Keresés

Részletes keresés

Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.10 0 0 2142

A vákuumos, (pénisznövelő) szivattyú annak járt volna - aki frankón kitalálja, hogy mit csinál egy művelt alkoholista az üveggolyókkal?

.

Előzmény: kerdojel (2140)
kerdojel Creative Commons License 2006.09.10 0 0 2140
Ennyire nem vagyok igényes, de gondolom vákumos szivattyú helyett....
Előzmény: Steve Kovács (2139)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.10 0 0 2139

Hááát, nem pont erre a válaszra vártam - de ötletnek nem rossz :-)))))

Borászatilag kissé kifogásolható ugyan - de ha azt vesszük, hogy a bor is egy élvezeti cikk - ám legyen: kap egy hangszorrót a válaszadó. Vagy egy icce egrit ?

És itt nem Egri Jánosra gondolt a zsűri. Annyira azért nem kegyetlen - elég büntetés az egri  bor :-))) De meginni ám.....

.

Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (2138)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2006.09.10 0 0 2138
"Na ez utóbbi legyen találós kérdés - hogy mi a ráknak kell az üveggolyó - a kulturált borfogyasztáshoz ??? "

Borfogyasztás után ágyba lehet vinni a lánykát és a golyók kellenek, hogy spárgára egymás után felfűzve gyönyörgömbök legyenek.

Ebőváry
Előzmény: Steve Kovács (2137)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.10 0 0 2137

Fakukac - Hááát, egyet azért fenntartások nélkül el kell ismerni rólad: valóban nem vagy egy nagy borszakértő :-))))

1) Egerbe nem borért kell menni, hanem leánykáért. Azzal is nagyon vigyázni kell ám - mert rendkívül hazudósak - én már rápacsáltam egyel.

2) Ha mindenáron borra gerjedsz - akkor sem Egerbe kell menni érte. Vannak jobb helyek.

3) Ha mégis elmentél oda (mert nem bírtál magaddal), akkor sem hagyjuk a marmont úgymond:  "légpárnásan" - miután leszlapáltunk róla fél litert.

Csendesen bevallom: ennél többet én sem tudnék meginni abból a "magyarországon világhíres" nedüből.

4) Igényes bor-kostolgatóknak mindig ott áll a keredencükbe egy tálka üveggolyó.

Na ez utóbbi legyen találós kérdés - hogy mi a ráknak kell az üveggolyó - a kulturált borfogyasztáshoz ??? ...persze, a Pet-palack előtti időkről beszélünk.

És még emelt-dijas MS sem kell a válaszadáshoz.

.

Előzmény: faqkac (2135)
faqkac Creative Commons License 2006.09.10 0 0 2135

Elmesélek neked egy történetet.

Úgy három éve elhatároztam, hogy betartom a szívsebész orvosom javaslatát, és megiszom maponta egy-két dl vörösbort.

Mivelhogy nem tudtam, hogy melyiket is szeretem, elbotorkáltunk Egerbe.

Ott találtam is nekem valót, és vettem belőle 5 litert. Mondjuk a haverok lehurrogtak, hogy nem elég száraz........De hát én a nedveset szeretem!

Lényeg a lényeg, most dobtam ki belőle 4,5 litert mert megromlott.

No én illen borszagértő, és szeszkazán vagyok.

Előzmény: Törölt nick (2125)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2006.09.10 0 0 2134
Hja kérem, aki a nyers erőt a technikai tudás fölé helyezi!
Ebőváry
Előzmény: Steve Kovács (2133)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.10 0 0 2133

Na nehogy máááá. Ma is emlékszem, amikor az egydecis műanyag pohárba kaptam az egydeci bort - szinültig - és amikor megfogtam, összeroppant az oldala - és kifolyt a fele.

Ezért külön káromkodtam. Jóllehet ez nem tegnap volt - lehet azótta áttértek üvegre. 

Bár nekem kérdéses (Köjál szempontból), hogy hogy oldják meg az üvegpoharak elmosását (melegvíz a bódéban, ilyesmi) - vagy netán eldobható üvegpoharakról van szó???

.

Előzmény: kerdojel (2132)
kerdojel Creative Commons License 2006.09.10 0 0 2132
150 (egyszázötven) magyar forintért adnak 100 ml bort - műanyag pohárban

A füredi borhéten üvegpoharakba adják a bort. Rendszeres látogató vagyok.
Előzmény: Steve Kovács (2127)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.10 0 0 2131

Most olvasom, hogy a BNV-n - bódéból és talponállva (a B pavilonnál) - 400 egy müanyagpoharas sör - és 600 egy dobozos.

