Keresés

Részletes keresés

paragrafus Creative Commons License 2008.07.26 0 0 527

......"Nos, a versenyszabályzat tudtommal rögzíti, hogy az elégtelen mintaadás is doppingvétség".....

Valóban. Ezt én sem vitattam. Csak - többek között - éppen erre az előírásra (is) mondtam az imént, hogy ostoba. A szabályzat ezen pontját már régen el kellett volna törölni. Hogyan lehet egy szabályzatban előírni, hogy az ember szervezete mennyi anyagot termeljen?

Az elégtelenséget milyen jogalapon merik büntetni? A leghatározottabban elutasítom és tiltakozom ellene. Olyan szempontot büntetni, amely az ember akaratától független. Hát ez a pofátlanság netovábbja. Minden jogászi porcikám tiltakozik ellene.

Előzmény: toloba (525)
paragrafus Creative Commons License 2008.07.26 0 0 526

Egyébként pedig nekem a sok ostoba sportelőírással van bajom. Ugyanis több közülük személyiségi jogokat sért és sérti az emberi méltóságot. Ezek alapján adott esetben meg is alázhatják a sportolókat. És ezen emberi jogokat sértő sportszabályzat létezése miatt hurcolhatták meg ezt a két sportolót.

Milyen ostoba előírás az, hogy a sportolónak 75 ml-t kötelesége pisilni. Mert ugye az ember szervezete parancsszóra működik. Pórbáljon valaki többet vizelni annál, mint amnennyit a szervezete hajlandó adni, ill. termelni.

Annál is inkább, mert a mai technikával akár egy cseppből is kimutatható a dopping. És Fazekas esetében a WADA-nak a rendelkezésére állt 25 ml vizelet. Amely az elemzéshez tökéletesen elég, ennyiből is tökéletesen ki tudják mutatni azt, hogy valaki doppingolt-e vagy sem. Mi szükség van akkor éppen 75 ml -re?  

toloba Creative Commons License 2008.07.26 0 0 525
Nos, a versenyszabályzat tudtommal rögzíti, hogy az elégtelen mintaadás is doppingvétség....úgy tűnik anno ez egyértelműú volt...
Előzmény: paragrafus (524)
paragrafus Creative Commons License 2008.07.26 0 0 524

........"Ami tény: doppingvétsége okán törölték az athéni olimpián elért eredményét, illetve eltiltották.
Szerinted szolgáltatott rá okot?".......

Határozottan nem.

És bár már egyszer elmondtam, de most megismétlem:

A doppingvétségért meg elvenni az aranyérmet, megint csak jogtalannak tartom. Ugynsi ez súlyosan sérti az arányosság jogelvét.

Véleményem szerint a sportban is érvényesülnie kell(ene) annak a jogevnek, hogy az elkövetett "bűnnek" és az érte kiszabott büntetésnek arányban kell lennie egymással. Ebben az esetben azonban az az állítólagos doppingvétség - amelynek valós alapja számomra még mindig vitatott és kétséges - nem olyan súlyú, hogy azért arányban lenne az, hogy az egyébként tiszta körülmények között megszerzett aranyérmet el lehessen venni tőlük. A versenyen szerzett helyezést nem lehet a verseny utáni események kapcsán elvenni. Ilyen értelemben a verseny és az ellenőrzés két külön esemény. Ez olyan, mintha egy embert gyilkossággal vádolnak, aki egyébként ártatlan, de mivel az eljárás egyik szabályát megsérti, ugyanúgy elítélik, mintha valóban elkövette volna a gyilkosságot. Hol van itt az arányosság elve?
Ezért én azt állítom: nem volt jogos az aranyérmek elvétele tőlük.

Előzmény: eke (514)
paragrafus Creative Commons License 2008.07.26 0 0 523

........"A közvetett bizonyítás, mely gyakorlatilag kizár minden más megoldást, szerintem egyértelmű és egyenértékű bizonyíték a pozitív pisivel"........

Nagyon tévedsz! A közvetett bizonyítás sohasem perdöntő.

És abban is tévedsz, hogy kiuár minden más megoldást. Hiszen Fazekas és Annus esetében éppen a valóság volt egész más, mint amit láttatni akartak a nagyközönséggel, köztük éppen veled is.

Előzmény: incitatus (520)
paragrafus Creative Commons License 2008.07.26 0 0 522

Na, akkor nézzük:

....."Nincs, mivel nem volt hajlandó mintát adni".....

Alább már elmondtam: Fazekas adott mintát, csak kevesebbet az előírtnál. 75 ml helyett csak 25 ml-t. És amelyet azért kielemeztek. És negatív lett.

