Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Milyen panasonic plazmát érdemes venni most használtan? MKV film és konzol, ami menne rajta. 42 és 50 col között élményben nagy különbség van? Még akkor is, ha a 42 col full HD? Ahogy nézegetem, a 2010 utániak már modernebbek fogyasztás és hűtés szempontjából. Nem volt még plazmám, de úgy gondolom az én igényeimnek jobban megfelelne, mint az lcd-led tv-k. Sötét szoba, 4 méter távolság, néha egy film vagy egy játék. Ehhez keresek egy jól sikerült plazmát.
Mateok: szerintem jó tévét választottál nekem is ilyen van. megnéztem a linket, és tényleg nagyon jó áron adja a Media Markt, szerintem nagyon jól fogsz járni vele.
Négy év alatt 11 hozzászólás, MM reklámmal. Mi vagy te? Alvó ügynök? Amúgy gratula, hogy még Ákos topikba is be tudod tenni a reklámot. Viszont nem mindenhol tökéletes! Még csiszolgasd!
Akkor rendeld meg webáruházból a tévét. Ha nem tetszik akkor 8 munkanapon belül visszaviheted és választhatsz másikat.
De pl Győrben az árkádi MM-ben a belső tévéfal elég sötét helyen van, ilyen helyen tudod tesztelni a látványt. Viszel magaddal egy pendrivét, rajta pár film többféle minőségben és megkéred az aladót, hogy teszteljétek.
Szerencsére nincs szükség hitelre, a keretet egyszerűen az szabja meg, hogy mennyit (nem) akarok költeni rá.
A tesztekkel kapcsolatban nem értek egyet, szerintem pont a független helyek adnak hitelesebb véleményt. Autógumi kapcsán pl. az Adac és más felmérésre szoktam támaszkodni (ők azok, akik a 7 fokos téligumi marketinget nem kajálják be.)
A boltokban, meg mint korábban rámutattál, jellemzően nem tudom magam vizuálisan tesztelni a fényáradat miatt.
Pl. a Panák kapcsán tényleg érdekelne ez a cd/m2 érték.
Tesztekből akarsz tévét venni? Ez pont olyan mint amikor autógumi teszt alapján veszel elsőhelyezett márkás gumit, ami sok esetben szarabb mint a jóval olcsóbb társai.
Aszerint válassz ami neked belefér. Nem lesz olyan, hogy csak a neked számító extrák lesznek benne. A fő szempontok a képminőség, kezelhetőség, a valóban használható extrák és a dizájn.
Mire eljutsz egy döntésig a kiválasztott típust illetően addigra az már szinte elavult lesz:-)) Amilyen gyorsan jönnek most az újítások a helyedben egy oled tévét vennék. Pár évig még talán elfut.
Karácsony előtt figyeled az akciókat, lesz kamatmentes kölcsön is biztosan és akkor könnyebben jutsz hozzá egy kicsit drágább tévéhez, ami már tudja az általad elvártakat.
Nyilván nem lesz arra pénzem, hogy a best of tévékből válogassak, de azért nem akarnék egy olyan tévét venni, amiről egy magyar teszt 4X rosszabb feketét ad meg, mint amilyenek a ma legjobb tévék. (0.020 cd/m2)
Próbáltam nézegetni az egyes tévék műszaki leírásait, de ezt az értéket nem igazán szerepeltetik az adatlapokon. Tudtok olyan oldalakat javasolni, ahol a középkategóriás tévék műszaki leírása rendesen szerepel? Pl. a korábban tárgyalt Pana, de lehet más japán is (és Samsung is azért, mert nem vagyok soviniszta :D)
Lehet a tied mas hardver, az ST60 lejatszik mindent, engem is meglepett. A kulon fajlba rakott feliratot tenyleg nem veszi eszre, de en inkabb nyomok egy remuxot es belerakom. 8-10 perc alatt vegez egy fullHD filmmel, mire odakeszitem a popcornt, kesz is. :) De ez jellemzoen igy van, DLNAn nem szoktak kezelni a kulso feliratot, mivel valoszinuleg nem is latjak (nem mediafajl).
A smart jelentos resze az, de a Youtube kliens, a HBO Go, a Netflix mar nem hogy a jovo, hanem a jelen. Es a minoseguk boven az SD teveadasok felett, kicsivel az atlagos HD kep alatt van. Plane ha beindul nalunk a Netflix, uj vilag jon.
A Pana plazmám médialejátszója sajnos elég béna, a full hd filmeknél beszaggat (azaz csak laptoppal összekötve tudom nézni az ilyeneket) és az srt file-okat sem képes kezelni (azaz a sorozatokat is csak laptoppal összekötve tudom nézni) - azaz gyakorlatilag olyan, mintha nem is lenne a tv-mnek lejátszója.
Az újabb Pana (lcd) tévéknél más a helyzet?
A smart nem érdekel, felesleges hóbortságnak tartom.
:) En egyelore feladtam a kuzdelmet az ARC-vel, pedig NAGYON jo lett volna ha megy.
Cserebe most a muholdas belterit az erositobe dugva megjavult az ST60 CEC, igy vegre ha a belterit kapcsolom, a tevet is vezerli. De 10-bol 6-szor a teve ugy dont, hogy a DVBT re all, es azonnal uj csatornat is talal. Igy aztan megis lehet a teve taviranyito utan kapkodni. WHY? Komolyan szanalmasak (nem csak a pana, hanem ugy altalaban mindegyik tv gyarto, mert ezek a CEC bugok altalanosak), ennel egyszerubb szabvany nem igen kellene, hogy legyen. Es megis.
Nezd meg az ARC t, es hogy milyen beallitasi lehetosegeid vannak Samsungon pl. De mondom: Nincs HBO Go. Csak emiatt vehettem egy Chromecastet. Es gyanitom hogy a tobbi hasonlo VOD szolgaltatora is pont ugyanigy szarni fognak, pedig ez a jovo. Aztan digit out kimenetek konfiguralasa is esetleges, miota vettem egy hazimozi erositot, csak szivok. Szoval vannak bajok, ezt kar lenne tagadni.
Nekem tökéletesen működik az internet rész is. Megnyithatok vele bármilyen oldalt és viszi. Lehet rá küldeni telóról, gépről, képet, filmet és viszi. Megy a 4,8,10K videó is akadásmentesen. Én nem tudok rá rosszat mondani.
Nem hiszed el de pont ezt a tévét akartam belinkelni neked.:-))) Csak vártam, hogy milyen árat mondassz. Már több cuccot vásároltam az extrém diginél és korrektek. Jó választás, ami kell azt tudja.
Hát, nehéz ügy. Ugye mindig többet költ az ember, mint amennyit korábban gondolt. Most jelenleg 150-200 körülieket nézek, szóval 200-250. :) A pana plazmám 2 éve volt ugye 280ezer (50')