Jó kis látogató-csalogató - mit ne mondjak ? Állítólag félházat sem tudott csinálni a Vásár - csak lézengtek a látogatók.

Gondolom - a kevés látogató és a sovány bevétel miatt - jövőre még drágább lesz a stand, meg minden. Lehet a sör is már egy ezres lesz, +200 a pohár.

.

Előzmény: Törölt nick (2130)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.10 0 0 2130

Borfesztiválért belépőjegyet??

Na elmennek a sikos .......a.

Igyál sört,meg vegyél külföldi bort.

Előzmény: dokeee (2129)
dokeee Creative Commons License 2006.09.10 0 0 2129
Tegnap felsétáltam a gyerekkel a Várba ( ott mostvan borfesztivál ), 2000 Ft a belépő, ami tartalmazza egy borospohár árát, ill. egy 'kóstolási jegyet'. Nem mentunk be:(.
Előzmény: Steve Kovács (2127)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.09 0 0 2127

Abban igazad van, hogy egy morcos tekintetből nem lesz óbor a fürtös szöllőböl.

De azért attól is lecsap a kismegszakítóm, amikor a füredi borfesztiválon 150 (egyszázötven) magyar forintért adnak 100 ml  bort - műanyag pohárban és állva a bódé előtt.

Vagyis literjét 1.500 Ft-ért - Pedig promó célzatú a dolog...és a zárjegyet meg borkönyvet már ne is vitassuk egy éjféli fesztiválnál.

Mindezt az "Özvegy Kalocsainé" úgymond: híres pincészetéből - akinek annyi bora van összesen - amennyit valószínüleg el is ad egy rendezvényen...ha kitart a végéig.

Badacsonyt imádom - de a boruk méreg-drága és szar. Lehet feljelenteni.

.

Előzmény: kerdojel (2120)
faqkac Creative Commons License 2006.09.09 0 0 2124

Gyárekek!!!!

Még nem vilt időm végigolvasni az eszmefuttatásokat, (majd bepótolom) de két dolgot leszögezek.

Én, a fehér bort, ................azt tisztán szeretem!

A vöröset meg,.................................piszkosul!!!!

Sőt szakértő is lettem.................Ha megkóstolok egy bort, azonnal megtudom mondani, hogy ízlik-e vagy nem!

battila63 Creative Commons License 2006.09.09 0 0 2123
:)))))))))))))))))))
Előzmény: susujka (2122)
susujka Creative Commons License 2006.09.09 0 0 2122
Mi is sokan vagyunk, azt mégse olyan jóüzlet.
És még ráadásul bekerülni is könnyű.
Előzmény: battila63 (2121)
battila63 Creative Commons License 2006.09.09 0 0 2121

Hát lehet, hogy biza neked is igazad van. Ezeket a kőccségeket összeadva biztos tetemes, dehát egy palackra levetítve már azér kedvezőbb a helyzet. Meg hát nyílván nem annyira rossz biznic ha ennyien vannak, és ha jól hallottam a havertől nem könnyű belekerülni a borászok közé.

Ezért írtam sajnájja a fene őket, mert akkor azért nem lehet az olyan rossz az üzlet.

Előzmény: susujka (2118)
kerdojel Creative Commons License 2006.09.09 0 0 2120
Na, azért az nem úgy megy, hogy fogja a szőlőt, csúnyán ránéz, és egyből 2 éves füredi szemelt rizling lesz belőle.....
Előzmény: dokeee (2116)
dokeee Creative Commons License 2006.09.09 0 0 2119
Nem tudom hogy jön ki neked ez a 35%, abból amit én írtam 500 % jön ki, ha a költségeket külön számolod, és nagyobb méretnél ezek a költségek egy palackra vetítve összesen nem adnak ki egy százast.
Előzmény: susujka (2118)
susujka Creative Commons License 2006.09.09 0 0 2118
Azért számoljunk is.

Kereskedelem haszna kb.35% akkor, ha közvtelnül adod a boltnak, de akkor nagyon ki vagy szolgáltatva. ezért érdemes hozzászámolni a nagykerek hasznát kb 15%
Mi is van még?
Adók
Pince fenttartási költségei.
Munkadíj
Reklámköltség, beleértve ezeket a kitelepüléseket.
Csomagolás, palackozás.

És a késleltetett fizetés költségei.

Hát nem irigylem őket sem.
battila63 Creative Commons License 2006.09.09 0 0 2117

Perszehogy nem hallnak éhen, nem is ezt regéltem, sajnájja őket a fene.

