Keresés

Részletes keresés

macmester Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2249

tudom, hogy aki 18% fizetett az 20% fizetne... SŐT ÉN MÉG A NYÚGDÍJAKAT IS BRUTTÓSÍTANÁM...

a fizetésből ami marad az az összeg - figyelembe véve az eltartottak számát és a vagyoni helyzetet- határozná meg a sokkal magasabb és használhatóbb segélyezési rendszert...

látod te írtad... veszteségest a nyereséges helyett... eddig is ez ment...

eva???

ha meg egy cégnek az eddigi helyett egységesen 20%-ot kéne fizetni akkor szerintem jobban járna, bár ezt cége válogatja...

olyan ami mindenkinek jó nem lesz soha :)

ps. a szociális rész külön téma olvass egy kicsit...

psps nem vagyok hülye... csak más véleményem van, én nem értek veled eggyet, de tolerálon, és vitatkozok (fránya liberális beállítódás)

te szimplán lehülyézel :)

Előzmény: hun2005 (2242)
frontier Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2248
frontier Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2247
:DDD jaja majd sms-ben értesítik egymást, hogy ki hány példánynál tart már!
Előzmény: RontóPál (2236)
qncogi Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2246

az én adómon ne a rohadt munkakerülő cigizó piás embreknek nagyrészt cigányoknak adjanak segélyeket akik még ha alkalmuk lenne rá akkor sem dolgoznak!

De. Sajnos nekik is kell adni, ugyanis még nem találtak ki olyan rendszert amivel élesen elkülöníthetőek lennének. A rászorulók nagy része valóban rászoruló.

(melleslege a te adódból támogatják az operát is, azt is szereted?)

Előzmény: hun2005 (2242)
HAL9000 Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2245

Kedves renegade!

Az az igazság, hogy vizsgálhatjuk az egyes pártok működését csak a rendszerváltás után, de akkor meglehetősen torz képet kapunk.

Azt írod tanítasz, tehát azt azért el kell fogadnod, hogy a történelem folyamatosan egymásra épülő események sorozatából áll, és nem véletlenszerűen alakul.

Más.

Tulajdonképpen mi az állam?

Előzmény: renegade (2231)
macmester Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2244

gratula... (ps kedvesem is szociálpedagógus és ilyen gyerekekkel foglalkozik((én meg végigtanúltam vele az egyetemet, ja és tanári diplomám is van))

én nem ilyenekre gondoltam, bár szerintem egy a mainál jobban működö szociális/oktatási rendszer az ilyen gyerekeket megvédi, ez amit vázoltál tipikusan felveti a családból kiemelés problematikáját, ill. a komplex családi segítés esetét...

én azokra gondoltam akik abszolut ellenálnak minden segítségnek, hála égnek kb. 100/2-3 max az ilyen a többiek mint minden ember boldogulni szeretne és kapva kap minden lehetőségen...

A közmunka lenne esetleg egy alternatív ilyen lehetőség, de erre sokkal komolyabb pénzek, és szervezés kéne...

ps. ha nem ész nélkül mindenkinek osztogatnák a segélyeket, csalpotlékot, etc. hanem célirányosan adnák, sokkal több  jobban képzett pedagógus, szociálpedagógus, szociális munkás lenne, több integrált, alternatív oltatás, több családsegítő, hatékonyabb Gyivi szerűség akkor azért lenne esély társadalmi integrációra 10-30 éves távlatba...

Előzmény: renegade (2240)
RontóPál Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2243
Meglehet. Van ez a trendi, gondolom eccerű üzenet.
Előzmény: hun2005 (2239)
hun2005 Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2242

te hülye vagy!

20%-os adó azt jelenti, hogy aki eddig 18%-ot fizetett valamivel a minimálbér felett az most 20-at fog

és aki most 38%-ot fizet az is 20-at fog (vagyis aki havonta sokmilliót keres az jár a legjobban)

és az összes termék adókulcsa is 20% lesz.

közte a tej, kenyér, gyógyszer, könyvek, tankönyvek, energia, stb. mert nemcsak az szja-t hanem az áfát is egységesíteni akarja!

Bezzeg a kényszervállalkozásokkal minden fófaszt kifizettetnek, hát ha ezt bevezetik aki tuti hogy papíron veszteséges vállalkozást fogok csinálni az eddigi minimális nyereség helyett, és abszolút nem érdekel mennyi bevételtől esikel az állam. az én adómon ne a rohadt munkakerülő cigizó piás embreknek nagyrészt cigányoknak adjanak segélyeket akik még ha alkalmuk lenne rá akkor sem dolgoznak!

