World of Warcraft rajongók fóruma. Mesélj, kérdezz bátran, minden elfér ami Azeroth világával kapcsolatos. DE Tört szerverekről ne itt keress infót! Itt mindenki az eredetivel játszik és nem fog segíteni!
Én kérdeznék:-) http://eu.wowarmory.com/character-talents.xml?r=Saurfang&cn=Arghai&group=1 Véleményezhetnéd a rugómat. Ritkán húzom (napi 2 Frost, meg ha úgy rámjön), de azért szeretném ezt is a lehető legjobban csinálni...:-) Más, Seamaster nevű sámli volt jó darabig a "példaképem", de már nem látom az armorin. Nem tudjátok mi van vele? Tudtok ajánlani esetleg egy pro resto/cement sámlit? Ő a kis kedvenc nálam jelenleg:-) http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Saurfang&cn=Marghai Restoval már megvagyok elégedve (persze biztos lehetne ezt jobban is), hála ennek a fórumnak, mert innen nagyon sok tanácsot kaptam. De a cement-ből még sztem többet lehetne kihozni.
Glyphekbol celszeru: SnD, Eviscarate, Killing Spree, TotT (neked kell eldonteni, hogy mi all hozzad kozelebb)
En lusta vagyok, ezert CDre tolom a TotT-ot (meg energiat is kapok belole) es anubos Fan of Knives-al rohangalok az add pakkok kozott, vagy ha boss van akkor altalaban a BF+KS kombot tolom el TotT utan es amikor lejart a KS ratolom az adrenalin rusht. Ha elkezd villogni a halalfej, azaz aggrot huzok, akkor pedig mehet a vanish. Meg
Mutilate altalnosan (ez mar egy kisse bonyolultabb)
1. lopakodasbol indits lehetoleg 2. Hunger for Blood-ot tedd fel 3. SnD 4. Vanish amilyen gyakran csak lehet az overkill buff miatt
Mutilate es envenom amikor megvannak a kombo pontjaid. A HfB ne essen le! TotT ertelemszeruen mehet amikor nem CDs.
A SnD frissitodik az envenomtol, a HfB-re kell figyelni es a befejezest lehet tolni
Ertelemszeruen, HfB, Mutilate, es en meg a TotT-ot raknam be.
Hasznos kis kutyu ez a kis modellezo valami: http://code.google.com/p/idps/
Ha meg valami eszembejut, akkor meg megirom, ha kerdesed van es tudok segiteni, akkor szoljal es megirom.
Igazabol teljesen mindegy melyik agon mesz fel. Nekem a combat jott be ket karddal, de nem biztos, hogy ez mindenkinek tetszik. Mondjuk ez meg erosen a vanilia idokben volt. Most olyan gyorsan lepsz szinteket, hogy ha nem mesz el tanulni csak 4-6 szintenkent, akkor sem lesz lehetetlen a fejlodesed. HC farmolashoz pedig alapvetoen a fegyvereid fogjak meghatarozni, hogy melyik agat fogod tolni. Nekem a combat tetszik jobban (most eppen hack&slash baltaval a kedvenc), de mutilate-en tobbet tolok. Ha combaton mesz, akkor kerdeses lehet, hogy AP vagy ArP iranyba mesz (ezt meg majd a cuccaid fogjak meghatarozni, azaz van eselyed elerni az 1400ArP-t vagy nagyon nem). Mutilaten esszeru, hogy AP, haste amire pakolsz. Patika merlegen lehet szamolgatni a kulonbozo statokat, de ha nem high end raidingre torekszel, akkor a sarokpontok betartasaval is egy utokeps kis rugot tudsz osszerakni.