Annus Adrián négyszer adott mintát, holott a szabályzat kettőt írt elő. És mind a négy negatív lett.

Tehát mind a ketten adtak mintát.

......"Csalással próbálkozott".....

Már kérdeztem, de nem kaptam rá választ:

1. Mit és hogyan csalt?

2. Van-e erre valamilyen bizonyítékod?

......"majd amikor ez nem jött be gyáván elmenekült".....

Mi nem jött be? És miért menekült volna? És hová? Ki mondta neked, hogy menekült? Mi oka lett volna rá? Tényeket légy szíves, szólamok és panelek helyett....

....."majd elbújt a mintavétel elől"......

Na, ez új! Miért bújt volna el? Hiszen adott mintát, még akkor is, ha az kevés volt. De arra elég volt, hogy kiértékeljék. Szerinted mennyivel másabb eredmény született volna, ha 75 ml-t adott volna. Mit tudtak volna a 75 ml-ből kimutatni, amit a 25 ml-ből nerm tudtak.

......"Felszólították az aranyérem visszaadására, amit csak nagy nehezen teljesített"......

Persze, hogy nehezen adta vissza, hiszen az jogosan járt neki. Én, az ő helyében egyáltalán nem adtam volna vissza. Nem volt jogalap a visszakövetelésre. 

Előzmény: Dua (513)
toloba Creative Commons License 2008.07.26 0 0 521
Schmitt Pál lemondhat...

Fazekassal elvetette a sulykot a MOB

2008.07.26. 11:30

Szégyenteljes athéni doppingvétsége ellenére újra indulhat az olimpián Fazekas Róbert. A diszkoszvető az utolsó pillanatban, kedden dobta meg a pekingi kiküldetési szintet. Kínos helyzetbe hozva ezzel a MOB döntéshozóit.

A Ljubljanában elért 64,56 m után a Magyar Olimpiai Bizottság az erkölcsi aggályok ellenére benevezte az athéni aranyérmétől megfosztott Fazekas Róbertet. Schmitt Pál elnök, Kamuti Jenő főtitkár, Kovács Tamás sportigazgató és Molnár Zoltán csapatvezető-ügyvezető igazgató alkotta grémium szerint nem volt jogi akadálya Fazekas pekingi utazásának.
– A büntetését letöltötte és tiszta eszközökkel teljesítette az előírt szintet – kommentálta a döntést Schmitt Pál. – A százötven tagú olimpiai bizottságból senki sem emelt kifogást kiküldetése ellen. Kikértük a Nemzetközi Atlétikai Szövetség és a NOB véleményét is, nem tiltakoztak. Mellesleg két éve – magyar kezdeményezésre – született döntés arról, hogy az olimpián doppingvétségen ért sportoló soha többet ne indulhasson a játékokon. Ez csak Pekingtől érvényes, visszamenő hatálya nincs és nem is lehet.

A T-Mobile, a MOB egyik legfőbb támogatója is komoly erkölcsi aggályait fejezte ki közleményében. Winkler János, a cég vezérigazgatója szerint a MOB-nak nem jogászkodni kellett volna.
– Hogy lehet ilyen példaképet állítani az ifjúság elé? – kérdezi a cég főnöke. – Vegyen részt bármilyen versenyen, de az olimpián, amelynek jelszavaiban az erkölcs és tisztesség szerepel?! Nagyra értékelem dr. Kamuti Jenő MOB főtitkár szavait, aki nem tartja szerencsésnek Fazekas szereplését. A jövőre vonatkozó támogatási szerződés tárgyalásakor erről az esetről is szólni kell.

Másként látja a helyzetet Gyulai Márton, az atlétikai szövetség főtitkára. A MOB saját szabályait rúgta volna, ha nem nevezi Fazekast. Ráadásul, a magyar sportvezetőknek korábban, már Athénban rendezni kellett volna az ügyet.
Bors
http://www.borsonline.hu/news.php?hid=11840
incitatus Creative Commons License 2008.07.26 0 0 520
"...mi az, hogy "korábban doppingoló"????? Tudtommal nem volt képes az ellenőrök által elvárt mennyiségű "mintát" szolgáltatni... soha, sehol, senki nem bizonyította, hogy doppingolt..."

Mivel nem olvastad el a topikot és kérdezel, a többieket nem terhelném újra, de jelzem, hogy a 443-as hozzászólásomban összefoglaltam az általam ismert korabeli történéseket röviden. Ezek alapján a doppingolás szerintem nyilvánvaló, saját maguk bizonyították. A közvetett bizonyítás, mely gyakorlatilag kizár minden más megoldást, szerintem egyértelmű és egyenértékű bizonyíték a pozitív pisivel. Hisz épp annak kimutatását gátolták meg.

