Keresés

Részletes keresés

Sica Creative Commons License 2007.07.29 0 0 238
Na szegény Enikő sokmindent nem tudott mondani, csak hogy ő is úgy tudja, hogy nem lesz egyéni számla. De jelezni fogja, hogy már ketten is szóltunk, hogy ez nem tetszik. De marad a holnap, amikor mindent meg akarok tudni.

Előzmény: Sica (237)
Sica Creative Commons License 2007.07.29 0 0 237
Persze, tudjátok, hogy azonnal mondom, hogy mi volt, de csak este megyünk 18.00-ra.

Egyébként most mondta a férjem, hogy nekünk is mondták, csak én nem emlékeztem, hogy egyéni zárolt számlán lesz a pénz. Így már én is emlékszem, hogy mondták, hogy csak akkor nyílik meg a számla, ha én aláírom, hogy minden rendben, és fizethet a bank a számlámról. Addig az építtető nem juthat a pénzhez. Én azért remélem, hogy mégis így lesz. A 30 ezer meg nem akadály. Hozzáteszem, akkor azt kellene csinálni, hogy aki hajlandó kifizetni, annak lesz, aki meg nem, annak megy a közös számlára.

Mindjárt megkérdezzük Enikőt, hogy most akkor hogy is lesz ez...
Előzmény: eleri (236)
eleri Creative Commons License 2007.07.29 0 0 236

Nem tudom, kicsi azért akkor is rossz érzéssel tölt el az, hogy mi, oké, megállapodunk valamiről, de ugyanakkor kötődik egy megállapodás az én pénzemről a hátam mögött, amihez semmi közöm, és az akár merőben eltérő is lehet a mi megállapodásunktól!

Őszintén én nem sajnálnám azt a 30.000.- forintot, ami az egyéni zárolt számla megnyitási költsége lenne.

Sica,

ha meg tudnál bármit, plíz értesíts minket is!

Hányra mentek hétfőn?

Előzmény: Sica (234)
E.T.9 Creative Commons License 2007.07.29 0 0 235

Én is hasonlóan gondolom. A köztünk és a projektcég közötti szerződésnek pontosan tartalmaznia kell, hogy milyen feltételek mellett nyúlhatnak a pénzhez.

Én  nem a bankszámlanyitás költségéről írtam, hogy átvállalják, hanem az ügyvédi szerződéskötési díjat. Mindenesetre, ha megtudsz valamit hétfőn, írhatnál róla.

Előre is köszi! 

Előzmény: Sica (234)
Sica Creative Commons License 2007.07.29 0 0 234
Sziasztok!

Eleri,

hétfőn, ha megyek, letisztázzuk, hogy most akkor ez hogy is lesz. Sajnos a bank és az építtető közötti szerződést ha nem akarják nem adják oda. Ennek tényleg lehet sok oka, az is, hogy ugye ezen részt leszámítva szólhat a többi feltételről, biztosítékról, kondíciókról stb. Szerintem egész egyszerűen a végleges szerződésben feketén fehéren benne kell lennie, hogy ők mit vállalnak, hol helyezik el a pénzem és mikor, milyen feltételek teljesülése esetén férhetnek hozzá. Igazán ha az nem számítana számunkra biztosítéknak, hogy ők mit írnak alá, akkor a szerződés összes többi része is értelmetlen lenne. Én értem, amit írsz, és sajnos valóban jobb lenne, ha láthatnám a banki szerződést, de reményeim szerint a bank tényleg csak úgy hitelezi a projektet, hogy a feltételek ennek megfelelőek. Az egyéni zárolt számlákról én nem is hallottam, nekem sosem mondták, csak hogy zárolt számlán lesznek a befizetett összegek elhelyezve. Ez mondjuk érdekes, hogy hozzám miért nem jutott el egyetlen alkalommal sem ez az info...

Egybként ha ezen múlna, akkor én is kifizetném a 30 ezret egy egyéni zárolt számláért, bár nem értem, hogy mi van rajta 30 ezer... És honnan tudod, hogy mégsem ez lesz Eleri? És nem úgy, ahogy E.T.9 írta, hogy ráadásul nem is mi fizetjük?

Nem tudom. Én valahogy nem aggódom annyira. Lehet, hogy ez naívság, de én változatlanul azt látom, hogy itt megvan a szándék arra, hogy építsenek, és nem arra megy ki az egész, hogy meglépjenek a pénzekkel. Hatalmas pénz és lehetőség van az épülő 4 ütemben, sokkal nagyobb, mint az, amivel most meg tudnának lépni. Ráadásul a legtöbben banki hitelből fizetik a lakás nagy részét, aminek a bank számára a fedezet az épülő ingatlan. A bank is óriásit bukna, és nem hiszem, hogy ő nem nézett alaposan utána, hogy milyen feltételek mellett és milyen likviditási helyzettel rendelkező cég építéséhez finanszírozza a lakásokat.

