Megjelent a MIO következő GPS "generációja", széles kijelzővel. Találkozott már vele valaki? A véleményeket várom, gyakorlatban hogy vált be, ki hol, mennyiért jutott hozzá, milyen térképek vannak hozzá.
Hivatalosan valószínűleg nem támogatott gyakorlatilag tökéletesen működik vele. (Legalább is warezolt verzióval.) Tudom, no warez, csak tapasztalatot osztok meg! :)
Akkor öszegezem: veszek egy 12 voltos akkut, amekkorát még kényelmesen magammal tudok vinni. Rászerelek egy szivargyújtó-aljzatot és ebbe dugom az autós-töltőt, ugye?
Egy ilyen akkut mivel lehet tölteni? Rendes akkutöltővel, ami az autókhoz való? Esetleg kocsiban szivargyújtóról is meg lehet oldani? Napelemes töltő is használható? Te mivel töltöd?
Érdekes a dolog, mert konnektorról használva navigál. De mi van akkor, ha a bölcsőjén keresztül külsőtápolom meg? Tkp. a kocsiban is ez történik. Bringán úgyis bölcsőstől van a kormányra szerelve, gyalog meg az legyen a legnehezebb, amit pluszban magammal viszek!
Esetleg meg tudnád mondani konkrétan, hogy hol kaptál akkut? Amit eddig találtam, az mind kiszállítós volt, vagy olyan városban (pl. Szombathely), amerre sosem járok.
Az 1,2 Ah-s akksi sima 12 V-os volt? Esetleg 6 voltossal is működne?
Az USB-s tápokkal azért vigyázz, mert ha nem direkt a Mio-hoz való, akkor valszeg adatkáblenek fogja érzékelni és nem fogod tudni használni töltés közben a Mio-t. (Nem jöttem rá, hogy hogyan ellenőrzi, mert az sem elég neki, ha össze van kötve a D+ és a D-. Pedig elvileg ez jelzi, hogy tápegység, nem pedig adatkapcsolat. De úgy látszik a Mio valami mást megoldást használ.)
Kösz a segítséget, úgy érzem, most már boldogulok. Esetleg, ha tudsz Budapesten egy olyan boltot, ahol jó árban lehet akkut venni, azt még megköszönném (rendelni problémás).
Az volt a gond, hogy elhittem, amit mondogattak a gyári akkucseréről, és így nem is kerestem rá, de 5-6000 Ft-ot még rászánok.
Tehát: következik egy akkucsere, és most találtam usb-s elemes tápot is, azzal szerintem működne a szerkezet.
Biztos? Nekem többen is azt mondták, hogy az alaplapjára van ráforrasztva és csak gyárilag lehet kicserélni. 20.000 Ft körüli összeggel riogattak (Első és utolsó Mióm, ha igaz!). De ha úgy van ahogy írtad, az csak jó!
Ettől függetlenül továbbra is érdekelne a külső, valamilyen szabvány elemmel üzemeltethető táp, hiszen azzal eléggé szabadon használhatóvá lehetne tenni!
Van egy C720-asom. Teljesen kész az akksija, már fél percet sem bír ki. Létezik-e olyan megoldás, hogy egy elemes külső tápot rácsatlakoztatni ésúgy használni (pl. gyalog vagy bringán)? Csinált-e már ilyet valaki?
A gyári CD-t vagy a tartalmat megkaphatnám tőletek valamilyen formában? Email, Rapidshare-n, vagy hasonlón. Nagyon sokat segítenétek vele. Sajna nincs olyan ismerősöm, akinek ilyen gépe lenne.
Valaki nem tudna nekem segíteni abban, hogy egy Mio C250 PNA-ra szeretném fölrakni az iGO8.3 programot.
Az egyik nagy problémám, hogy hiába kapcsolom össze a számítógéppel a készüléket nem látok semmit, hogy a készülék belső memóriájában mi található.
Valakinek esetleg nincs ötlete erre a dologra?
Ha sikerülne láthatóvá teni a gépen lévő dolgokat valószínű, hogy akkor már meg tudnám oldani a dolgot.
Próbálkoztam már az activesync programmal és a Mio transfer programmal.
A Mio transferrel elértem annyit, hogy a belső memóriába tudok bemásolni és kitörölni azt amit bemásoltam, de továbbra sem látom, hogy eredetileg mik vannak a memóriában.
A készülék eredeti, első tulajdonosé (leendő apósé, csak kölcsönadta, én meg égek most, mint a rongy :)), de a doboza már valószínüleg nincs meg/nem kérhetem el.
Ha lenne valami elérése annak a gyári CD-nek, az sokat segítene. Sajna a hivatalos oldal nem túl felhasználóbarát...