Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1751

Képviselőnk azt gondolta, hogy neki vannak extra jogosítványai aztán rábaccott

De vannak neki.Csak ha azt sem tudja hitelt érdemlően bizonyítani, hogy ő kicsoda akkor kiteheti az ablakba a mentelmi jogát.

Előzmény: Törölt nick (1750)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1750
Az én véleményem:

A rendőr a rend őre, aki extra jogosítványokkal és kényszerítési eszközökkel rendelkezik.

Megállíthat bárkit, ha az a gyanuja, hogy tövénytelen dolgot észlel.
Lezárathat területet, mert pl. bombát találtak, beszakadt az út, baleset történt, stb.

Az állampolgárnak az a dolga, hogy végrehajtsa a rend őrének utasításait, aztán ha már nyugodt a helyzet reklamálhat, perelhet, stb.

Képviselőnk azt gondolta, hogy neki vannak extra jogosítványai aztán rábaccott
Előzmény: Málnafaló (1738)
Málnafaló Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1749
"Hej, de fene tárgyilagos lettél hirtelen! "

Hirtelen?
Tegnap délben írtam:

"Engem már kicsit idegesít, hogy a politikai propaganda lassan már úgy állítja be a rendőrséget, mint a "békés" polgárok piszkálására, bántalmazására Gyurcsány által létrehozott szerevezetet.
Nem lesz ennek jó vége."

Tényleg nem lesz jó vége.
De azért valljuk be: a rendőrség egyes képviselői is mindent megtesznek ezért az "imídzsért"....

Pl. ilyen túlreagálásokkal, mint ebben az esetben is.
Mert a képviselő, végül is , még -logikusan- a kocsiból való kirángatása elött
azért telefonált haza, hogy hozzák el az útlevelét( ez később meg is történt.)

Tehát teljesen felesleges volt a rendőrök részéről ilyen konfliktussá élezni a dolgot.
Részeg nem volt, a szonda tisztázta, vízibugyiban nem tilos a KRESZ szerint sem vezetni, nem voltak nála az iratai, de telefonált hogy hozzák utána...

Szóval ez az egész teljesen feleslegesen éleződött egy balhéba.
Amibe aztán most beleavatkoznak a pártsajtók meg a poltika,meg megint " a kurva rendőrség, ki verte meg Révész Máriuszt, meg ki lött a rendőrpalotára" c. kérdésekkel, meg " a népszagás" magát verte a képviselő" c. történetekkel...

Kinek kell(ett) megint ez?
Nincs rendőri vezetőség, aki előírná hogy ilyen helyzeteket hogyan lehet empátiával,konfliktusmentesen megoldani?
Muszáj mindennek harccá fajulnia?

Lehet. Még akár ez is lehet.
Hogy volt valami "szó".

De ismétlem: ha már egyszer telefonálásra sor került.
Márpedig.
És megoldodott a dolog lényegi kérdése, az okirat bemutatása.

Akkor innentől kezdve teljesen felesleges volt a ráncigálás, leteperés, cirkusz stb.
Ha egy rendőr megfelelően van kiképezve, és nem a balhét szeretné, akkor egyszerüen nem is lesz balhé.
Szép csendben megvárják azt az 5-10 percet amig megérkezik a dokumentum,
ha már a szondán is megnyugtatóan túl vannak - és utána békességgel odébbállnak.

Mondom, ha nem a balhé a cél.
De itt nagyon úgy tűnik, kissé túlkaptak a szervek.
Ami a jelenlegi helyzetükben megint csak hiba.

-----

Ennyi.
Előzmény: Törölt nick (1742)
ca vinton Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1748
ahelyett, hogy az aggasztó népesedési helyzetünkön próbáltatok volna javítani, inkább kívácsiskodtatok. Tanú lettél! légy büszke és gondolkodj azon, hogy mennyit kérj a bulvártól ..:) 
Előzmény: helci (1729)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1747

* bár azért, megnézném az itteni marijuana és egyéb kábszerpropagálókat is, mennyire ízlene nekik az ottani "demokrácijja"..:)))

Például Nevada államban.. :)) Ott jól megmérik az ilyesmit.Egy szál füvescigiért is lehet éveket ülni.

De a többiben nem értek egyet.Sokkal keményebben kellene itthon is.Nem áll a társadalmunk azon a szinten, hogy itt nagyon lehessen langyizni.Sajnos az átlag csak az erőböl ért.Majd 20 év múlva lehet liberáliskodni rendvédelmi téren.Addig sokkal durvábban kellene.

De nem ez az irány.Éppen a rendőrség totális ellehetlenítése folyik.