Előzmény: macmester (2241)
macmester Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2241

Hú ha... de jó lesz, legalább letisztul a rendszer... mondjuk a hír másik fele... egységes adó mellette... 20%

harmadik fele a szociális segélyek (csalpótlék is), rászorúltság alapján, ami ugye kissé hatékonyabb

ha valaki havi 1M keres nincs szüksége rájuk (ps eddig se tudta ígénybe venni) viszont 18% több marad nála...

aki 200K az is jobban jár ha nem kedvezményt vesz (amihez számítogépet, biztosítás, ezt azt kell fizetni... azaz kb 30% a tényleges rész ((kedvezmény kedvezménye))

aki  62K-t keres vagy annyit sem annak meg lesznek lesznek ténylegesen hatékony progresszív segélyek, mivel célirányosan többet kaphatnak a ténylegesen rászorulók...

jó lenne már az egyenlősit, kommunist gondolkodást elfeledni...

támogatni+segíteni kitörni, utána élni és gyarapodni hagyni :)

Előzmény: hun2005 (2237)
renegade Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2240
Aki nem hajlandó erre... az ne legyen jogosult semmire... tudom, durván hangzik, de a társadalmi szociális szolidaritás a lehetséges felemelkedés mindenkinek kell, hogy járjon, ha ki akar törni, dolgozni/tanúlni akar... ha nem sorry!

Volt egy tanítványom, egyszerűen nem lehetett vele bírni. A családi háttere borzasztó volt, anyuka időről időre eltűnt néhány hónapra, az apuka egy részeges primitív alak, a lakás egy koszfészek. Egy napon elvittem a gyereket haza. Mármint: a saját otthonomba. Velünk vacsorázott, együtt fürdettük meg a lányomat, együtt jártuk végig zárás után az óvodát, ahol másodállásban gondok voltam. Beszélgettünk, tévéztünk.

Utána hónapokig nem volt vele gond az iskolában.

Igen, van olyan gyerek, akinél ha megfeszülsz, se érsz el eredményeket. Százezerből egy.

A többinél csak nem találod el, hogy mire is lenne szüksége.

60-80 IQ val rendelkeznek, max 4 ált. jutnak 14 év alatt, gyakorlatilag szinte analfabéták, nem tníthatók, max a leg primitívebb munkákat képesek ellátni... ami viszont nem tetszik nekik...

Soknak tetszene, de még ilyen munka sincs!
Előzmény: macmester (2232)
hun2005 Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2239

a 20 % os baromsága is degenerált ötlet.

Olyan adónövekedést hozna ami kinyírna áz átlagembereket!

Előzmény: RontóPál (2238)
RontóPál Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2238
Éppen ideje. Lenne, de nem lesz...
Előzmény: hun2005 (2237)
hun2005 Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2237

Kapaszkodjatok meg!

Az szdsz az ösaszes adókedvezményt el akarja törölni!

RontóPál Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2236
Mehetnek a fityisz aktivisták a könyvesboltokba, vagy inkább a kiadóhoz, h mindet megvegyék.:-))
Előzmény: frontier (2234)
renegade Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2235
Az OVI-féle támogatás ugyan lehet hogy "igazságtalan", ugyanakkor kimond egy nagyon lényeges dolgot: ne azok szaporodjanak...

OVi -- vagy bárki más -- ne döntse el, hogy kik szaporodjanak és kik ne. A legtehetségesebb fiú tanítványom apukája esztergályos volt, az anyukája pedig takarítónő. A legtehetségesebb lány tanítványom pedig a bőre színéből ítélve csakis cigány lehetett.

A feleségem pedig állami gondozott volt.

Most tanul a második diplomájáért.

Ami pedig a támogatást illeti, egy szóval sem mondtam, hogy a rászorulókat nem kell támogatni. De nem így. Nem az árak eltorzításával, hanem piaci ár + támogatás konstrukcióval.
Előzmény: lcoder (2227)
frontier Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2234
Az Orbán-tőke nyomában

Péntektől lesz kapható a boltokban Ferenczi Krisztina Szüret című könyve. A szerző nyolc év oknyomozó munkájával egy kivételes gazdasági karriert tárt fel. Könyvében most a nagyközönségnek is bemutatja azt a mechanizmust, amellyel a volt miniszterelnök kiteljesítette az Orbán-vagyonokat.

k.nemezis Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2233

Gratulálok!

