Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.14 0 0 12293

Szerinted érdekli ezeket a mi problémánk?

Egy fenét.

Nekik legyen jó, a többi nem számít!

Előzmény: tomsojer (12292)
tomsojer Creative Commons License 2013.03.14 0 0 12292

Én is átvettem tegnap este az Angyalka utcai postán (na annak a környékén lévő parkolás is megérne egy topikot) átvettem

több sorstársammal együtt a járműadós csekket.

Kérdem én, komolyan gondolják, hogy 1 napos befizetési határidővel kiküldi a csekket????

Mert 12-én bedobta a postás a tértivevényt (mert ugye bocsánat, de épp dolgozom napközben), rávan írva aznap nem vehető át!

Másnap 13-án átveszem kinyitom, speciel nem volt a zsebemben 20.500pénz (erre), másnap be is kell fizetni (14.-én, mert már 15-én a

fű sem nő) és erre Március 16 a határidő PÓTDÍJ FIZETÉSE NÉLKÜL!

Igazi idióták ülnek ott! De tényleg mégis, hogy gondolják ezt???

(...azt meg már nem is írom megint, hogy ezekre az utakra nekik kellene évi 40ezret fizetniük nekem, hogy javíttassam a futóművemet)

...de jó érdinek lenni! 

Előzmény: Törölt nick (12290)
mennyország Creative Commons License 2013.03.14 0 0 12291

Ha megnézed a szemétszállítási díjat, az is magasabb 10 % al.

Ha lesz egyáltalán majd csökkentés, akkor, ott fogunk tartani, mint előtte.

Nagy átverés az egész.

Tavaszi tisztító agymosás.

Előzmény: Törölt nick (12290)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.13 0 0 12290

Köszönöm a gépjárműadó s az ingatlanadó csekkeket!!!

Az arcátlanság határát nem isverve kiküldték!

Egy nagy trágyadombon élni ennyibe kerül itt.

Csak így tovább!

Előzmény: mennyország (12288)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.12 0 0 12289

Küldd el bátran.

Tulajdonképpen mi ezekre az utaknak nem nevezhető kakira fizetünk.....

Építményadó, gépjárműadó, irreális szemétszállítási díj...stb.

És mit kapunk érte?

Egy nagy semmit!!!!!

Kezdem sajnálni őket már, hogy egyszerűen balfékek.

Előzmény: ÖregMackó (12287)
mennyország Creative Commons License 2013.03.11 0 0 12288

Igazad van!

Már régen kitalálták, hogy nemcsak bambán a természetes esőt lehet várni,  hanem ha soká jön, addig locsolni is lehet.

Lehet várni a természetes tömörödésre is, de ha sokáig tart, akkor tömöríteni kell.

Az eredmény ugyanaz, csak nem fél év alatt, hanem 2 nap munkával.

Ennyire egyszerű.

Előzmény: Diótörő (12286)
ÖregMackó Creative Commons License 2013.03.11 0 0 12287

Megjött a súlyadó csekk. Nem idegesítettek azzal, hogy határozat is legyen mellette...

Csütörtököm megyek szervízbe, lengéscsillapító, gömbfejek, toronycsapágy. Be kéne küldenem a számlát a polgármesteri hivatalba.

Öregmackó

Előzmény: Diótörő (12286)
Diótörő Creative Commons License 2013.03.11 0 0 12286

Amerre lakom, a Vincellér utca egy rövid, kb 50 méteres szakaszát tavaly nyáron helyreállították.Kiváló minőségben, azóta sincs rajta egyetlen repedés sem.

Na ha azt lehetett helyreállítani, akkor pl. az Alsóvölgyi utat miért nem ?

Elég öreg a járgányom(nekem nem telik terepjáróra),hallhatóan elszakadt egy lemez, de gondolom nem csak nekem.Ezt ki fizeti meg?

Aztán a Tárnoki út egy szakasza,Diósd határa és a Kutyavári utca között.Rengetegen használják, annak miért kellett konszolidálódnia?

