Keresés

Részletes keresés

Huszas Creative Commons License 2011.01.05 0 0 885

A robogó olaszul Scooter.

A bontó pedig pezzi di ricambio.

Amit Te keresel:pezzi di ricambio per scooter

Ilyen helyeken nézz körül esetleg.

Remélem tudtam segíteni, üdv és Boldog új évet!

Előzmény: piadone (884)
piadone Creative Commons License 2011.01.03 0 0 884

Szép estét mindenkinek!

Előszőr is boldog újévet kívánok.

Azután szeretnék érdeklődni hogy tudna-e valaki segíteni abban hogy hozzá jussak egy-két olasz robogó bontó ciméhez.

Előre is köszönöm s további szép estét.

üdvözlettel k.j

187...NPI Creative Commons License 2011.01.01 0 0 883

Nagyon boldog új esztendőt mindenkinek!!

attila650 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 882

ne haragudj,de te azthiszem,nemérted,miért keresem így!      én tudom az elérhetőségét,de olyat szeretnék találni,aki ismeri őt,látta ott kint,és tudja,netán azt is,hogy hol lakik. és beszélőviszonyban van vele,mert tudnom kell,hogy visszajön-e,mert van egy súlyos probléma,amit csak ő tud,megoldani nekem. remélem,mostmár érted,miért keresem így!

Előzmény: Huszas (881)
Huszas Creative Commons License 2010.12.28 0 0 881

Szia!

Ez így tű a szénakazalban.

Itt nézz körül, sok sikert!

http://www.facebook.com/search.php?q=Riccardo+Petrazzi&type=users

Előzmény: attila650 (880)
attila650 Creative Commons License 2010.12.27 0 0 880

sziasztok!  én segítséget szeretnék kérni,a barátnőmet szeretném megtalálni,aki firenzében él,tudomásom szerint. december 22-én,a budapesti ferihegy 1-es terminálról,szállt fel,a pisába tartó repülőjáratra,és onnan ment tovább,firenzébe. a hölgy neve:Szabó Nóra. kb170-180 cm magas,szőke hajú,vékony nő. különös ismertetőjele,hogy terhes,kb.a 4.hónapban járhat. a pasija neve:Riccardo Petrazzi,valami olasz csávó.  tudomásom szerint,firenzében élnek. van egy személyautója,amit régen láttam már,de azt is magával vihette,egy szürke színű,toyota yaris,a rendszáma:HPN-316. MAGYAR RENDSZÁM.   ha valaki tud róla valamit,valamint bővebb információval rendelkezik a hollétéről,az kérem értesítsen az alábbi magyarországi mobiltelefonszámon:06-30-370-3895.  vagy,az  attila5002@freemail.hu email-címen. előre is köszönöm!           kovács  attila  egy képet is adok róla,így talán könnyebb felismerni,aki tud róla valamit,kérem,értesítsen!

steiner56 Creative Commons License 2010.12.26 0 0 879

Sziasztok!

Én segítséget szeretnék kérni...

Anuykám nemrég járt Olaszországban, ahol látott egy könyvet: Pompeii-ről (Pompej). Ez a város nevezetességeit mutatta be, olyan formában, hogy minden 3 oldal egy fólia volt, amit ráhajtva a következő oldalra (ami a mai romokat ábrázolta) - az akkori Pompej jelent meg teljes eredeti szépségében...

Ezt a könyvet próbálom meg felhajtani - sajnos eddig kevés sikerrel... :( Azóta is sóhajtozik, hogy nem vásárolta meg. Én ezt szeretném neki szülinapi ajándékként....

Valaki meg tudná esetleg mondani a könyv címét, hol lehet megvenni, vagy valaki info-t? Azt is megköszönném, ha csak valahol körbenézne, és esetleg segítene beszereszni...

A könyv egy. magyar (!! :-o) nyelvű volt...- ezért is csodaálkozom, hogy nem találom sehol, és azt mondja anyukám, hogy a címben "Pompej"-ként volt írva a város....

