Köszönöm, éppen ez a dilemmám. Jobbnak tűnik a Díjnullázó (teljesük a feltétel), mint az Aktivitás, a bankmonitor mégis ez utóbbi hozza ki olcsobbnak. Vajon miért? Hol a trükk, amit nem látok?
Átnyálazom a hirdetményt, de ha ti esetleg tudjátok, az rövidebb lenne. Köszi előre is.
HK: nekem most jobb a Joker visszatérítési kategóriája. Tényleg nem rossz a OneCard, a 3%(+2% CBA) kaja miatt főleg. Nem szimpatikus azonban a szezonálisan változó visszatérítés, amire regisztrálgatni kell. Nem akarok a fogyasztási szokásaimmal az éppen aktuális akcióhoz alkalmazkodni.
A Bankmonitor szerint az én szokásaimmal messze a legjobb a Rafi Aktivitás számlája. Korábban a reklámkampányok miatt a Dijnullazó pluszt és az Erste Egyszámlát néztem, de ezt jobbra hozza ki kb havi egy ezressel a bankmonitor. Annak ellenére, hogy itt a topikban ti is a Dijnullazot dicsértétek (meg a Prémium Goldot, de annak a feltételét még nem teljesitem).
A bankszámla mellé egyébként Erste Jokert szeretnék használni (a 4% néhány kategóriája nagyon jól jön), igy az Aktivitást feltételét a közüzemi befizetésekkel és a HK feltöltésével teljesiteném.
Átnéztem az Aktivitás kondicios listát, nem vettem észre turpisságot.
Kérdés: van valami trükk, amit nem vettem észre? Ha nem szóltok, kedden megnyitom a számlát. :)
Nem ismerem az oxigén kártyát. Gondolom, ha nincs rajta adóságod, akkor le lehet mondani, és másikat kötni. A régi bevásárlós hitelkártyám és a one card-om is úgy van, hogy a 25-i elszámolás összegét teljesen 10-én kiegyenlítem. A Raiffeisen banknak is vannak trükkjei, oda kell figyelni. Aki nem fizet időre, nem kapja meg a visszatérítést, sőt elég magas a hitelkamat is abban az esetben. Nekem így, hogy betartom a feltételeket, bevált.
A one card-ra nem vonatkozik. De figyelni kell a hirdetményt, mert külön nem értesítenek a változásról. a One Card előtt másik bevásárló kártyám volt náluk, tőlem is pont levonták az éves kártyadíjat, miután a 2 százalék visszatérítést megszüntették. Akkor kötöttem az újat és lemondáskor azonnal a régi kártyadíjamat visszafizették. Mond le az oxigén kártyádat, akkor visszafizetik a kártyadíjat.
Eszem ágában sincs riogatni senkit, még ha úgyis csapódott le, és azért bízom benne, hogy senki nem szenvedett visszafordíthatatlan egészségkárosodást. Kizárólag azok figyelmét akartam felhívni, akiket érint, nem véletlenül jeleztem utólag, hogy nekem Oxigén van, és arra biztosan vonatkozik. Akit nem érint, az meg ne foglalkozzon vele.
A jóváírási akciót a Bank 2014. Január15-i hatállyal visszavonja.. A 2014. január 14. napjáig végrehajtott és Ügyfél hitelkártya-számláján terhelt vásárlások utáni jóváírásra 2014. január hónap végéig kerül sorAzért arra még volt eszük, hogy gyorsan levonják az éves kártyadíjat, mielőtt az ember visszaadja a kártyát.
Az egyik családtagnak Raiffeisen Díjnullázó Plusz számlacsomagja van Onecard bankkártyával. Ez a kombináció elvileg havi két ingyenes készpénzfelvételt biztosít 150e Ft összegig. A decemberi számlakivonaton viszont azt vettem észre, hogy a második készpénzfelvételre már rászámoltak 0,6% költséget, holott a két ATM használat összege 150e Ft alatt maradt.
A bankkártya kondiciós lista szerint:
2 db díjmentes összesen 150 ezer forintig OneCard betéti kártyával***
*** Akciós feltétel, amely visszavonásig érvényes. Visszavonást követően a kedvezményes készpénzfelvétel száma havonta: 1 db díjmentes forint tranzakció, belföldi Raiffeisen ATM-ből, 150 ezer forintig, OneCard betéti kártyával.
Nem láttam a hírek között, hogy visszavonták volna az akciót. Van esetleg még valami apró betűs feltétel ami elkerülte a figyelmem?
Persze most már kitöltöttük a nyilatkozatot a törvény által biztosított ingyenes készpénzfelvételhez, de azért érdekelne hogy mi történt.
A Raiffeisen, miután szerdán jelezte, hogy a jelenlegi feltételek mellett nem válik meg magyarországi cégétől, közleményében arra is kitért, hogy "alaptőkéjének átfogó megerősítését tervezi".
Nagyon valószínű, hogy egy euróért a Széchenyi Bank - pontosabban a magyar állam - veszi meg a magyarországi Raiffeisen Bankot. Erről ma délután dönt az osztrák pénzintézet vezetése, s az ügy a szerdai kormányülésen folytatódik. Megállapodás esetén az átmenet az év végére fejeződhet be.
Magyarázd ezt a frankhiteleseknek, akiknek ugyan senki nem tett a fejéhez pisztolyt a hitelfelvételkor, de Orbánék megjelenése alighanem alapjaiban változtatta meg a törlesztőrészleteiket
"Matolcsy valahányszor megszólalt, a forint gyengült én pedig vesztettem. Teljesen értelmetlen és kiszámíthatatlan volt."
Akkor bizony te vagy a balfék.
Ha tudtad, hogy akárhányszor megszólal, gyengül a forint, csak a forint esésre kellett volna játsszál, és nézd a naptárat vagy a híreket, hogy mikor lesz megszólalása.
Matolcsy valahányszor megszólalt, a forint gyengült én pedig vesztettem. Teljesen értelmetlen és kiszámíthatatlan volt. Mostanában, hogy elnökként befogta a száját, már lassan elfelejtettem. ÉS azzal, hogy megint kezdi, hát megint csak értelmetlen veszteségekre számítok. ÉS mivel jól bebetonozták az MNB-be, hát hosszú távon is ez lehet. Ha pedig az ellenzék győz, akkor a monetáris háború vesztesei végképp a kisbefektetők lesznek.
ÚGy tűnik, erre megy ki a játék, hiszen ha van valahol még egy kevés pénz, azt el kell venni.