S.
Előzmény: eleri (231)
eleri Creative Commons License 2007.07.28 0 0 233

Eddig mi is azt hittük, hogy egyéni számla lesz, de a napokban az kezd kiderülni, hogy állítólag mégsem!

Árpádföldön ugyanis egyéni számlák voltak, és lakásonként a számlanyitási díj 30.000.- HUF volt. De sokan szívták a fogukat, hogy ez milyen drága. Most viszont egy közös számla lesz, ahol gyűjtik a pénzeket, ezért a számlanyitási díjat a cég fizeti (mivel a számla az ő nevére szól és nem a miénkre), és a bank mindig annak a lakásnak emeli le a befizetéseit, ahol a kulcsátadás megtörtént. Ha ez így van akkor az erről szóló megállapodást miért nem láthatjuk? Én elhiszem, hogy a szerződés a bank és a cég között nem tartozik mindenkire, mert sok olyan infót is tartalmazhat, amit az építettő nem akar az orrunkra kötni. Ez oké, elfogadom. De létezik olyan jogi fogalom, hogy hiteles kivonat, ami közjegyző előtt hitelesített okirat, és kifejezetten ezt a részt tartalmazhatná, hogy ők miben állapodtak meg a bankkal a pénzek folyósítására.

Sőt még azt is korrektnek tartanám, ha mégsem abban állapodtak meg, hogy a végén egy összegben fizetik ki nekik, hanem szakaszosan, csak lennének annyira korrektek, hogy akkor azt mondják: "bocsi, még sem úgy lesz, ahogy az elején ígértük, hanem a következő építési ütemeknek megfelelően, a következő %-ban fogjuk kapni a pénzt a banktól". Még ezt is sokkal korrektebbnek tartanám, mintsem azt mondja, hogy elégedjünk meg a nyilatkozatával, mert a szerződéshez semmi közünk!

Őszintén szólva én csak azért, hogy biztonságba tudjam a pénzemet, nem rettennék meg már egy 30.000.- HUF-nyi plussz költségtől sem, hogy egyéni befizetési számlát nyissak egy 10-20 milliós (valakinél még több is)  kiadás mellett!

Előzmény: E.T.9 (232)
E.T.9 Creative Commons License 2007.07.28 0 0 232
A végleges szerződés megkötése után a pénzek egyéni lakásra szóló zárolt számlára kerülnek. Az előszerződéskori 10 % foglaló  nincs egyéni számlán,  mert az ügyvédi letétin van, de az is átkerül az egyénire a végleges szerződéskor. Pozitív változtatás az Árpádföld projekthez képest, hogy a szerződéskötési díjat ( 0,5%-a szerződés értékének) a vevőnek kellett fizetni. Itt most az eladó fizeti
Előzmény: eleri (231)
eleri Creative Commons License 2007.07.28 0 0 231

Sziasztok!

Hát ez az pontosan, ami minket is aggaszt, amit Sica ír...

Ma beszéltünk a vezető értékesítővel, és amikor azt a kérdést raktam fel, hogy akkor ugye kaphatunk egy másolatot a bank és az ő köztük létrejött szerződésből, azt a választ kaptam, hogy harmadik félnek sajnos nem szolgáltathatják ki. Azért ez egy kicsit érdekes, hogy ugyan ebben a szerződéses viszonyban én haramdik fél vagyok ugyan, de mégis csak az én pénzemről kötöttek megállapodást. Azért az érdekelne, hogy mégis mi ilyen titkolni való, talán mégsem a projekt végén a lakásátadásokkor szolgáltatja ki a bank a pénzemet a cég felé? Ja és az egyetlen garancia arra, hogy ez tényleg zárolt letéti számla, az az ő puszta nyilatkozatuk, hogy az... no comment...

Kicsit felháborít, hogy idecsalogatnak azzal, hogy zárolt letéti számlán kezelik a pénzemet, és hogy csak a projekt végén adja át a bank, és ők nem a mi pénzünkből építkeznek, de ha tényleg így van, akkor kérdem én, miért is nem lehet ez az egész transzparens? Hogy Te szerencsétlen tessék itt van a mi megállapodásunk, és tényleg nem fogunk átverni?