Le kellett volna tömöríteni és mehet a beton, rá meg az aszfalt.E helyett vártak egy telet,fél évet, a nép meg le van szarva.

Nem értitek, hogy ezt a baromságot nem lehet kimagyarázni?

Az Alsóvölgyi és a Felsővölgyi úton még a napokban is töltötték fel a rendszert vízzel, talán tömörséget néztek.Na de ennyi idő után?

Azt nem most kell nézegetni.Tavaly nyár végén kellett volna.Ott lakom, nyugdíjas vagyok, ott műszaki ellenőr sosem járt.Ha a kivitelező végzett, rögtön be is temették az árkot.Lejtés, tömörítés, tömörség vizsgálat, na ne már.

Ez egyszerűen csak szervezés kérdése lett volna. Aztán majd ha átadják, potyognak majd a milliók az érintett népségnek jutalom gyanánt, mi meg mehetünk a francba, majd csak elfelejtjük az egészet.

tomsojer Creative Commons License 2013.03.11 0 0 12285

Igazad van, ez szerintem sem ide tartozik:D

Előzmény: mennyország (12284)
mennyország Creative Commons License 2013.03.11 0 0 12284

Bár nem tartozik ide, azért szeretnék megemlékezni a jogállamról.

Ide jutottunk, hogy március 15.-re teljesen kiépül a futballisták diktatúrája.

Az a "jogállam" ahol istenként tekintenek a vezérre (Lásd régen Hitler vagy Sztálin), nem jogállam hanem börtön.

Az a valódi jogállam ahol nem tudja az állampolgár, hogy ki is az ország irányítója.

Ez azért van így, mert aki a saját dicsőségét keresi, az azt is fogja látni mindenhol.

Aki viszont az ország dicsőségét keresi az nem talpnyalókkal veszi magát körül hanem értelmes, dolgos emberekkel, láthatatlan marad.

Március 15.én a vezér követői bátran, jó nagy hangon énekelhetik Petőfi dalát, a kutyák dalát.

"S harag multán urunk

Ismét magához int,

S mi nyaljuk boldogan

Kegyelmes lábait!"

Mi vesztes liberálisok, a szabadság igazi őrültjei, meg a farkasok dalát.

" Fázunk és éhezünk

S átlőve oldalunk,

Részünk minden nyomor...

De szabadok vagyunk!"

tomsojer Creative Commons License 2013.03.10 0 0 12283

Figyu, én nem azt vártam (sőt szerintem senki sem), hogy a csatorna lefektetése után 2 nappal M0-minőségű 

vasbeton autópálya legyen de az, hogy november közepén az első (hava)eső után pánikszerűen eltűntek a 

"brigádok és a munkagépek" az utcából és ahogy akkor állt az akkor még tömörödő földréteg az utcában 

úgy hagyták, az azért enyhén szólva is felháborító. 

Mi meg sártengerből kátyúba döccenve szívjuk a brokit azóta.

Miért nem lehet annak a tolólapos-munkagépnek hetente egyszer felvonulnia (ráadásul amig jó nedves és nincs

betonkeménységűre tiporva az út) és jól megtolnia, kvázi megkaparnia a burkolatot ezzel a gödröket elegyengetve

és a kátyúkat betemetve!? Ha ezt minden utcában, minden héten egyszer megcsinálták volna, nagységrendekkel

kevesebb panasz is lenne sőt, arról nem is beszélve, hogy a közmegitélése is más lenne a kivetelezőnek látván, hogy

rajta vannak dolgok megoldásán. Így mér a türelmünk is kitartana (talán).

Előzmény: xy333 (12279)
nagydajab Creative Commons License 2013.03.09 0 0 12282

Látom nálad is kezd félig teli lenni az a bizonyos pohár. XD 

Ez egy jó alternativa az biztos, nincs súlypénz nincs benzinköltség, nincs ozonszennyezés. De tény lassan az lenne a legbiztosabb eszköz a közlekedésre. De ezt félretéve, tényleg remélem hogy normális megoldás születik. 

