Az ürülék evés egyértelműen hiányos táplálékra vezethető vissza, leszoktatni nem kell, amint megszűnik a hiány a szervezetében, abba fogja hagyni. Szerintem a borjú + rízs bozitát próbáljátok be, csak azt kapja és figyeljétek a bőrét, az ürülékevést, ha mindkettő rendben lesz akkor egy ideig maradjatok ennél... A tápot ha nehezen akarja üresen enni, lehet egy kis vizet önteni rá (pár evőkanálnyi) esetleg abból a konzervből amit eszik és nincs baja tőle, összekeverve.
A rózsaszín has kérdésre hirtelen csak azt tudom mondani, hogy talán koszos :) Mienk is kozmetika után szép rózsaszín aztán rá pár hétre kezd sötétedni :)
Volt már pár tápváltás nála, de azért túlzásba nem vittük! Elég jól viselte a váltásokat, úgy vettük észre, hogy neki mindegy volt, hogy milyen ennit kap csak ehessen! :) Először csirkéset kapott, majd egy jobb minőségűből szintén csirkéset aztán végül rizses-lazacos lett és utána lett allergiás...:( igazából az bánt minket, hogy a mai napig nem tudjuk, hogy mitől jött ki nála...:( vajon a csirkés, a lazacos... ez a sok találgatás már a sírba kerget minket! :(
lehet ha most adnánk neki újra lazacos tápot akkor pár hétig nem lenne baja, de lehet másnapra már csúnya sebei lennének, de az is lehet, hogy nem ettől jött ki és újra boldogan ehetné! nagyon sok a lehet...:(
most olyan konzervet kap a rizs mellé ami marhahúsos és baromfis, eddig nincs újabb jele allergiának, de sajnos bármikor előjöhet! :(
nekem mindenki azt mondta (még a doki is), hogy a csirke veszélyes a westiek-nél, arra nagyon sok allergiás és a legjobb a vörös hús, lazac! végre olyan ennit szeretnénk már adni neki, amit bátran adhatunk és nem kell folyton azon aggódnunk, hogy mikor mit vált ki belőle...:(
Most kapott főtt rizst, halfilével, de folyton azt láttuk, hogy megeszi mellé a saját ürülékét! :( ha nem kapott mellé vmi húsfélét akkor ürüléket evett! ezért nem kap most halat rizzsel, hanem rizst konzervvel, de néha még most is desszertnek ürüléket eszeget...:(
nem tudjuk hogyan lehetne leszoktatni róla, nekünk még nem sikerült!
A Bozita táp hol szerezhető be? Még nem nagyon találkoztunk ezzel!
Tudjuk, hogy az allergiával vigyázni kell csak az a baj, hogy a doki sem adott semmilyen krémet, gyógyszert....:( beadott neki egy injekciót vakarózás ellen és mondta, hogy figyeljük meg hogyan változik azáltal, hogy nem kap tápot! Javult is szépen minden, aztán egyik napról a másikra a hasán jött ki vmi, de kezdjük azt hinni, hogy a vitaminhiány miatt jött ez ki nála...vagy attól nem lehet?
Esetleg milyen vitamint adhatnánk neki? Ki milyet javasol és az hol szerezhető be?
Pedig néha érdemes más tápot adni, ha rákeresel neten (főleg angolul érdemes, sokkal több anyag van) sok helyen írják, hogy az allergia kialakulásának az esélye nagyban megnövekszik ha a kutya azonos tápot kap éveken keresztül.
A westik a csirkére amúgy alapértelmezésben nem allergiásak, szóval akár az is lehet, hogy nem a csirkére allergiás, mi szoktunk adni neki csirke húst is (főtt nyak, mellehusa stb ami megmarad), illetve a westinek valo royal canin is csirke alapú. Sok helyen írják pl a marha húst, hogy az is könnyen allergizálhat, sőt megkockáztatom westik esetében ezt többet emlegetik mint a csirkét.
A legjobb amúgy ha ilyen baj van az a rízs + borjú vagy hal. Vannak ilyen tápok is, pl amit érdemes megnéznetek a bozita tápokat, nagyon jó fajta, és van belőle borjú meg lazac is.
Csak rízs üresen csak nagyon rövidtávon jó mert abban lényegében semmi nincs a szénhidráton kívül, és a kutya el fogja ezdeni felzabálni amit talál az utcán, pl más kutya ürülékét.
Személyesen ismerem, nagyon nagy állatbarát, a lakásban velük együtt laknak a panziós kutyák is. Én is hozzá fogom vinni a kutyát, ha valahova nem tud velünk jönni.
Szia! 4 hónaposan már nyugodtan viheted kozmetikába. Mi is akkor vittük Zizut először trimmelésre.
Ha jó minőségű, prémium tápot kap a kutyusod, akkor fel fognak állni hamarosan azok a fülecskék. De ha nagyon aggódsz adhatsz neki Cal-D-Phos kálciumtartalmú tablettát.