Természetesen ez nem befolyásolja azt a véleményemet, hogy a MOB jól döntött a nevezésével.
Előzmény: az én titkos nikkem (518)
gányamunka Creative Commons License 2008.07.26 0 0 519

nekem senki...de nem is erről szól a történet....Fazekes csak homoksüti az ovisok játékhomokozójában...

felőlem ,...na mindegy...azért hajrá....

Előzmény: Uff (507)
az én titkos nikkem Creative Commons License 2008.07.26 0 0 518

Bocs, nem olvasom vissza az egész topic-ot. Ha volt már, 1000bocs!

Hol lehetne elküldeni a jó édes anyukájába azt a köcsög firkászt, aki az index címlapjára ki bírta írni ezt:

Szombathely lemond a T-mobile-ról
a diszkoszvető miatt

A polgármesternek az nem tetszik, hogy a mobilcég erkölcsi aggályát fejezte ki a korábban doppingoló Fazekas Róbert pekingi indulása miatt.

(gyk: mi az, hogy "korábban doppingoló"????? Tudtommal nem volt képes az ellenőrök által elvárt mennyiségű "mintát" szolgáltatni... soha, sehol, senki nem bizonyította, hogy doppingolt)

tollas Creative Commons License 2008.07.26 0 0 517
Örülnék ha Fazekas tisztességgel helytállna az olimpián, mondjuk arra kevés az esély, hogy dobogós helyet szerezzen.
eke Creative Commons License 2008.07.26 0 0 516
nem emlékeztem pontosan.
De a lényeg az, hogy saját zsírján teljesítette a kiküldetéshez szükséges penzumot, akinek nem teszik tartsa magában. Ha nem teszi hülyét csinál magából, mint a T-Mobil meg a topiknyitó...

Előzmény: malabari kardamom (515)
malabari kardamom Creative Commons License 2008.07.26 0 0 515

Ami tény: doppingvétsége okán törölték az athéni olimpián elért eredményét, illetve eltiltották.
Szerinted szolgáltatott rá okot?

2 évre azt miért nem írod?

Előzmény: eke (514)
eke Creative Commons License 2008.07.26 0 0 514
Ami tény: doppingvétsége okán törölték az athéni olimpián elért eredményét, illetve eltiltották.
Szerinted szolgáltatott rá okot?

Előzmény: paragrafus (512)
Dua Creative Commons License 2008.07.26 0 0 513
Nincs, mivel nem volt hajlandó mintát adni.

Csalással próbálkozott, majd amikor ez nem jött be gyáván elmenekült, majd elbújt a mintavétel elől. Felszólították az aranyérem visszaadására, amit csak nagy nehezen teljesített. Utána értelmetlen pereskedésbe kezdett, amit persze el is vesztett, s még a perköltséget is kénytelen volt kifizetni.
Előzmény: paragrafus (510)
paragrafus Creative Commons License 2008.07.26 0 0 512

Továbbra is úgy veszem észre, hogy a Fazekast ellenzők és elítélők feltételezésekre, következtetésekre, vélelmekre, érzelmekre alapoznak és mondanak ítéletet.

Tények és bizonyítékok egy szál sem.  

orpheline Creative Commons License 2008.07.26 0 0 511
MOB= tré mobil???
Előzmény: Dua (509)
paragrafus Creative Commons License 2008.07.26 0 0 510

...."Szombahely lokálpatrióta alapon kitart csaló sportolója mellett"....

Fazekas Róbert nem - ismétlem: nem  - csalt. Vagy van a csalásra valamilyen bizonyítékod?

Előzmény: Dua (509)
Dua Creative Commons License 2008.07.26 0 0 509
Szombahely lokálpatrióta alapon kitart csaló sportolója mellett:

Szombathely lemond a T-mobile-ról a diszkoszvető miatt

Ipkovich György szombathelyi polgármester a nyugat.hu című internetes oldal értesülése szerint fel kívánja bontani a város szerződését a T-Mobile telekommunikációs céggel, miután a vállalat súlyos erkölcsi aggályának adott hangot Fazekas Róbert diszkoszvető olimpiai indulása kapcsán.

A városvezető a nyugat.hu-nak szombaton azt mondta: hétfőn megvizsgálja annak lehetőségét, hogyan lehet felbontani a T-Mobile-lal kötött szerződést, ha szükséges bojkottot hirdet Szombathely fő telefonszolgáltatója ellen. "Tiltakozzon hasonlóan mindenki, aki úgy érzi: egy cégnek nincs joga megakadályozni, hogy a szombathelyi fiú induljon az olimpián. Nem azért vesz szolgáltatást Szombathely a telefoncégtől, hogy ő aztán az ebből is szerzett hasznát egy szombathelyi sportoló elleni harcra használja fel" - idézte Ipkovichot a nyugat.hu.