Ja és még egy. Folyamatosan mindig azt hallottam a megbeszélések és szerződéskötések alkalmával, hogy ez meg ez így és így volt Árpádföldnél, rosszabb semmiben nem lesz ez a projekt sem. Árpádföldön állítólag még egyénekre szóló zárolt letéti számla volt, és nem gyűtőszámla, ahová mindenki befizet! Ezt miért nem lehetett tartani? Miért csak a Profátót és a Lilut kellett továbbra is futtatni? És ami az ügyfél biztonságát jelentené azt semmibe hagyni?

Sica Creative Commons License 2007.07.28 0 0 230
Sziasztok!

Nem tudom, hogy van-e honlapjuk, mert mi még anno bementünk az Árpádföld lakókertben lévő bemutató lakásba, és ott ki volt állítva az akkori kínálat, sőt azok is, amik felárasak voltak. De nekem igazán még azok között sem volt olyan, ami álmaim netovábbja volt. Lehet, hogy azért, mert ami nekem a régi lakásban volt, az még mindig nagyon tetszik. Azt anno egyetlen helyen lehetett kapni, egy mélybordó csempe és padlólap volt. Szerintem itt is azt keresem tudat alatt is.

Eleri,

véletlenek mindig vannak :-) Véletlenül bankos vagyok :-) De egyébként úgy van, ahogy E.T.9 írta. A zárolt letéti számla olyan számla, melyhez az ügyél, bár az ő nevén van, nem férhet hozzá. Az azon lévő pénzösszeg csak bizonyos feltételek teljesülése esetén válik elérhetővé az ügyfél számára, addig zárolva van. Nekem inkább, és mint magánember, nem mint bankos van ezzel kapcsolatban két aggályom. Az egyik, hogy ha a banki hitelt, amivel terhelt az ingatlan, nem fizetik vissza, akkor ugye a bank számára elérhető az ügyfél számlája, és az azokon lévő pénzösszeget a bank beszámíthatja. Nem tudom, hogy ez vonatkozik-e a zárolt letéti számlára. Ehhez azért jó lenne látni a bank és a Terra közötti szerződést is. Másrészt meg az ügyvédi letéti számla számomra nem igazán biztosíték. Tudom, hogy annak kellene lennie, de láttunk mi már korrupt ügyvédeket és eltűnt pénzeket... Ezzel persze nem azt mondom, hogy itt jelen esetben nem tölti be funkcióját az ügyvédi letéti számla, csak hogy kockázat mindig van. Én viszont ezeket mérlegelve sem láttam veszélyben a projektet, ezért is vágtunk bele :-) Szerintem jelenleg sokkal nagyobb pénz van a 4 ütemben összesen, mint abban, hogy 50 család pénzével meglépjenek...

S.
Előzmény: eleri (228)
E.T.9 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 229
Bár nem bankos vagyok, de a  letéti számla olyan számla, amelyen elhelyezett pénzösszeg elkülönített pénzösszegnek minősül, a szerződésben meghatározott feltételek bekövetkezése esetén és meghatározott módon használható fel. Mivel végleges szerződést nem láttam, nem tudom, milyen feltételei vannak annak, hogy a bank/befektető hozzájusson a mi általunk befizetett pénzhez. Feltételezem, a lakás műszaki átadása vagy a birtokbaadása lehet ilyen feltétel.Az előszerződéskor befizetett pénz pedig a végleges szerződésig ügyvédi letétbe kerül, és utána erre zárolt  letéti számlára. Ha valaki már kötött végleges szerződést, az meg tudja nézni a feltételeket.
Előzmény: eleri (228)
eleri Creative Commons License 2007.07.27 0 0 228

E.T.9!

Köszönjük az információt! Te vagy a mi emberünk! Ezek szerint a Lilu túlélte Árpádföldet! :-)) Ezek szerint van honlapjuk, ha már Sica tudott nézelődni?

Amúgy jól értem, hogy ha Ti most el akarjátok adni a két garzont, akkor vettetek egy harmadik lakást is, ahová költöznétek?

Még egy kérdés, tulajdonképpen mindenkihez,

mert én már többször feltettem ezt a kérdést itt, de nem igazán tudtam meg több infót, bár lehet, hogy azóta valakinek még vannak új hírei:

Mit tudtok erről a zárolt letéti számláról? Hogy működik ez? Nem kapott róla valaki már bővebb tájékoztatást? Nem bankos véletlenül valamelyikőtök, hogy több infóval rendelkezzen?

Ez az egy ugyanis nagyon izgatja a fantáziámat, hiszen a pénzünk múlik rajta, és én szeretném biztonságban tudni mindaddig, amíg meg nem kapom a lakáskulcsot!

