Komolyan mondom, hogy egyáltalán nem örülnék annak, ha te kilépnél az SZDSZ-ből. Ahogy nem örültem annak sem, amikor Kis Jánosék kiléptek, de még Tölgyesy elvesztése is fájó pont. Nekem. De azért tudjuk, Kis és többen nem a vezetés miatt léptek ki, hanem azért mert azokkal vagyunk koalicióban, akikkel lehet nem kéne. Illetve szerintem 2002-ben és 2006-ban már musz volt ez, de előtte nem. Nekem veled semmi bajom. Véleményedre szükség van és attól lehet erős az SZDSZ., hogy a te és az én véleményem, egyformán megfér egymás mellett, hogy ebben a pártban el fér Kuncze-Fodor-Demszky véleménye és politikája egymás mellett. Ezekj nem egymást oltják ki ugyanis, hanem egymást erősítik.
Az érdemi különbség köztünk ott van, hogy te idealista alapon a nyilvánosság előtt beszélnéd meg minden problémánkat és belső konfliktusunkat. Én meg ezt nem akarnám. Olyan ez mintha te feleség lennél és azt mondanád, álljunk már ki a körfolyósóra és ott beszéljük ki részleteiben, hogy én a férjed, impotens vagyok e vagy sem. Én nem zárkozom el az elől, hogy ezt megbeszéljük, de nem akarnám ezt a körfolyóson idegenek füle hallatára részleteiben megbeszélni veled.
A politika harc. Sok mindenben hasonlatos a háborúval, a mai Magyarországon meg talán különösen. Képzeld el, amikor a szövetségesek azt mondták volna, mi demokraták vagyunk, ezért a médián keresztül vitassuk meg, hogy hol és mikor fogunk partra szállni. Hogy örültek volna ennek a nácik! Helyes lépés lett volna?
De van egy javaslatom. Jön a küldöttgyűlés. állj fel és terjezd a tagság elé, hogy mit akarnak ők, minden legeyn nyilvános a belső dolgaink közül, vagy pedig magunk között játszuk ezt a mérközést le. Döntsön a többség és én, mint a párt tagja, ha a többség határozott valamiről, tartani fogom magam hozzá, te is vagy olyan demokrata remélem, hogy ugyanezt elfogadjad.
A multimilliárdos Törő Csaba irányítja és egyben finanszírozza is Fodor Gábor SZDSZ-elnöki kampányát.
Törő Csaba 2004-ben rövid ideig Kóka János felettese is volt, mivel cége, az IT iparágban mozgó Euroweb megvásárolta a Kókához tartozó Elendert. Törő aztán megvált Kókától.
A hvg.hu információi szerint a multimilliárdos, ám az üzleti élettől 2006-ban visszavonult Törő nem csak finanszírozza a Kóka ellenében induló Fodor Gábor kampányát, de főtanácsadóként egyben irányítja is a kampánystábot.
Igen, ezek a Kókás, SZDSZ-es nickek annyira érdekfeszítők, hogyha, ha Libero és Libsike nickek 1 hétig kiszállnának a Kókás topkókból, ezek pár nap elteltével az első 500-ban nem lennének benne:)
Nem gondolod, hogy Kókával szemben nem elsősorban a gazdagsága és tőkét képviselő attitűde ad okot támadásra, hanem az a gyanús folyamat és elvtelen mód ahogy előbbi és amint utóbbi jellemzője megvilágításra került a nagyközönség előtt?
Olcsó riposzt a kritikát írigységre fogva csak a felszínnel foglalkozni.
Nem hülyék ám az emberek annyira, hogy ne tudnák merre hány méter Kóka, Kóka gazdagsága és emberi értéke körül.
Engem baromira nem érdekel, hogy Kóka mennyire gazdag, azaz hogy mennyit kaszált a (köztünk szólva versenyellenes, antiliberális) Sulinet Expressz programon. Az sem tud meghatni, hogy copy/paste módszerrel áttette - áttettétek neki - az SZDSZ eddig is hivatalos szociális programpontjait, amin viszont az eredeti szerző is csodálkozott.