Nalunk 3an vagyunk rugok, en vagyok az elsodleges combat whore (Hosszu ideig nem volt MH fegyverem mutilate-hez es nem is gemeltem le ArProl), a masik ket emberke pedig pedig elsodlegesen mutin vannak. Ok skillesebbek mint en:) talan ezert is van koztunk 1k dps kulonbseg olyan bossokon, ahol lehet hasitani.
wowhead-en a forumok kozott talalsz olyan topicokat, amelyek segithetnek, wow.hu-n is lattam mar pozitiv hozzaszolast, de nem nagyon tudok olyan oldalt, amely kimeritene az altald leirt forum kovetelmenyeket:)
Koszi, jo lenne olyan is, ami nem naponta, de legalabb 1-2 havonta frissul. Igazabol nem end contentre, hanem szolid HC-emblema gear osszerakasahoz kellene az info, illetve melyik talenten mit es hogyan erdemes cisnalni, ilyenek... EJ-t en is ismerem. szi,
Napi szinten frissulo blog? Normalisrol mar regen nem hallottam, en az EJ rugo forumat nezegetem, de ott neha mar tudomanyos szintig viszik a BIS cucokkal tokeletes helyzetben kihozhato max dps kiszamolasat... azert eleg hasznalhatoak.
dragonfly
PS bocsi, de idebent nem sikeru lekezetet varazsolnom a betukre:(
Elkezdtem huzni egy rogue-t, hetvegen lett lvl80. Az lenne a kerdesem a topiklakoktol, tudnatok-e ajanlani valami jo blogot, ahol napi szinten kovetni lehet a class valtozasait, tuti talentek, must have itemek etc?
azert az botrany mi volt tegnap lag ugyileg marrowgar lemegy achival, de nemtudom hogy szerintem valami ajandek volt en peldaul 3szor futottam korbe, mikozben allitolag en kaptam bonegraveyardot 5en meghaltak 14%on, nemtudjuk mitol. resselni nem lehetett oket negyed oran at. ML nem latta lootot. aztan meg mintha valami phasing lenne, a halottak nem lattak minket, mi meg nem lattuk oket. pedig ugyanazzal a raididvel voltunk
ez ugy onbizalomnovelo sindragosa probakhoz, van ra meg 18, LKrol nemis beszelve...
nekem igy ugrott fel 2db T9 a druidra 4perccel azutan h. dingelt 80ra:P
(marmint low lvl instaban szerzett triumphokbol)
ami a downranked speleket illeti, meg kell vedjem a palikat:
a dual speceknel egyszeruen bugos a rendszer, nekem warrin es druidon is voltak ki-nem-maxolt spelljeim, mint kiderult
druidnal pl kurvara lehetetlen hogy nem vettem meg, mult vasarnap dingelt, rogton mentem trenerhez, 3 nap mulva szolt egy ilyen addon hogy a wild growth nem max rankon van, kozben parszor valtottam feral/resto kozott
a warri meg isten tudja mennyi ideig ment kisebb devastate-el, szerencse h. pont devastate-builddel tankolok, 2008 dec ota 80as a kari, kizart dolog hogy ne vettem volna meg, ez is dual spec kari amugy
samanom ugy tunik meguszta ezt a viccet, erdekes is lenne ICC25ben mondjuk Rank1 CH-kat tolni
Első pug a kihagyás után: rankwatch 2 embert is spamel. Az egyik egy ele shammy, aki cdre nyomja az aoe knockbacket és tank alá üt (igaz az jelen esetben 2K+ overallt jelent, mert én tankolok :D). De legalább megsértődik, amikor szólok, hogy meg kéne venni a rankokat és nem kéne aoe knockbackelni. Plusz acsizni akar a raptor bossnál, el is kezdi solozgatni a kis raptorokat a bossfight közben. Ha nem frostért mentem volna kilépek, így csak +1 ignore.
A következő partyban 53K hps dk tank, meg egy egy retardin downrankolt spellekkel, aki 500 dps körül tol a legtöbb pullon, de rendszeresen az alatt. Pedig használ skilleket is meg minden. Már majdnem beszóltam neki, mikor láttam, hogy a tank guildjéből való. Úgy inkább nem piszkáltam, a másik 2 dps kurva erős volt (+svala és skadi is gyorsítva lett), úgyhogy pörgős volt így is. Azért én ezt nem értem, én 71es questcuccos retardinnal 1200-1400 overallt toltam 5fősben.
Minden egyes pugban volt eddig legalább 1 ember akire rászólt a rankwatch folyamatosan. Ennyire kurva nehéz legalább a spelleket megvenni, mielőtt letolja az ember a pofáját egy heroicba?