Előzmény: Málnafaló (1738)
helci Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1746
"A fidesz valahogy nem nagyon áll ki mellette legalábbis nem nagyon hallani részükről,"

már ez is baj? ha meg kiállt volna valaki mellett, aki egy szál fürdőgatyában, gyorshajtáson tetten érve, papírok nélkül dulakodik a rendőrökkel, akkor a ballerek kiabálnának a leghangosabban. egyébként meg én naponta átmegyek azon a kereszteződésen, anyja picsájába hajtson gyorsan, ne az én zebrámon.
Előzmény: Málnafaló (1735)
düdüklü tencere Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1745
Szerintem azt kell figyelni, hogy ki nyilatkozik.
Ha Szíjjártó, akkor még védhetőnek tartják az ügyet.
De ha ők is úgy érzik, hogy a veszett fejsze nyele, akkor tutira a fogyóeszköz Dajcsot küldik. :-)
Előzmény: Törölt nick (1739)
Málnafaló Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1744
"Májiusznál sipákoltak!"

Hogyne. És joggal.
Az egy politikai, pártrendezvény volt ugyanis, ami után megverték brutálisan a képviselőt.

( csak halkan jelzem, ha egy hasonló eset ballib/hiszterolib képviselővel történt volna az Orbán-kormány idejében- az egész hazai és külföldi véleményformáló elit már az öndunábalövö kézifegyverekkel óbégatott volna .. Így viszont a volt SZDSZ-es belügyminiszter kuncze "jópofán" lemártiriuszozta.....)

Ez viszont nem politikai rendezvény, alkalom, esemény alkalmából történt.

Ez a képviselő, a rendőrség és az ügyészség dolga.
Meg késöbb talán a bíróságé.
Előzmény: Powersystem (1737)
helci Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1743
azért néztünk ki, mégis csak segítségért kiabáltak. aztán láttuk, hogy nagyjából szabályosan viszik a rendőrök, és megnyugodtunk. én pl inkább jobbfele hajlok, de azt nem egészen értem, hogy iratok nélkül mégis mi a faszra gondolt? iratok nélkül egy képviselő is csak igazolatlan egyén, nem képviselő.
Előzmény: Kagakusha (1732)
ca vinton Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1741

Az állami kitüntetések megszüntetésével együtt

nagyjából egyetértek veled, nem megszüntetni kellene, hanem csak felfüggeszteni 85 évre.

Előzmény: Kagakusha (1736)
Contempt Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1740
Révész Máriusz ügye politikai ügy volt, ez nem az.
Előzmény: Powersystem (1737)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1739

Majd délután meglátjuk, hogy az ügyeletes megmondóember mit nyilatkozik.Most agyalnak.Vagy a szőnyeg szélén áll ez nevesemfontos képviselő és a Viktor fenyíti, vgy éppen azon törik az agyukat, hogyan lehetne ebből számukra előnyösen kijönni.Egy kis rendőbasztatásért nem mennek a szomszédba.Lehet, hogy a csimpánz Balogh fog valamit nyilatkozni...sőt tudok jobbat, a Májiusz....

figyeld meg, hogy délutánra rendőrterrorozni fognak... :)))

Előzmény: Powersystem (1734)
Málnafaló Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1738
"Vannak olyan demokráciák (USA), ahol ha a rendőr igazolltat és az igazoltatott nem tartja jól láthatóan az üres kezét, vagy nem engedelmeskedik a rendőr utasításainak, a szerv nyugodtan ráürítheti az egész tárat. A sokkoló használata ilyenkor a rendőr részéről mutatott jóindulat."

Na, már csak az hiányzana, ha annak a kifejezetten fasiszta államnak a gyakorlatát kezdenék itt alkalmazni....
Külföldön alkalmazott náci koncentrációs táborokat esetleg nem szeretnél, á lá Guantanamo?

* bár azért, megnézném az itteni marijuana és egyéb kábszerpropagálókat is, mennyire ízlene nekik az ottani "demokrácijja"..:)))
Előzmény: Törölt nick (1731)
Powersystem Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1737
Májiusznál sipákoltak! :-)) Az van hogy a képviselő úr kezd lassan besülni a történeteivel :-)) Szar ügy! :-))
Előzmény: Málnafaló (1735)
Kagakusha Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1736

" A tárgyra térve úgy gondolom, hgy a mentelmi jog korlátozása, ill. minimura szorítása abszolut időszerűvé vált. "

Így van.

Az állami kitüntetések megszüntetésével együtt.

Előzmény: ca vinton (1707)
Málnafaló Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1735
"A fidesz valahogy nem nagyon áll ki mellette legalábbis nem nagyon hallani részükről,"

Már miért kellene mellette pártszinten kiállni?
Ez nem politikai- és nem pártügy.

