek nagyonis materiális magyarázata van. Ugyanis szegény elhunyt ugye halál pillanatában fekszik az ágyban. A halál pillanatában minden izom elernyed, tehát a vizeletvisszatartásé és a székletvisszatartásé is. Nyilvánvalóan ezek nélkül történt az újra mérés és a differencia innen adódhatott. (Elég egy kis vizelet és az átl. 21 g máris megvan.)

ÜGYI
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 224
Én igen ! Mikor elbújik egy fa mögé és rejtélyesen "eltűnik".

ÜGYI
Előzmény: űrszél (222)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 223
OK. Egy kis adalék a képzelet világához: a halálközeli élmények között gyakran szerepel a testenkívüliség. Ezt a képet életében az ember soha nem láthatja. (Hogy pl. a műtő felső sarkából figyeli az orvosokat és látja önmagát.) Még kevésbé lehet tisztában azzal, hogy a reanimáció során az orvos milyen lépéseket tesz. Érdekes módon a felébredés után mégis pontosan elmondja az illető a történteket. Az is érdekes, hogy amennyiben az agy utolsó oxigénmolekulái hozzák létre a többé-kevésbé hasonló "látomásokat", akkor Matos dr-nak (aki a Körúton került a klinikai halál állapotába, miért nem volt halálközeli élménye ? Miért nem volt, ha ez az agy végjátéka? Egy orvosteam szedte csokorba a halálközeli élményeket és egy könyvben jelent meg - nem tudom olvasta-e valaki, én sajnos nem.

Az pedig a materia oldaláról nézve érdekes, hogy a mélyaltatásba került betegnek (Hála istennek, meg az altatógáznak) a műtétről halvány szikra emléke sem marad. Az ember úgy ébred, mintha az előző pillanatban aludt volna el. Ilyenkor "elaltajuk" a Lelket is ? Vagy csupán az immateriális részünk és az agy kapcsolata szűnik meg ?
Van még jónéhány kérdés, melyeknek egy része a Lélek létezése mellett, mások az ellen szólnak.

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (216)
űrszél Creative Commons License 2009.10.23 0 0 222
a vadász rejtélyét ismered?
Rejtélyvadász Creative Commons License 2009.10.23 0 0 221

".... A filozófusok évszázadokon keresztül vitatkoztak arról, hogy vajon a lélek anyagi szubsztancia-e, melynek mérhető fizikai tulajdonságai vannak, avagy egészen más természetű. Az 1990-es évek elején egy Duncan MacDougall nevű amerikai doktor egészen sajátos felvetéssel próbált véget vetni a vitatott kérdésnek: úgy döntött megméri, hogy a léleknek mekkora a súlya.

Ehhez – kissé bizarr módon – tuberkulózisban szenvedő betegeinek végóráit használta fel. Megmérte őket nem sokkal haláluk előtt, majd közvetlenül a halál beálltával. Talán maga számára is meglepő eredményre jutott: hat betegből négynél átlagosan 21 gramm súlycsökkenés volt megfigyelhető közvetlenül a halál beálltával. A kísérlet elvileg sikerült, megfelelő filozófiai elmélettel párosítva pedig akár bizonyosságnak is számíthatna, a tudósok azonban továbbra is kételkednek a lélek anyagi mivoltában. (national geographic)...."

Persze ezt is lehet vitatni. De akkor mi megy ki abból az emberből, akinek minden szerve úgymond egészséges, de mégis halott.

Miért mondják azt, hogy elszállt belőle a lélek ?

Aztán a lélek egyenlő e az életenergiával ?

Az biztos, hogy aki azt hiszi önmagáról, hogy ő csak egy ...kg súlyú hús, az valószinüleg nagyon téved.

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 220
Nincs mit.:)
Előzmény: ÜGYI2 (218)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 219
A térbeli helyezkedésnek nincs köze a megtestesült lélek időbeni létéhez.

Vegyél egy szigetet, ahol körbe csak óceán. Nem hal ki az élővilág hamarabb, mint a többi földrészen. Pedig ilyen alapon megtehetné.
Előzmény: Törölt nick (217)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 218
Köszönöm, nyögdíjból úgysem telik hirdető plakátra !

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (211)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 217
Közvetlenül lehet, hogy a szomszédjától - a térbeli elhelyezkedés okán -, ám valójában a szervezet folyamatai szabják ezt meg.
Előzmény: Törölt nick (214)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 216
Mi más lenne, ha nem tudományos? Lehet még mesefogalom vagy más képzelt fogalom is, ha az jobban tetszik. A tudomány éppen azt állapítaná meg, létezik-e és ha igen, milyen formában. Ha nem állapít meg róla semmit, akkor a lélek egyelőre nem ismert dolog az elmén kívül. Az elmében pedig bármilyen képzet megjelenhet, ami hasonlít a tapasztalt dolgokra. Isten a szülők elmebeli általánosítása, a lélek pedig az érzelmi kötődésé.
Előzmény: ÜGYI2 (212)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 215
Valamint a döglött test és a lélek különíthető el határozottan, az élő csak altatásban.:)

Csak vicceltem.:))))
Előzmény: ÜGYI2 (212)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 214
Amúgy ne örüljél annyira, az evós aszongya' a szomszédjától kap túlélési jelet.