Priesttel első random insta CoT volt, gyors leave és átlogoltam a 70es hordás priestemre aki disc. Ott is érdekes csapatot kaptam. UK normál. Csak heal specem van, healer onlyként jelentkeztem. Bemegyek, kiderül hogy 2 healer van velem együtt. Mondom én healernek jöttem ez tuti, mert csak annak jelentkeztem és csak olyan specem van. A druid némi értetlenkedés után átmegy csirkébe. Még 69 spellpoweres encsant is van a fegyverén, full spellpower gearje van, de nem tud 130 dps fölé menni, döbbenetes döbbenetes. A másik 2 dps 600-1800 között van pullonként. Pár pullon kipróbálom hogy mit tolok heal közben, 400-700 dps. Manám így sincs, tehát a heal+dps opció nem játszik. Mindegy, így is haladunk. Félúton a dps warrior kitalálja, hogy ő pedig tank, a dk pedig hogy ő dps. Ezt mondjuk nem bántam, mert a warriornak az aggrója jobb volt és közben nem is sérült annyit. Meg kell jegyeznem, hogy az ilyen normál 70es insták T4 vagy az alatti gearben sokkal sokkal keményebbek mint az új ICC heroicok szarul gearelt csapattal. Innom kell 2-3 pullonként és egyszerűen képtelenség kihealelni ha valaki felesleges sebzést kap, valami aoeba állás miatt. Pl mage melee rangeben tolja a blizzardot az aknákat pakoló pakkokon = halott.
Az vicces, hogy 70esnek is adja a triumphot a daily random dungeon :)
Na nekem meg volt közben egy meglepő sztorim. Jan 14-én este kidobott az acc, mert akkor már 5 napja lejárt. Nem is akartam feltölteni jódarabig.
18-án jött egy levél, hogy megváltoztatták a battle.net acc jelszavamat. Mondom lol, de fos scam és kidobtam.
21-én jött levél, hogy 72 óra ban online tradingért, meg ilyesmi. Ez már valahogy meglepett, megnéztem hogy be tudok-e lépni a battlenet oldalon vagy a wowból, hát bizony nem. Basszameg!
Valahogy lenyúlták az accom és befizették bazmeg :) Persze a gbankot is kipakolták amennyire a limit engedte. A gold+shardok+gemek+flaskok értékét összeadva olyan 30-40K goldot zsákmányolhattak tőlem, a gbankból meg 20K körüli értéket. Szóval megérte feltölteniük az accot az biztos.
1 hét alatt rakták rendbe az accom státusztát, aztán még 8 napot vártam, hogy újra tudjak befizetni rá, mert "challenged payment" státuszba került az acc amiatt, hogy a hacker fizetett rá (amit persze rollbackeltek úgyhogy nem kaptam ingyen hónapot QQ).
A problémám az, hogy a rendszerem biztonságilag az átlagosnál jobban felszerelt és idióta sem vagyok. Jogtiszta auto updatelt XP, avast, spybot, windowsos és avast firewall, FF+noscript+flashblock, wifi routerem le van kódolva és korlátozva a 3 db általunk használt adapter fizikai címére, stbstb. A wow jelszavam normális és nem adtam meg soha senkinek. Ja és retard sem vagyok, scamet 100% hogy nem szopok be, még a legit levelet is kivágtam. Keyloggert nem tudom mikor töltöttem volna le és mivel, mert nem nagyon warezolok + ugye hülye se vagyok. Utólag se találtam keylogger nyomát és halvány gyanú sem ébredt bennem semmivel kapcsolatban amit az utóbbi 1-2 hónapban letöltöttem/megnéztem a neten. 1 registry entry volt csak gyanús a spybotnak, de nyomát nem találtam az ott gyanított loggernek. Véletlen volt egy full file tree letárolva 1 héttel korábbról, abban se látszott a keylogger a spybot által megadott filenév alapján. A battlenet óta ugye az emailcím az accnév, az viszont eléggé nyilvános több wow fórumon, így elvileg csak a passot kell kitalálni hozzá. Szomorú, de lehet, hogy ez volt a mód ahogy bejöttek.