Előzmény: mennyország (12281)
mennyország Creative Commons License 2013.03.09 0 0 12281

Vagy autó helyett járjak lóval, mert az magától kikerüli a gödröket.

Előzmény: nagydajab (12280)
nagydajab Creative Commons License 2013.03.09 0 0 12280

Nem én hanem mindanyian. Te tipikussan az vagy aki szerint a pohár félig üres, (szerintem félig tele van) Megmondanád hogy mi lett a végeredmény? Fröcsögsz de előre te sem tudod hogy mi lesz, ha csak nem nagyonis tisztában vagy vele. A Bicigliről: Amikor nálunk csatornáztak beszakadt az ut alattam, egy uaz huzott ki, nem fröcsögtem mivel a házunk előtt volt, betemettem. Azthiszed csak te közlekedsz? Én is szivok a jelenlegi állapotok miatt, de azt is belátom hogy jelenleg nem lehet jobbat csinálni, remélem hogy mostmár majd a helyreállítás ideje jön lassan. Ja és ahoz hogy biglivel ne ess "pofára" ajánlom hogy tanulj meg biciglizni, ha kell kerülj ki egy gödröt, és lassan hajts. 

Előzmény: mennyország (12278)
xy333 Creative Commons License 2013.03.09 0 0 12279

Nem az idő volt szoros, hanem az ember volt kevés a feladatra.

Rövidesen kezdenek majd eltünedezni a vállalkozók, hogy nem maradt pénzük az út rendbehozására.

Utófinanszírozás van, nincs előre fizetés. Ráadásul abból is visszatartanak. Nincs eltünedezés, mert akkor nincs pénz. Nincs mivel eltűnni. Sőt, olyan  a szerződés, hogy csak akkor kap pénzt a fővállalkozó, ha előtte kifizeti az alvállalkozót. Akik között sok érdi is van, minden ellenkező híreszteléssel szemben.

Van elég ember is.

Jó utat csak akkor lehet alkotni, ha mag aa csatorna a földben minden műszaki kívánalomnak megfelel, mert amíg nincs véglegesen átvéve, nem szabad az utat megcsinálni, mert lehet, többször is fel kellene bontani.

A hírek szerint mostanában kezdik a rákotéseket, vagyis egyes részeket már átadnak, a jobb idő bekövetkeztével, ha a talaj megszikkad, lehet nekilátni az útépítéseknek. Vizes, sáros trutymóra nem lehet normális utat tenni, ezt te is beláthatod.

Előzmény: mennyország (12277)
mennyország Creative Commons License 2013.03.09 0 0 12278

Nem gondolod, hogy a végeredményt te előlegezed meg?

Menjél ki, azt jár egyet biciklivel a friss tavaszi levegőn, csak vigyázzál nehogy pofára essél a köveken.

Előzmény: nagydajab (12275)
mennyország Creative Commons License 2013.03.09 0 0 12277

Nézd, én azt mondom, amit látok. Azt látom, hogy egy nem túl jól leaszfaltozott útból (Fenyőfa u), lett egy köves alig járható turistaút.

Te azt mondod, amit majd szeretnél látni.

Ha ősszel ebből legalább olyan út lesz, mint amilyen volt, akkor dicséretet fogok mondani ezért.

A véleményem az, hogy megfelelő, nem kapkodó munkával lehetett volna már most is jó utat létrehozni. Ha két év alatt kell csatornát építeni, akkor legyen rá elég ember is, akik meg tudják oldani a feladatot.

Nem az idő volt szoros, hanem az ember volt kevés a feladatra.

Rövidesen kezdenek majd eltünedezni a vállalkozók, hogy nem maradt pénzük az út rendbehozására.

Ez így megy ebben az országban már 50 éve.

