MNO
Sólyom László köztársasági elnök vasárnap helyett szombat délután tesz látogatást Székelyföldön, mert a román légügyi hatóságok az általuk korábban kiadott marosvásárhelyi leszállási engedélyt időközben visszavonták – tájékoztatott a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) pénteken.
Sólyom László eredeti programja szerint vasárnap, a hivatalos állami ünnepségek után utazott volna Erdélybe.
A KEH közleménye szerint az államfő, egyetértésben a magyar kormányzattal, meggyőződéssel vallja, hogy a szomszédos országok vezetőinek kölcsönös utazásai hozzájárulnak a bizalom erősödéséhez és az előítéletek lebontásához, ezért ezt a gyakorlatot folytatni kívánja.
(MTI)
Hát tudod naiv vagyok...és azért azt hittem..az ilyen ostobáknak is felnyilt már a szemük... De hát ezek tők hülyék és ostobák ehez is ezek szerint!!:-( az ilyen szar emberek miatt tartunk ott ahol tartunk...
Az MTI magát megnevezni nem kívánó kormányzati forrásból úgy tudja, Gyurcsány Ferenc azt az álláspontot képviselte a Traian Basescuval folytatott tárgyalásán, hogy legitim törekvés az erdélyi magyar autonómia. A magyar miniszterelnök emlékeztetett arra is, hogy Európa több országában, Skóciától Spanyolországig létezik ez a megoldás, hangsúlyozta ugyanakkor, a kérdést Romániában kell rendezni - ismertette a megbeszélésen elhangzottakat az MTI-vel a kormányzati forrás.
Vajon Merkel asszonnyal megmerték volna ezt csinálni a románok...ha épp egy rendezvényre ment volna??Még ha magánemberként is??? Megnézném mit reagálna rá a német külügy!!!
De a magadfajták minek őrül ennek??ennyire agymosott mszp-s emberek vagytok???
PuPu.. Te meg egy akkora ostoba vaksőtét tukófejű birka csőkevény lehetsz-hogy az már egy kész logaritmus! Az ilyen hulladék aljanépek miatt tart ott ez az ország-ahol tart... bizony az ilyen csíra emberek csak mevetést és egy jó pi..án rugást érdemelnének.. Ostoba csíra ....
"A diplomáciai útlevelet meg ugyanúgy be kell mutatni, mint a tied, legfeljebb normál menetben eltekintenek a vizsgálattól az EU-s országok államhatárán."
Nem is kell útlevél az EU-s országok államhatárán!
Tegnap még arra gyanakodtam, valami létező hirszerzési információra alapozva kekeckednek Sólyommal a románok, a mai határátkelési szívatás viszont teljesen elhesegette ezeket az elképzeléseim: ez szimpla erőfitogtatás, balkáni bunkóság, Secus reflexek.
Már, bocs, de te hülye vagy. Ad 1) A Köztársasági elnök nem szócső, lehet saját véleménye. Alapvetően a tisztség lényege, hogy a külvilág felé képviseli az országot. Döntési jogköre nincs, csak a diplomáciai szerepe maradt meg. Ezért a külügyminiszternek érdekében áll támogatni, ha nem olyan agyhalott mint a mienk. Ad 2) Az általad nacionalista tüntetésnek aposztrofált eset meg nem volt az, első kézből tudom. Ad 3) Attól, hogy nem vagyunk nagy ország, még nekönk is kijár az a protokolláris tisztelet ami bármi más ország képviselőjét megilleti. Ennyi erővel csak úgy passzióból le lehetne rohanni a miniállamokat, Hollandát vagy Ausztriát, mert "kicsi, ne dumáljon"
Látom téged se a jóindulatod meg az eszed miatt szeretnek.
Önkormányzatot településenként tényleg választhatnak. Ennyi. Akiknek a nyakára ültetik az állam román megbízottját a prefektust, aki mindenbe beleszól. Szuper.
Van joguk az ottani magyaroknak alap és középfokon magyarul tanulni, utána már csak bölcsészek, vagy tanárok lehetnek. A rendőrök románok, a bíróságok románok, a vasút, a posta, a helyi apeh stb. mind román és CSAK román.
Tegnap már leírtam, hogy éld bele magad az ottani magyarok helyzetébe, képzeld el, hogy holnaptól Romániához tartozik az a település, ahol élsz. Hogy éreznéd magad? Bár tudom, Te lennél az első, aki kitenné a román zászlót és igyekeznél a faluban lakó egyetlen román előtt kezet csókolni a román prefektusnak.
A hazaárulás a cselekvések előre, vagy időben visszamutató dátumdilatációja.
Ha valaki például egy kommunista rendszer alatt demokráciát akar, az éppúgy hazaárulás, mint az, ha valaki egy demokratikus rendszerben kommunista diktatúrát akar. Valahol természetesen ezek a folyamatok mindig elkezdődnek, akik pedig elkezdik, mindig hazaárulást követnek el. Ezt nem lehet másképp csinálni.
A hazaárulás, önmagában a társadalmi rendszerek változtatásának egyik eszköze.
Filozófiai, társadalomlélektani, politika-gazdasági vitaalappá az teszi, ha értékeket keverünk az alapjelenségbe, és el akarjuk dönteni, hogy aki adott esetben hazaárulást követ el, az most jót akar, jót cselekszik, vagy nem.
Mivel társadalmi jelenségről van szó, ez természetesen elkerülhetetlen.