Fazekas a 2004-es athéni olimpián győzött, de doppingvétsége miatt megfosztották aranyérmétől. A pekingi játékokra kedden, az utolsó lehetőséget kihasználva a ljubljanai versenyen teljesítette az olimpiai szintet. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) mivel jogi akadálya nem volt, engedélyezte a sportoló indulását Pekingben. A MOB gyémántfokozatú főtámogatója, a T-Mobile ezután adta ki közleményét, melyben erkölcsi aggályát fejezte ki egy olyan versenyző indulásával kapcsolatban, aki doppingvétség miatt veszítette el olimpiai aranyérmét. Az MTI megkeresésére a T-Mobile annyit válaszolt, hogy hétfőn kíván reagálni a szombathelyi polgármester kijelentéseire.
koldoknezo Creative Commons License 2008.07.26 0 0 508
Egyetértek.
Előzmény: Törölt nick (505)
Uff Creative Commons License 2008.07.26 0 0 507
Who the fuck is Fazekas ?
Előzmény: gányamunka (501)
Uff Creative Commons License 2008.07.26 0 0 506

Csatlakozom.

Javaslom, hogy ennek minél többen adjunk hangot.

Sajnos a látszatteremtés folyik ezerrel, azt a hitet próbálják a népbe belegyömöszölni, hogy az olimpia megrendezése és az üzleti sportolók támogatása az adófizetők pénzéből közügy lenne.   Nem az.  

Előzmény: Törölt nick (505)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.26 0 0 505

Az az óriási probléma, hogy az élsport elviszi a pénzt a tömegsport elől, Az iskolásokra e-miatt nem jut elég pénz, és az egész magyar ifjuság fizikailag tönkrement. (lásd régebben katonai szolgálatra alkalmatlanook igen nagy számát).

Tehát menjen olimpiára az aki akar, de a magyar állam egy büdös fillért se adjon ilyen célra, csinálja mindenki maszekban. Aranyéremért  és pisilésért sem jár semmi!!!! 

Előzmény: Törölt nick (503)
eke Creative Commons License 2008.07.26 0 0 504
Előzmény: Törölt nick (503)
gányamunka Creative Commons License 2008.07.26 0 0 502

ja, aztán nézhetik a pöcsödet...nem  számít...

hajrá...

Előzmény: gányamunka (501)
gányamunka Creative Commons License 2008.07.26 0 0 501

igen, de ezt nem mertem leírni...

szerintem Fazekas olyan, mint az egyszeri szegénylegény....ha most sikerül,akkor övé a fele királyság, stb...ha nem, akkor elkulloghat, és marad a: naugyemegmondtukhülyegyerek.....

hajrá Fazekas....húzz bele.....tessék akkorát dobni, hogy percekig keressék hová repült....

Előzmény: Nanotapasz (450)
Uff Creative Commons License 2008.07.26 0 0 500

érdekes lesz, hogy most szerek nélkül mennyire lesz képes.

Honnan tudod, hogy szerek nélkül ? Inkább úgy kérdezzük, hogy kimutatható szerek nélkül.

Vagy valami nano antennás szarságot a hónalja alá ken. Mert ugye nem 2séges, hogy az is  kizsigereli a testet és a természetes emberi körülményektől idegen módon akarja magár túlspilázni. Hogy mi köze ennek a baromságnak a sporthoz ? Persze, hogy semmi.  Ez már a színtiszta üzleti gondolkodásmód megnyalvánulása.

Ha valaki a tejbepapin kívül más teljesítményfokozót akar alkalmazni, az már nem a sport műfaja, hanem az üzleté.

Előzmény: Dua (498)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.26 0 0 499
Egyszerűen megáll az eszem. Teljesített vagy nem teljesített? Akkor mi  bajotok van vele?
Előzmény: Dua (498)
Dua Creative Commons License 2008.07.26 0 0 498
Négy éve 70,93 métert dobott, érdekes lesz, hogy most szerek nélkül mennyire lesz képes.
Előzmény: paragrafus (439)
Dua Creative Commons License 2008.07.26 0 0 497
Akkor egyezzünk meg abban, hogy Fazekas egy ügyetlen, gyáva csaló.

Mindenesetre nem válik Magyarország javára, hogy egy ilyen alak részt vehet magyar színekben az olimpián.
Előzmény: myopinion (495)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!