Én smaragdfáról tépkedtem le az oldalhajtásokat már viszonylag jól megfásodott állapotban. A leveleket erősen megkurtítva perlitben sikerre vezetett zöld porral a gyökereztetés.
Én is próbáltam az oldalhajtásokat, de nekem sem jött össze. Itt egy link - ha engedi a rendszer betenni - amiről írtam, de ezenkívül többen is árulnak ilyet.
Nem vagyok szakértő az ilyen fajta szaporításban de nekem nem tűnik jó ötletnek az ilyen fajta szeletelt fadarabokat gyökereztetni.Nekem még az oldalhajtásokat sem sikerült kigyökereztetnem.Lehet,hogy ez valami új faj?
Az e-bay-on, alibabán vásárolható nem gyökeres, hanem - gondolom - visszavágott és felszeletelt Shan Tong, vagy hasonló "fadarabokkal" mit kell kezdeni, lehet ezeket gyökereztetni, vagy hogyan sarjadnak meg? Köszi
A vörös iszapnak jótékony hatása van , sokkal szebb lett minden jobban nőtt a folyó mellet is minden mint a Nílusnál az áradások után. Rengeteg ásványi anyaggal terítette be a földet a lúg meg az elsavasodott földet tette helyre.
2011-be ültetett SMARAGDFÁK Kolontáron 2017-ben 2 db hoz virágot őszre magot. Várom hogy csíraképesek-e? Most is van köztük ami alig haladta meg az 1 métert ennyi idő után. 2 db az szép a többi nem.