en mar atmentem rajta, de nem futoval.... nagy elmeny ott autozni, a 'hago' 2055meteren egy hegyen atfurt alagut. ott le lehet tenni az autot es egy jot turazni a negoj es a moldoveanu is elerhető ha van az ember lababan eleg erö. csak arra kell figyelni, hogy a hegy elott tankoljon tele az ember, mert a tuloldamon k.rva messze van az elso benzinkut. allitolag van mar egy uj ut is at a hegyen azon meg nem voltam
Határ – Déva: legutóbb egy 9 méteres kenuszállító utánfutóval mentem arra 8 kenuval, megpakolva sátrakkal, gázpalackokkal. Teherautó sok volt, de bevehetetlen kanyarra nem emlékszem.
Ploiesti – Bukarest: örülök, hogy észrevetted…, de: Bukarestben alhatunk egyet egy iskola tornatermében, parkolás zárt udvar, éjszakai portás. Látnivaló is van bőven.
Például:
A Bukarest – Constanza „autópálya” nekem tetszett.
Az autó és futó helytállásáról nincs mit ellenkeznem. Én nem tapasztaltam felforrt vizet, füstölő féket, kuplungot. Tizenszázalékos lejtőn lefelé kettes, hármas – motorfék…
Hajóbérlés – nem próbáltam, de biztos lehet.
Brassó után is gyönyörű a táj és a franciák által épített út pár éve még tökéletes volt.
A tengerre nem kell kimenni és nem is tanácsos. Szentgyörgynél, ahol befolyik a Duna a Fekete – tengerbe nincs oldalirányú csatorna, hogy ne a fő sodorban kelljen menni. Irdatlan örvények vannak. A helybéliek „7 bordás” hajónál kisebbel nem járnak ki – ez kb. 9 méter hosszú. Szentgyörgyről a parttal párhuzamos csatornán megyünk Sulinára. Sulinán ki lehet menni a tengerre egy jobbra kiágazó csatornán. Ez a strandhoz vezet, meg a sörözőhöz.
ezt most hogy is? megnezted az utvonalat ahol hajozni akartok? ki kell menni a tengerre. ha ladikot berelsz arra tudsz vinni motort. de azert keszulj ra hogy eleg jol meg lesz pakolva es nagyot merul. ezert meg tobb benyat kell cipelni. a tengerre nem lesz jo kombo az. ha hajocskat berelsz arra kicsi a motor amit csomgtartoban el lehet vinni es emelgetheto. uraim nem kellene ezt a tortenetet kicsit atgondolni mielott tulzottal belelkesul a csapat? utana mar a lelkesedes a mozgatorugo nem a racionalitas. ertem hogy alom. de azert jozan esz hatarain belul.
csak zarojelben: brasso utan jon a feketeleves. a hegyen at. tobb lehetoseg van egyik szebb. mint a masik. es ugye ott vege erdelynek. utana jon az igazi romania
hatartol devaig nagyon kanyargos, keskeny, vacak ut rophadt nagy kamionforgalommal. hajot cincalva szoporoller. brasso-sinaia kutyaul szerpentines, van olyan resz ahol ha jonnek szembe hajoval nem tudsz egy menetben elfordulni, kell egyet tolatni, de derekszogben megtort szerelvennyel letort kanyarban nem lehet szorakozni es mogotted lincshangulat lesz. ploiestibol mar minek lemenni bukarestbe, ha slobozianal visszajossz eszakra harsova hidhoz? ploiesti-ulziceni-slobozia rovidebb. ennel talaltam mar jobb es gyorsabb utvonalat (bar kicsit hosszabb), de azt se eroltetnem hajot huzva. nem tudom ki milyen autoval, mekkora hajot akar huzni 1200-1300 km + vissza, a motorhutes, kuplung, fek legyen nagyon rendben, mert beeloznek szembol siman, nem zavarja oket, hogy neked sautzni kell, a szerpentinen felfele a hutes hianyozni fog a motornak es kuplung is fog kapni nem kicsit (meg felreallni se lehet), lefele meg fek es motor hutes hianya okozhat nem kis zurt. lefele hajo nelkul tobbszor ereztem hogy a fekhatas komolyan csokken, mire leertem a hegyrol 'fustolt a fek', ugyanez hajoval? hat nem tudom, foleg nem biznek az utanfuto fekjeben, az meg gagyibb minosegu lehet, a 10enx szazalekos lejtokon a rafutofek biztos jo otlet? beerci majd megmondja milyen elmenyre lehet szamitani ilyen lejto eseten igazi szerpentines kanyarokkal. en inkabb deltaban berelnek hajot
melyik ut hibatlan? en mar par iranyt kiprobaltam legjobbnak a vaskapu fele tunt, de a hibatlantol jo messze, bar fenyevekkel jobb, mint 10 eve. nem tudom milyen a bicikli, de komoly auto kell hozza a szerpentinekre. gyakran latni motorfozest arra...
