Keresés

Részletes keresés

Carolus58 Creative Commons License 2007.07.09 0 0 361

Aha, Jól hangzik. Csakhogy egy forrás nem forrás és még egy világégés után is marad még több adat. ÉS ha normálisan építed a teóriádat, akkor keresel kontrolforrásokat (ha meg alapos vagy, fogsz is találni.) Viszont e jól hangzó példa rámutat arra is, hogy nem láttam még olyan Tamanást, aki valóban ellenőrizte volna állítását, hanem mindent a prekoncepciózus teóriának akar alárendelni. (tudod, nem a gombhoz kellene a kabátot varni)

Az egész egy ördögi kör: Tanama célja, hogy bebizonyítsa, hogy a magyar volt az ősnyelv a világon és minden toponímia magyar eredetű. Erre keres adatokat, illetve minden adatot ehhez rendel, torzít hozzá. Egyben axiomának tekinti a toponimiák magyar eredetét és innentől kezdve saját köreit járja, képtelen meghallani a jogos kritikákat, az egész koncepció tarthatatlanságára nézve.

Előzmény: pergynt2 (359)
Carolus58 Creative Commons License 2007.07.09 0 0 360

Pergynt

1. Maxval a ti tükrötök és amikor rajta kiakadsz, felnyomod a modiknál valójában a ti teóriátok gyengesége köszön neked vissza.

2. Maxval "létjogosultságát" ti, Tamanások teremtítek meg, ő nem "akció", hanem "reakció".

3. Minden hülyeségre a Tudománynak nem kell "belépnie mindent eldöntő erővel", mert pár megszállottan kívül érdemben ez senkit sem érdekel és senki sem veszi komolyan.

4. Baromi könnyű cáfolni, csakhát képtelenek vagytok megérteni, vagy elfogadni a cáfolatot. Ha visszalapozol pár tucat oldalt, akkor én szúrópróbaszerűen kiemeltem pár toponimiát Spanyolország és Latin-Amerika Tanama térképekről és hülyére röhögtem magam. A véleményemet meg is osztottam, amire Turtur a szokásos szendeszűz stílusában anyázott és midennek elmondott engem. Azon magyar eredetűnek vélt és mai térképeken megtalálható Tanama toponimiák közül pár kimutathatóan nem létezett 1492 előtt és a felfedezők adták nekik a nevet. Lásd pl. Karabéla. Más toponimiák totálisan más nyelvből születtek évszázadokkal (arab), évezredekkel ezelőtt (latin, főnicia), eltorzultak és a Tanamások fejébe meg se fordul, hogy a toponimia régi formáit megismerjék, csak egyszerűen magyarosra torzítják a mai toponimiát.

Karabéle toponímia lakmuszpapír is lehetne, hogy milyen sekélyes és silány ez az összelapátolt Tanama teória. 1. mai és nem a régi történelmi földrajzot ábrázoló térképeket használtok. 2. nem nézítek meg, hogy az adott terület fejlődésében az a toponimia miként változott, milyen tartalmat hordozott. Karabéla azért is kabaré, mert spanyolul Carabela egy hajótípus a felfedezések korából, Carabella meg szép arcot jelent. Semmi köze sincs csóró Bélához, vagy a szláv fehérhez. By the way akkor az összes Bela szláv és nem magyar tamana... :o)

És kismillió ilyen baromság van az összes Tamana térképen.

Jut eszembe, bármelyik Tanamás hallott már arról, hogy történelmi földrajz segédtudomány? Fogott kezébe egyetlenegy ilyen szakkönyvet, térképgyűjteményt? Tudja mire jó?

Előzmény: pergynt2 (357)
pergynt2 Creative Commons License 2007.07.09 0 0 359

Nos erre szoktam előadni a következőt!!!

2512 július 9-et írunk.A régészeti leletek között találtak egy helységnévtáblát a nagy égés után 460 évvel egy kőre vésve! A kövön a következő volt írva:

Nové Zámky.

Az akkori szláv régészek megállapították, hogy azon a helyen egy szláv helység volt! Nagy volt a öröm hiszen azon a helyen éppen egy finnugor város volt akik meggyöződve gondolták, hogy mindig is ők laktak ott!

Az igazság??? Quiz kérdés az akkori Vágó műsorban!

Előzmény: Carolus58 (354)
pergynt2 Creative Commons License 2007.07.09 0 0 357

"képtelen teóriákon is "

Tegyük fel igaz az, hogy nem igaz a tamanatan!

Mondjuk azt, hogy csak a maxvall féle "idétlenkedésnek" van létjogosultsága, hiszen azonos állításod szerint a "parasztvakításnak" minősülő "tamanaizmus"

Ekkor kellene a tudománynak belépnie mindent eldöntő erővel, hogy márpediglen ezek a teoriák hamisak!

Csakhogy ez se A se B oldalról nincs még meg! Addig is amig a végső szó nincs kimondva addig kulturáltan okos érvekkel, példákkal kellene vitatkozni pro és kontra! Viszont a mindent lepusztító tönkretevő flegma, cinikus röhögséges idétlenkedés(görbetükör) nem éppen a tudományos ítélet valamikori megszületése felé visz, akár plusz akár mínusz előjellel!

