Sziasztok! Van egy Keeway F-act 50 cm3 robogóm,utóbbi pár hétben az a gondom vele,hogy pár órás állás után nagyon nehezen indul,kb.10 perc vagy még több amire rúgásra vagy önindításra elindul,akkor is fulladozik sőt menet közben is leáll hiába húzom a gázkart..A másnapi indításról ne is beszéljünk,kínszenvedés az elindítása..Aránylag rövidtávon használom, esetleg a kipufogó lehet tele,vagy komolyabb gondja lehet? Köszi szépen..
Akksi és ülés ki. Ekkor meglátod a tartályt a benne lévő szivattyúval. Látni fogod, nekem is ez volt. A szivattyú és a tartály között folyt nekem. Kiszedtem, elpucoltam a tartály peremét és a szivattyút is. Olajálló tömítővel beraktam és tökéletes lett.
Sziasztok! Van egy 2006-os Keeway "Huracán robogóm. Minden gyári rajta. Az egyik hibajelenség az, hogy hidegen indul, de gázadásra fullad. Keverék állító csavart picit beljebb csavartam a hidegebb reggelekre gyanakodva de semmi. Ha befogom a levegőszűrőt pár másodpercre, utána rendben van. Felteszem ez az automata szívató hibája lehet. Pontosan hogyan is ellenőrizhető hogy hibás é? Esetleg ezt kézire lehet átalakítani?
A másik jelenség pedig az, hogy álló helyzetből, pl mikor megállok egy kereszteződésben, alig akar megindulni, szinte lábbal meg kell lökni. Kicsit nő a fordulat utána megindul, ahogy kell. Ezt hidegen-melegen produkálja.
Keresek Keeway ARN-hez sárfogót. Mivel hiánycikk, így más motorét is rászerkesztem akár, akinek van hasonló (akár repedt) írjon már egy sort, és boltolunk.
Hello. Köszönöm a Vevö. Automata szívatós. Nem mozdul. Meg úgy néz ki mint ami szét van esve. Mikuni karbi van rajta. A szívató szédszedhető. Az feltünt viszont,hogy a fogyasztása nagy kb 4.5-5 l/100 km. Mióta megvettem azóta. A szívatóra nem gondoltam mert befecskendezve hidegben 4-dik fordulásra indul. Még a vákum benzincsapot cserélem ki holnap Simsonra.
Szia ! Automata a szívatód ? Ha az, akkor ellenőrizd azt, hogy működik -e. Adj rá 12 V-ot, és a tüskének szép lassan ki kell jönnie pár mm-t (azaz elzár járó motornál). Ha nem mozdul, akkor kuka.. Az is lehet, hogy hidegen is zárva van, tehát alapból is nagyon kint van. Nem tudom, hogy ezen állítható-e, de a Minarellinél a műanyag ház két fele menetes, és tekergetésével lehet állítani az alaphelyzetet.
Sziasztok! Most regisztráltam új felhasználó vagyok. Van egy Keaway Matrix 2t 50 ccm robogóm.Nemrég vásároltam. De meg vagyok vele elégedve. Nem az a tunningos,gyorsulós vagyok csak az a normál robogós. Próblémám az,hogy hidegben csak befecskendezéssel indul. Hétvégén beforassztóttam a karbiban 2 lyukat a szívató alatt. Ahogy emlitettétek anno. De még most sem indulás biztos csak befecskendezéssel indul még mindig. Kérdésem: be foraszthatók-e még egyet vagy valami más baja van. Válaszokat előre is köszönöm
Igen, lehúzta, és megszívta azért, hogy a benzincsap kinyisson. Ez bevett gyakorlat a robogóknál. Főképpen tél után hasznos módszer, amikor a karbi kiszárad..
"próbából lehúzta a vákuumcsövet a karburátorról" Ez azért érdekes, mert a vákuumcső a szívócső és a benzincsap között van. Milyen motorról van szó egyébként?
Szia! Nálam ugyanez volt a helyzet. Először kicseréltem a csapot egy újra, de nem változott semmi, pár nap állás után nem indult. Vettem egy Simson csapot, azzal tökéletes.