Keresés

Részletes keresés

tuutuu Creative Commons License 2007.12.23 0 0 1471

Az ember beteszi a húst egy tepsibe, leönti forró zsiradékkal és pirosodásig süti nagy hővel. Ekkor visszaveszi az energiát , hogy a belseje is átsüljön. És kész.

 

Más elvetemültek meg alacsony hőmérsékleten kezdik, és végül kipirítják. És kész...:}

 

Még másabbak nagy hőfokon kezdik, visszavesznek, és megint nagy hőfokon fejezik be. És kész...:}}

 

Szerintem így szép az élet, boldog Karácsonyt!

Előzmény: szysssz (1467)
tuutuu Creative Commons License 2007.12.23 0 0 1470

totál kamu mégse lehet az egész...

 

Bízzunk benne...:}}

Előzmény: Törölt nick (1464)
ZsuR Creative Commons License 2007.12.23 0 0 1469
Azt hiszem a konyhai gyakorlat elobb-utobb nelkulozhetove teszi ezeket a tudomanyos izeket :)).

Azert szoktam hasznalni hus homerot, hogy tudatosabba tegyem az amugy tapasztalati fozestudomanyomat :)).
Előzmény: Törölt nick (1464)
ZsuR Creative Commons License 2007.12.23 0 0 1468
Hah! Leontod forro zsirral. . . en nem ontottem le meg soha. . .
Előzmény: szysssz (1467)
szysssz Creative Commons License 2007.12.22 0 0 1467
Azt mégcsak nem is értem, hogy miért kell hőmérő. Az ember beteszi a húst egy tepsibe, leönti forró zsiradékkal és pirosodásig süti nagy hővel. Ekkor visszaveszi az energiát , hogy a belseje is átsüljön. És kész.
Előzmény: Törölt nick (1462)
csite Creative Commons License 2007.12.22 0 0 1466
köszönöm, hozzájutottam
Előzmény: dr El van Leowe (1465)
dr El van Leowe Creative Commons License 2007.12.22 0 0 1465
www.rozmar.hu
Előzmény: csite (1456)
tuutuu Creative Commons License 2007.12.22 0 0 1463

Nekem nem a pontossággal van a bajom. Még boldogult ifikoromban méricskéltem diódák hőfokfüggését. A lehető legpontosabb mérésre alkalmasak, csakhogy a klímaszekrényben, amiben mértem, volt egy ventilátor ( naná), és ugyan az 1N4148-nak is van hőtehetetlensége, de olyan pici, hogy nem bírt megnyugodni a mérés, csak ha egy dobozba csuktam a mérendő holmit.

Arra céloztam, hogy egy edényben nem lehet minden részében azonos hőmérsékletet elérni, pláne tartani. Leginkább amiatt, mert a hőátadó közeg áramlik össze-vissza, legyen az víz, olaj, vagy levegő...

Ez persze sima kekeckedés, mint ahogy a nevezett paraméterek leírása is a p...vakítás kategóriája...:}}

Előzmény: Törölt nick (1460)
szysssz Creative Commons License 2007.12.22 0 0 1461

Manapság vannak csodasütők: 250 C fok hőbefúvásos sütő, 900 W mikró, 2000 W grill - ezek kombinációban is használhatók. Tudnak párolni, pirítani és több fokozatban kiolvasztani. Minden konyhai művelet elvégezhető vele, jóval rövidebb idő alatt, mint a hagyományossal.

Pl.: az ebben készített egybensült húsok verhetetlenek.

A kellő hőmérsékletet/teljesítményt egy gomb csavarásával állíthatjuk be.

Előzmény: Törölt nick (1451)
Zitka Creative Commons License 2007.12.21 0 0 1459
Megütötted a másfélmilliárdos lottófőnyereményt? :-)))))
Előzmény: csite (1456)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 1457

Jókor jut eszedbe...:)

Megzsarolsz egy steakhaouse-t.

