Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1090

De volt ilyen,a "sportváltozat".Ugyanaz csak nem lő sorozatot.

Energiában amúgy nem több a karabély mint a (golyós vadász)puskák,csak öntöltő és acélköpenyest lő.

Itt simán puskának minősítik úgy volt "engedélye"..ha volt..ez afféle ha akarom vemhes,ha akarom nem.

A falbontás meg a többi azért dráma,mert puskával maximum puff puff és kész,itt az energia megszorzódik a tűzgyorsasággal..azért nem mindegy,hogy esetleg mégis vissza volt alakítva az a karabély sorozatra.

Akkor a felelősök megérdemelnék,hogy a falakat rájuk rozsdáljon simán.

Előzmény: Jahno (1087)
egyenlítő Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1089

Szerintem normál körülmények közt is lehet vagy 5 perc a kijutási idő

20 lépés+1-2 szint lépcső

Előzmény: Jahno (1078)
Jahno Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1088
Amúgy azért jó elhasználni a lőszert, mert visszapapírozni bonyás feladat. Ugyanígy volt felénk a ködgyertyával, lőszerrel, mindennel, mikor nagyobb lövészetre mentünk, és jobban fel voltunk szerelve.
Előzmény: spooler (1086)
Jahno Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1087

A végén még kiderül, együtt lőttünk. Téglát mi is bontottunk, az olyan. Pénzszállítót meg szétlőve láttam, ha nem is elsőre, de kiviszi. Téglán át is szalad ez a lőszer, tán ha jól emlékszem, akkor betonban 7 centi, téglában 40 centi az érték, de iszonyat homályosak. Az biztos, hogy panel falát átküldi...

Ezért csodálkoztam én is az AK-n, mert azért az nem kispályás cucc. Persze viszonyítás kérdése, RPG-hez képest kispályás, az már hátrafelé meggyújt bármit :-) De már lentebb volt melléduma, miszerint ott nincs is ilyen, weben csak marketingként hirdetik...

Előzmény: spooler (1086)
spooler Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1086
Utolsó időszak egyik lövészetén megkaptuk a "feladatot", hogy használjuk el az összes maradék lőszert, ami kb egy fél ládányi lehetett.
A lőtéren álló egyik félig célként szolgáló buszmegálló jellegű téglaépület olyan 3 perc alatt omlott össze.
Egy ekkora zárt pince-lőtéren AK val, vagy AK klónnal lőni az állatkodás kategóriája.
Ilyen távolságról az AK a Pénzszállító autók "golyóálló" biztonságu üvegét az első lövésre átüti.
Persze ettől még nem törvényszerű, hogy kigyulladjon valami, de az egész összkép, hogy úgy mondjam "necces"...
Előzmény: Jahno (1056)
Tzp Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1085

En azon a loteren mar lottem "shotgun"-nal (majd kitepte a lőfalat), szoval akar barmi massal is lohettek akkor.

Atomreaktor SZVSZ nem krepal csak ugy be, megha nagy nehezen el is erte volna a tuz. Kotve hiszem, hogy a tuzre ne gondoltak volna a keszitoi.

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1084

Nem csak neked linkeltem olvassa csak mindeki,ha már szóbakerült ennyire részletesen,hogy AK vagy nem AK.

Mert az bizony AK klón,ha "egylövéses" sportváltozat is.

Előzmény: spooler (1077)
Egy volt tűzoltó Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1083

Én is hallottam egy volt kolegámtól, hogy mi történt és láttam a tv-ben...

Nem tudok konkrétabbat.

Amúgy nincs mit.

Előzmény: A kindertojás fantomja (1082)
A kindertojás fantomja Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1082
Olvastam, csak nem akar kiderülni pontosabban. Persze türelem kellene, de ez most izgat, ráadásul a környéken lakom. Köszönöm.
Előzmény: Egy volt tűzoltó (1081)
Egy volt tűzoltó Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1081

Nem akarok hülyeséget írni!!!....Akik kiérkeztek első 2raj, Ők lementek menteni és eltévedhettek , vittek kötelet is, de nem volt elég hosszú. Ilyenkor nagyon nagy a pörgés,adrenalin így hogy emberek maradtak lennt.

Nem tudom mennyire hibás a parancsnok...

A felszerelés lehetne jobb is!

De van erről egy cikk, az év tűzoltója elmeséli a problémákat. 