Ezt a meccs a képviselőre, a rendőrségre és az ügyészségre( talán késöbb a bíróságra?) tartozik.
Előzmény: Powersystem (1734)
Powersystem Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1734
A hígagy jobban tette volna ha nem óbégat és kürtöli szana széjjel a fájdalmát! A fidesz valahogy nem nagyon áll ki mellette legalábbis nem nagyon hallani részükről, hogy támadnák ezért a zsarukat még petike sem :-)) furcsa :-))
Előzmény: Törölt nick (1706)
ca vinton Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1733
én azért Lengyel helyében megköszönném a rendőröknek azt, hogy nem a Petőfi hídon keresztül vezették az I. kerületi kapitányságra. :))
Kagakusha Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1732
Tehát tényleg végigóbégatta az utcát ez a szerencsétlen ... :-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1731

Figyu!

Vannak olyan demokráciák (USA), ahol ha a rendőr igazolltat és az igazoltatott nem tartja jól láthatóan az üres kezét, vagy nem engedelmeskedik a rendőr utasításainak, a szerv nyugodtan ráürítheti az egész tárat. A sokkoló használata ilyenkor a rendőr részéről mutatott jóindulat.

A YouTube-n van erről video is, keresd meg, ha akarod.

Előzmény: sirkohn (1711)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1730
Csini volt a fürdőnacija? :)))
helci Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1729
btw, pont a helyszín fölött lakok, hallottuk is asszonnyal, hogy valaki segítségért kiabál, kimentünk az erkélyre, lenéztünk, és láttuk, amint két rendőr elvonszolja a csókát. nem tudom, előtte mi történt, de mire mi kiértünk, különösebb durvaság nélkül, a két kezét hátraszorítva vitték. tudom, hogy semmi jelentősége nincs, de ha már csak ilyen korlátozott mértékben is, de szemtanú voltam, gondoltam, leírom.
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1728
De, hogy kik azt azóta sem sikerült megtudnunk. :)))
Előzmény: Kagakusha (1726)
Kagakusha Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1727

" A családban még párttag sem vol, viszont Rákosi alatt börtönben ültek többen is...én meg ávéhássá lettem.... micsoda égés  "

Majdnem biztos lehet lehetsz benne, hogy akik most a legjobban óbégatnak, azokéban volt ...

Azért a társadalom normálisabb része nem így gondolkodik.

Előzmény: feketemadár (1698)
Kagakusha Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1726

" nehany utonallo rendornek beoltozve igazoltat es miutan megalltal nem esnek neked, hogy kiraboljanak, csupan a szemelyi adataidra kivancsiak. (en konkretan 0 ilyen esetre emlekszem.)

Emlékszem egy hasonló esetre, ott valamilyen Deutsch nevű (újabban Für is) alak anyja nevét titkosszolgálati eszközökkel derítették ki a zsiványok ... :-)

Előzmény: Törölt nick (1637)
Skipi Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1725
De most tényleg ennyire hülyék is vannak a magyar társadalmomban????..Hát ez nagyon -nagyon szomorúúú!!
Ez az egész eset egy tök egyértelmü helyzet...de persze a fobiás jobboldali idioták,ebbe is csak az azonositojelvény szisztémán cirkuszolnak,illetve ismét rohadt nagy a pofájuk!!
Kicsit visszalehetne már venni a lendületből barátocskáim!!!
Skipi Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1724
Te sik idiota vagy..enyhén kifejezve:-(
Szánalmas marha!
Előzmény: sirkohn (1716)
kábelbúvár Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1723

Futó Cukorkás Barnabás védi a Képviselőt.

Azé kérjük Morvai Művésznőt is a színpadra !!

ca vinton Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1722

én sem, de ennek nincs semmi jelentősége. Képzeld el a bírót, majd neki kell döntenie a hazugságok közül. Mondjuk azt én sem tételezem fel, hogy bármelyik képviselő odaütne a rendőrnek, de a "kimerevítés" is már bűncselekmény (kimerítette a törvényi tényállást).

Azt viszont hidd el, hogy a rendőrök igen-igen nagy többésge tisztességesen végzi a munkáját és ezért megbecsülés illeti őket. Nem tudom, hogy Te milyen területen dolgozol, van-e közvetlen rálátásod a rendőri munkára. Feltehetően nincs, mert akkor nem írnál ilyen általánosításokat.

Előttem biztosan nem vesztették el a hitelüket, a jónéhány gazember, bűnöző rendőr ellenére tisztelem és elismerem a munkájukat.

üdv

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1721

A lepkefing kategóriát sem éri el jelentöségét tekintve, hogy Te mit hiszel.Főleg ha általánosságban beszélsz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!