De, de, en peldaul, bar gyengiti az ervet, hogy a donto amugy is magas mediaerteku, nincs sok szukseg szerintem plusz trukkokre.
Ha meg az a cel, hogy mindegy mit, de irjanak rolunk, hat egyszerubb, ha kimennek a musorvezetok a Blaha Lujza terre es beleszarnak a szokokutba, garantaltan bekerulnek vele az osszes mediumba jol.
Közben azt gondolom, hogy persze a "Vágó" és "Balázs" brandeknek is jót tehet egy ilyen marketing, szóval a Széfet és a visszatérő Milliomost is tolhatja. Bár én alapvetően nem szeretem az összeesküvés-elméleteket, ez azért egy furcsa hiba. Nehéz az elkövetését elképzelni.
Inkább arra gyanakszom, hogy a döntő máskorra volt tervezve, és ezek az utolsó kérdések ahhoz igazodtak. A médiahack azért nem valószínű, mert ezt a műsort már elfújta a szél, erről több bőrt már nem akarnak lehúzni (IMHOtep).
Senki nem támogatja a médiahack gondolatomat? Olyan egyedül vagyok vele... Persze csak akkor értelmes, ha folytatni akarják valamikor a műsort. (Vágó azt mondta, hogy a 2007-es Pókerarc szuperdöntője, szóval keep your options open persze, de benne van)
Moogle79! Nagyon könnyű itt írkálni,ha olyan nagy tudású vagy,miért nem jelentkeztél a játékba!?Hagyjad már azokat az átlókat,biztos volt olyan kérdés amit te nem tudtál volna,mások számára viszont egyértelmű!Hihetetlen,hogy mennyire szőrszál hasogató stílusod van!
Nekem is 352 nap jött ki, meg is jelöltem (persze csak úgy magamban), aztán konstatáltam, nagyon hülye vagyok, hogy egy ilyen egyszerű kérdést sem tudok és néztem tovább a műsort. Aztán beleolvastam a topikba és jé... ! tényleg 352. Közben nem jutott eszembe reklamálni. (Ha ott vagyok, akkor lehetséges, hogy mégis.)
Légyszives még írd már le itt mindenkinek gyorsan hogy: -a szabályos ötszög oldalai hány fokos szöget zárnak be egymással? ha az oldalának hossza 100 mm: -mekkora a kerülete? -területe? -átlójának hossza? -belé írható legnagyobb kör sugara? -köré írható legnagyobb kör sugara?
és remélem akkor már túl tudsz lépni az ötszöggel kapcsolatos senkit sem érdeklő problémádon
Kedves moogle. Zárjuk le az ötszöget annyival, hogy bár én valószínűleg a vizuális kép miatt tudtam volna a megoldást -- önkényuralmi jelkép -- (pláne a megadott lehetőségek között), magam mint matematikus, OKTV, Arany Dániel eredmények miatt felvételi nélkül bekerült, cum laude, fizika és informatikából is hasonló versenyeredményekkel rendelkező, vállalkozó/felsővezetői pályám előtt a legnagyobb presztizsű amerikai szoftvercégeknél dolgozó, egyébként sok más, ide nem tartozó dolog között pl. zenét és jazz-zenét tanult és előadott (na jó, ez csak Hacseknak mondom), üzletileg és magánéletileg sikeres ember nem gondolom azt, hogy 10 másodperc alatt nem tudni az ötszög átlóit, az valami rettenetes hiányosságokat jelezne egy ember szellemi képességeiben; és van annyi képzelőerőm, hogy biztosan van mások szakterületéről ezer, nekik triviális dolog, amit én nem tudnék 10 mp. alatt megmondani.
Nekem nincs szükségem arra, hogy ilyeneket gondoljak, anélkül is elégedett vagyok azzal, amit elértem, és amit tudok, és ne legyek frusztrált amiatt, amit nem értem el, és nem tudok.
Vannak elképzeléseim arról, hogy mit kellene az embereknek jobban tudni, de ezek között az ötszög átlóinak 10 mp alatt történő megmondása nincs ott. A "2007 Magyarország" meg "Abszurdisztán" fordulatok mielőbbi elhagyása viszont például ott van az elhagyandó dolgok listáján. Ezek is csak arra jók, hogy magyarázzák, racionalizálják az egyéni sikertelenségeket.
Ez a Fókuszra vallana: hogy Achilles-sarok helyett Achilles-ínt mondanak. Józsit nyilván sokat hergelték a kornatanárok közmondásos korlátoltságával (az én tornatanáraim sajnos mind rá is szolgáltak a szóbeszédre, de sajnos a biológia- és az orosztanárok között is akadt olyan.)
Nemcsak te találtad telibe: veled pontosan egyidejűleg Vágó is kimondta azt a szót, hogy tornatanár, majd még helyesbített is testneveléstanárra; a bajuszos pedig nyilván nem a szóhasználatot kifogásolta, hanem azt, hogy emiatt a szakma miatt esetleg kevesebbre tartják, mint amit a négy másik végzettsége birtokában indokoltnak tartana.
PUsztán arra gondoltam (tudásodat nem vitatva), hogy bizony hiszed, nem hiszed, ilyen helyzetben bestreszelhet annyira az ember, hogy még az anyja nevét se tudja...
Amikor a hanyadik napra vonatkozó kérdés feljött, automatikusan elkezdtem kiszámolni, hogy hány nap van még hátra decemberből, és ez még sikerült is az adott idő alatt, majd a kapott eredményt elkezdtem kivonni 365-ből, de addigra már a következő kérdés volt soron, ami jobban érdekelt< halványan úgy rémlett, mintha a helyesnek mondott megfejtés nem egyeznék a számításommal, de annyiban hagytam a dolgot,mert a játék menete jobban érdekelt, mint ez az egy kérdés. Alighanem a stúdióközönség is így lehetett vele.
Létezik ilyen: Ha 10 000 000 Ft-os kérdésnél kérdeznének meg valami triviálisnak tűnőt, egész biztosan felmerülne bennem, hogy beugrató kérdés lehet, míg 5 000 Ft-nál rávágnám a triviálisnak tűnő megoldást.
Nyilván, ha valaki mindent 100% biztonsággal tud, mint Te meg Hacsek, akkor ilyen problémákkal nem kell szembenéznie, de hát nem lehetünk mind olyanok.