Előzmény: E.T.9 (226)
Sica Creative Commons License 2007.07.27 0 0 227
Sziasztok!

Eleri,

nem, nem Te vagy rosszmájú, sajnos be kell látni, hogy így azért, hogy nincs erdő könnyebb lesz rávenni az önkormányzatot, hogy adja el a területet... Bár ne lenne igazam.

Egérlény,

én is megyek szerződni még hétfőn. Kíváncsi leszek, hogy miket tudunk meg. Én is nézegetném már a burkolatokat. :-) Kíváncsi leszek, hogy milyenek lesznek, mert amiket a másik bemutatólakásban néztünk még anno az Árpádrföld lakókertben, azok nekem nagyon nem jöttek be.

Egyébként a Balcsi szuper, tegnap még hideg volt, ma már sokkal jobb. :-)

E.T.9,

köszi a nevet, milyen jól értesült vagy :-) Remélem sikerül megoldanotok, és ide tudtok majd költözni :-)

Sica
Előzmény: eleri (222)
E.T.9 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 226

Látom kérdésként merült fel a hidegburkoló alvállalkozó! Íme:

Lilu Trade Kft, 1073 Bp. Damjanich u.2.

A végső csempeválasték augusztus végére alakul ki náluk, még folynak a beszállítói tárgyalások.

Az alapár 3-3500Ft/nm (anyag+munkadíj)

Ha változtatás van, akkor a plusz burkolandó területekre az árak:

munkadíj:       2150 Ft/nm

segédanyag: 4-600 Ft/nm

Ehhez jön a csempe többletára.

Ezek a boltból származó infók. Lesznek (nekünk nagyon tetsző) klasz csempék is az alapválasztékban! Egyelőre kár még megrohanni az üzletet, mert aug vége, szept eleje a választék végső kialakulásának várható időpontja!

E.T.9 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 225

Várhatóan mi fogunk (ha Ti is, ennek feltétele, hogy elkészüljön!)...  A család más tagjai nem fognak sajnos!

Előzmény: eleri (220)
eleri Creative Commons License 2007.07.27 0 0 224

Hello Torbit!

Csak nem visszahúz a szívetek? Csak viccből kérdem, mert olvastam a fórumotokat... sajnálom, hogy így álltok, még mindig nincs műszaki leírás? Ahogy látom sok (lelki) támogatást a már ottlakóktól sem kaptok építkezés ügyben! :-(

Ha válaszolhatok a kérdésedre, én kb. 10 napja azt az infót kaptam erre a kérdésre Enikőtől, hogy lehet, hogy szeptember előtt meg fogják kezdeni, ha így fogynak továbbra is a lakások. (Lassan már nincs kis lakás - 1,5-2-2,5 szobásak!) De lehet, hogy azóta már van konkrétabb időpont is a II. ütem előértékesítésére!

Előzmény: torbit (223)
torbit Creative Commons License 2007.07.27 0 0 223
Szia egérlány!
Nekem is lehetne egy kérdésem? :)
Arra lennék kíváncsi, hogy a következő ütemet mikor kezdik el értékesíteni? Hallottam már itt olyat hogy szeptemberben, de hátha van új infó azóta. Köszi előre is!
Előzmény: egérlány (221)
eleri Creative Commons License 2007.07.27 0 0 222

Engem most már alapvetőleg az érdekel, hogy melyik részmunkára ki lesz az alvállalkozó! Ezt meg majd a híres-neves, többször emlegetett Lakatos Gyuri fogja tudni, neki a szerződéskötéskor adják ki a telefonszámát, állítólag.

Már úgy mennék nézelődni, hogy mit lehet majd választani, csempe, parketta, ajtó, szaniter, stb.

Előzmény: egérlány (221)
egérlány Creative Commons License 2007.07.27 0 0 221

Addig is gyűjtsétek szépen össze a kérdéseket, hogy meg tudjam érdeklődni, ha már egyszer odamegyek!

Előzmény: eleri (219)
eleri Creative Commons License 2007.07.27 0 0 220

Szia E.T.9!

Ti nem akarnátok a Terrába költözni?

Előzmény: E.T.9 (217)
eleri Creative Commons License 2007.07.27 0 0 219

Szia Egérlány!

De jó egyeseknek! :-))) Aztán, ha már van infótok az alvállalkozókról tessék beszámolni Nekünk is!

Bár hamarosan elrepül az idő! Mindjárt itt a szeptember és akkor köthetünk mi is szerződést! :-))

Előzmény: egérlány (218)
egérlány Creative Commons License 2007.07.27 0 0 218

Sziasztok!