Előzmény: A kindertojás fantomja (1075)
spooler Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1080
Ja, robbantottma is, attól sem gyulladt ki minden, mint a filmeken, csak potyogott a homok a nyakunkba :-)

- ez csakis azért lehetett, mert előtte nem béleltették ki velünk napalmmal a célpontokat, meg a robbantáshoz csinált lukakat.
:-)
Előzmény: Jahno (1067)
A kindertojás fantomja Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1079
"Csak arról nem tudtam, hogy a FÉG csinálta az egyik legjobb AK-replikát."

Én mindig féltem, hogy a (FÉG) boylerünkkel vagy a gázkonvektorunkkal esetleg lőni, harcolni is lehet...
Előzmény: spooler (1077)
Jahno Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1078
Szerintem normál körülmények közt is lehet vagy 5 perc a kijutási idő. Amit olvasgattam a 20-50 percnyi levegőjű palackokról, hát az szerintem semmire sem elég, ha felénél elindul kifelé, már akkor be lehet szopni. De ezt már senki nem tudja nekünk elmesélni mi történt odalent :-(
Előzmény: A kindertojás fantomja (1075)
spooler Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1077
Köszönöm a segítséget, de én még kurva sokat pucoltam, fegyverolajoztam ilyet, azt hiszem ma is menne, mert időnként pusztán az idő eltöltése végett játszattak velünk "fegyverkarbantartást".
Időnként őrparancsnokként meg azt kellett vizslatnom, hogy ki milyen idióta játékot játszott a torony magányában a fegyverrel vagy a lőszerrel...
Csak arról nem tudtam, hogy a FÉG csinálta az egyik legjobb AK-replikát.
Előzmény: Törölt nick (1035)
A kindertojás fantomja Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1075
Bocs, hogy nem köszöntem, de legalább van még egy kérdésem...: szerinted hogyan történhetett? Visszamentek kevés levegővel, esetleg többször tíz percig köröztek odalenn, hogy kifogytak közben? Hogyan sikerülhetett tíz embernek ennyire veszélybe kerülni?
Előzmény: Egy volt tűzoltó (1071)
Jahno Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1074

Régen volt ja. De mintha csak a lővezetőt hallanám, mikor vinnyog, hogy a ravasz az a róka, de fegyverhez max, annyi köze van, hogy azzal lövik lefelé a sunyit :-)

Előzmény: spooler (1073)
spooler Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1073
a fényjelző az az elemlámpa, a lőszer meg nyomjelzős...
Előzmény: Jahno (1030)
Jahno Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1072

Noigen, a gumifal az érdekes dolog, mikor egy nagyobb irodát már csak olyan UTP kábelezéssel csinálhatok, ami nehezen ég, vagy épülettűznél nem mérgező füstöt termel. Én 2 éve ilyet használok, de árban duplája is a "hagyományos" PVC köpenyes cuccnak. Azt meggyújtod, aztán mérgező köddel végigég. Az újabb kábeleket gázlángba is tarthatod, nem lesz belőle baj.

Gondolom gumiborítás is olyan, hogy mindegy mitől, de ha meggyullad, akkor az kormos feketén ég, mérgez, nehezen oltható. Szeméttelepes kigyulladásoknál lehetet olvasgatni, mikor gumi ég.

Előzmény: Törölt nick (1068)
Egy volt tűzoltó Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1071
Kerülettől függ, de a csoportnál van. Nem tudom hogy érkeztek a helyszínre, ill hogy történt a riasztás, úgytudom egyszerre ment a roham, a csoport és a XI 1,2   ....
Előzmény: A kindertojás fantomja (1070)
A kindertojás fantomja Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1070
És tényleg van hőkamera mindenütt?...
Előzmény: Egy volt tűzoltó (1069)
Egy volt tűzoltó Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1069

Kormányok jöttek mentek, nem sok minden változott.

Előzmény: Törölt nick (1066)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1068

Ez mind katonai lőtér,más világ.A száraz fű nyáron,mint a tapló,néha magától is gyullad,az a bozóttűz.

Lembériára autógumira,meg hasonlókra jó sokat és jó hülyén kell lőni ha külön az a cél,hogy meggyújtsuk sem sikerülne szerintem.

De utána még mindíg bőven el lehet oltani,ha nem várunk,hogy akkor most ég vagy nem ég,lőjünk még rá.

Ennyi a fegyverekről meg a szabályszerűen(!) használt lőtér tűzveszélyességéről.

Még ha nem is volt ekkora torkolati energiákra biztonságosan alkalmas..de ezt már másoknak kellett volna látni megintcsak..