A Tamana lelkes felfedezője már nem él! Így ő nem fog érdemben ehhez sem hozzátenni sem vitatkozni! Tisztelet viszont kijár minden másképgondolkodónak!

Előzmény: Carolus58 (355)
Carolus58 Creative Commons License 2007.07.09 0 0 355
Egyébként Maxval a sajátos stílusával egy tükröt állít nektek. Amit ti éreztek Maxval dumájában, ugyanazt érzem a ti Tanama-belemagyarázásaitok kapcsán. Ennyiben érdemes lenne odafigyelnetek rá, mert ha tudtok röhögni Maxval cinikus humorán, akkor önmagatokon és ezeken a képtelen teóriákon is tudnátok röhögni.
Előzmény: pergynt2 (352)
Carolus58 Creative Commons License 2007.07.09 0 0 354

Pergynt, ha igazán korrekt akarsz lenni, akkor a mai térképek magyaros olvasata és hangzatos, de igen átlátszó és sekély belemagyarázása helyett szépen elmélyedsz a történelemben és megvizsgálod, hogy ezek a toponimiák 500, 1000, 1500 (bármennyi) évvel ezelőtt (1) léteztek-e, (2) valóban így hívták-e őket (3) milyen változásokon mentek át évszázadokon keresztül a toponimiák?

Egészen addig, míg ezt nem vizsgálod meg a többi tanama-hivővel együtt parasztvakítást végeztek.

Előzmény: pergynt2 (352)
pergynt2 Creative Commons License 2007.07.08 0 0 352

Nos akkor egy kicsi bemutató Krétáról!

OMLÓS

FÁI

ORMOS,

KISSZAMOS,

BALOS

DERES

HUNNIA-HANNIA

PLATÁNYOS

CSÚCSOROS

FALASZÁRNYA

ÉLŐFÉNYES

KAMPÓS

KOLIMVÁRI

a legfeltünőbbek és majd a többi !

kisharsány Creative Commons License 2007.07.08 0 0 350

üdv.mindenkinek

Ha valaki újonnan bekapcsolódót komolyan érdekel e téma, javaslom, hogy kicsit lapozzon vissza (akár elölről is végigfuthat rajta) s sok mellékszövegtől mentesülhet e rovat. Akár azt is láthatja - ha már mást nem bír esetleg felfogni belőle - hogy volt itt már spanyol erőlködés, s ahogy én emlékszem fel is sült vele. De volt már másfajta erőlködés is, az is felsült.

Az egyetlen értelmes magatartás - itt - ha valaki megcáfolja, vagy megerősíti az eredeti adatokat, melyekből - visszanézve is - korlátlan mennyiség áll rendelkezésére. Ha újakat hoz mellé - mint pld. pergynt2 sejteti - csak használhat az eredeti szándéknak.

kisharsány

Előzmény: Törölt nick (349)
turtur Creative Commons License 2007.07.08 0 0 348

Kedves prgynt!

Ha elolvasod a 345-öt, láthatod, hogy nem rád volt kihegyezve.

A modik már régen megmondták, hogy a seggfejeknek nem kell válaszolni. De sajnos mindig valaki bedől, és válaszol a seggfejeknek. Te is, meg más is. Mindig ebből van a baj.

Tudod, külföldön is vannak ehhez hasonló írogatós viták, de ott nem lehet csak úgy befirkálni mindenkinek. Minden vitának van vezetője, és csak az jelenik meg, ami a témával összefügg tartalmában is. Nálunk a modi csak arra van kiképezve, hogy a csúnya szavakat meg a tök elvakultakat igyekezzen korlátok közt tartani. Ott teljesen elképzelhetetlen, hogy egy maxval-féle arc a baromságaival szétbombázzon egy vitát, mert szóhoz sem jut. A mi vadliberális országunkban bárki sértegethet téged meg akárkit, ha közben nem küld el a mama, nemiszerv és más irányokba. Ez van. De te válaszolsz neki itt ebben a kis magyar közegben, és a seggfej viszontválaszol. Kell ez neked?

És közben a Tamanáról még nem is volt szó.

Előzmény: pergynt2 (347)
pergynt2 Creative Commons License 2007.07.08 0 0 347

Most járok itt elöször nem is értem, hogy miért nem megy ez a topik?!
Annyira érdekes ez a történet. Mintha egykoron mindenki ősmagyarul beszélt volna és nevezte el a lakóhelyeket.
üdvözlettel sumer 65

Előzmény: turtur (296)

Érdekes! Ezen hsz-emet miért nem reagáltad le?

pedig ez egy komoly közeledés volt udvarias hangnemben és nem a "szereplési vágytól" vezéreltve! Igaz úgy sumer módon akkortájt!:-D

Előzmény: turtur (345)
pergynt2 Creative Commons License 2007.07.07 0 0 346

kEDVES TURTUR! /Ezen megszólítást elvárnám tőled is ha már egy ilyen csoda témájú topikot nyitottál és hozzám intézed dörgedelmeid!/

Rosszul itéled meg személyemet!