Drágállottam is.

Most a borfalun, minden sátor egy külön pincészet volt. Nevenincs borvidékekről, és pincészetekről hallhattam. Nyilván nem lenne ennyi, ha olyan szar lenne nekik.

Tud-e valaki infót, mekkora állami apanázst kapnak a bortermelők, mer mintha hallottam volna ilyesmit, de nem vagyok eléggé tájékozott az ügyben?

Biztos, hogy van valami, mer nem véleltlen, hogy annyi politikus szállt be a szőlőbiznicbe.

dokeee Creative Commons License 2006.09.09 0 0 2116
Szintén borász ismerősömtől tudom, hogy kb. 60 Ft-ért, vesz egy kiló szőlőt, 1,6 kg szőlőből csinál 1 liter bort, ebből a borból kb. 600 Ft egy palack hiperben. Szerinted éhen halnak a borászok?
Előzmény: battila63 (2111)
battila63 Creative Commons License 2006.09.08 0 0 2115

"ezért inkább nem forszírozom a kereskedelmi hátterét a dolgoknak, mer ahhoz hüjjje vagyok."

Inkább idézem magam.

És energia nem vész el csak átalakul. Én csak józan paraszti ésszel gondolom, valamit csak tudnak az említett nációk, mert életszínvonalban aláznakminket.

Előzmény: Steve Kovács (2112)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.08 0 0 2114

Dejóóóóó - így már rendben van. Török Grundig - mit ne mondjak?

De lesz olyan jó termék abból is, mint a fasza Kombiné-villamosból...legalább. Ugye?

.

Előzmény: Goldnadi (2113)
Goldnadi Creative Commons License 2006.09.08 0 0 2113

"Vajon miért szünt meg a Grundig? Szerintetek?"

A Grundig megvan. A német gyárat bezárták,és a márkanevet eladták a törököknek.

Ott gyártják tovább.

Előzmény: Steve Kovács (2112)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.08 0 0 2112

Ha a félvezetőket ma a németek, angolok, vagy osztrákok - vagy netán a franciák vagy a svájciak gyártanák -  akkor ma egy zsebrádió 60 ezer Ft-ba kerülne - és csak kevesek jutnának hozzá.

Színes TV is kiutalásra lenne - vagy a tetőcsomagtartóról.

Vajon miért szünt meg a Grundig? Szerintetek?

.

Előzmény: battila63 (2111)
battila63 Creative Commons License 2006.09.08 0 0 2111

Az ócsó Portugál bor csak egy eccerű példa volt az importdömpingre. Való igaz az azonos árkategóriájú borokat kell összehasonlítani. De a Magyar borosok abban is nehezen tartják a lépést, mármint árban, a kereskedőkről már nem is beszélek.

Mivel abszolút nem vagyok szakértő, csak a havertől lecsorgott infókat osztottam, ezért inkább nem forszírozom a kereskedelmi hátterét a dolgoknak, mer ahhoz hüjjje vagyok.

Egy tény, az azonos kategóriájú borokat, valahogy olcsóbban állítja elő a külföldi  //tőkés//. Ez azért versenyhátrány, de böcsületére legyen mondva egynémely pincészet ott van a placcon.

Előzmény: mzdude (2107)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.08 0 0 2110

És amit a rohadt ásványvízekkel művelnek - az nem észbontó ????

Ha új barátnőd van - inkább Cinzano-t rendeljen - mint egy Szentkirályit, vagy Margitszigetit.

.

Előzmény: dokeee (2109)
dokeee Creative Commons License 2006.09.08 0 0 2109
Persze, világos csak ott bassza el a vendéglős a dolgot, hogy egy üveg sörön 500%-ot keres, akkor egy üveg boron is 500%-ot akar, én mint rendes ember :), egy 100-rugós bizniszen keresek 20%-ot, egy ötmillióson 10% is rendben van (legalábbis ha ugyanannyi a munka vele:) )
Előzmény: Steve Kovács (2106)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.08 0 0 2108

Itt tévedsz. Egy egész álló, júliusi hónapot fröccsöztem át egy igen kellemes, igen szépen prezentált 280 Ft-os borral a TESCO-ból.

Hiba nem volt benne, hipermarkecből volt - soha deka bajom nem volt tőle - és kifejezetten szárazat kerestem - hisz fröccsnek való volt, mint mondtam.

Mindezt a bort 280 Ft-ért/palack. Mennyi egy üveg Cola?

.

Előzmény: mzdude (2107)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!