Amerre lakom, a Vincellér utca egy rövid, kb 50 méteres szakaszát tavaly nyáron helyreállították.Kiváló minőségben, azóta sincs rajta egyetlen repedés sem.
Na ha azt lehetett helyreállítani, akkor pl. az Alsóvölgyi utat miért nem ?
Elég öreg a járgányom(nekem nem telik terepjáróra),hallhatóan elszakadt egy lemez, de gondolom nem csak nekem.Ezt ki fizeti meg?
Aztán a Tárnoki út egy szakasza,Diósd határa és a Kutyavári utca között.Rengetegen használják, annak miért kellett konszolidálódnia?
Le kellett volna tömöríteni és mehet a beton, rá meg az aszfalt.E helyett vártak egy telet,fél évet, a nép meg le van szarva.
Nem értitek, hogy ezt a baromságot nem lehet kimagyarázni?
Az Alsóvölgyi és a Felsővölgyi úton még a napokban is töltötték fel a rendszert vízzel, talán tömörséget néztek.Na de ennyi idő után?
Azt nem most kell nézegetni.Tavaly nyár végén kellett volna.Ott lakom, nyugdíjas vagyok, ott műszaki ellenőr sosem járt.Ha a kivitelező végzett, rögtön be is temették az árkot.Lejtés, tömörítés, tömörség vizsgálat, na ne már.
Ez egyszerűen csak szervezés kérdése lett volna. Aztán majd ha átadják, potyognak majd a milliók az érintett népségnek jutalom gyanánt, mi meg mehetünk a francba, majd csak elfelejtjük az egészet.
Látom nálad is kezd félig teli lenni az a bizonyos pohár. XD
Ez egy jó alternativa az biztos, nincs súlypénz nincs benzinköltség, nincs ozonszennyezés. De tény lassan az lenne a legbiztosabb eszköz a közlekedésre. De ezt félretéve, tényleg remélem hogy normális megoldás születik.
Nem én hanem mindanyian. Te tipikussan az vagy aki szerint a pohár félig üres, (szerintem félig tele van) Megmondanád hogy mi lett a végeredmény? Fröcsögsz de előre te sem tudod hogy mi lesz, ha csak nem nagyonis tisztában vagy vele. A Bicigliről: Amikor nálunk csatornáztak beszakadt az ut alattam, egy uaz huzott ki, nem fröcsögtem mivel a házunk előtt volt, betemettem. Azthiszed csak te közlekedsz? Én is szivok a jelenlegi állapotok miatt, de azt is belátom hogy jelenleg nem lehet jobbat csinálni, remélem hogy mostmár majd a helyreállítás ideje jön lassan. Ja és ahoz hogy biglivel ne ess "pofára" ajánlom hogy tanulj meg biciglizni, ha kell kerülj ki egy gödröt, és lassan hajts.
Nem az idő volt szoros, hanem az ember volt kevés a feladatra.
Rövidesen kezdenek majd eltünedezni a vállalkozók, hogy nem maradt pénzük az út rendbehozására.
Utófinanszírozás van, nincs előre fizetés. Ráadásul abból is visszatartanak. Nincs eltünedezés, mert akkor nincs pénz. Nincs mivel eltűnni. Sőt, olyan a szerződés, hogy csak akkor kap pénzt a fővállalkozó, ha előtte kifizeti az alvállalkozót. Akik között sok érdi is van, minden ellenkező híreszteléssel szemben.
Van elég ember is.
Jó utat csak akkor lehet alkotni, ha mag aa csatorna a földben minden műszaki kívánalomnak megfelel, mert amíg nincs véglegesen átvéve, nem szabad az utat megcsinálni, mert lehet, többször is fel kellene bontani.
A hírek szerint mostanában kezdik a rákotéseket, vagyis egyes részeket már átadnak, a jobb idő bekövetkeztével, ha a talaj megszikkad, lehet nekilátni az útépítéseknek. Vizes, sáros trutymóra nem lehet normális utat tenni, ezt te is beláthatod.
Nézd, én azt mondom, amit látok. Azt látom, hogy egy nem túl jól leaszfaltozott útból (Fenyőfa u), lett egy köves alig járható turistaút.
Te azt mondod, amit majd szeretnél látni.
Ha ősszel ebből legalább olyan út lesz, mint amilyen volt, akkor dicséretet fogok mondani ezért.
A véleményem az, hogy megfelelő, nem kapkodó munkával lehetett volna már most is jó utat létrehozni. Ha két év alatt kell csatornát építeni, akkor legyen rá elég ember is, akik meg tudják oldani a feladatot.
Nem az idő volt szoros, hanem az ember volt kevés a feladatra.
Rövidesen kezdenek majd eltünedezni a vállalkozók, hogy nem maradt pénzük az út rendbehozására.
