Sohasem tetszett nekem egyébkén, hogy a Gotm Évszámra megy.
Én nekem pl eszembe sem jutott, hogy techet adjak bárkinek, a biztos győzelemre mentem. :) De az sem, hogy megöljek valaki csak nyersanyagért. Én az egész GOTM ban nem támadtam meg senkit minden háborut a többiek kezdtek.
De lehetne olyan Victory condition is hogy "Légy jó mindhalálig" :) Itt csak az lenne a lényeg, hogy Békés világban élj sokáig. (Mondjuk Montezumával jelenleg ez kivitelezhetetlen)
Nálam 2026 április lett a vége. Igazából lehetett volna előbb is kb. 30 körrel, de 2000 előtt már úgyse sikerült volna, inkább befejeztem teljesen a zűrhajót. Egyébként kétszer álltam neki, és teljesen máshogy sikerült. Azt hozzátenném, hogy ez volt az első játékom prince-n. Támogatom a javaslatot, hogy jöhet a következő. Viszont maradhatna a nehézségi szint egyelőre, mert általában alacsonyabb szinten játszom. Azt hiszem noble-n. Játékmenet is maradhatna maraton. De ugye hétfő délután kettőtől ötig a kívánságműsor a Petőfin.
De mondjuk a piac megjelenése elött érdemes/lehet spec városokat építeni?
Spec pénzes/tudományos városba nem építesz gyárat?
Ipari városnál miért falják az élpületek a pénzt?
ha nincs mit építeni, vagy sok az egység én ilyenkor épületeket húzok fel. Olyat is amire igazából nincs szükség, vagy a kalapácsot pénzre váltom és nem épül semmi ha ez már lehetséges.
Esetleg tudnál nekem küldeni mentéseket hogy a spec városaid tudjam tanulmányozni?
nagy kérés lenne -1000, 0, 1000? a mostani GOTM-ból. Ezt a "pályát" már kismertem.
Mostmár a GOTM ugyis befejeződött, én meg utolsók között végeztem, 20xx eredménnyel.
Köszi, de a gratula Kalap urat illeti, aki - mivel Arilian letörölte a Civ-et, jogosulttá vált az új játék kiadására elég nagy fölénnyel. Hacsak valaki még be nem ad valami 1955-nél jobbat.
Kérem jelezzétek, hogy ki az, aki próbálkozik még, mert ha senki, akkor Kalap úr máris gondolkozhatna valami jó álláson :)
ha megvan a kellő 2 tech és a kellő 1 db Nagy Embered,
akkor egy városodban megalapíthatsz egy cég Főválalallatát,
a cég ad speciális bónuszt és fenntartási költésggel jár.
Gyárthatsz a városban igazgatókat, mint ahogy misszionáriust a valláshoz.
Ha terjeszted a céget, akkor az egy másik városban is adja a bónuszt, ott is van költség, DE a Fővállalat pénzt kap körönként! Minél többfelé terjeszted, a Fővállalat annál többet kap, miközben a sok városban megvan a költség...
(ez nálad ha jól értem, azért pozitív mérleg, ha vannak pénzes épületeid a Fővállalat városában)
...ezért érdemes pl külföldre terjeszten...
viszont a másik ország bezárhatja gazdasági kapuit Merkantilizmussal.
Kifejezetten pénzes várost, úgy lehet csinálni, hogy egy Szent épülethez (az kb 50 gold jól elterjedt vallásal ezen a mapon.) be kell tenni a wall streetet (banks stb alap...) meg 3 Corporationt (nagyonsok gold) és ezeket is elterjeszteni.