Neked még van türelmed  adatokkal és észérvekkel vitatkozni egyesekkel, akiknek vitaalapja a Fidesz Lózungok Könyve!

:-))

Előzmény: renegade (2231)
macmester Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2232

Ez két külön dolog... és én tegnap filóztam valami hasonlón...

itt a lényeg az a szociális+oktatási háló ami ezt a 10 gyereket megpróbálja itegrálni (szülőkkel együtt) hogy legalább olyan szakmát tanúljanak, amivel megélnek önállóan, esetleg, ha tehetséges is (van ilyen, a gének kombinálódhatnak így is) akkor kitörhessen...

Aki nem hajlandó erre... az ne legyen jogosult semmire... tudom, durván hangzik, de a társadalmi szociális szolidaritás a lehetséges felemelkedés mindenkinek kell, hogy járjon, ha ki akar törni, dolgozni/tanúlni akar... ha nem sorry!

Ps amin tegnap filóztam az az volt, mit lehet tenni azokkal az emberekkel, akik 60-80 IQ val rendelkeznek, max 4 ált. jutnak 14 év alatt, gyakorlatilag szinte analfabéták, nem tníthatók, max a leg primitívebb munkákat képesek ellátni... ami viszont nem tetszik nekik... nem igen tudom... mert ez a réteg egyrészt anyagilag 0 áll, másrészt kitörésre szinte képtelen ((((harmadrészt, ha nem társadalomba élnénk... természetes szelekció által kiszelektálódna))))

szóval számomra ez a réteg a legproblémássabb...

Előzmény: lcoder (2227)
renegade Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2231
Túlságosan leegyszerűsíted a rendszerek vonásait. Nem lehet egy-két külső vonás hasonlósága esetén egyenlőségjelet tenni két, egyébként teljesen különböző rendszer közé.

Rákosit Gyurcsánnyal összehozni pedig olyan szinten ostobaság, hogy ezt legfeljebb választási propagandának tudom venni -- hátha akad olyan primitív lélek, aki még ezt is beveszi.

A franciáknál vagy a németeknél szocializmus van ? Pedig jóval magasabb az állami tulajdon aránya mint nálunk.

És azok a gazdaságok is nyakig ülnek a kakaóban. Az állam rossz tulajdonos. Minél magasabb az állami tulajdon aránya, annál nagyobb súly nehezedik a magánszektorra, hogy pótolja az állami tulajdonnal összeszedett veszteségeket.

Demokrácia meg egyik pártban sincs, szép példája ennek Fletó elftárs hatalomra jutása és az egész tevékenysége.

Eszem megáll. Fejből nem tudom, "Fletó elftárs" hányadik vezetője az MSZP-nek, de legalább a negyedik. Orbán hányadik vezetője a Fidesznek? A két pártot a belső demokrácia ügyében nem is lehet egy napon említeni...
Előzmény: lcoder (2226)
wizes Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2230
Nem vállalja.
Előzmény: renegade (2229)
renegade Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2229
Orvos látott már?
Előzmény: nagyész (2217)
renegade Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2228
Hát igen, elmondták, hogy nem lesz benzináremelés. Mások meg lassan mondták, hogy nem-lesz-gázár-emelés.

Ma egy sárga Fabia ment előttem az úton. A citrom is sárga, mégsem ugyanaz a kettő.

Valamit mondani délelőtt, egészen mást még aznap este (!!), az nem ugyanaz, mint nem tudni megfelelni annak az elképesztő elvárásnak, hogy mindenféle világpiaci mozgást letojva egy egész cikluson keresztül mozdulatlanul tartani egy energiahordozó árát. Ezt a Fidesz sem tette meg, se a gázárral, se mással.

Nem mellesleg amikor Orbán elszakította a gázárat a világpiaci ártól, akkor elkövette az eredendő bűnt, tett egy lépést visszafelé a szocializmusba. Sosem értettem vele egyet, annak ellenére sem, hogy nálunk otthon minden gázzal megy: fűtés, meleg víz, tűzhely...

Gőgös hazug társaság? Ugyan. Ezt inkább az akkor még valódi ellenzéknek tekinthető szdsz súlykolta.

