Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
Mostanában rendszeresen előfordulok gyalogosan a Tisza töltésén... Kénytelen vagyok észrevenni, hogy az elmúlt évek alatt a motorosokkal már sikerült megértetni, hogy ha egy gyalogos mellett megy el, akkor lassítson rendesen, ne verje a port szerencsétlen flótás szemébe... ellenben sajnos az autósok még nem fogták fel ugyanezt... :-(
Szerintem tiltsuk ki az autosokat a burkolatlan utakról, mert túl sok port kavarnak...
Különben az emúlt pár hónapban egyáltalán nem találkoztam quaddal, atv-vel... csak nem beszüntették őket?
Ja - és még annyi, hogy a képen úgy tünik, hogy a 'jármű' áll... igy igazából még mindig nem vonatkozik rá semmilyen keressz szabály... de ha akarod, akkor szivesen meghallgatjuk az általad kreált szabálytalanságokat is, csak arra kérünk, hogy ne úgy kezd majd a mondataidat, hogy "Ha..."
Merő jó indulatból: mivel látszik, hogy a quadon nincs rendszám ezért feltételezem, hogy zárt pályán vagy a saját földjén használja... Ahol ugyebár nem kell bukót viselnie és ahol nem igen vonatkoznak rá az általad oly nagyon szeretett szabályok... Tehát, ha nem akarok kötekedni, akkor a télapó semmilyen szabályt nem szeget meg... max. annyit vétett, hogy hó nélkül érkezett...
Oooo, hat ez azert nem volt igy mindig eme topic fennallasa ota....
de legyen on is. Tegnap egy sokaig nagyratartott ismerosom megmutatta mennyire faxa gyerek.
miskolc belvarosaban szaladgal rendszam nelkul a versenyquaddal... pedig o gepe rendszamos! Este kiderult, ezt a sportot rendszeresen uzi. Persze en csak hencegek, meg vetitek egyesek szerint, de en akkorsem teszek ilyet amikor /elmeletileg/ pozitiv elmozdulas lehetne a rendszamozasban.....
Ha van ontopik mondanivalótok, akkor miért is ne? Ha azonban csak egymás csesztetésére szeretnétek használni a topikot, akkor az szankcionáltatik. Bármennyire is feldúltak egyesek.
Mintha fogynának a hozzászólások??Bár eddíg sem volt sok,de miután azt is kitörölték amiben semmi bántó nincs,ezekután nem tudom mit várhatunk!!Megpróbálnak mindent el-kitörölni ami a quaddal kapcsolatos.Sok sikert kívánok a további eredményes munkájukhoz.Ja,és csak gratulálhatok az eddigihez!
bx: nekem az autópályákban ami leginkább tetszik az az, hogy egy-egy autópályával szinte feldaraboljuk az országot... hiszen az autóályákat elkerítjük, azokon átmenni szinte már-már lehetetlen... Jó tudom egy-két átjárót csinálnak direkt a vadaknak is... de azért ez tényleg durva.
Persze nem vad szempontjából közelítettem meg, hanem saját magaméból... :-) Mert én, mint űzött vad sem tudok átkellni rajtuk, csak kijelölt helyeken - kövesutakon... Nem veszélyes ez? Nem szeparáljuk így nagyon szét a vadállományt? Meg mitttutom én... egyszóval: le az autópályákkal! ;-)
Tudom. Nem a csigára gondoltam, csak úgy nagy általánosságban volt jó.
Amúgy én is pont ezen szoktam megakadni, hogy ezek a húdenagytermészetállatbarátmérütagyonszegényszúnyogot???? Tűrje !
Vagy- Megeszem a húst,mert azt is kell, de ha nem kellene, lehet,hogy nem enném meg. Mert ugye, miben különbözik attól, hogy odamegyek hozzád, kihasítok belőled egy kis oldalast, oszt jól megsütöm magamnak. Hogy gusztus kérdése ??????? Nem . Megszokás. Nevelés. Ki hogy nőtt fel, mit látott evett. Ez a meghatározó. Egyszer poénból ismerős csajnak sütöttek békát, végén kérdezték milyen volt - Háát nagyon jó, aztán meg mondták neki mit evett :))))))) Az állatok gyilkolászása, miért......stb. Aztán a törvények....kivéve táplálékszerzés esetét,vadgazdálkodás, meg ilyesmi.
Magyarul ha nincs önös érdek akkor bűn, ha kitalálnak egy indokot, akkor ugyanaz a cselekedet már nem is bűn.
Tehát természet "védőihez" : Miért kellemetlen az a kis csípés ? :)) Tessék hagyni, ez az élet velejárója !
Ez egy jó videó volt... ellenben a csigát nem sajnálom. A fél kertemet lerágták már - és ha ládnád, hogy mennyien döglenek meg a csigacsapdáimba... vagy a jó ízlésű emberkék táljába... Hidd el, hogy kerékkel nem túl hatékony csigára vadászni...
Amúgy csak gondolatként - az állatvédőknek.
A szunyogokat miért szokták lecsapni még a nagyon állatvédők is?
Menj,csinálj pár képet,és ha sikerülne visszajönnöd,majd beszélgethetünk!Tudod, mi addíg megpróbáljuk itthon jobb belátásra bírni azokat a nem közénk valókat akik dúlják a szalajkát.Te meg csak fényképezd azt a szívünkhöz (és országunkhoz ) igen közel álló országot.Itthon már nincs mit fotózni,csak hazugok,csalók és a dúlók vannak.Hogy hiányoztak az alteregok!?
persze küldhetnék KMZ-t de nem teszem, a panoramio opciód be van kapcsolva? Olyan alapkőzetig lekopott erodált térszintek vannak amiben bombázással sem okozhatnátok kárt. max szemeteléssel.... Az igaz hogy vannak speciális élőlényei a tájnak de ott is tájékozódni kell hogy mettől meddig, de van néhány magyországnyi pálya ami járható. (quaddal)
tükör: megpróbáltam... de a google earth sem igen mutatott azon a részen szinte semmit... kicsit hegyes és növénytelennek tünt... Szerntem semmivel sem értéktelenebb mint pl a horotbágy...