Olyanokat dörgölsz mások orra alá, amiben magad is vétkes vagy. Árpit nem kedvelem, ettől függetlenül sok dologban egyetértek vele.
Hm, színesítsem egy kicsit a gondolatmeneted? :)))))) Mert hogy olyan jólértesült vagy. De ha nem csal az emlékezetem, nézzük csak, anno még nagyon kedves voltál velem, sőt. Amikor gubanc volt az ellopottt rendszámtáblámmal, fel is hívtál, segítőkészen. Köszönöm, így utólag is.
Abban az időben történt az is, hogy kiírtam ide, hogy szeretnénk jótékonykodni és keresünk alapítványokat. Te is jelentkeztél. De akkor sem bejegyzett alapítványod nem volt, sem semmi. Hozomra pedig nem adok pénzt.
Nem nagyon törted utána magad, hogy tájékoztassál, mi van, hogy van. Én meg útközben a Habilitációs Központot segítettem az FRW-n keresztül, hiszen ők utánajártak, tájékoztattak, megmutatták nekem, mit csinálnak stb.
Innentől kezdve meg vagy rám sértődve és én vagyok az ördög maga a szemedben. :)))))
Szóval ennyit az objektivitásodról.
Hozzáteszem, Árpi sem különb és én sem, de mi legalább nem tetszelgünk olyan maskarában, ami nem a miénk.
:))))))))))))))))))))))) Istenem, mindig is mondtam, ebben az országban nincs (habár néha 2lem) szocializmus, de igény az volna rá. :)))
Marxx: ez valami kádári beidegződés lehet, mert ott is, amennyire emlékszem, bármikor Marxtól, vagy Lenintől idéztek, mindenki bólogatott. :)))))
Ezzel kapcs egy sztori: nem kevesen voltak olyanok, akik anno, amikor marxizmus leninizmusból kellett vizsgázni, azzal szórakoztattták magukat, hogy általuk kitalált idézeteket mondtak, mintha azt Marx mondta volna. :)))) És persze átmentek. :))))
Az egy dolog, hogy nem néz utána független forrásokban ma, amikor van internet. De hogy nem is gondolkodik el, vagy nincs ismerete, ami alapján elgondolkodhat, hogy mit kapott Marx idejében a munkásosztály, no meg mit vehetett... Talán nem véletlenül nincs nagy véleményem a médiában dolgozókról mostanában.
De itt az szörnyű, hogy senki nem mondta a műsorvezetőnek, hogy ez csak egy média-kacsa, tehát az a néhány százezer ember simán hiheti ma azt, hogy Marx előre megjósolta ezt. És mindez a közszolgálati tv-ben !
Hát persze! Hiszen eredetileg így terjedt: "К. Маркс, 1867г
Владельцы капитала будут стимулировать рабочий класс покупать все больше и больше дорогих товаров, зданий и техники. Толкая их тем самым для того, чтобы они брали все более дорогие кредиты, до тех пор, пока кредиты не станут невыплачиваемыми. Невыплачиваемые кредиты ведут к банкротству банков, которые будут национализированы государством, что в итоге и приведет к возникновению коммунизма.
A tőkések a munkásosztályt egyre több és több drága áru, épület, és technika megvásárlására fogják buzdítani. Ezzel együtt arra ösztönözve őket, hogy egyre több drága hitelt vegyenek fel mindaddig, amíg a hitelek visszafizethetetlenekké válnak. A bedőlt hitelek csődbe juttatják a bankokat, amelyek emiatt államosítva lesznek, és mindez végeredményben a kommunizmus születéséhez vezet. K. Marx, 1867"
És ugye, mint mindenki tudja, Marx orosz nyelven alkotott, tehát ez mindenképp és csakis hiteles lehet! :o)))))
Olyannyira erősen terjedt, hogy a hétfői "A TV ügyvédje" műsorban maga Juszt is felolvasta, mint egy Marx-tól származó idézetet. És a jelenlévők helyeseltek, mint akik szintén ismerik a forrást.
Ha beleszólhatok: Vetített egyik földi sugárzású TV-adónk egy megfilmesített Rejtő-könyvet. Nem emlékszem már, akárkik, akárhol a sívatagban. A poénra emlékszem: Odamegy X a kártyázó csapathoz. Azt mondja Y-nak. Te, kéne nekem egy kis pénz. Y hátra sem nézve kinyitja a pénzes ládikót, ami tömve van bankjegyekkel. mondja: Vegyél, amennyi kell, majd megbeszéljük, mikor adod vissza!! Majd megfordul, és belemosolyog a kamerába.
(rejtvény: ki alakitotta a sivatagi hadi bankárt?) sziasztok.
Ne mondj ilyet, az összes körülmény mérlegelésével az LB hozta meg az ítéletet. Bár, ha jobban megnézem, nagyon napbarnított fazon, lehet, hogy megint ballib pozitív diszkrimináció történt? :-)
Most mondjátok! Ha tyúkot lopott volna, biztos leültetik! Így bőven megérte neki. A 3,5 milkát mellényzsebből kifizeti, aztán él, mint Marci hevesen. Ez legalább olyan szégyen, mint büntetlenül hagyni az enyingi cigánymaffiát.
Huuuúúúú wazzz, ez kemény. Kb. minden ezredik forintot vissza kell adni. Szeretnék és így adózni a tisztességes jövedelmem után! 1 ezrelék adókulccsal...
És kicsoda Tóta W. nekem? Eddig sem mondtam, hogy húúú de nagy igazmondó-megmondó, és minden szava szent. Ő s ír jót is rosszat is, néha okos dolgokat, néha meg pont olyan baromságokat, mint a többiek. Az utóbbi időben kezdi elragadni őt is a közhangulat, még ha ezt majd egyszer szégyellni is fogja. (Persze az is lehet, hogy így marad. Ő is úgy tol ki magával, ahogy tud.) Amúgy meg nyugodj meg, a magamfajták előbb-utóbb itthagynak téged is azzal, amit az országból a rövidlátó ostobaság csinált. Az a fajta ostobaság, amelyik mindig másban keresi az okokat, és nem képes végignézni saját magán.