Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Legalább nem fogja feltartani a többi buszt a Kossuth-Piac kereszteződésben. A 42-es miatt is sokan sipákolnak, egyébként pedig azok tudják a legjobban, hogy mennyire zavarérzékeny volt és milyen sokat késett, akik napi szinten használták.
Rengeteg értelme van a Miklós utcára fordulni, ha nem áll ott meg. A Széchenyi utcán kéne úgy módosítani a lámpát, hogy lehessen balra térni. Legalább a buszállomás mindkét irányban érintve lenne.
A vásárlói járatnak elvileg pont az a lényege, hogy ingyen eljussanak azok, akiknek nincs bérlete. Az új útvonalnál figyeltek arra, hogy minél kevesebb lakóhelyet érintsen. Az egy dolog, hogy a Dobozi kimarad - kisebb rosszindulattal azt lehet mondani, hogy ott a 43-as, még ha az nem is ingyenes.
A Bem téren viszont ténylegesen voltak felszállók, és mivel az új útvonal a Bethlen utcán halad, nem lesz megállás a Bem téren, a következő pedig már a Malomparkon túl van. Arról nem is beszélve, hogy a Petőfi tér is kimarad, és sok belvárosi lakóház.
Nem értem, ilyen körülmények között minek kell az Auchan-nak saját viszonylat. Átszállás nélkül a legtöbb megálló nem megközelíthető, illetve a környékén kevés a lakóház.
Szvsz nem lesz sokkal több utas az A1en, sőt inkább kevesebb, mert az a pár, aki szokta használni, többnyire a dobozi környékén szokott felszállni, és a busz pont azt a környéket nem fogja érinteni jövő hónaptól. Nyilván ezzel is a spórolás a cél, de ha csak simán visszavágták volna az állomásig vagy a Munkácsy utcáig, a km nem (lenne) sokkal több, viszont az a pár utas legalább megmaradna .
Egyébként a tóci felé is járt Auchan busz egy időben, de megszűnt mert alig volt rajta valaki. Aki ott lakik és nincs kocsija, nem fog 2x20 percet buszozni a madaras teszkóba, hanem gyalog leugrik a lidlibe, aldiba, sparba vagy a 15733 kisbolt közül valamelyikbe.
Ha tényleg így lesz akkor még utas is lesz rajta. :D
Bár én még mindig ezt tartanám a legértelmesebb útvonalnak: Nagyállomás - Piac utca - Széchenyi utca - István út - Vincellér utca - Derék utca - Kishegyesi út - Pósa utca - Kishatár út.
Az A1 egyik irányba sem áll meg az ítélőtáblánál, a Petőfi téren és a vízműnél. :) De lényegtelen igazából, a kiskörúti megállók is majd 10 évet álltak kihasználatlanul.
Akkora veszteséget termelt a DKV az elmúlt pár hónapban, hogy már tarthatatlanná vált a helyzet
Közben meg smartcity szakértőt keresnek? Arra van keret? Gondolom nem minimálbéres állás lenne.
józsai buszok visszavágása a Doberdóig.
Úgy gondolják elég lesz a Böszörményin a félóránkénti 15-ös és 24-es? Mert ha valamivel pótolják a józsaiakat, akkor úgyanannyi busz megy, csak lesz egy plusz átszállás.
Az FB kommentekben a sofőrhiányt is emlegetik elég sokan a ritkítás okaként. Most is van fent hirdetés, úgyhogy elég hihetőnek tűnik.
Igaz, bocs. A 10-es nem tették át. Viszont a Piac utca buszmentes lesz, jó hogy most épült át a Petőfi téri buszmegálló. A jövő nyári, következő villamos pótláshoz pont jó lesz.
Engem az döbbent meg, hogy egyelőre semmi negatív reakció nincs a Facebook-on.
A dehir oldalán elég sok hozzászólás van már, viszonylag kevés köztük a pozitív. A DKV oldalán persze kevesebb, de ott úgyis törölve lesznek. Nem mintha túl sok jelentőségük lenne.
Sajnos várhatók voltak ezek a változások. Akkora veszteséget termelt a DKV az elmúlt pár hónapban, hogy már tarthatatlanná vált a helyzet. Nem hivatalos információ, de több forrásból is hallottam, hogy további takarékossági intézkedések vannak tervben pl. józsai buszok visszavágása a Doberdóig.
Itt is elkezdődött. :( Jön megint a "bővített" hétvégi menetrend. A villamosok és a trolik megúszták egyelőre. Nem lepne meg, ha szeptembertől is csak a tanszünetes menetrend térne vissza.
A kiskörúton közben buszkaravánok fognak közlekedni. :) 14-es, 42-es, 49-es is erre fog járni. Ezzel is a km spórolás a cél, ha jól sejtem, főleg a 14-esnél lesz kevesebb. A Piac és az Erzsébet utcákon ezzel szinte meg is szűnik a buszközlekedés.
Hajnali, késő esti járatok megszűnnek, a 42-est újra szétvágják a Nagyállomásnál (felkészül a 30-as is?), áremelés jön , a fejlődés megkérdőjelezhetetlen.
Az engedélyezőn mit lehet elrontani? Ahol jeleztek nyitja az ajtót, ahol nem, ott meg nyithatja az utas, ha mégis annál az ajtónál akarna le/felszállni. Vagy már ezt is sikerült túlbonyolítani?
Holnaptól már nem lesz villamospótlás, hálistennek. A villamosok egy kicsit kiszámíthatóbban közlekednek, és legalább a Transit-on is látszanak. Ma délután csak 18 percet vártam, mire felbukant egy vp. Ha láthattam volna mobilon, hamarabb indulok, de hát nem kell karbantartani azt a hulladék appot, jól van az úgy.
Közben smart city szakértőt keresnek a DKV-nál. Ezen mindig röhögnöm kell, smart city, hát persze. :)
Na de miért nem? Lehet, hogy csak megszokás kérdése, de szerintem sokkal egyszerűbb engedélyezővel nyitni (hisz' úgyis jeleztek), mint sok gomb közül kiválasztani a világítót, és azt megnyomni. Tehát válogatni. Vagy mindegyiket, és 3-4-szer annyi gombot nyomkodsz egész munkaidőd alatt, mintha engedélyeznél...
Selejt lett a 401-es Ikarus troli, Facebookon árulják a kocsiszekrényét motor, segédüzemi berendezés és a DKV által beszerelt cuccok nélkül ~500 ezer forintért. Ha nem viszik el záros határidőn belül, el lesz bontva vagy megy a délire a többi selejt mellé.