187...NPI Creative Commons License 2010.12.23 0 0 878

Kellemes karácsonyi ünnepeket mindenkinek!

187...NPI Creative Commons License 2010.12.23 0 0 877

Hali.

Itt Varese felett is szürnyü az időjárás.

Nagy keletje van minden tipusu alternatív kályhának.

Pelletböl meg nincs az a mennyiség amit el nem lehet adni.

A fatelepek totál üresek.

Előzmény: tommaso75 (874)
Huszas Creative Commons License 2010.12.22 0 0 875

A vicc, hogy az Alpok szívében kellemes maradt az időjárás. (Alto-Adige)

Egyébként az olaszok nagyon fázósak, magam is tanusíthatom.

Előzmény: tommaso75 (874)
tommaso75 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 874

SALVE mindenkinek !!!

Nagyon szomorúan látom az Olaszország szerte kritikus időjárás jelentéseket...

Ez nem normális idő !!!

Hogy bírjátok ezeket, hogy viselik az Olaszok, akik nem ehez szoktak?

Huszas Creative Commons License 2010.12.11 0 0 873

Szia!

A valahol északon az nagyon tág fogalom.

Ezeken a linkeken probálkozz:

http://www.kijiji.it/case/affitto/annunci-vicino-veneto/maso/

http://case.trovit.it/affitto-maso-trentino

Remélem tudtam segíteni, Üdv!

Előzmény: satti84 (872)
satti84 Creative Commons License 2010.12.11 0 0 872

helló!azt szeretném megkérdezni a kint élőktöl hogy én egy tanyát szeretnék bérelni valahol északon de nem igen találtam ilyen hírdetést,előre is kösz ha valaki tud ilyen linket!

Huszas Creative Commons License 2010.12.09 0 0 871

Bocs, de elfelejtettem megírni, hogy az in affitto menüt válaszd.

Remélem megy az olasz!

Előzmény: Huszas (870)
Huszas Creative Commons License 2010.12.09 0 0 870

Szia!

400-tól már lehet bérelni egy kisebb lakást, persze ehhez kell egy jó nagy adag szerencse.

Kaució összege kb 500 euro.

Sokan nem is adják ki külföldieknek, de azért lehet találni lakásokat.

Az élet kb mint otthon, de a szolgáltatások és a gáz drágább mint otthon.

Bérelhető lakásokért itt nézz körül:

http://www.subito.it/annunci-veneto/cerco/appartamenti/?th=1&ps=7&pe=6&roomtype=2

Sok sikert!

Előzmény: Yv (868)
Orsy46 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 869

Én nem régóta vagyok itt kint olaszban ,de amit eddig tapasztaltam azt szivesen  leírom. Mi Friuli Venezia Giulia régióban élünk azon belül is Pordenone provinciában... itt Olaszroszágon belül is nagy különbségek vannak lakásbérlésre .. pl Milánóban nagyon magas árak vannak majdnem háromszorosa , mint itt. Szóval a lakásbérlésben nem tudok segíteni de ha mindkét felnőtt dolgozik akkor szerintem jobban meglehet élni mint , otthon, persze ha okos az ember és nem szorja a pénzt de gondolom nem ez a tervetek. Az élelmiszer, nem sokkal drágább SŐT! van ami olcsóbb.. az olasz kaják, tészták, tonhal, különböző szószok nagyon olcsók. Eygedül szerintem a lakás lesz ami nagyobb költség a rezsi költség az majdnem , hogy ugyanannyi mint otthon egy nagyobb városban egy bérházi lakásban, lehet egy kicsivel több. Nah remélem picit tudtam segíteni bár jelzem nem régóta vagyok itt és azért országon belül vannak árbeli különbséget de én a helyetekben nem haboznék :) de ez csak az én véleményem :) Vannak akik aki régebbóta élnek kint majd remélhetőleg Ők is írnak és Ők azért többet tudnak mondani mint én :)

Előzmény: Yv (868)
Yv Creative Commons License 2010.12.07 0 0 868

Sziasztok!