Akkor nem lett volna gumifal ami ég,és nem lett volna mérgező füst..ami emberéleteket követelt:(

Előzmény: Jahno (1060)
Jahno Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1067

Azért van idézőjelben, volt rá példa, hogy akkor mögénk álltak a lővezetők, aztán na fiam, nyomd el a maradék lőszered sorozattal, oszt örüljél. Nomost ha volt 3 tár, vagy 400 lőszer a hevederben, akkor ja. Éjjel valakinek a géppuskacsöve kb. pirosan világított egy idő után. Nekem ez eszetlenkedés volt, de ellenőrzés alatt, tehát nem veszélyes. Viszont megtudja az ember, hogy mire képes az a vacak stukker, meg meddig lehet vele elmenni.

3ezres lőtér meg jahh, mondom volt ott mesterlövészet, RPG-s tankvadászat, meg toronyfegyveres lövészet is...

Ja, robbantottma is, attól sem gyulladt ki minden, mint a filmeken, csak potyogott a homok a nyakunkba :-)

Előzmény: Törölt nick (1065)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1065

A sorozat ilyen,nem véletlenül tilos civileknek.És "esztelenkedtünk"..pont ezaz..elvileg ezt fegyverrel nem lehetne,csak nagyjából célzott lövészet,a lőkészséget semmivel nem javítja,hogy hurrá letaroljuk az erdőt.

3ezer?:) Annyi egy mesterlövész puseknek is sok.A lőtér meg lehet bármekkora,katonáéknél lőnek tankkal meg rakétával is.

Előzmény: Jahno (1056)
Jahno Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1064

Én is mondtam, hogy befüstölök, oszt lehet próbálkozni:

Folyosó végétől nem volt olyan fény, hogy megbírja a fotómasinát, de még vissza kell mennem, mert így felszerelve, előkészülve sem nagyon bírtunk el vele. Oszt akkor ködgép nem volt, tehát minden tiszteletem az uraknak, engem ez "fényes nappal", mindenféle tüzek nélkül is megkínzott.

Előzmény: Egy volt tűzoltó (1062)
Egy volt tűzoltó Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1062

Hihetetlen............

Nem is vártam mást, csak hallottam, hogy valakik megszólják a Tűzoltókat.

Ezeknek "az embereknek" annyit kívánok, hogy kerüljenek olyan helyzetbe, hogy tűzoltói segítségre legyen szükségük .

Továbbá SZÉGYELJÉK magukat!!!!!!!!!! 

Szeretem látni az olyanok véleményét, akik nem tudják milyen egy pincetűz és egyáltalán nem voltak ilyen helyzetben.... stb.stb.stb.

A három srácnak és családjának nem segít a szájtépés, sem a politizálás. (Részvétem a családoknak.)

További jó okoskodást...

Jahno Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1060

Mire lőttem? Lőlaptól a figurákon át a fatörzsre, mindenfélére.

Mivel? Sima fapados PA-tól kezdve AK63D, SZVD, RPG, meg tán kiskutyafülével is.

Mi gyulladt meg? Többnyire fű, meg ilyen bizbaszok a prérin.

Észlelve jó hogy lett, külön ember volt rá, aki csak a tüzekre figyelt, aztán mondta fentről, hogy mi merre... Poroltó is volt persze, kézitől a 8 emberesig. El is lett oltva, bár ha időben megvan, oszt 20 ember le bírja rohanni, akkor el is lehet taposni simán. Oszt ennyi. Hülyéskedni meg nem nagyon lehetett, picsánrúgás van érte rendesen. Gondolom ott a klubban már kicsit lazásabb volt a helyzet, oszt lementek bandázni.

Előzmény: Törölt nick (1054)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1059

Igen,ezt nem írta bele..és a nagyon kicsi (0,5 meg hasonló) vagy "divat"szemüveg sem jó:)

Előzmény: A kindertojás fantomja (1057)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1058

Már végigolvastam..ez az automata-nem automata kérdés nem egyértelmű.A nyomjelző is kérdéses..De világos is,hogy ilyet nem ír be ide senki..majd személyesen.

Én sem írom be hol mikor kinél...

Példa:

Katonáknál szokás volt mindefélét farigcsálni (unatkoztak!) az ellőtt,késöbb simán kibelezett karabélylőszerből,döbbenten láttam az épp  csappantyú benne van némelyikben...ez nem ma volt..de lehet,a "szobadísz" még megvan "valahol".

A csappantyúk darabonként 8év sitt ha jól sejtem..:((

Előzmény: Zak (1052)
A kindertojás fantomja Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1057
"Nem vagyok szemüveges,de ha szépen süt a nap,az is elég."

Csak nem a szórólencse... :-) Az enyémmel gyújthatnád...
Előzmény: Törölt nick (1055)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!