Ma befizettem, ott vártak a mailboxban a cuccaim, egy darab kék DPS ringje veszett el a warriornak (igen, olyan szar a dps gearem :D), de minden lényeges megvan, talán némi shardot/gemet vesztettem, azt úgy leszarom. 26K gold készpénz is visszajött. Érdekes módon csak a táskákat és bankokat pakolták ki, a karakteren equipelt cuccokhoz nem nyúltak. A visszakapott cuccokon a gemelés és enchantolás is rajta maradt, igen szép visszaállító munkát végzett a Blizz.
Szóval vegyetek autentikátort, úgy látszik a maximális biztonság és óvatosság sem elég. A mobil autentikátor kb mindenen elmegy (pár hónapja néztem, akkor még elvileg nem ment a mobilomon, nagy kár, elkerültem volna ezt a szopást), bár az én telkómon nem igazán fér ki az első kód amit ad, de valahogy kitaláltam a lemaradt karaktereket és aktiváltam.
hmm ez nekem sose tunt fel..tul becsuletes vok akkor ezek szerint, tegnap volt eloszor h. megprobaltam egy tuti spirites cloth ovet needelni Ick-rol a druidnak, de azt is ugy hogy szoltam elore, es az sp-nek a groupban nem kellett
warrimon HOR hc tankfegyo es sityak van, mindkettot dps-kent szerezte, de ugy hogy megkerdeztem a tankot es csak akkor needeltem mikor azt mondta h. nem kell neki
amikor azt mondta kell neki akkor passzoltam, sztem ez igy korrekt
ettol fuggetlenul folytatom egyszemelyes kampanyomat es tovabbra is bewipeoltatok minden ninjat..amig marad hely az ignore listamon, legalabbis:D
Hát szólni azért illik, de szerintem nem lehet igazán ellenvetése senkinek :)
Amit a végén írsz az végig így volt, hogy LFD rendszerben csak a "maxos" páncéltípusra dobhatsz needet, a ninjázások csökkentése végett. Ami persze néha szarul sül el, pl cloth cucc upgrade lenne a fának vagy csirkének, de csak greedelni tudja. Jobb esetben máshoz kerül greeddel és el tudja kérni, rosszabb esetben shardolódik.
Én ezzel megszívtam cseppet. Pug toc25 bejelentkeztem a sámánommal dpsnek(ele), hiányzott egy healer mondom raid chaten hogy tudok healelni de ele a main specem a caster dps cuccokra fogok rollolni. Jó oké rendben. Lemegy az első boss és kiesik a caster tőr rollolok rá én 75 és egy retardált mage 4et, aki a fight elején elhalt tűzben(se blink, se a szándék hogy odebb mászna). Mit gondoltok ki kapta a tőrt? Persze hogy a mage, és amikor szóváteszem hogy WTF akkor a leader közli hogy healer vagyok kussoljak. Köszi B+
Ha úgy vesszük, hogy ez jogos, akkor az is áll, hogy: - jöjjön DPSként és várjon 0-1 helyett 15 percet a sorára, némileg megnövelve ezzel a teljes battlegroup sorállási idejét is - aztán elneedelje előle valaki offra aki tankként/healerként jött ki tudja main vagy offspecen-e :) Szerintem ebben nincs logika. Szaros 1 napos lockout van, nem kell sírni ha valamit nem vitt el az ember. Én is vittem már el healerrel dps necket offra, előlem is vittek már el healer offhandet amikor dpsként mentem le (pedig healer a mainspec)... meg akkor is elvitték amikor healerként mentem le... :D És volt olyan is, hogy megebeszéltük és átadtunk cuccot egymásnak. Olyat is lehet ám :) Ja és mivel én most nem igazán raidelek, nekem TÉNYLEG fontos upgrade tud lenni egy 232es cucc, míg egy raidernek általában nem.
Igazságtalan azt a specet venni mainspecnek amin épp szerepel, hiszen ha healer vagy tank specen jön az legalább annyira szolgálja a te gyorsabb sorrakerülésedet is mint az övét. Ugyanez van PUG raidekben is, ms/os prionak kizárólag guildekben látom értelmét. Az egyetlen igazságos megoldás random csapat esetén ha mindenki dobhat mindenre ami neki hasznos.
nekem a druidom elol elninjazta a healer staffot Forge of Soulsban a maci tank, nem szoltam neki semmit, megvartam h behuzza a kovetkezo pakkot - amikor eszembe jutott hogy surgos fontos ugyeim halasztast nem turo modon Dalaranba szolitanak:D
amugy meg volt mar neki jo kis healer staffja, nyilvan ki tudja healelni magat vele..