Tervezzük, hogy Velence környékén vállalnánk munkát. Álláslehetőség van, de szeretnénk tudni, hogy a megélhetés mennyibe kerül azon a környéken 2 felnőtt, 1-2 gyerek családnak (+2 kutya). Gondolom lakást, házat is bérelni kellene + ugye egyéb költségek.

Köszi a segítséget előre is!

Yv

Huszas Creative Commons License 2010.12.07 0 0 867

Rendben semmi baj!

Itt egy link és nem kell keresgélned, hogy mi szükséges, ahhoz, hogy olasz állampolgár lehess:

Ministero Dell'Interno - Come fare per

Előzmény: Orsy46 (866)
Orsy46 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 866

először is , szeretnék elnézést kérni, ha kicsit vádaskodó hangnemben írtam az előző hozzászolásomat. ne haragudj ezért. A másik pedig, hogy nekem tényleg szintén nem kevés ismerősöm él itt többek között a párom ugye és neki azt mondták közel tiz év ahogyan szintén a legjobb barátnőmnek is... köszönöm , hogy leirtad a te részedről , hogy alakulnak a dolgok, azt nyilván tudtam , hogy ők nem fognak megkeresni, hogy héé nem akarsz kettős állampolgár lenni?:) De mindenesetre barátnőm volt mielőtt kisfia megszületett milyen lehetőségei vannak és neki azt mondták, majd ha ő lesz állampolgár átadhatja a fiának vagy a fia dönthet 18éves korában szal érdekes... nem tudom , hogy müködik ez nekik tényleg ezt mondták ami nekem is őszintén fura volt és kicsit sok mivel unokatestvérem alig pár éve él németbe és már kettős állampolgár ...

mégegyszer köszönöm , hogy válaszoltál , majd megmutatom a linket meg amit írtál nekik igaz ők nem magyarok de eus tagállamban születtek :) hátha előrébb jutnak mert sztem a kicsi szempontjából fontos lenne az olasz tagállam én legalábbis így látom :) ha nem is fontos de hasznos  vagy jó mindenképpen :)

és mégegyszer ne haragudj!!!! a lányodnak meg gratulálok :) és sztem a legjobb döntés ez volt neki , hogy külföldön sportolhat mert valljuk be ég és föld a különbség  magyar és olasz között :)

Előzmény: Huszas (864)
elettricista Creative Commons License 2010.12.06 0 0 865

Szervusztok!

44 éves, erősáramú berendezések szerelésében jártas szakember vagyok. 18 hónapot dolgoztam Monfalcone-ban egy villamosipari cégnél, de idén szeptemberben családi okok miatt haza kellett költöznöm. Mára a dolgaim rendeződtek és szeretnék visszamenni, de a régi cégem egyelőre nem jelezte szándékát, hogy visszavenne. Volna valaki közületek, aki segítene elhelyezkedni ezen a területen? Olasz adókártyám, bankszámlaszámom van,de a nyelvet csak alig beszélem, mert többnyire magyarokkal dolgoztam.

Előre is köszönöm

Huszas Creative Commons License 2010.12.06 0 0 864

Szia!

Nos a lányom idén  harmadik éve él itt kint velem Olaszországban.

Én már több mint hat éve vagyok kint, de nekem nem is szerepel terveim között, hogy állampolgár lehessek itt, jó nekem itt magyarként.

A lányom helyzete azért különleges, mert kosárlabdázik és a csapat ahol játszik, szeretné, ha felvenné az állampolgárságot.

Utánanéztek és ők mondták, hogy folyamatos itt élés után egy EU-ból érkező személynek, négy év.

Az olasz csapat nem kevés eurót fizetett ki nevelési költségként a magyar kosárlabdacsapatának.

Tehát nem az ujjamból szoptam.

Ki kell járni, senkinek nem jön egy levél, hogy te már négy-öt éve itt élsz, dolgozol, szeretnél-e kettős állampolgár lenni?!