Sosem érdekelt, mit sulykol az SZDSZ. Egyes kormánypárti nyilatkozatokra viszont a mai napig képszerűen emlékszem, úgy, ahogy a tévében láttam-hallottam.

Hát, lehet, hogy le lehetne vezetni, hogy menyire hasonlóak a vörösök és a fasiszták módszerei. Lehet, hogy meg sem buknál, csak néhány alapelvet felfedeznél.

Nálam megbuknál. Ez kb. az a szint, amikor szegény E. kínlódott egy darabig a szóval, aztán szégyenlősen kivágta: "faszista"... (E. persze nem "E." volt, tanítványt még ennyire sem adok ki.)
Előzmény: HAL9000 (2215)
lcoder Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2227
Az OVI-féle támogatás ugyan lehet hogy "igazságtalan", ugyanakkor kimond egy nagyon lényeges dolgot: ne azok szaporodjanak akiknek a felmenõi között 20 generációra visszamenõleg nem volt olyan aki valaha is munkát vállalt, max. a cuculizmusban volt alibi munkahelye hogy a rendõr ne vigye el KMK miatt. Az a 4 elemit végzett pár aki egy 25 négyzetméteres szobába csinál 10 gyereket aligha fog mérnököket, orvosokat, tanárokat nevelni, a gyerekek valószínûleg inkább megélhetési bûnözõk, színesfémtolvajok, zsebmetszõk, betörõk, stb. lesznek, vagy jobb esetben segélybõl fognak megélni. És ahelyett hogy a mi nyugdíjunkat fizetnék be, még nekünk kell majd eltartani õket, vagy fenntartani a tárolásukra szolgáló fegyintézeteket.
Előzmény: action (2224)
lcoder Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2226
Ha akkor valaki odaállt volna, és azt mondja, nézzék, emberek, ilyen állapotban vettük át az országot, nincs mese, ezt most meg kell lépni, de ha kibírjuk a következő x hónapot/évet, akkor könnyebb lesz, szerintem mindenki tudomásul vette volna, összeszorítja a fogát, és küzd.
Erre azért nem fogadtam volna nagy összegben. Az elõzõ 20 év a cuculizmusban sem nagyon szólt másról csak arról hogy még ebben az 5 éves tervben meg kell húzni a nadrágszíjat elftársak, de utána majd jön a kánaán.

Ehelyett 3 napon át hazudtak bele az arcunkba, ment a szöveg, hogy nem lesz benzináremelés.
Ja. "Gázáremelés meg nem lesz. Hány évre ígérjem meg ?". Mégsem lett utána blokád...

Először is a "vörös fasiszta" kifejezés számomra értelmezhetetlen.
Pedig nem nehéz értelmezni. Minden ilyen rendszer egy kaptafára épül: találj egy egyszerû ideológiát (az sem baj ha féligazságokra, esetleg totális hazugságokra/tévedésekre épül), ennek nevében válassz ki egy-két társadalmi csoportot, ezeket irtsd ki, küldd táborba, deportáld, stb, miközben az ellenük folyó harc nevében legitimizáltad az általad elkövetett elnyomást. Aztán ha a belsõ ellenség elfogyott keress egy külsõ ellenséget, lehetõleg az egész világot és hadakozz ellene - ez esetben aki ellened harcol az automatikusan hazaáruló így szintén kiirtható. Ezt csinálták Hitlerék, de így mûködött a Lenini/Sztálini/Rákosi féle rendszer is. Kádár elftárs már némileg óvatosabb volt, de a folytonosság megvan a Rákosi-Kádár-Horn-Megyó/Fletó vonallal. Anno az elftársak államosították a vagyonokat, ma pedig ugyanazok az elftársaknak az utódai lenyúlják az egykor államosított vagyont. Az egykori állampárt pedig aki 40 évig elnyomta az országot ma mint "szociáldemokrata" párt a választók akaratából van hatalmon.

Olyasmikre gondolok, mint például az állam szerepe a gazdaságban, vagy a párton belüli demokrácia...
Nem attól nem cuculista egy ország hogy az utolsó szeget is eladja állam bácsi. A franciáknál vagy a németeknél szocializmus van ? Pedig jóval magasabb az állami tulajdon aránya mint nálunk. Demokrácia meg egyik pártban sincs, szép példája ennek Fletó elftárs hatalomra jutása és az egész tevékenysége. A FIDESZ-ben az van amit OVI mond, az MSZP-ben pedig az amit e Fletó. De igazából ez nem is annyira baj: nem attól demokrácia egy demokrácia hogy az egyes pártok belül hogyan mûködnek.
Előzmény: renegade (2211)
action Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2225

Te beteg vagy!

