Na szétszedtem a termosztátot, hogy kicseréljem a tömítést. Sajnos előttem valaki úgy megtépte a csavarokat, hogy az alsó csavar menete ki van tépve a hüvelyből teljesen. Csak forgott benne a csavar. Nem is tartott semmit. Ezért szivárgott és nem a tömítés miatt.
Ideiglenesen amíg elmegyek vele szerelőhöz és ,hogy járóképes legyen az autó gondoltam kap egy ugyan olyan csavart egy mérettel nagyobbat. A felső gond nélkül meg is fogta de az alsónak ennyi menete sem maradt tehát a termosztátházat kell teljesen cserélni nálam sajnos. Ezt már inkább szerelőre bízom mert a tömítést még bevállaltam volna de ezt már nem. Megkérdezhetem nálad ez kb mennyibe került és mennyi idő alatt csinálták meg?
Tudom nem egyszerű a dolog, de szeretném az egr szelepet és a folytószelepet tisztítani. Valaki tud adni egy kis virtuális segítséget? 1.6 16V benzin AZD
Gondolom többen cseréltetek már üzemanyagszűrőt,hát én is készültem rá de egy sima szorító bilincs helyett valami extra gyári bizbasz szorító műanyag pöcök fogadott! Sajnos nem tudtam lefotózni hogy most ide felrakjam,de hátha más is látott már ilyet!
Kérdésem az lenne hogy mivel szedjem ezt le hogy tudjak szűrőt cserélni?
Megneztem es valoban a termosztat haz aljabol csopog a viz. Koszi a tippet. :) meghuztam kicsit a ket csavart de gondolom a gumi gyuru faradt el benne. Uj gumi gyurut gondolom csak termosztathazzal egyutt lehet kapni sajnos.
termosztátnál nézted? Nekem szar volt a termosztát ház tömítése, és ott folyatott. Fűtött ahogy kell, de 2-3 hetente kellett egy fél litert rá öntenem.
Sajnos 2 hét állás után elfogyott a kocsiból 2 liter fagyálló. Szerencsére mivel állt az autó sokat ezért nem gondolom, hogy a hengerfej enné a vizet. Viszont ötletem sincs hol keressem a csöpögést a kocsiban. Hűtőradiátor csere fél éve volt mert szétrohadt az előző. Aknám meg nincs. Ha alá mászom elvileg hozzáférek alulról az össze vízcsőhöz? Vagy felülről is el lehetne érni minden csatlakozást? Most el se merek indulni mert nem tudom mennyire és hol folyik.
A segítségeteket szeretném kérni! Az a problémám hogy lemerült az akkumulátorom és nem tudok bejutni a kocsimba ( 1.6 Comfortline 2002). Pontosabban a csomagtartó nyitható...és ennyi! A csomagtartó nincs rakötve a központi zárra...az ajtók le vannak "dugózva"...szóval valahogy akkumulátort kellene cserélnem...ehhez viszont vagy be kellene jutnom a beltérbe vagy kintről kinyitnom a motorháztetőt!...Valakinek valami ötlete???...Előre is köszönöm a válaszokat!
Nem rég lettem tulajdonosa egy vw boranak (2001. 1.6 16v)
A kérdésem a következő, kivancsi vagyok a veleményetekre hogy szerintettek mi lehet a baja. Van egy olyan hibája hogy nem mindig indul az autó elsőre. Ha mondjuk egy éjszakát áll autó es reggel indítani akarom akkor elsőre nem indul, pedig ahogy nyílik az ajto hallom hogy dolgozik az a.c. miután beindult megyek vele mondjuk kb 10 percet es leallitom majd rövid idő után 1-2 óra múlva elindulok vele akkor elsőre indul. Szerelő azt mondja hogy nem biztos hogy az ac. A riasztó lelett kötve az üzemanyag reléről. 4 hónapja van meg autó eddig mindig elindult, de azért jo lenne tudni hogy mi a baj.