A feleségem munkatársa (aki Macedón), nem ide házasodott, előtte Svájcban élt, szintén öt év után tette le az állampolgári vizsgát.

Automatikusan a gyerek, ha ide születik Nem lesz olasz állampolgár a szüleinek kell utána járnia, ha akarják.
Itt a várakozási idő három év.

Németországban az ismerősöm választhatott anno, hogy magyar szeretne maradni, vagy felveszi a német állampolgárságot.

Ott nincs (vagy nem volt, azóta változhatott) kettős állampolgárság.

Személyi igazolványa itt olaszban meg bárkinek lehet, ha van bejelentett állandó lakcíme.

Valóban, külföldön ez nem használható, arra ott az útlevél. (A hagyományos kétoldalas igazolványra gondolok itt és ez bele is van írva!)

Illetve vannak az új formátumú kártya személyik, amelyeket már elfogadnak külföldön is.

Azt olvastam az újságban, hogy a jövőben lecserélik majd mindenkinek ilyenre.

Legalább mindenkinek meg lesz az ujjlenyomata...

Remélem minden kétségedre megnyugtatóan válaszoltam!

Üdv!

UI:

ITT semmi szükség erre a "hangnemre", amelyben hozzáoszlásoddal nekem estél...

Ez a topic azért van, hogy segítsük azokat, akik esetleg itt szeretnének letelepedni, dolgozni, élni.

Pláne, ha alap nélkül vádaskodsz, pedig Te is ott ülsz az internet előtt, én kb hat kattintás után találtam ezt a linket:

http://www.interno.it/mininterno/export/sites/default/it/temi/cittadinanza/sottotema002.html

Itt még a kérelmet is letöltheted és igazad volt, tévedtem ...  nem öt év az Eu-s állampolgároknak csupán négy év.

Előzmény: Orsy46 (863)
Orsy46 Creative Commons License 2010.12.05 0 0 863

Szia! "Öt év után veheted fel az olasz állampolgárságot." engem ez a dolog érdekelne... 5 év után? állampolgárságot ne haragudj meg ha én vagyok félreinformálva de szerintem ez nagy nagy butaság... jó esteben 10 év... nekem nem kevés ismerősöm él itt kint én is már itt vagyok de senkinek nincs olasz állampolgársága ... tény hogy mindenkinek van olyan személyigazolványa mint majdnem az olaszoknak de pl ha monjduk egy másik eu-s országba utaznának nem mutathatnák fel azt személyi igazolványként ... az igaz , hogy szinte aki itt kint dolgozik szinte hangsúlyozom újra minden joggal élhet de ez már az unióba mindenhol így van. jah és még valami egyik kedves barátomnak született kisgyermeke két éve... hiába itt született és mindkét szülő jó pár éve olaszban él a gyerek nem lett automatikus olasz állampolgár... szóval nem tudom , hogy ezt az 5 évet te honnan hallottad vagy tudod? mert én eddig ilyenről messze nem hallottam... mint emlitettem legjobb barátnőm lesz olasz állampolgár jövőre vagy két év mulva és akkor már tiz éve hogy itt él és dolgozik...

Előzmény: Huszas (826)
Huszas Creative Commons License 2010.12.04 0 0 862

Elviszed, beíratod, ez ilyen egyszerű.

Írtam már korábban, tudok olyan esetről, hogy az iskola tolmácsot is fogadott a nebuló mellé.

Nem lesz könnyű évközben beilleszkedni,de bámulatosan alkalmazkodóak a gyerekek.

Előzmény: Summer of Love (861)
Summer of Love Creative Commons License 2010.11.30 0 0 861

Sziasztok,

Jelenleg 3.osztályban tanuló kisfiamat szeretném kihozni magamhoz Olaszországa. Szeretnék érdeklődni,hogy milyen lehetőségeim vannak arra,hogy beirassam olaszországi iskolába. Ha valakinek van tapasztalata vagy tud bármilyen információval segiteni azt nagyon megköszönném.