LOL okos csapat lehetett. Nagyrészt én is tankolgatok vagy healelek, így akkor is volna csapatom ha a fél battlegroup ignorálna. Jó is egyébként ez az instant csapat dolog, főleg ha több 80asa van az embernek. Ha valahol nagyon szar egy csapat, leave group, másik karival belép és mehet tovább a móka egy másik csapatban, ennyi :) Egyszer tankkal in-combat otthagytam egy pugot, pedig szóltam előre hogy ez lesz, ha folytatják az aoe knockbackelést. A szigorú tank szigorú.
Az eszetlen csapatról eszembejutott most az a sztori, amikor egyszer huncsatin kezdték savazni a guildünk egy priest healerét. Kiderült, hogy hc OK PUGban volt pár arccal, de elfelejtettek neki szólni hogy az utolsó boss (gombás) után még visszafele menet be akarnak darálni pár kikerült groupot :) Ő meg már csak ilyen faszláma, hogy Dalaranból nem tud healelni meg reselni sem :D
szerintem te a 3ik boss utan ugrottal le, a tobbiek kozben a hatad mogott eltuntek a folyoson mert elindultak az opcionalis boss, Eck fele:)
mondjuk eleg nagy majom aki nem a tankot koveti BARHOL is legyen, szal megerdemlik
ebben a szep uj vilagban azert eleg meresz aki kihuzza a gyufat a tanknal, en tegnap HOL hc-t toltam a warrimon mikor beszolt az egyik dps hogy jo lenne haladni kicsit
linkeltem nekik egy dps-listat, egyikuk se volt 2k felett
innentol egy kurva szot nem szoltak, szep csendben letoltuk:P
Lehet. Bár én csak healelek és tankolok heroicban, a hosszu waiting time-okra már alig emlékszem. Bár tankként is felbaxnak szerintem ignorra néha. Multkor vote kickeltek:-D Gundrak, vagy melyik ahol Eck van? Van egy pont ahol le kell ugrani a vízbe, meg is tettem vártam a többieket miért nem jönnek, mikor látom hogy veszettük fogy a HP-juk és wipeolnak. Nem tudom mi a francot csináltak, de hipp-hopp Dalaranban voltam... :-D
Bárkit akinek egy kis esze is van, legalábbis ha DPS akkor biztosan ügyel magára :) Priusz nélkül is sokat kell várni tankra, de ha még ignorra is rakatja magát az ember egy párral, az nem jó biznisz szerintem.
Ja bocs, 70-est akartam írni, lol. De nem sokra rá felvittem őket 80-asra és elkezdtem gyúrni őket, hogy legyen felszerelésük. Druida és pala.
A legtöbb infót csak hallottam, mint azt is, hogy csak 1-szer lehet átvinni karit másik szerverre. De akkor megnyugodtam, h ez nem igaz. És szuper, hogy megoldották, hogy ha ignorálok vkit, akkor nem sorsol vele többet egy csapatba. Hány ember fér el az ignore listbe? :D Ha van határ, akkor jobban kell mazsolázni hehe.
"Gondolom ninjából is emiatt sokkal több van, mert büntetlenül megtehetik, hogy mindent needelnek, nem lesznek hírhedtek egy bizonyos szerveren."
vagy inkabb forditva:D mukodik a cross-server ignore, ha leignoreolod a tagot, soha tobbet nem leszel vele egy groupba sorsolva
mas : azt kell mondjam druid még mindig konnyebbnek tunik, tegnap toltam az elso uj hc-t healerkent es semmi, de semmi gondja nem volt neki, Innervate-et el se lottem pl.
tankom jo volt, de nem kiemelkedo -38k hp warrior-
erosen az az erzesem hogy a samival mikor ilyen gyengusz volt a gearje megizzadtam volna