Arra szavaztunk március 9-én, hogy 2009-től töröljék el a vizitdíjat, a korházi napidíjat, és az oktatási hozzájárulást. Ehhez képest teljes az egyetértés a pártok(!) között, hogy már idén április 1-től töröljék el ezeket a díjakat, a népszavazás eredményét nagy ívben leszarva.
Ez nem jelenti azt, hogy előbb nem lehet eltörölni.
A 2009. évi dátum csak ezért volt, hogy ne lehessen az idióta költségvetési tétel dologgal kilőni a népszavazást.
Előbb viszont el lehet. Viszont akkor az idei évre feltétlenül pótolni kell a költségvetésből.
Utána is, de az már a következő mese.
A kormány pont azért van, hogy ezeket a dolgokat megoldja, és nem azért, hogy Horváth Ágnes a picsáját meresztve minden lyukat a néptől kisajtolt pénzzel tömjön be.
1. Szerintem a kormánypártok be vannak sértődve a népszavazás után. Túlbuzgóságból már az idén áprilistól el akarják törölni a vizitdíjat, napidíjat, aztán erre hivatkozással elkezdenek hisztizni, hogy ez nem megoldható.
Egyetlen egy nyavalyás újságíró nem képes megkérdezni, hogy de uraim, miért sietnek annyira? Ha most nem tudják megoldani, akkor maradjanak meg a 2009 januári dátum mellett!
A népszavazás eredménye csak 2009 januártól kötelező!
2. A Fidesz-KDNP pedig belemegy ebbe csőbe, szerintem ők a népakaratot veszik figyelembe. Igaz, hogy a kérdések csak 2009 január 1. utánra vonatkoztak, de az emberek nyilván úgy vannak vele, hogy minél előbb, annál jobb.
Nem értem, hogy a Fidesz hogy mehetetett bele ebbe az idióta törvénykezési versenyfutásba, és azt meg pláne nem, hogy pont ő írja felül már a népszavazás estéjén a saját népszavazási kérdéseit.
Na, pont én vagyok az akit ez mindig is zavart.Ha nem is annyira -mivel a nekem szimpatikus politikai érőt támogatták- de simán szégyelltem magam a szoci szavazótábor miatt.
A nép ostoba pitiáner lúzerek gyülekezete.Ugyanazok ez emberek fognak a szoci választási kampányon csápolni, 2010-ben- természetesen nem Gyurcsánynak- akik ezen a nagyon szociális népszavazáson igeneztek, mint állat.
Na, ő az aki mindent olyat képvisel ami miatt szívből rühellem az SZDSZ-t.Szóval számomra teljesen indifferens, hogy egy házatlan csiga mit ért és mit nem.
Azért ez egy érdekes új politikai képződmény."Üzenő népszavazás" ahol nem a feltett kérdésekre kell választ adni, hanem azokra a sugallatokra amit a kedzeményezők próbálnak szájbarágni.
Érdekes..Szerintem szabadalmaztassuk, mondjuk valamelyik afrikai országban lenne rá vevő.
Nyugaton nem érdemes próbálkozni, mert kiröhögnek a portékánkal. :-))
Tévedsz, nem vagyok megsértődve.Egyszerűen csak teljesen világossá vált, ebben az országban hol van a többség szellemi szinvonala és mennyire nem felnőtt a társadalom.
Gyurcsány pedig nem szívat, simán csak betart.Igaza is van.Ha szívatna az nem ilyen lenne és már régen az utcán tépné a száját minden gyík.
Egy percig se hittem, hogy a 300 Ft-ról szól. Horn pontosan értékelte miről szólt. Csak nem teljesen pontosan. Mert a menj helyett, menjünk a helyes kifejezés.
Ne cseszeggessük vagy mocskoljuk az igazi jobboldaliakat.Igy nevezzük csak fideszesnek azokat a személyeket, akiknek ilyen demokrácia értelmezési problémái vannak. :-)
Nézd, az egy dolog, hogy te meg vagy sértődve, mert nem a NEM-ek győztek. Az meg egy másik kérdés, hogy az ilyen duzzogós reakció legkevésbé a fidesznek fog ártani, és ezt most nagyjából a balos elemzők is így látják.
A választóknál lecsapódó végeredmény:
Orbán eltöröltette, Gyurcsány meg szivat minket bosszúból.
Nem unjátok ezt?De komolyan.Vagy tényleg azt hitted Te is, hogy ez majd a 300ft-ról szól?Vagy elhitted, a fideszt tényleg izgatja a "nép" és, hogy vizitdíjat kell fizetni?
Nem, - vele be kellene fizettetni, amit elfelejtett beszedni, - erősen remélem, hogy ez is fog történni.
Ugyanis a követendő cél a jogállam, ahol az állampolgárnak jogkövető magatartást illik tanusítani, és a joxabályok előírásai szerint kell tenni a dolgát.
Ilyen alapon mindenki kitalálhatná, hogyha bejelnti a kormány, hogy jövőre csökkenteni fogja a jövedelemadót, akkor már idén se fizessen senki.
Egyes jobberek demokráciaértelmezése kicsit eltér a nemzetközi szabványoktól, - nem lenne baj, ha képezgetnék magukat mielőtt hüjeségeket hirdetnek meg...