Előzmény: xy333 (12276)
xy333 Creative Commons License 2013.03.09 0 0 12276

Nyilván lesz olyan, ahol szar lesz, mert nem egyformán dolgoznak most sem a kivitelezők. Van olyan rész, ahol alig vana panasz, máshol meg százával. De előre arról hisztizni, hogy minden szar lesz, enyhén szólva butaság. Létezik garancia is. A csatornára ha jól tudom 4 év, az út kopófelületére 1 év. A városvezetésnek nem érdeke, hogy rossz legyen a kivitelezés ésne érvényesítse a garanciát, mert jövő ősszel is nyerni akarnak. Ha szar lesz a végeredmény, vesztenek. Ha jó, nyernek. Találd ki, melyik változatot szorgalmazzák?

Előzmény: mennyország (12274)
nagydajab Creative Commons License 2013.03.09 0 0 12275

"még totálisan szar marad az út." Csak nem te vagy a kivetelező hogy igy előre tudod a végeredményt? XD

Tudjuk hogy itt Érdiában amit csak lehet az el is b@szarintják, de azért hadd reménykedjünk. Ha már most azt irod hogy ugyis sz@ar lesz, akkor az is lessz mert majd mondhatják hogy ugyis ezt várta a nép, akkor meg mire a felháborodás? 

Csak pozitivan!!!

Előzmény: mennyország (12274)
mennyország Creative Commons License 2013.03.09 0 0 12274

Kedves kollega

Azért mert én tudatlan vagyok, vagy azért mert szerinted végleges helyreállítás jön, még totálisan szar marad az út.

Lehet, hogy én dumagép vagyok, de egyelőre te is.

Pontosabban én látom a valóságot, te meg még csak álmodozol róla.

Ősszel majd belelóg a kezed a bilibe és te is fel fogsz ébredni.

Előzmény: xy333 (12268)
xy333 Creative Commons License 2013.03.09 0 0 12273

Szerintem ki lesz cserélve a személyzet, mármint a vezetés, ez nyilvánvaló. Nem a kukásautón lógó emberektől függött a szolgáltatás minősége, hanem a vezetőségen. Azon, hogyan szervezték meg a munkát, lecseszték-e a lakossági panaszok után a vétkeseket stb. Hogy a te hasonlatodnál maradjak: itt a kurvák a vezetők voltak...

Előzmény: bugadoktor (12271)
xy333 Creative Commons License 2013.03.09 0 0 12272

Őszintén kérdezem. - én is

Nem mindegy ez neked? Miért azzal foglalkozol, ki lehet a nick mögött? Rajtad kívül mindenki névtelen. A hozzád hasonlóakat írókat miért nem firtatod? Miért baj az, ha valaki másképpen gondolkozik és érez, mint ti? Ha valaki jobboldali, annak gazdája van, aki liberális, az független? Aki üdvözli a csatornázást és látja a jó hozadékát, az bértollnok, pincsikutya stb.?

Savanyú a szőlő?

Még bő fél évetek van szidni a csatornázást úgy komplexen, mert ha valóban bejön a jó idő és elkezdődnek a végleges úthelyreállítások, megépül a jelzett kb. 17 km új út, ráköt a lakosság 90%a, jövőre pedig elvégzik a garanciális munkákat, akkor nektek becsengetnek. Hamat el fogják felejteni a rossz időket, bár ti nyilván folyton emlékeztetni fogjátok őket, és jöttök majd a lopásokkal, korrupcióval és hasonló papagájszövegekkel, de ez már nem lesz hatásos, mert túl leszünk Érd eddigi legnagyobb fejlesztési projektjén, amit a drága szocik nem voltak képesek megtenni, csak vakaróztak, veled együtt.

Jöhet utána útépítés meg vízelvezetés meg iparosítás, te is tudod, hogy csatorna nélkül semmire sem mentünk. Ez fáj nektek, akárhányan is vagytok (kevesen).

A dumaözön nálatok van, a tettek ezen az oldalon.