Nyilván lesz olyan, ahol szar lesz, mert nem egyformán dolgoznak most sem a kivitelezők. Van olyan rész, ahol alig vana panasz, máshol meg százával. De előre arról hisztizni, hogy minden szar lesz, enyhén szólva butaság. Létezik garancia is. A csatornára ha jól tudom 4 év, az út kopófelületére 1 év. A városvezetésnek nem érdeke, hogy rossz legyen a kivitelezés ésne érvényesítse a garanciát, mert jövő ősszel is nyerni akarnak. Ha szar lesz a végeredmény, vesztenek. Ha jó, nyernek. Találd ki, melyik változatot szorgalmazzák?
"még totálisan szar marad az út." Csak nem te vagy a kivetelező hogy igy előre tudod a végeredményt? XD
Tudjuk hogy itt Érdiában amit csak lehet az el is b@szarintják, de azért hadd reménykedjünk. Ha már most azt irod hogy ugyis sz@ar lesz, akkor az is lessz mert majd mondhatják hogy ugyis ezt várta a nép, akkor meg mire a felháborodás?
Szerintem ki lesz cserélve a személyzet, mármint a vezetés, ez nyilvánvaló. Nem a kukásautón lógó emberektől függött a szolgáltatás minősége, hanem a vezetőségen. Azon, hogyan szervezték meg a munkát, lecseszték-e a lakossági panaszok után a vétkeseket stb. Hogy a te hasonlatodnál maradjak: itt a kurvák a vezetők voltak...
Nem mindegy ez neked? Miért azzal foglalkozol, ki lehet a nick mögött? Rajtad kívül mindenki névtelen. A hozzád hasonlóakat írókat miért nem firtatod? Miért baj az, ha valaki másképpen gondolkozik és érez, mint ti? Ha valaki jobboldali, annak gazdája van, aki liberális, az független? Aki üdvözli a csatornázást és látja a jó hozadékát, az bértollnok, pincsikutya stb.?
Savanyú a szőlő?
Még bő fél évetek van szidni a csatornázást úgy komplexen, mert ha valóban bejön a jó idő és elkezdődnek a végleges úthelyreállítások, megépül a jelzett kb. 17 km új út, ráköt a lakosság 90%a, jövőre pedig elvégzik a garanciális munkákat, akkor nektek becsengetnek. Hamat el fogják felejteni a rossz időket, bár ti nyilván folyton emlékeztetni fogjátok őket, és jöttök majd a lopásokkal, korrupcióval és hasonló papagájszövegekkel, de ez már nem lesz hatásos, mert túl leszünk Érd eddigi legnagyobb fejlesztési projektjén, amit a drága szocik nem voltak képesek megtenni, csak vakaróztak, veled együtt.
Jöhet utána útépítés meg vízelvezetés meg iparosítás, te is tudod, hogy csatorna nélkül semmire sem mentünk. Ez fáj nektek, akárhányan is vagytok (kevesen).
Úgy tudom, az ÉKFI fogja végezni, de tulajdonképpen ugyanazokkal az eszközökkel és emberekkel. Most tárgyalnak a telephely megvételéről. A kormányhatározat szerint ezentúl csak állami vagy önkormányzati cégek végezhetik a hulladékszállítást. Azt Érd-Kom ki van rúgva.
Én meg csak szólok, hogy a végleges úthelyreállítás még meg sem kezdődött. Ami most van, az csak ideiglenes, hogy valahogy lehessen közlekedni. Ezt már százszor megírta minden újság, közölte a tévé, rádió, csak hallgatni kell egy sajtótájékoztatót, el kell menni egy lakossági fórumra stb. Tavasszal kezdődik, ősszel ér véget, és a hibajavítás jövőre lesz.
Ha azonban a tudatlanságodat akarod hangoztatni, az más ...
Alapvetően nem a kukásokkal (bár velük is, mert amit a kukákkal művelnek néha kriminális) volt baj karácsonykor, hanem a vezetőikkel, akik szimplán elfelejtették kiértesíteni a szerzősött partnereiket (minket), hogy nem akkor lesz a kukásnap, amikor a saját szabályzatukban le van írva. Ezt meg lehetett volna akár úgy is tenni, hogy az előző héten mindenhova bedobnak róla egy cetlit a psotaládába.
De némileg a kukásokat is lehet szidni, mert ha azt látja, hogy az utcában egyetlen kuka sincs kint, nem az a dolga, hogy nagygázzal továbbáll, és örül a szabadnapnak, hanem az, hogy egy ember a kocsi előtt 3-4 háznyival végigmegy és becsenget. A kukák nem akkorák, hogy még egy heti hulladékot képesek tárolni.