Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Segítséget szeretnék kérni. Talán van, aki még emlékszik, arra a régi TV felvételre, amin egy 5-6 év körüli kis kölök talán az István, a király-ból énekelt valamit, és a fater kíséret egy szál gitáron.
Igen, ezzel érvelnek a magyarok is... hát majd meglátjuk. Tény, hogy a kikötés idejét múlta, illetve az a cél, ami miatt anno kitalálta a szerző, már érdektelen. Nyilván a jogutódokon múlik, hogy döntenek, és a továbbiakban engedik-e bárkinek az előadást. Elvileg ők is jobban járnának.
The bass-baritone Simon Estes, “who has been outspoken about the struggles he and other black artists have faced in opera, considers the all-black cast stipulation a disservice both to Porgy and Bess, and the cause of integration.” Estes suggests that “music knows no color, and that it is unconstitutional for Porgy and Bess to be performed only by black artists. Porgy and Bess is a great opera, and no one should be barred by race from performing it onstage.”