Köszönettel: Agnese

matabele Creative Commons License 2010.11.21 0 0 860

Sziasztok,

Néhány nap múlva tervezünk egy kiruccanást Triesztbe ruházati cikkek vásárlása céljából,saját használatra.

Meg tudnátok mondani,hogy hol található Triesztben az a városrész ahol zömében a butikok vannak?

Melyik utcát,vagy teret kell  a GPS-be betáplálni hogy a minket érdeklő/érintő környékre jussunk? Érdekelne az

is hogy hogyan műkszik a parkolási rend arrafelé. A válaszokat ,segítséget előre is köszönöm.

Rangie01 Creative Commons License 2010.11.13 0 0 859

Hello! Egy óvodás korú gyerkőc hogy viseli a teljes országváltást? Valakinek van tapasztalata? A családban csak én tanultam valamicske olaszt, a férjem nem tud semmilyen nyelven és Olaszországban szeretnénk valahol letelepedni. Induljunk-e neki? Mik az első lépések? Van-e olyan oldal esetleg, mint a londonimagyarok.hu, ami mindenben segít az Olaszországba készülő magyaroknak?

Előre is köszi a segítséget.

phillis12345 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 858

Szep napot Mindenkinek ismet!

Kerdeznem,erdeklodnek nincs-e valakinek kapcsolata  itteni altalanos illetve kozepiskolaban?Vallalnek oraadast,termeszetesen nem kizarolag magyaroknak.Nekunk irodalom,helyesiras,olvasas.Minden,ami a szinten tartashoz szukseges.Mivel latom itt,hogy sokan beirattak a gyyerekeiket az olasz iskolakba,merek  arra gondolni,nem artana a magyart sem elfelejteni.

Itt van a diplomam velem./ELTE BTK,magayar nyelv es irodalom szakos kozepiskolai tanar/

Van tapasztalatom.Atestem az otthoni kozep es altalanos iskolakban nehany ev "kikepzesen".

Minden otletnek,hirnek orulok es elore is koszonom.Lakhelyem:San Florian di Campagna,Trevistol nem messze,Castelfranco Venetohoz 10 perce.

Előzmény: phillis12345 (856)
DirectStove Creative Commons License 2010.11.12 0 0 857

Tisztelt Mindenki!

Az állást betöltötték köszönjük az érdeklődéseket.

Üdvözlettel:

DirectStove

phillis12345 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 856

Szep napot Mindenkinek!

Tanar vagyok.Egyetemet vegeztem otthon.Tobb evet tanitottam kozepiskolaban es altalanos iskolaban is.A vegzettsegem:magayr nyelv es irodalom szakos kozepiskolai tanar./ELTE BTK/

Amennyiben van erdeklodo,aki szeretne,h a gyereke ne felejtsen el teljesen mindent,ami otthon szuksegeltetik az erettsegihez vagy kisebb a gyerek es olvasasi nehezsegek vannak,segitek.Treviso mellett lakom.A tobbit megbeszeljuk azzal,aki erdeklodo.

Udvozlet,Szep napot!

Előzmény: phillis12345 (855)
phillis12345 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 855

Tisztelt Hirdeto!

Takacs Agnes vagyok.Jelenleg Olaszorszagban,Treviso mellett elek.Magyarorszagra is megyek.

Jelenleg olyan munkat keresek,ami a ket heleyet osszekapcsolja.Erdekelne az ajanlatuk.

Egyetemet vegeztem,ha ez mondjuk bemutatkozaskent fontos lenne.Beszelem a nyelvet es tudom,hogy valoban itt ez a szolgatatas nagyon draga.

Amennyiben ugy gondoljak,hogy erdemes a reszletekrol beszelnunk elerheto vagyok a:takagn@freemail.hu email cimen,a 06205454201 mobilszamon es itt.

Koszonettel:Takacs Agnes

Előzmény: Ertuku (851)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!