Előzmény: csite (1456)
csite Creative Commons License 2007.12.21 0 0 1456

Segiccccsséééég!!!

3 kiló érlelt bélszínt szeretnék 27-re!!!
Nincs valakinek tippje, honnan szerezhetnék?

 

 

nagypapi51 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 1455

Már bánom, hogy megkérdeztem, mi van veled...:))

Kallánál egyébként Vendég voltam.

 

ORIZA, sztem sima ügy: asszonynak egy nerckepp, neked a sütő.

 

Előzmény: tuutuu (1452)
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2007.12.21 0 0 1454
Bi4!

Én is gondoltam a méregetésre. Egyelőre sütőhőmérőm nincs (tényleg, hol lehet ilyet kapni?), fogalmam sincs hol lehet kapni. Hőszondás viszont van, kvázi húshőmérő. Ezzel méregettem a sütőt, és ezzel jutottam arra az eredményre, hogy az amúgy 2 éves sütő teljesen alkalmatlan bármire is. felmelegszik mondjuk 60 fokra, majd kikapcsol, és legközelebb talán 40 foknál kapcsol vissza.

Azért 925 dollárt nem mernék rákölteni, erős kontroll alatt állok asszonyilag. A húshőmérőt a feleségemtől kaptam, rengeteg utánjárás volt, mire beszerezte. Itt Mo-n van valami beszerzőhely, ahova földi halandót is beengednek, és árul speckó konyhai cuccokat, pl. sütőhőmérőt? Nem a Metro-ra gondoltam.

OT
Előzmény: Törölt nick (1451)
tuutuu Creative Commons License 2007.12.21 0 0 1453

Ezek jellemzően 0.05 fokos tűréshatárra dolgoznak, tehát halál pontosak.

Mondjuk ezen a 0.05 fokon elmerengtem, hogyan oldható meg egy ibrikben, a fél fok is izgalmas lenne, de jól hangzik...:}}

 

tuutuu

most Kekec Műszaki

Előzmény: Törölt nick (1448)
tuutuu Creative Commons License 2007.12.21 0 0 1452
Te csak ne nyeszeregj, aki Kallánál dőzsöl...:}}
Előzmény: nagypapi51 (1422)
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2007.12.21 0 0 1450
Kicsit elírtam:
tehát nem teríti be az egész konyhát.

OT
Előzmény: ORIZA TRIZNYAK (1449)
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2007.12.21 0 0 1449
nagyon köszönöm a gyors segítséget!

Tetszik az a profi cucc, amit belinkeltél, de én csak itthon, műkedvelőként próbálkozom, tehát ez határolja be az árat, meg a méretet.

A sütővel próbálkoztam, az eredmény enyhén szólva katasztrófális. A sütőben lévő hőmérsékletnek a valóságban köze nincs a beállítotthoz (olcsó sütő). Elképesztően nagy a hőingadozása, 75 fokra állítva kapok nagyjából 50 fokos hőmérsékletet. Szóval ez nem járható út.
Igazán arra gondoltam, hogyha ezt a cuccot nem lehet alacsony hőfokra állítani, akkor esetleg tudnátok valami olyan "amatőr" eszközt ajánlani, ami alkalmas arra, hogy +/- 2-3 fokos pontossággal, de azért használható legyen. És mondjuk max. 100ezer forint, és teríti be az egész konyhát:)

OT
Előzmény: Törölt nick (1448)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 1447
Azt írja az ismertetője, hogy slow cooking, de minimum hőfokot nem ad meg, csak max. wattot. Ez kevés.
Előzmény: nagypapi51 (1446)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 1446

Sztem ne edényben gondolkozz, mert az önmagában nem termel hőt.

(max, ha gipszet keversz benne hehe...)

Signore Astuciot nem ismerem, de egyszerűbben oldanám meg: egy jól záródó lábast/jénait betennék a 60-70 fokra befűtött sütőbe. Ennyi.