Január Február Március 20 - 22. Évadnyitó a Tisza tavon Program: 20. péntek Gyülekezés Sarudon, a szokott helyen. Sörök mélyhűtőbe tétele. Hajók vízretétele. Sörök hűtőből kivétele. Vacsora előkészítése. Alvás az üdülőben, a hajóban, a padon ülve, szónoklás közben, vagy a küszöbön. 21. szombat Szombati program: Délben ébredezés, átfordulás a másik oldalunkra. Indulás Sarudról Poroszlóra. Aki még nem látta és nem is akarja, Tanösvény, Ökocentrum. Indulás Poroszlóról Tiszafüredre. Útközben eltévedés a csatornán. Poroszlón, ha dög hideg van termálfürdő látogatás. Indulás Tiszafüredről Örvényesre. A kikötőben a csapolt sör megtekintése. Indulás Örvényesről Sarudra. 22. vasárnap Induás Sarudról Tiszanánára. A kikötőben a csapolt sör megtekintése. Indulás Tiszanánáról Abádszalókra. Indulás Abádszalókról Kiskörére. Indulás Kisköréről Sarudra. Aki ráér hétfőn hazamenni, marad Sarudon.
Április 2- től 12. Iskolai tavaszi szünet Május 1- től 3. Három napos hétvége 23- tól 25. Három napos hétvége 31. Újpesti Hajósklub Nagymaros - Budapest Június 6-tól 10. Újpesti Hajósklub Tiszabecs - Tivadar 12-től 14. Újpesti Hajósklub Esztergom - Dömös - Budapest Július 11-től 19. Újpesti Hajósklub Tiszasas - Szeged 25- től VIII.1. Újpesti Hajósklub Ulm - Passau Augusztus 2-től 15. Újpesti Hajósklub Passau - Linz - Budapest 20- tól 23. Négy napos hétvége Szeptember Október 23- tól 25. Három napos hétvége November December 25- től 27. Három napos hétvége
DUNA - DELTA KLUB HU-MAN I. ALAPÍTVÁNY HORGÁSZTÚRA KLUB IZRAEL - SZÍRIA - LIBANON KLUB MOTORCSÓNAK KLUB PEDAGÓGUS UTAZÁSI KLUB VÍZITÚRA KLUB
Január Február Március 20 - 22. Évadnyitó a Tisza tavon Program: 20. péntek Gyülekezés Sarudon, a szokott helyen. Sörök mélyhűtőbe tétele. Hajók vízretétele. Sörök hűtőből kivétele. Vacsora előkészítése. Alvás az üdülőben, a hajóban, a padon ülve, szónoklás közben, vagy a küszöbön. 21. szombat Szombati program: Délben ébredezés, átfordulás a másik oldalunkra. Indulás Sarudról Poroszlóra. Aki még nem látta és nem is akarja, Tanösvény, Ökocentrum. Indulás Poroszlóról Tiszafüredre. Útközben eltévedés a csatornán. Poroszlón, ha dög hideg van termálfürdő látogatás. Indulás Tiszafüredről Örvényesre. A kikötőben a csapolt sör megtekintése. Indulás Örvényesről Sarudra. 22. vasárnap Induás Sarudról Tiszanánára. A kikötőben a csapolt sör megtekintése. Indulás Tiszanánáról Abádszalókra. Indulás Abádszalókról Kiskörére. Indulás Kisköréről Sarudra. Aki ráér hétfőn hazamenni, marad Sarudon.
Április 2- től 12. Iskolai tavaszi szünet Május 1- től 3. Három napos hétvége 23- tól 25. Három napos hétvége 31. Újpesti Hajósklub Nagymaros - Budapest Június 6-tól 10. Újpesti Hajósklub Tiszabecs - Tivadar 12-től 14. Újpesti Hajósklub Esztergom - Dömös - Budapest Július 11-től 19. Újpesti Hajósklub Tiszasas - Szeged 25- től VIII.1. Újpesti Hajósklub Ulm - Passau Augusztus 2-től 15. Újpesti Hajósklub Passau - Linz - Budapest 20- tól 23. Négy napos hétvége Szeptember Október 23- tól 25. Három napos hétvége November December 25- től 27. Három napos hétvége
DUNA - DELTA KLUB HU-MAN I. ALAPÍTVÁNY HORGÁSZTÚRA KLUB IZRAEL - SZÍRIA - LIBANON KLUB MOTORCSÓNAK KLUB PEDAGÓGUS UTAZÁSI KLUB VÍZITÚRA KLUB