Előzmény: egy simabőrű (12270)
bugadoktor Creative Commons License 2013.03.09 0 0 12271

Szóval, csak átfestik a cégtáblát? Mi fog a lakosok részére, változni ezen kívül?

Tudod, régen, ha nem ment egy kupi, akkor nem a cégtáblát változtatták meg, hanem kicserélték a személyzetet.

Előzmény: xy333 (12269)
egy simabőrű Creative Commons License 2013.03.08 0 0 12270

Őszintén kérdezem.

Ti hányan írtok ez alatt a név alatt? Azonos elkötelezettség, azonos érdek, és azonos gazda.

Szerény véleményem szerint legalább hárman.

A nyugdíjas, a csatornás és kabinet......

Tényleg csak a dumaözön az, ami átvisz benneteket a túlsó partra?????

Előzmény: xy333 (12269)
xy333 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 12269

Úgy tudom, az ÉKFI fogja végezni, de tulajdonképpen ugyanazokkal az eszközökkel és emberekkel. Most tárgyalnak a telephely megvételéről. A kormányhatározat szerint ezentúl csak állami vagy önkormányzati cégek végezhetik a hulladékszállítást. Azt Érd-Kom ki van rúgva.

Előzmény: Érdrisk (12266)
xy333 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 12268

Én meg csak szólok, hogy a végleges úthelyreállítás még meg sem kezdődött. Ami most van, az csak ideiglenes, hogy valahogy lehessen közlekedni. Ezt már százszor megírta minden újság, közölte a tévé, rádió, csak hallgatni kell egy sajtótájékoztatót, el kell menni egy lakossági fórumra stb. Tavasszal kezdődik, ősszel ér véget, és a hibajavítás jövőre lesz.

Ha azonban a tudatlanságodat akarod hangoztatni, az más ...

Előzmény: mennyország (12267)
mennyország Creative Commons License 2013.03.08 0 0 12267

Csak figyelmeztetésként szólok.

A meredek aszfaltos utak csatornázás utáni helyreállításának elmulasztása,  balesetekhez fog vezetni.

Amikor majd jönnek az első nagyobb zivatarok, a törmelékkel feltöltött árkokat úgy fogja kimosni a víz, mint egy kanyont.

Akár fél vagy egy méter mélységű szintkülönbség is ki fog alakulni a mellette lévő aszfalt és az árok alja között.

Autók fognak eltűnni benne.

Nem csatornázás történik, hanem csatornák jönnek létre.

Érdrisk Creative Commons License 2013.03.07 0 0 12266

Hanem kicsoda ?

Előzmény: xy333 (12262)
SaGa Creative Commons License 2013.03.07 0 0 12265

Alapvetően nem a kukásokkal (bár velük is, mert amit a kukákkal művelnek néha kriminális) volt baj karácsonykor, hanem a vezetőikkel, akik szimplán elfelejtették kiértesíteni a szerzősött partnereiket (minket), hogy nem akkor lesz a kukásnap, amikor a saját szabályzatukban le van írva. Ezt meg lehetett volna akár úgy is tenni, hogy az előző héten mindenhova bedobnak róla egy cetlit a psotaládába.

De némileg a kukásokat is lehet szidni, mert ha azt látja, hogy az utcában egyetlen kuka sincs kint, nem az a dolga, hogy nagygázzal továbbáll, és örül a szabadnapnak, hanem az, hogy egy ember a kocsi előtt 3-4 háznyival végigmegy és becsenget. A kukák nem akkorák, hogy még egy heti hulladékot képesek tárolni.

Előzmény: riminyák (12264)
riminyák Creative Commons License 2013.03.06 0 0 12264

Nálunk nem volt probléma velük...

Azért ha arra gondolunk milyen utakon végzik a munkájukat kaphatnak némi lojalitást.

Nem tudom de úgy hiszem rendesen turboztatták őket, több munkát vállaltak be mint elődjük.

Kiváncsi leszek az újra szerveződés mit jelent? Adó buli? Áremelés? Új erősebb kutyák?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!