No itt van valahol egy progi ami elég sok képet összeilleszt minden irányban, de sajnos már nem emlékszem hogy hol, de innen indultam ki, és csupán kiprobáltam, de a nem igazán illeszkedő képpekkel is csodát művelt, de sajnos cikkcakkos lett a kerete.:-(
Megpróbálom a próbaverzióval. Egy olyan 5 km sugarú kört szeretnék lementeni, úgy 1 - 2 km es magasságból. Eddig ezt vagy 80 képből tudtam volna megoldani, de mindig belefáradtam a tengernyi munkába.
A panorámakészítést Photo Shop CS4 -el csináltam. Csakhogy a túl nagy méretű képek miatt kb. 10 képnél már le is fagyott az XP (pedig nem gyenge a gépem...). Ráadásul az Earth belementi a képbe a copyright feliratokat és a közelítő-távolító gombok kontúrját. Azt, hogy ezeket külön kivagdaljam a képekből és figyeljek hogy még mindig maradjon átfedés a képek között, az mérhetetlen munkával járna.
Én már fizetnék is érte. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy miért nem tudok hozzájutni egy éve már egy terület részletes képéhez...
Szóval nincs még mindig megnyugtató megoldásom. Pedig a területről nagyon kellene egy nagy felbontású műholdkép, mert menthetetlenül elveszek mindig amikor kimegyek a területre.
Kiprobáltam tehát egy képernyőnyi területet 4800X3272 felbontásban lehet menteni ,tehát elég nagy területet lehet átlátni utána, ha a lementett képet nagyítod..Torrentezni szoktál gondolom..
Tud valaki helyet ahol az earth plus crackjét letölthetném?
Egy nagyobb területet szeretnék lementeni, de már feladtam a darabakból történő összeállítást. Úgy tudom a Plus-al le lehet menteni többet mint egy képernyőnyi, ugye ?!
Arra gondoltam, hogy egy madár nem tudna ebben semmit sem találni, nekik megszokott, nekünk pedig teljesen újszerű felülröl a kép.
Észrevettem magamon, hogy még azokon a helyeken is, ahol otthonos vagyok, a műholdfelvételen igen nehezen tájékozódom, igazodok el, sokkal többet kell foglalkoznom azzal, mi micsoda.
Hát nem győztél meg valahogy. Egy nagy kikötő közepén egy ekkora zátony? 26x52m Képtelenség. El sem férnének mellette a nagyobb hajók (vagy csak épphogy) és dagályban is megfeneklenének. Nem? Szerintem nincs ott, csak egy hiba, ahogy a többi kép mutatja...
Eszméletlen hogy mennyi kikötőben vannak látható-sejthető roncsok. Hagyják lerohadni és elsüllyedni az öreg hajókat. A hajóroncsos topikba teszek majd egy másik roncstemetőt, Nyugat-Afrikából..
A 390-esben levő valamire nincs ötleted? Liszabon kikötőjében nagyon fura az a dolog... Gondolom csak hiba lehet, mint a grönlandi sárga és fekete objektumok...
Akkor nézem meg néha a Live Mapset, egyebet, ha nincs infó a Google dolgain és az onnan elérhető, koordinátához kötött panoramio, wiki, GE community stb. dolgokon.
Pl. ezeken az látszik, hogy van ott egy roncs, meg néha örvények:
Nade azt már írtam, hogy kétféle modell van, a régi, textúra nélküli (úgy emlékszem, színezni azt is lehetett a szerkesztőprogramban), és az új, fotorealsztikus, textúrázott. New York 382-es hozzászólásba beszúrt képe, ha megvárod a jobb alsó sarokban a folyamatjelző teljessé válását, ilyen lesz. Ha valamikor lecserélik a modelleket újra, akkor majd lesznek textúrázott épületek, addig azok azok, amelyeket annak látsz.
Az oroszoknál nem lehet nézelődni. Ez elég gáz. És kizárt hogy azért, mert nincs róluk nagyfelbontású fotó, hanem inkább azért, mert nem járultak hozzá.. nemde?