Egyszerűen nem ismeri a pártot, nincs politikai múltja, nincs - legalábbis a liberálisok között - hitele (éppen a Sulinet Expressz és más paternalista ügyek miatt).
De nem akarom őt bántani: Fodor jobb, és kész. Csak össze kell hasonlítani a honlapjukat, a szövegüket, a magabiztosságukat.
Ugyanaz a fegyveretek Kóka ellen, mint amivel Krausz Tamás Baloldali Tömörülése kampányolt Gyurcsány ellen: gazdag és állítólag csak a tőkét képviselné.
Jól jön ehhez a jobboldali sajtó Kóka-ellenes uszítása is, amely szintén ezekkel a jelszavakkal kampányol már több hete.
Kicsit leleplező, hogy a magát olyannyira elvhű liberálisnak valló "belső ellenzék" Krausz Tamás fegyvereivel kénytelen élni, nem lévén liberálisabb érv a tarsolyban.
Pedig hát ki mást képviselne egy magát liberálisnak valló párt, mint azon nem lebecsülhető tömegeket, akik a rendszerváltás nyerteseinek látják magukat, többé-kevésbé boldogulnak, eredményeket értek el, szeretnének megszabadulni a túlsúlyos állam gyámkodásától?
Ez lenne Kóka főbenjáró bűne, ezért kell őt démonizálni?
Talán nem Kóka szorgalmazza a leginkább, hogy az elesettebbeknek kedvező rászorultsági elv lépjen működésbe minél több területen?
Miért kell úgy beállítani, hogy az "elvhű liberálisok" küzdenek a "hivatásos liberálisokkal"?
Hát ez ilyen műfaj, lehet, hogy többségben lesznek a hivatásos Kókák. De egy erős Fodor-platform akkor is megmarad. Azaz a viták - gondolom, itt is, belül is - folytatódnak.
Én nem vagyok "tisztes SZDSZ-támogató", sem semmilyen párt-támogató. Viszont Kókát ismerem. Őt a pénzen kívül nem érdekli semmi. Mármint a saját pénzén kívül. Most jól zsebrevágja az SZDSZ-t.
Komolyan, én már kezdek aggódni... mi lehet az oka, hogy jabotinsky háromnegyed órája nem ír be. Csak nem az van, hogy nem kíván nyilatkozni vajon másodnick-e (illetve többednick-e) vagy sem.
Pedig olyan jó lenne tisztázni ezt, mert ha nem tisztázzuk, esetleg még bizonyos csúnya embereknek az a gondolata támadnak, hogy egyesek másodnickeken támogatják a Kóka-kampányt. Pedig hát itt elsőre úgy tűnt, hogy mindegyikünk külön ember, tisztes SZDSZ-támogató, és mindenki a saját (első) nickjén írogat.
Ez ugye nagyon rossz lenne, mert hát aki az első és a második nickjén is hozzászól egy vitához, az ugye kapásból megtéveszti az embereket, akik azt hiszik, hogy mindkét nicken más-más ember van. Tehát eleve unfair dolgot csinál.
Pláne unfair azonban, ha valaki például olyasmit csinál, hoigy az első nickjén megpróbál "rendesen" vitatkozni, a második nickjén pedig hirtelen vadul be-be támadja a vele vitázókat. Ezzel egyrészt állandó védekezésre kényszeríti vitapartnereit, másrészt le is fárasztja azokat, és az idejüket is leterheli. Ezenkívül ez egy nagyon hatékony eszköz arra, hogy az első nickje számára billenste át a vitában a mérleg nyelvét.
Szóval hatékony eszköz, de azt mondanunk sem kell mennyire tisztességtelen. Az SZDSZ régen arról volt ismert, hogy felszabadítani akarta az embereket az igazsággal (Kiss János, Demszky, TGM e munkát végezték a szamizdat korszakban), nem megtéveszteni. Megtéveszteni a saját győzelmét biztosítandó.
El kellene oszlatni még a gyanú árnyékát is arról, hogy Kóka mellett nem kampányolnak emberek ilyen eszközökkel.
Egy részük biztosan Dávid Ibolyához megy, amint az már most is látszik az eredményeken. Aki nem pökhendi, magát hűdejófejnek tartó gagyi yuppiekre vágyik.