Az a baj a allergiánál hogy ezt kezelni kell mert külőnben sulyosan elterjed. Westisek is hiába egyforma a kutyák, mindegyik más más betegségben szenved.Én is írtam hogy mozgássérült vagyok és Betegségem neve Litlle kór és külőnbőző sorstársaim betegsége pedig ugyan úgy Litlle kórban szenvednek csak egyik nem tud beszélni, másik nem tud járni, harmadik kezei görcsősek.
A inekcios kezelés sem megoldás, hisz tönkreteszi a kutya veséjét, így a felület kezelését, vagy gyogyszeres kezelést javasolnak. Sajnos az inekciós kezelés havonta 5000Ft/oltás. Kenöcs vagy gyogyszer ennél olcsobb, és hatásosab is lehet, hisz csak akkor kell felület kezelni amikor kijön az allergia!
Azt szeretném kérdezni, hogy mikor fog felállni a kutyusom füle? Most lesz 7-én 4 hónapos, és már néha mozgatja a fülét, néha feláll egy kicsit neki, de nem marad úgy. Vagy még ne aggódjak? Köszi
De folyton tápot váltani sem jó! Örültünk, hogy végre megtaláltuk azt a tápot amire nem allergiás, habár eddig semmire nem volt, de többen is azt ajánlották, tényleg csak azt kapta, hogy minden bajt elkerüljünk...sajnos nem sikerült! :( Azóta főtt rizst kap, tápot nem szabad neki adni (doktor mondta), ő még a halfilét ajánlotta, hogy nézzük meg hogyan javulnak a sebek. Szerencsére a hátán viszonylag szépen begyógyultak, aztán egyik napról a másikra a hasán jött elő vmi...:( Mivel egész nap vakarja, ezért még gyógyulni sem tud, pedig szerintünk már az is szép lenne! Aztán amikor újra mentünk dokihoz és látta a javulást akkor meg azt mondta, hogy azt adjunk neki amit akarunk hisz így derül csak ki, hogy mire allergiás...persze ennek nem örültünk, mert szegény tesztalany lett és mivel az allergia nem rögtön jelentkezik, ezért ha több hónap múlva jön elő valami akkor már arra se fogunk emlékezni, hogy mit kapott...:( így a rizs megmaradt csak kapott hozzá sertéstarját, főtt répát! Most meg vettünk neki egy konzervet, (már egyszerűen nem tudunk neki mit kitalálni) biztos van benne csirke meg ami veszélyes lehet, de már nagyon el vagyunk keseredve! :(
Nem jo sokaig egy fele tapot adni, egy ido utan sokkal magasabb a kockazat az allergiara vagy mas problemakra. Vegyetek egy kis zacsi royal canint pl. Van belole erzekeny emesztesre valo. De van mas jo fele tap is, allatorvos is tud ajanlani. A specibbek csak dokinal vagy patikaban kaphatoak. De kezdesnek egy egyszerubb is jo talan. A tap mellett celszeru heti par alkalommal fozni neki valami hust es melle adni (ilyenkor kevesebb tap) kaphat zoldseget is, rizst is melle.
Én nem ajálnám semmi féle konzervet mert Abba sajnos hiába írják hogy nincs csirke meg szinező, sajnos konzervekben vannak. A száraz Tápokban pedig kevésbé.
Most adott valamilyen krémet Dokor és mint ha mulik el a csunyaság. Szerintem nem allergia jelent meg nálunk hanem valamilyen bőr fertőzése van a buksinak és nem vakarozik.
Ma és holnap kirándulni megyunk Buksival. Ma csak hajógyári szigetre ha nem esik a eső holnap pedig tatára megyunk a tatai tóhoz.
Hát mivel a tápon kívül mást nem adtunk neki, ezért csak arra tudunk gondolni! Amikor nem kapott tápot akkor szebbek voltak a sebei, amikor tápot kapott akkor véres és csúnya...! :(
Nagyon édes! :) A mienk nagyon szeret úszni (tengerben is), de mostanában vmi miatt megutálta a vizet...:( mind ivás, mind úszkálás terén! Reméljük ez változni fog!
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen konzervet merjünk adni neki? Arra is gondoltunk, hogy veszünk neki egy másfajta tápot, de ha a tápban levő vmilyen tartósítószerre allergiás akkor az lehet a másik tápban is benne van és megint kijönnek rajta a sebek...:(
Elveszett kis westi! Sziasztok! Csepelen, a 159-es busz vonalánál, a végállomástól számított első és második megálló között egy kis westi kóborol, csapzott bundával. Egy kollégám látta a buszról, de nem tudott leszállni érte sajnos :(
Sziasztok. Elég rég voltam már itt. Szeretnélek titeket megkérni,hogy szavazzatok Fiffy-re az alábbi linken: http://www.facebook.com/Fressnapf.hu?sk=app_162860123770255 Először az oldalt kell "tetszikelni" aztán, A keresőbe beírni a "Fiffy" nevet majd "tetszikelni" a kutyát!! Fontos lenne!
A szavazás csak facebook felhasználóknak elérhető!