Előzmény: ORIZA TRIZNYAK (1445)
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2007.12.20 0 0 1445
kedves hozzáértők!
Segítséget szeretnék kérni: hol találok olyan főző edényt, amin pontosan be lehet állítani a hőfokot, és azt tartja is. Tehát alkalmas arra, hogy pl. zöldséget, vagy húst 60-70 fokon elő/megfőzzek. Szerintetek a Tefal Astucio alkalmas erre?

köszönöm a segítséget előre is.

OT
nagypapi51 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 1443
Nézem, de ez ua. mint a jelenlegi.
Előzmény: Törölt nick (1442)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 1440
Írtam Monsieur Plumail-nek, várom a nyári étlapot.
Előzmény: Törölt nick (1428)
certaldo Creative Commons License 2007.12.20 0 0 1439
Elkelt, bibibí! :)))))
Előzmény: nagypapi51 (1438)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.12.19 0 0 1438

Hahó!

40 dkg friss porított kakaóvaj (MYCRYO) önköltségi áron átadó!

(1.5 kg a legkisebb kiszerelés, de az nekem sok.)

kalandorok kíméljenek! :))

szándékot mélben kérem, ne terheljük a topikot.

kisszszoros Creative Commons License 2007.12.19 0 0 1437
Nem vagyok grínpíszes. Csak épp az idén sok szó esett már erről.

Egyszerűen csak kiakadtam azon, hogy a Bünös szakács közzétett receptjeinek többsége valami halról szól.

A másik meg az, hogy ha annyira nagy benne az újító szándék, akkor miért nincs olyan rovat, hogy "magyar ételek új recepttel", ahol az általa megismert új teknológiákat szépen és JÓL átülteti a magyar ízvilágot megőrizvén stb...
Előzmény: nagypapi51 (1436)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.12.18 0 0 1436

Te nem vagy véletlenül Greenpeaces?

Lehet az import fénysebességű, de olyan Coquille St. Jacques-ot akkor sem fogsz enni szép hazánkban, mint mongyuk St. Maloban, és ez minden importált alapanyagal így lesz. Én saját szedésű gombát szoktam így-úgy készíteni, de ha magyar piacon venném, már akkor sem olyan ízű lenne...nincs ezen mit háborogni, asszem a Bűnös szakács is csak a halfogyasztás fontosságát hangsúlyozza.

Előzmény: kisszszoros (1435)
kisszszoros Creative Commons License 2007.12.18 0 0 1435
Mivel felesleges foglalkozni?

Azzal, hogy a most szinte fétisként kezelt halételek 50%-a 15 éven belül eltűnik?

Vagy azzal, hogy M.O-on szinte elérhetetlenek az alapanyagok, mert nincs "házi" tengerünk, és az import sebessége nem teszi lehetővé földi halandónak az ilyen ételek készítését....
Előzmény: Törölt nick (1434)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.12.18 0 0 1432

Bocs, de ha rápillantok a nickedre, mindig "kisszarost olvasok...:))

Talán népszavazást kéne rendezni a témában...

Röhej.

Előzmény: kisszszoros (1431)
kisszszoros Creative Commons License 2007.12.18 0 0 1431
Aztán meg sértelmezem azt is, hogy túlségosan építenek a halakra, és egyéb tengeri herkentyűkre, amik egyrészt csak bajosan jutnak el M.o.-ra frissen, megfelelő állapotban.

Ráadásul szinte mindenhol a túlhalászás miatti minőség és mennyiségi csökkenés következett be, egyes fajok pedig a kihalás szélére kerültek. Erről pl. a Büdösszakács egyetlen szót sem szól.... szépen besöpörve a szőnyeg alá.. hallgatólagosan szemethúnyva és fejethajtva a nagy nyugati kulinária előtt...
Előzmény: kisszszoros (1425)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!