Boncterembe bemegy egy élő orvos és feltámad az összes hulla....:)...nagyjából....
Előzmény: ÜGYI2 (210)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 213
Elfelejtkezel a szervezetről, mint komplex rendszerről. A programozott sejthalál a szervezet mechanizmusa, nem a sejté. Tehát a szervezet nem ad lehetőséget a sejtnek a túlélésre akár azért, mert "létszámon felüli", akár azért mert a szervezet valahol rosszul működik.
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 212
Nincs semmi baj - a topik megnevezésébe a beszélgetés belefér. ha úgy vesszük, akkor egyeseknek a Lélek is vallási fogalom - az is, eredetét tekintve. Funkcióját tekintve viszont "kétlényegű", mert "beleszól a materia világába.

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (209)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 211
Az én hitem is aszongya'.:)

Kiadtam a WANTED-et buddhista ügyben....
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 210
Az egysejtűnél nem jöhet máshonnan "túlélési jel" (vagyis ingerületátvitel nincs) - csakis úgy, hogy az egysejtű anyaga tartalmazza az Élet jelét - amit az én hitem szerint Isten adta.

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (202)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 209
Eszerint a lélek egy kapocs? Ha az Isten és az ember közötti kapocs, akkor vallási terület, innentől a tudományt idekeverni súlyos hiba.
Előzmény: ÜGYI2 (201)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 208
Mielőtt lemészárolna Szőőőr az egycsövűvel, közlöm, hogy a buddhizmus kivált a brahmanizmusból és nem értünk egyet Buddha óta.....:D
Előzmény: ÜGYI2 (206)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 207
Ami innen rám tartozik, az a Felsőlélek, arra pedig a válasz az, hogy az az isteni rész, amely minden ide leinkarnálódott egyéni lélek "kísérője". Minden lélekhez van rendelve egy ilyen rész Istenből, egy belső guru, aki segít, ha visszaállítod Vele a kapcsolatodat. A keleti vallásoknál, főleg a hinduknál ez az első bizonyíték Istenre, ha a kapcsolatod visszaállítódik Vele. Vagyis a Felsőlélek nem más, mint Isten egy kiterjedési formája.

Elmentem buddhistát keresni....körülményes lesz, mert most épp ateista-űzés miatt ki vagyok egy hétre tiltva az egyik ilyenből......
Előzmény: ÜGYI2 (203)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 206
Hülyítettél egész eddig ???? Jean, kérem, ha nincs pisztoly, hozza a revolvert !!!!

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (204)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 205
Ezt a kérdést feszegettem én is, amikor az volt a kérdésem, hogy aki materialista, nevezze nevén legyen szíves az élő anyagot. (Csak azt ne mondja, hogy az a citoplazma - mert ez nem arra válasz, amit kérdezek.) Egyébként a kérdés úgy is érdekes, hogy a különböző létformák közül hol jelenik meg a Lélek. Mart egy egysejtűben, vagy akár egy fában egyszerűen nincs létjogosultsága, jelentősége.

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (202)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 204
Oksa, akkor hívok Neked egy buddhistát.
Előzmény: ÜGYI2 (203)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 203
Mit jelent az, hogy Felsőlélek ?
(Tényleg érdekel a buddhizmus, úgyhogy tisztelettel köszönök minden felvilágosítást.)

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (200)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 202
A teremtés kontrában azzal etették a búrámat az evósok, hogy sejt szinten a túlélési jelet, az egyik sejt küldi a másiknak. Ha megszünik a jel, akkor ugye jön a sejtpusztulás. De az egysejtűnek ki küld jelet? Szóval ha a lélek tartja fenn az életjel kibocsátást, akkor érthető az egész szervezeti működés. De anélkül nemigazán.

http://www.mindentudas.hu/fesus/20031006fesus31.html

Meditáld át. Nem erről ír konkrétan, csak valahogy hiányzik a tudomány mai állásából, hogy konkrétan honnan jön a túlélési jel a sejt számára, és ha nem jön, akkor miért nem?
Előzmény: ÜGYI2 (155)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 201
Sir ! Kérve kérem, ne hülyézzen le senkit, mert a töltött pisztoly a zongorán van. A zongora pedig a 10. emeleten !

Szóval - szerintem a Lélek az összekötő kapocs Isten és Ön között Sir. Ezenkívül kapocs a külvilág felé is. Végső soron pedig összekötő kapocs a spirituális léte és a materiális léte között - az agyon keresztül. Ez látszik logikus kapcsolatláncnak.

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (184)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 200
Tudtommal a buddhizmus nem "lélekként" oktatja, hanem "valami más"-ként. Nálunk lélek, aki Neked Szentlélek, az nálunk Felsőlélek.
Előzmény: ÜGYI2 (198)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 199
Fel tudnád sorolni az összetevőit az ebédednek? Nagy a gyanúm, hogy hallucinogén cuccot is ettél.:)))

Mindjárt válaszolok az utolsó hsz-edre, amiben még konkrétan velem beszélgettél.:)
Előzmény: ÜGYI2 (197)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 198
Apropó - ez most már nem hülyéskedés - a buddhizmus, vagy hinduizmus hogyan kezeli a Lelket. Egyáltalán, mint különálló fogalom szerepelnek ?

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (196)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!