Egy politikai párt sara, hogy valakit elütöttek a zebrán?

Volt ott valaha Fideszes polgármester? A képviselőtestület is egyszínű?

Nem tudtok beszavazni egyetlen narancsot, kéket, zöldet sem?!

Nem lehet, hogy te veszítetted el a józan ítélőképességedet?

Előzmény: pkri (2190)
action Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2224

Volt egy politikai párt aki úgy építette fel az adózási politikáját, hogy akinek van munkája az a befizetett adójából minél többet igényelhessenek vissza! Több maradhasson a családoknál!

Szép elgondolás.

Csak nem egy olyan országban ahol a középosztályt, mindennek lehet nevezni csak nem egy erős, jól kereső rétegnek! Ahol az emberek 40%-a csak azért van minimálbérre bejelentve - tehát kicsi az adózott jövedelme - mert a munkáltatónak így több maradhat a zsebében! Vagy azért kevés a jövedelme, mert a munkaadó kihasználhatja a nagy munkanélküliséget, ergo lent tarthatja a jövedelmeket. No, ebben az országban, ez a fajta adózási politika igazságtalan!.

Miért engedné meg bárki azt, hogy egy Sz-Sz-B megyei villanyszerelő kevesebbet igényeljen vissza évvégén, ugyanazon munkáért, mint egy budapesti.? Miért ér kevesebbet az országnak az Ő gyermeke, mint a budapestié?

Aki csak a saját maga magas jövedelmét vette figyelembe és a sok nélkülöző gyermekét nem, ő igen, most fel van háborodva!

Előzmény: sti (2135)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2223

lilita

van aki azt mondja hogy a kisebb lakasok ara jobban csokkent, telitodott kis lakassal a piac!

Előzmény: lilita (2222)
lilita Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2222

Azt írod, ne támogassanak, nem szorulsz rá. Örömmel tölt el, ha így látod, de akkor miért jössz az adójóváírással? Rendben kapj adójóváírást, de csp-re is igényt tartassz?? Akkor mégis kell a támogatás?

"Csökkentek a lakásárak, de sajnos annak a lakásnak is az ára, amiben most lakom, így nagyjából ugyanott vagyunk."

Nem vagyok egy nagy matematikus, de ha a lakások ára azonos %-al csökken (a kicsik ált. jobban tartják az árukat), akkor kicsiről nagyra cserélni relatíve olcsóbb, míg nagyról kicsire drágább (20-10=10, 18-9=9).

Ha tisztességesen számolsz, te is tudod, hogy az MSZP nem vesz el a középrétegtől. Nem juttat nekik  számottevő plusszokat (tehát kevésbé élnek jól, mint élhetnének, ha a leszakadt réteget nem kellene jobban támogatni). Az Szja érezhetően csökkent, tőkejövedelmek adózása klasszisokkal jobb.

Liberálisként, enyhe balos beütéssel, úgy gondolom, a szegénység tovább nem növelhető, ergo természetesnek veszem, hogy az önmagukról gondoskodni képtelen, vagy kiszolgáltatott helyzetük miatt rossz érdekérvényesítési lehetőségekkel rendelkezők a korábbinál nagyobb támogatásban részesüljenek. Az a havi 30-50 ezer Ft engem nem vág földhöz, másnak meg az emberi élet lehetőségét jelentheti.

A dolgozni nem akarókról írtakkal tképpen egyetértek, de tudjuk-e hányan vannak? Elmaradott térségekben nem csak akarat kérdése a munkavállalás. Tartósan munkanélküli mentálisan leépül, csak fokozatosan képes újra tisztességesen munkát végezni. Szóval ez nagyon bonyolult probléma, eredményes kezelése husszú időt, sok felesleges kört igényel. 

Előzmény: sti (2201)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.27 0 0 2221

hal

Előzmény: HAL9000 (2218)
nagyész Creative Commons License 2006.02.27 0 0 2220

"Először is a "vörös fasiszta" kifejezés számomra értelmezhetetlen."

J.A. nagy költőnk valami hasonlót mondott. Ugye azt sem értetted?

Előzmény: renegade (2211)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!