Segítenek a szülők, például küldenek be sütit, olyan is van, aki tortát. Ebből van a bevétel. A fánkot a suliban frissen sütjük, és ide is be lesznek vonva a gyerkőcök.
A legfárasztóbb nem is ez, hanem hogy figyelni kell, nehogy becsempésszenek szeszesitalt, mert ezek közül van, aki már 12 évesen kocsmázik. Hihetetlen ugye?
Köszi az ajánlásokat. meg fogom nézni, mi az, ami kölcsönözhető. Sajnos megint kevés az időm, mivel iskolai farsangot szervezek, és ez nagy előkészülettel jár, úgy mint kaja /fánksütés/, üdítők beszerzése, játékok, táncverseny, jelmezverseny. Utána mindenféle versenyek jönnek, pl. anyanyelvi, szavaló stb.
Esténként meg elég fáradt vagyok, és elalszom a könyvön.
Kardos G.: Csak úgy mesélek (nagyon szeretem őt, szerintem ötször tehetségesebb, mint Kertész.) Az Avraham Bogatir egyszerűen csudás! Főleg az jó benne, hogy nem elfogult, az igazságot írja, és olyan egyszerű eszközökkel írja le a bonyolult helyzetet, hogy az a legjobb érzékeltetése a problémának. Ez az utolsó könyve, 1998-ban halt meg, és ebben a könyvben csodálatosan ábrázolja a rendszerváltást. Amit Csurkáról ír, az különösen jó.
nekem is, ez is azok közé a filmek közé tartozott, amiket nagyo soxor megnéztem, meg is van vidijón, sajnos, csak szinkronizálva, pedig eredeti hanggal jobb volt.
(A Zorba a dobogós, azt vagy hússzor láttam annakidején, mindig, amikor lelombozódtam valami miatt - az újabb filmek között a Benny és June ilyen, Johnny Depp-pel, Mary Stuart Mastersonnal és Aidan Quinn-nel a főszerepben)
A Kalandorok c. film klasszikus! Aki nem látta, annak kötelező, aki látta, biztos örömmel újranézi!!! Alain Delon, Lino Ventura valamint Morricone fantasztikus zenéje, kincskeresős, kalandos, szerelmes Enrico film! Egyik nagy kedvencem, magával ragadó hangulata miatt is!
Imádom Kusturicát, és úgy tűnik, az egész világ így van vele.
Az első filmjétől kezdve mindegyik nyert valami díjat. (nekem legjobban A papa szolgálati útra megy tetszett, abban a kisfiú és a száműzött orvos kislányának leheletfinoman ábrázolt gyerekszerelme)
Színésznek sem rossz, (és micsoda pasi!) ritmusgitárosnak is megjárja, bár a zenekaruk sosem lesz a világ élvonalában.
Otthoni beszámolóból értesültem,hogy a Rotary Club által rendezett tegnap esti hangverseny nagyon szép volt.Perényi Eszter hegedűművésznőt látták vendégül,aki anno a Vízügy zenekarával is koncertezett .
(Amennyiben jól emlékszem,tavaly két nagyon tehetséges tanítványa volt a vendég)
Örvendetes,hogy szép számú közönség volt,ezzel is igazolva Baja városának nemes hagyományát - elkötelezettségét az értékes zene szeretete iránt.
szerintem vedd meg magadnak is! Ez egy olyan könyvecske, amit az ember késöbb is szívesen lapozgat.
Amúgy én is könyvet, vagy CD-t szeretek ajándékozni és biza gyakran megesik hogy éppen olyan könyvet, amire magam is vágyok, igy van hogy nem bírom ki és elkezdem olvasni és a vége, hogy meg kell vennem újra. Vagy a ronda varians; az ajandékozottol rögtön megkérdezem, hogy esetleg kölcsön adja e:(. Szerencsére eddig még nem vették rossz néven, mivel ismernek / barátok/, néha már a kicsomagolásnál vihogva kérdezik hogy esetleg akarom e hogy mindjárt itt is haggyák nekem olvasni?:)).
"Addig nem merek beleolvasni sem,mert az meglátszik rögtön egy könyvön,ha már valaki olvasta.-))) "
Én sem tudnám úgy olvasni hogy ne lehessen észre venni, meg lopva nem is esne jól, én szeretem ugy istenigazán megfogni a könyvet, es lapozni ide-oda benne, szétnyitva leteríteni, hogy tudjam hol tartottam, stb.
A volt férjem az úgy bánik a könyveivel, mit a hímestojással. Szegényre mindég a sikítófrász jött ha elkezdtem randalirozni a könyvek között. Nálam avval kezdödik az olvasás hogy kitárom a könyvet, beledugom az orrom és vegigpergetem a lapokat, miközben mélyet szippantok:)).
Az én könyveim nagyon megviselten neznek ki szegények, de én így szeretem öket!
Crescenzorol; igen, ö az:)), ez a könyv/könyvek egy élmény, egybekötve történelem, filozofia, és mindez olyan könnyed egyszerüséggel, es utánozhatatlan humorral, hogy le sem lehet tenni. Mindkét könyv/ ugyanis a görög filozofia története két könyvböl áll/ nagggggyon jó!
A könyvel kapcsolatban mondta Crescenzo: "Nem vagyok én gyalázkodo, hanem fordító: én lefordítom az intellektuálisok nyelvét egy normális nyelvre."
Kicsit hülyén hangzik igy, de remélem azért érteni:))