Ha befúrod és beragasztod, erősebb lesz, mintha bebetonoznád. Láttam ilyet a Hilti-nél, a ragasztó erősebb mint a beton. ha kitéped a vasat szálirányba, nem a vas jön ki a ragasztásból, hanem hoz magával egy darab betont.
Prokonceptnél ki hogyan oldotta meg a lábazati hőhíd problémát? Az ytong beépítését már olvastam több helyen, tudna valaki esetleg fotót küldeni hogy hogy néz ki a gyakorlatban. Gondolom ha ytongot rakunk legalsó sornak, akkor azt a megfelelő helyen átkell fúrni a függőleges vasalások miatt. A 40 prokonceptnek hogyan alakulnak a végfelhasználói árai?
Én sem ajánlom a hőkést. Sőt azt tanácolnám hogy semmivel sem vágd ki a szigetelést. Ha párnafára csavarozod a kartont akkor az légrésben vigyél mindent ,kevesebb takarítás és nem roncsolod az anyagodat. Lehet sokan megvetnek ezért de én egy mezei pvc vágóval vágtam ki pl a villanynak a helyét. Jól lehetett vele haladni de nagyon sajnáltam a falat. Ott meg úgyis van helyed.
Ragasztásnak még van egy olyan hátránya amit itt nem nagyon írnak le hogy a tappancsok viszonylag ad-hoc módon kerülnek fel a kartonra. Ugyan jobban utána állítható mikor felkerül a karton de később amikor majd fel akarsz a kartonra fogatni valamit és pont eltalálsz egy ilyen tappancsot háát fogsz szitkozódni rendesen. Ez az én tapasztaltom én sokszor belefutottam. Párnafán valószinüleg jobban behatárolható mi hol van, mert kimérhető.
A hőkép 14e volt és nekem is PDF-ben jött a végeredmény. Az ember aki készítette összegzésképpen nem mondott rosszakat. Amiket találtunk hibákat vagy nagyon drága lenne egy ilyen háznál javítani és sok kosszal is járna.
Én nem vagyok egy házépítő fan , és nincs is akkora tapasztalatom sem építőanyagok terén sem az építkezés ternén mint itt sokan másoknak, ezért én is arra voltam kiváncsi hogy mit mond egy olyan ember aki nap mint nap házakat viszgálgat a kamerájával. Szóval azt mondta ennyi belefér. Néhány helyen voltak hidegebb pontok, pl a szarufák csatlakozásánál, a koszorú áttöréseknél ilyesmi.
Amit kérdezel az első képen a ház északi tetőrésze látszódik. A kémény és a tetőkibúvó látszódik. A fogópárok feletti "üres" részt is látszik hogy melegebb valósznínüleg a kémény hője melegíti be ott a teret.
A másidik képen pedig egy az étkező kiugró része látszódik és az hogy a fal teljesen jól szigetel, az ablakok is bent tartják a meleget.