Szerdán végleges szerződéskötés:-)

E.T.9 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 217

Helló!

Semmikülönös oka nincs, csak családi. Nagyon szeretnénk megvenni a két garzont, de sajna nem fog menni azt hiszem. Még erősen dolgozunk az ügyön, de félő, hogy nem fog sikerülni.

Üdv

E.T.9

Előzmény: eleri (216)
eleri Creative Commons License 2007.07.27 0 0 216

Szia E.T.9!

Miért akarjátok máris eladni?

Előzmény: E.T.9 (213)
eleri Creative Commons License 2007.07.27 0 0 215

Szia Sica!

Azt hittem, hogy már megint az én rosszmájúságom keltette azt a gondolatot bennem, hogy azt a területet valakinek majd kevésébé kell majd kipucolni, ha valamit tényleg akarnak oda építeni... mindenesetre bármi történt is, akkor is szánalmas, ha tényleg gyújtogatás történt!

Előzmény: Sica (214)
Sica Creative Commons License 2007.07.26 0 0 214
Sziasztok!

Azt leszámítva, hogy itt jóval lassabb a net, azért itt vagyok :-)

Egérlány,

köszönöm, megyünk is mindjárt le fürödni. :-) Jó idő van, annak ellenére, hogy nincs az a 45 fok.

Eleri,

vajon kinek jó? Gondolkodj egy kicsit! Talán annak, aki meg akarja venni...

Azta! Ha így folytatják akkor hamarabb csinálhatom a következő adag képet, mint gondoltam :-) Azért jó lenne már látni, hogy a nagy társasház is nő, mint a gomba :-) Én már költözni akarok!!! :-) Azon "vitázni", hogy a Te teherautód rossz helyen áll, mert nem fér el az enyém :-)

E.T.9,

Ha tudok valakit szólok, de egyelőre nincs ilyen a környezetemben. De miért nem akarjátok mégsem megvenni? Már ha nem vagyok indiszkrét...

S.
Előzmény: eleri (212)
E.T.9 Creative Commons License 2007.07.25 0 0 213

Üdvözlünk mindenkit!

Ha tudtok olyasvalaki(ke)t, aki(ke)t érdekelne garzonlakás a Zebra Terra lakókertben, az kérem jelezze!

Két lakásról van szó: F/111 és F/211. A lakások lefoglaltak és a foglalás joga (felár nélkül!) átadó, szóval lakásonként 200eFt-ért!

Előre is köszönjük!

eleri Creative Commons License 2007.07.25 0 0 212

Sziasztok!

Szörnyű ez az erdő tűz, ami még szörnyűbb, hogy állítólag a rendőrség szerint szándékos gyújtogatás volt! Miééért??? Kinek jó ez???

Szerencsére az irodában eddig sem lehetett okom panaszra, mert van légkondi. De azért az szuper, hogy végre egy jót tudtam aludni az éjszaka!!!

Tegnap jártunk az építkezés felé, és az E-nél már a támfalakat és az oszlopok öntésére szolgáló támasztékot rakják össze, hogy önthessék a betont a garázs oszlopainál és falánál. És a 30-as villánál már a terasz korlátját csinálták zsalukőből! Tényleg nagyon begyorsítottak a villáknál! 

Előzmény: egérlány (211)
egérlány Creative Commons License 2007.07.25 0 0 211

Tegnap újra kigyulladt az erdő. Nem annyira szörnyű, mint az előző, csak még rátett egy lapáttal:-(

Sica, Neked jó fürdőzést, a többiek meg örüljenek a viszonylagos "lehűlésnek" az irodákban:-)

Előzmény: Sica (210)
Sica Creative Commons License 2007.07.23 0 0 210

Sziasztok!

Tényleg nem semmi ez a tűz. Még szerencse, hogy ebben a hőségben sikerült megfékezniük a tűzoltóknak. Nem jártam arra azóta, de ma szerintem arra megyek haza, megnézem.

Eleri,

igen, már emlékszem, hogy mondtad, hogy Ti majd csak az esküvő után kötitek meg a véglegest. Majd mesélek, hogy mi volt, már ha történik bármi érdekes.

Már nem nagyon bírom szerdáig, szívem szerint már most nyakig elmerülnék a Balcsiban :-) Iszonyú melegem van.

S.

Előzmény: eleri (204)
eleri Creative Commons License 2007.07.23 0 0 209
Hát egy darabig a gaznövények magját nem fogja fújni onnan a szél az tuti! :-(
Előzmény: egérfiú (208)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!