Én nem "jópofáskodni "járok ide vagy más magyarsággal kapcsolatos topikokba!

"Nincs mondanivalóm" ebben a témában?

Még nem is kezdhettem el, mert küzdök helyetted is a "spanyol lángeszűekkel"

Mellékesen ugyan már jeleztem ,hogy saját személyes tapasztalataim alapján van egy gyűjteményem csak Krétáról, amely gazdagabb a Vámos Tóth Bátor által közölteknél is!

Mondhatnám úgy is, hogy te sem rendelkezhetsz ezekkel de ez nem biztos!

Maxval meg akkor lenne barátom ha finnugristák is belátnák, hogy tarthatatlan az álláspontjuk!

A fórumon senki nem tilthatja viszont senkinek, hogy naprakéssz hüleségeivel terhelje a komoly topikszag értőket. Ilyen ez a torpedóromboló spanyol maxval is!

Légyszi kérj egy picinyke elnézést!!!!

Előzmény: turtur (345)
turtur Creative Commons License 2007.07.07 0 0 345

Ha már így megkérdezted:

csak a szereplésvágy miatt nem várok jópofa beszólásokat.

Ha nincs érdemi hozzászóló, inkább aludjon a vita. Annak semmi értelme, hogy a spanyolos barátoddal jópofáskodj.

Előzmény: pergynt2 (315)
pergynt2 Creative Commons License 2007.07.07 0 0 344

Unalmas vagy egy kicsit!

Bohóc szerepedet minőségileg is újítsd meg!:-D

Előzmény: Törölt nick (343)
kisharsány Creative Commons License 2007.07.06 0 0 342

Hol írtam, hogy a kutya szó NEM spanyol eredetá???

??miért??  ?spanyol eredetá?

Előzmény: Törölt nick (340)
pergynt2 Creative Commons License 2007.07.06 0 0 341
:-))
Előzmény: Törölt nick (340)
pergynt2 Creative Commons License 2007.07.06 0 0 339

A jó út melyre rátér az ember mindig tiszteletre méltó!

Azon vagy ha ilyeneket kopizol be!:-D

Azért a spanyolt sem felejtsd el! :-))))

Előzmény: Törölt nick (338)
pergynt2 Creative Commons License 2007.07.06 0 0 336
kutta!!:-)
Előzmény: ftonyo2 (335)
ftonyo2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 335
te hoztad fel, vagy a haverotok

(én most szólok ebbe először.. amúgy vigyáz a szádra..)
Előzmény: Törölt nick (334)
ftonyo2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 333
"pl. a kutya . hindiul kutta .... "

>>>

francokat.

hindi nyelven a kutya daa'gaa.

:-)))
Előzmény: csinomjank (312)
kisharsány Creative Commons License 2007.07.05 0 0 331

Nem mondod

Hát kérlek ezt roppantul útálom. Jelenlétemben legalább egy komolyan-t tegyél hozzá. Köszönöm.

kisharsány

Előzmény: Törölt nick (330)
kisharsány Creative Commons License 2007.07.05 0 0 329

A tengerben, és környékén.

Előzmény: Törölt nick (327)
kisharsány Creative Commons License 2007.07.05 0 0 328

L...ehet? !

Előzmény: Törölt nick (326)
kisharsány Creative Commons License 2007.07.05 0 0 325

Jó, én is , de ez nem válasz a kérdésre.

Előzmény: Törölt nick (324)
kisharsány Creative Commons License 2007.07.05 0 0 323

Gondolom, nézed közben a Tamana térképet ?!

Előzmény: Törölt nick (321)
pergynt2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 320
.
Előzmény: pergynt2 (319)
pergynt2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 319
Azt hittem eltünsz mint Petőfi a ködben!:-)Ezért ködösítettem egy picinykét!Bocsánat maxval olvtárs!:-)))
Előzmény: Törölt nick (318)
pergynt2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 317
Illő megemlítenem, hogy Kréta 150-160 helységneve szenzációs magyar helységnevek is egyben! Van kigyűjtésem. Természetesen az osz esz és görög írás mártásába mártva!
pergynt2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 316

es vannak meg erdekes egyezosegek pl. a kutya . hindiul kutta .... hogy hogy ? tudja valaki ?"

"a meddig létezik még a finnugrizmus" topikban pergynt említette a kutyaszakértőknek de azok elsiklottak felette!:-D Mondd már meg te is nekik, mert nekem nem hisznek!:-D

Előzmény: csinomjank (312)
pergynt2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 315

Kedves Turtur!

Amint látom tavaly augusztus óta nem volt érdemi hsz itt e topikban!

Azután most jött egy látszatra "zöldfülű "aki kilendítette a holtpontról a nagyszerű témájú topikot! "számörtájmilag":-DD

Igaz azon az áron, hogy hozta a "spanyol hordalékot is"!:-)))

Mit hívsz akkor érdemi vitának? A csöndet e csodatémájú topikban?

Előzmény: turtur (313)
kisharsány Creative Commons License 2007.07.05 0 0 314

Kedves Moderatúra!

Mikor lett ez a rovat ide átbillentve? Merthogy eddig nem láttam itt?, De a közleményekben sem találom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!